Kas galite padeti, kur galima rasti mokyklu reitingus? Nu reik rasyti prasyma del mokyklos, bet nzn kuria pasirinkti..Kazkada buvau radus reitingus pagal anglu, matematikos zinias, o dabar visur narsau ir niekur neberandu zinau, kad Ofsted budavo, bet dabar ten tik raportus randu ir daugiau nieko..
QUOTE(nakvisa @ 2011 11 04, 16:30)
o man ydomus vienas dalykas del kunigo rekomendacijos....ar ju reikia kasmet ...?mes pernai nurseriui viena gavom,dabar gavom dokumentus receptionui tvrakytis ir vel reikia rekomendacijos.... tai sakau gal cia jau paskutine bus ar ne...?
Pasiklauskit mokykoj
Mano vienai draugei nereikejo antros rekomendacijos, sake jau atneset pernai ir nereik daugiau, bet tiksliai tik mokykloj jum pasakys
Sveikos merginos,
mes dar tupime LT, bet po naujų metų žadame išvažiuoti į UK. Norėjau pasiklausti:
1,Nuo kelių metų vaikai eina į mokyklą? Maniškiui 6 metai bus šį mėnesį.
2,Kokių dokumentų reikia iš LT norint įrašyti jį į UK mokyklą.
3,Kada reikia pradėti ruošti dokumentus ir kada prasideda mokslo metai pas juos?
4,Ir į kokią mokyklą geriau leisti į Lietuvių ar į anglų,gal galite pakomentuoti?
mes dar tupime LT, bet po naujų metų žadame išvažiuoti į UK. Norėjau pasiklausti:
3,Kada reikia pradėti ruošti dokumentus ir kada prasideda mokslo metai pas juos?
4,Ir į kokią mokyklą geriau leisti į Lietuvių ar į anglų,gal galite pakomentuoti?
QUOTE(Salvija @ 2011 11 06, 12:25)
Sveikos merginos,
manau daug atsakymu i savo klausimus rastumet jei perskaitytumet sia tema nuo pradziu
1. nuo rugsejo kai tais mokslo metais sueina 5. Jusiskis jau eis i year1, nuo rugsejo- year2 ir t.t.
2. kiek zinau nieko, skaitykit tema aisku neskaitant gimimo liudijimo, kriksto liudijimo (jei prasysit vietos katalikinej mokykloj) ir pan...
3. ir rugseji. Aisku tik, kad neaisku kiek turesit laukti vietos mokykloj, kuo geresne tuo ilgiau.
4. o galima rinktis? lietuviu tik sestadienines mokyklos yra.
QUOTE(Rico @ 2011 11 06, 14:14)
manau daug atsakymu i savo klausimus rastumet jei perskaitytumet sia tema nuo pradziu
1. nuo rugsejo kai tais mokslo metais sueina 5. Jusiskis jau eis i year1, nuo rugsejo- year2 ir t.t.
2. kiek zinau nieko, skaitykit tema aisku neskaitant gimimo liudijimo, kriksto liudijimo (jei prasysit vietos katalikinej mokykloj) ir pan...
3. ir rugseji. Aisku tik, kad neaisku kiek turesit laukti vietos mokykloj, kuo geresne tuo ilgiau.
Dėkui už atsakymus.
QUOTE(Salvija @ 2011 11 06, 12:24)
Dėkui už atsakymus.
Mokykloms prasymai del vietu priimami iki sausio 15d, o poto jau ten didesnis popierizmas buna
QUOTE(rozeslasiukas @ 2011 11 06, 14:45)
Mokykloms prasymai del vietu priimami iki sausio 15d, o poto jau ten didesnis popierizmas buna
I reception klases, o paskui jau reik laukti waiting liste eiles. Salvijai tokiu atveju pries 2 metus reikejo prasyma paduoti, kai buvo formuojama nauja klase
QUOTE(Rico @ 2011 11 06, 14:20)
I reception klases, o paskui jau reik laukti waiting liste eiles. Salvijai tokiu atveju pries 2 metus reikejo prasyma paduoti, kai buvo formuojama nauja klase
Tai, kad mano sunenui 7meti ir dabar renkasi mokykla nauja, tai konsulas liepe uzpildyti iki sausio 15d As nesiginciju aisku, nes dar zalia sitam reikale.
QUOTE(Rico @ 2011 11 06, 16:20)
Aš aišku nelabai suprantu kaip čia vyksta tas priėmimas, bet jei aš su sūnum nuvažiuosime po naujų metų į UK, tarkim paduosim prašymą į mokyklą, ir reikės laukti eilėje? Kiek toje eilėje reikia laukti? Aplamai kas čia per eilės??? Tai jei eilė neateis tai ką vaikas visus metus be mokslo sedės? Ar aš kažką ne taip supratau, būkite geros paaiškinkite nes jau baisu darosi
QUOTE(rozeslasiukas @ 2011 11 06, 15:50)
Tai, kad mano sunenui 7meti ir dabar renkasi mokykla nauja, tai konsulas liepe uzpildyti iki sausio 15d As nesiginciju aisku, nes dar zalia sitam reikale.
nezinau kokia situacija, kiekvienam councile gali tvarka skirtis, galvojau apie reception saket
QUOTE(Salvija @ 2011 11 06, 15:51)
Aš aišku nelabai suprantu kaip čia vyksta tas priėmimas, bet jei aš su sūnum nuvažiuosime po naujų metų į UK, tarkim paduosim prašymą į mokyklą, ir reikės laukti eilėje? Kiek toje eilėje reikia laukti? Aplamai kas čia per eilės??? Tai jei eilė neateis tai ką vaikas visus metus be mokslo sedės? Ar aš kažką ne taip supratau, būkite geros paaiškinkite nes jau baisu darosi
Kaip sakiau- geriau tema perskaitykit, o jei laiko turesit ir pirmaja tema, mamos dalinosi patirtimi, as dabar visu atveju nepamenu.
Ziurint kur jus atvaziuosit, kiek aplink mokyklu bus, koki ju reitingai ir t.t., bet gali buti ,kad teks vietos ne viena menesi palaukti, o gali buti, kad gausit greitai, bet ne per savaite, vien kol adreso irodymus gausit ir pan...
QUOTE(Rico @ 2011 11 06, 17:21)
vien kol adreso irodymus gausit ir pan...
Ne visur adreso patvirtinimo praso,kitur uztenka tik paso arba gimimo liudijimo
QUOTE(rozeslasiukas @ 2011 11 04, 20:57)
Kas galite padeti, kur galima rasti mokyklu reitingus? Nu reik rasyti prasyma del mokyklos, bet nzn kuria pasirinkti..Kazkada buvau radus reitingus pagal anglu, matematikos zinias, o dabar visur narsau ir niekur neberandu zinau, kad Ofsted budavo, bet dabar ten tik raportus randu ir daugiau nieko..
irasykite i google primary/ secondary school league tables ir ismes guardian, bbc ir t.t. reitingus. beje, ne visos mokyklos juose dalyvauja tai kartais buna sunku nuspresti. labai blogos mokyklos daznai atsisako dalyvauti. privacios mokyklos ne i visus league tables priimamos.