Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

Ne visi, mes dar iki rugsejo 14 lauksim kol pamokeles prasides biggrin.gif O kaip norisi jau, uz lango junior school jau vaikai laksto, sukauja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2011 09 08, 12:44)
o mes visdar namie sedim,mokyklos negave,kai visi jau zygiuoja  doh.gif

O ka council'as sako?
Atsakyti
Limcamca consulas sako viskas gerai,laukit,paskambinkit 9 diena po 12 val al jau bus aisku... o mes net uniformu neturim,nes neaisku kur eisim,vistiek kazkokie skirtumai yra. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 09 08, 10:31)
Kad batukai nusitryne po dienos, sveikinu! Reiskias, jus turite toki pat vaika, kaip ir as, kuris per metus suvaro net 4-5 poras brangiu kokybisku batu. Nesgi: masina kai vaziuoji, stabdai, nu tai kaip sustabdysi, jei ne batu sonais  g.gif  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif Toks zaidimas pas ji, nuo kurio kaip reikalas batai nukencia ir tevu pinigine doh.gif O, maziukas, kadangi tokiu zaidimu kaip "stabdymas su batais" nezaidzia, tai ir batai jam ilgiau laiko.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif pas mus panasiai biggrin.gif

Del maisto i mokykla, as dedu visada 2 mazus jogurtus plius sauksteli. Galima vienkartinius det, jei vaikas linkes pamesti. Toliau pora mazu sauainuku ir vaisiu, dazniausiai banana arba apelsina, ta prasme, lengvai lupamus ir valgomus. Pagrindiniu eina susmustiniai, kaitalioju paprasta formine duona, pita ir tortilijas (na lavasai truputi i kitos pasaulio puses atkeliave, bet cia ta pati turiu omeny smile.gif ), dedu desra, suri (visokias variacijas), o i blyna dazniausia vynioju tuna is konservo su kukuruzais ir trupuciu majonezo arba virta kiausini vietoj tunos. Viska suvynioju, perpjaunu per puse ir ivynioju i plevele. Jauciu, kad kazkiek ir iskrenta bevalgant, bet vaikai niekad nesiskunde. Kai jau visai ideju nebuna tada tepu riesutu sviesta smile.gif Siaip tai galima ir juk ir virtos vistos gabaliukais arba sakykim ala meksikietiskai truputi farso pakepint su svogunais ir paprika plius raudonos pupeles. Viskas labai sauniai susivynioja ir gaunasi sotus pietus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2011 09 08, 16:54)
Limcamca consulas sako viskas gerai,laukit,paskambinkit 9 diena po 12 val al jau bus aisku... o mes net uniformu neturim,nes neaisku kur eisim,vistiek kazkokie skirtumai yra. doh.gif

O, nebandet aplinkiniu mokyklu apeiti? Gal, kartais tiesiogiai priimtu?

9-a diena, tai rytoj, ane?
Atsakyti
Labukas, siandien mums dave namie skaityti knygute, kad vaikas ugdytu savo skaitymo igudzius. O ka daryti jei vaiklas nemoka skaityt ir rasyt dar angliskai(as tai perskaityt galiu). Ar jau 6 metu vaikai moka skaityt ir raides?
Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 09 09, 20:43)
  O ka daryti jei vaiklas nemoka skaityt ir rasyt dar angliskai(as tai perskaityt galiu). Ar jau 6 metu vaikai moka skaityt ir raides?

Na, reikia mokytis unsure.gif . Pagal programa jau baigiant reception klase reikia moket skaityti.
Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 09 09, 20:43)
Labukas, siandien mums dave namie skaityti knygute, kad vaikas ugdytu savo skaitymo igudzius. O ka daryti jei vaiklas nemoka skaityt ir rasyt dar angliskai(as tai perskaityt galiu). Ar jau 6 metu vaikai moka skaityt ir raides?

vaikas 6 metu ir skaityt, ir rasyt jau moka. Mano dukrai 6 su trupuciu, jau antroke ir tikrai skaito knygas, paveiksliuku jose yra, bet jau tikrai jie uzima ne didziaja puslapio dali. Tai jus kartu skaitykite ta knygute smile.gif
Atsakyti
Mano ir nemoka nei skaityt, nei rašyt. Nes šiemet turėjo būt pirmokė, darželyje nebuvo labai kreipiamas dėmesys į tai ir man į galvą kalama, nepergyvenk - išmoks mokykloj. Na ir ką turim šiuo metu biggrin.gif Per ašaras aš ją verčiu namie skaityt lietuviškai.
Mokykloj mokytoja tikrai manė, kad ji skaito,norėjo kad surašyčiau žodžius lt kalba, kad jai būt lengviau mokint, bet teko atmest šį būdą, nes neskaitom jokia kalba. Dabar mokinamės/mokinsimės paveikslėliais. NA nepasakyčiau, kad blogai sekas, gavom išmokt skaičius ir 5 paveikslėlius. TArkim 80 proc pamena, per porą dienų išmokom juos. Čia jos namų darbai buvo.
Bet ką daryt su skaitymu aš neįsivaizduoju. Versiu lt kalba skaityt, nesusigaudys anglų (bandė skaityt trumpus angliškus žodžius, bet gaunas lietuviškai). O kaip mokyt angliškai skaityt, jei nemoka lt, o jei aš mokysiu, tai su lietuviška tarme doh.gif Mums nedavė net knygelės, neverta doh.gif
Esu pikta ant savęs, kad klausiau, jog išmoks mokykloj skaityt, ir labiau nespaudžiau, visada galvojau, kad vaikas į mokyklą turi eit jau mokėdamas skaityt.

Nežinau ką daryt, kaip padėt verysad.gif

Ir gal žinot kokių puslapiukų, su elementariais žaidimais, kurie padėtų mokytis skaičius, paprastus žodžius unsure.gif FIlmukus žiūrim angliškai kas vakarą.
Atsakyti
Nueiki i kokia vietine biblioteka, arba atskirai pas savo mokytoja pakalbeti.
Anglijoje vaikai mokomi ne skaityti raides, o tiesiog "fotografuoti" zodzius. T.y. jie isimena, kaip koks zodis atrodo. Tiesiog paprasykit, kad jums paruostu pacius pradinius zodzius, ir juos keistu kas savaite. Pvz. Pirmi zodziai butu: I, am, here, there ir t.t. ir pan.
Arba, vietineje bibliotekoje, jums tikrai uzrodys pacias tas pradines knygutes skaitymui.

Mano manymu, lietuviskai tikrai dabar nemokykit, skaityti schmoll.gif
Atsakyti
Mumsmokytoja dabar davė tokius kaip katė, naktis, kamuolys, na tokius ne į temą man, bet gal jiems į temą.
Čia mokyklos bibliotekoj? Ar jau eit į centrinę g.gif Mokykloj duos knygutę, kai supras kažką, taip sakė.
Dabar palikau ramybėj skaitymą, bet kaip pradėt angliškai, neįsivaizduoju doh.gif
Man pačiai dar reikia eit į pirmą klasę ir pasimokyt doh.gif
Atsakyti
na jus cia prigazdinot su tais skaitymais...maniskiai nei zodzio angliskai nezin,net neisivaizduoju kaip cia bus.
mokyklas gavom skirtinguose rajonose,tolokai nuo namu,ir vaikai ne kartu.neisivaizduoju kaip cia reiks ka planotis...
Atsakyti