Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(paskutinė @ 2011 09 20, 18:53)
Mano vaikui  dar tik 2 su puse, pradėjom raideles mokytis, tai vis svarstau kaip geriausiai vaiką raidžių mokinti g.gif aš kol kas mokau lietuviško varianto, nes atrodo kad taip vaikui paprasčiau susieti raides su žodžiais, ns tarkim c kaip citrina man atrodo lengviau suvokiama nei c kaip crocodile  g.gif o kaip mokyklose čia moko?

Tai, gal jus dar palaukit su raideliu mokymu savo vaiko biggrin.gif
Atsakyti
I
QUOTE(Limcamca @ 2011 09 20, 16:54)
Tai, gal jus dar palaukit su raideliu mokymu savo vaiko  biggrin.gif

Jei vaikas domisi tai kodėl gi nepamokius 4u.gif
Atsakyti
Jei viskas mokoma zaidimo forma, tai viskas tvarkoj. As turejau padarius korteles su visom raidem, didziosiom ir mazosiom, lietuviskom ir angliskom, gana daug taip gaunasi ir zaisdavom traukdami. Cia mokina raidziu garsus, ne ju pavadinimus, reiskia, kad 'c' bus ne 'si', bet 'k', na gaunasi tokiu atveju dvi k, bet paskui atsirenka. Na makalyne su dviem kalbom, bet as taip ir mokiau, kad lietuviskai vienaip, angliskai kitaip,nors geriausia yra nemakaluoti.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 09 21, 14:30)
Jei viskas mokoma zaidimo forma, tai viskas tvarkoj. As turejau padarius korteles su visom raidem, didziosiom ir mazosiom, lietuviskom ir angliskom, gana daug taip gaunasi ir zaisdavom traukdami. Cia mokina raidziu garsus, ne ju pavadinimus, reiskia, kad 'c' bus ne 'si', bet 'k', na gaunasi tokiu atveju dvi k, bet paskui atsirenka. Na makalyne su dviem kalbom, bet as taip ir mokiau, kad lietuviskai vienaip, angliskai kitaip,nors geriausia yra nemakaluoti.

Gal ir nesimaisys g.gif bet reiktu aiskiai atskirti kada lietuviskai skaitot, kada angliskai g.gif
cia pirmiausia mokina garsu, kaip tam tikra raide tarti, ne raidziu pavadinimu. bet 2-meciui gal dar nelabai idomu/ reikia g.gif gal geriau tada kaip mamos minejo- visa zodi rodyti su paveiksliuku g.gif
As pernai klausiau mokytojos ka mano su skaitymu- mokint kartu ar ne, tai kiek pakalbejom, kad is pradziu gali maisytis, tai nusprendziau paluakti truputi kol angliskai prades perskaityti ilgesnius zodzius nei 3-4 raidziu, tada bandysim lietuviskai pradeti, nes siaip LT kalboj tu trumpuciu vaikisku zodeliu labai jau mazai.

Bet is kitos puses kiek skaiciau apie dvikalbyste, raso, kad kalbeti reik is karto abiem kalbom (aisku ne vienu metu), nelaukt kol ismoks viena kalba, tai gal ir su rasymu tas pats g.gif tik aiskiai atskirti kur, kada kuri kalba naudojama.
Atsakyti
As savo dicki mokinau skaityt praktiskai vienu metu. Buna, kad sumaiso, bet dabar budamas 6 jis lietuviskai skaito gana normaliai, sunkiausia jam dvibalsiai ir minkstumo zenklas. Vaikam tikrai nera per sunku, jei tai bus pateikiama kaip zaidimas ir nebus vericami per prievarta, o smegenys ju zymiai geriau veikia nei suaugusiu smile.gif Beje, dviskiemenius liet. kalbos zodzius yra gana lengva perskaityti, mano mazasis tokius jau po truputi perskaito, o anglisku dar nelabai, na jis dar tik reception pradejo smile.gif
Atsakyti
norejau paklausti tu kurios vede i nursery ar jum reikejo pildyti ten kokius sasiuvinius su perskaitytom knygom....? blush2.gif mum sake kikeviena savaite reikes pasiimti is bibliotekeles po knyga ir perskaityti paskui reikes ja aptarti su vaiku ir aprasyti.... g.gif skamba kaip namu darbas daugiau mamai nei vaikui,bet as nieko pries aisku,juk dar ne tokie namu darbai laukia ateityje,bet man tik ydomu tas pats aprasymas ka ten rasyti,palciai aprasyti ir para sakinuku....? doh.gif
ir dar ydomu pasidare..ar jum nereikia su vaikais likti i savaite karta po 20-30 min.pvz paskaityti knygute,padeti padaryti koki rankdarbi ir t.t.....kazkaip manau sunkoka dirbancioms mamos turetu buti.... unsure.gif ir tie susirinkimai 2-3 val.... unsure.gif
Atsakyti
Mergaites, gal kuri rasete laiska,skunda for the Governing Body? Gal kas koki sablona turite? blush2.gif
Buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 09 21, 16:30)

Na, moterys, atsipalaiduokit! Jie mazuliukai. Leiskit mazuliukams makaliuzinti kalbas, zodzius, garsus. Kalbekit lietuviskai ir jie kalbes.

As vaikus mokinau paprastai lietuviskai kalbeti - skaityt lietuviskai pagal lietuviska abecele, rastyt lietuvskai pagal lietuviska abecele. Rezultatas - kalba puikiai! Raso siaubingai - mano nuomone biggrin.gif . Bet geriau negu daugelis. biggrin.gif Taciau kalba be akcento ir su nuostabiu zodynu. Ir dar didziuojas savo lietuviska kilme! Zinoma, mes kartu lietuviskai skaitome (Mumininukus, pasakas, Ronija, etc). Mes vazinejame i Lietuva, valgom koteltus ir liepiam juos valgyt kitiems.

Sekmes!
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimuka, kaip su tom katalikiskom mokyklom g.gif . Kaip tik dabar gavom forma is nursary, kad uzpildyti kitiems metams i mokykla. Ieskomes kito busto ir ziurineju kokios aplinkui mokyklos. Iskilo klausimas, ar visos cia katalikiskos baptistu mokyklos? blush2.gif Neturiu supratimo, bet kiek aplinkui radau, tai visos geresnes mokyklos yra baptistu, tai idomu ar priima vaikus krikscioniukus g.gif . Kokias katalikiskas lanko jusu vaikai?
Atsakyti
Labas mamytes 4u.gif Reikia jusu nuomones. Mano sunui 15 metu, turi eiti i year 11 kaip zinau, atvaziuoja greitai i uk, jau turiu forma del mokyklu, in year adm.t.parase man kad bus daug problemu vaikui su egzaminais doh.gif nes kaip supratau cia 11 kl egzaminus laiko.Na zodziu labai pergyvenu dabar doh.gif Ar yra mamyciu kuriu vaikuciai eina i 10 ar 11 klase, ar sunku ten labai? ar imanoma atvaziavus is lt vaikui islaikyti cia egzaminus.O kas toliau po 11 klases? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija29 @ 2011 09 30, 20:04)
Labas mamytes 4u.gif Reikia jusu nuomones. Mano sunui 15 metu, turi eiti i year 11 kaip zinau, atvaziuoja greitai i uk, jau turiu forma del mokyklu, in year adm.t.parase man kad bus daug problemu vaikui su egzaminais doh.gif  nes kaip supratau cia 11 kl egzaminus laiko.Na zodziu labai pergyvenu dabar doh.gif Ar yra mamyciu kuriu vaikuciai eina i 10 ar 11 klase, ar sunku ten labai? ar imanoma atvaziavus is lt vaikui islaikyti cia egzaminus.O kas toliau po 11 klases? 4u.gif

Kaip vaikui su kalba? Ar pajegs mokytis chemija, fizika ir t.t. anglu kalba?
Sunku ka pasakyt, dar priklausomai kada vieta mokykloj gaus. O 11tokai jau ir dabar testus svarbius daro karts nuo karto, ruosiasi egzaminams.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 09 30, 23:21)
Kaip vaikui su kalba? Ar pajegs mokytis chemija, fizika ir t.t. anglu kalba?
Sunku ka pasakyt, dar priklausomai kada vieta mokykloj gaus. O 11tokai jau ir dabar testus svarbius daro karts nuo karto, ruosiasi egzaminams.

isgasdiot labai verysad.gif nors pati suprantu kad lengva nebus doh.gif bet vis laukiu kad kas pasakytu kad viskas bus gerai kad musu lt mokyklos gerai vaikus ruosia.Na su kalba taip...kalbet nelabai o rasyt ir skaityt lengviau.Vietos nerandu sau,labai bijau,labiau nei vaikas doh.gif Kazin o jie cia palieka antriem metam,o gal galetu ne i 11 o i 10 klase vis lengviau butu.Baisu..
Atsakyti