Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(leja76 @ 2011 08 23, 12:42)
labukas mergaites 4u.gif
gal kas pirma kart isleis didesnius vaikus cia?
mano panai 13m,
as uzpildziau dokumentus liepos 13d ir pridaviau ale mokyklu kazkokiam centre....
liepe laukti kvietimo-laisko i namus!
bet negaunu nieko  ax.gif
neramu....
ka dukra  neiseis i mokykla rugseji!!!!ar kaip cia?
kur kreiptis  blush2.gif gal kazka galima paspartinti g.gif
nesigaudau nieko visai doh.gif

Mes tai ejome prasyma rasyti del mokyklos i savo miesto konsula. Ir jie atsiunte patys laiska, kad jau esame priimti i mokykla. Nezinau, gal jus vel nueikite pas konsula.
Atsakyti
QUOTE(leja76 @ 2011 08 23, 12:42)
labukas mergaites 4u.gif
gal kas pirma kart isleis didesnius vaikus cia?
mano panai 13m,
as uzpildziau dokumentus liepos 13d ir pridaviau ale mokyklu kazkokiam centre....
liepe laukti kvietimo-laisko i namus!
bet negaunu nieko  ax.gif
neramu....
ka dukra  neiseis i mokykla rugseji!!!!ar kaip cia?
kur kreiptis  blush2.gif gal kazka galima paspartinti g.gif
nesigaudau nieko visai doh.gif

nepanikuokit...mums praeitais metais tas pats buvo...pries rugseji dar nezinojom i kokia mokykla eisim,atakavom savo vizitais konsula,tai suzinojom tik rugsejo 5d i kuria mokykla eis,diena pries prasidedant ju mokslu metams,ir tai ten paskambinus pirmiausia paskyre mokykloj susitikima kitoje savaiteje,ten nuvykus suzinojome kad be uniformos musiskio neileis net i mokykla...tai teko uzsisakineti uniforma,kurios jokiose spec.parduotuvese ne su ziburiu neradome,deliveris ja mums atveze tik po 5 dienu...tada vel skambinome i mokykla pranesti kad jau mes pasiruose eiti mokytis...tokia musu mokslu pradzia....kantrybes ir stiprybes smile.gif
Atsakyti
labas 4u.gif
nu kazin kaip cia bus toliau....
nu jo belieka laukti tada g.gif
ups o kas tas KONSULAS blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(leja76 @ 2011 08 24, 12:01)
labas 4u.gif
nu kazin kaip cia bus toliau....
nu jo belieka laukti tada g.gif

Jei jau pildete dok. del mokyklos, tai matyt ir buvote pas konsula. Cia taip vadina ta istaiga, tarsi vieno langelio principas, ten eini del beveik visu savo reikalu. Lietuviskas atitikmuo matyt butu savivaldybe. Priemimas i mokykla centralizuotas, todel kreipiesi i konsula, o jie randa vieta mokykloje ir aysiuncia laiska i namus.
Atsakyti
QUOTE(leja76 @ 2011 08 24, 10:01)

doh.gif KONSULAS

Bet kalba eina apie council cool.gif
Atsakyti
QUOTE(arturiene @ 2011 08 24, 01:02)
nepanikuokit...mums praeitais metais tas pats buvo...pries rugseji dar nezinojom i kokia mokykla eisim,atakavom savo vizitais konsula,tai suzinojom tik rugsejo 5d i kuria mokykla eis,diena pries prasidedant ju mokslu metams,ir tai ten paskambinus pirmiausia paskyre mokykloj susitikima kitoje savaiteje,ten nuvykus suzinojome kad be uniformos musiskio neileis net i mokykla...tai teko uzsisakineti uniforma,kurios jokiose spec.parduotuvese ne su ziburiu neradome,deliveris ja mums atveze tik po 5 dienu...tada vel skambinome i mokykla pranesti kad jau mes pasiruose eiti mokytis...tokia musu mokslu pradzia....kantrybes ir stiprybes  smile.gif

Mums irgi bus tas pats, gavom laiska, kad jau esam priimti i mokykla,paskambinom pakalbeti del priemimo tvarkos, o ten niekas nekelia, atostogauja. Tai kai jau prasides mokslo metai irgi bus bedu tikriausiai del uniformos.
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 08 21, 17:04)
Kad jau toks balius ci auzvire smile.gif tai gal ir man tuo paciu klausimu dar kiek patarsit. Mano sunu sirgi 2008 gimimo. Praejau visas artiiausias miesto mokyklas, pagrinde visos pradines, bet turincios nursery klases. Tai visur uzpildziau formas ir irase i waiting listus. Taciau jis gimes rugsejo antroj pusej, tad skaitinejant taisykles, nelabai gali gauti vieta dabar, tik nuo ziemos priemimo.  Kita vertus, velgi gaus tik tas ~3 val./ per diena.
As tiesiog nelabai zinau, ka daryt, vaikas isproto kraustosi, akip jis nori eiti i darzeli, buti su vaikais. Kadangi LT jau lanke lopseli. Day centrai ir visi kiti nursery, kurie gali rupintis vaiku pilna diena, kainuoja nuo 900 svaru per men.  doh.gif  man kol kas tai kosminiai pinigai. Noreciau eiti dirbti ir pati, bet ner kur leliu palikti... Gal kas koki patarima tures is asmenines patirties? Gal bandyt ieskot tu presschool pagal jo amz

Pilna mamyciu,kurios priziuri vaikucius uz 3£ i valanda.. pasiziurekit skelbimuose.Aisku yra geriausia,kai prdedama nuo darzeliu ar preschool vaikuciai..Seimoms gaunancioms CTC (child tax credit)arba jei vienas is tevu studentas valstybe moka nemaza procenta uz darzelus..Preschool duoda 15val. savaitej nemokamu..Pas mus kaip tik buvo sesijom suskirstyta..
SAVO MAZIU PRADEJOM NUO PRESCHOOL 3val per diena 5d. savaitej..Buvo labai laimingas.Zodziu tiek kiek priklause.Aisku dirbti negalejau.Bet kai pradejo eiti i Primary nuo pernai rugsejo ir jau po 6 val per diena..pagaliau grizau darbukan..puse etato.Tiesiog atgaiva po 5metu pertraukos pradeti dirbti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 08 24, 19:24)
Mums irgi bus tas pats, gavom laiska, kad jau esam priimti i mokykla,paskambinom pakalbeti del priemimo tvarkos, o ten niekas nekelia, atostogauja. Tai kai  jau prasides mokslo metai irgi bus bedu tikriausiai del uniformos.

Nu nereikia gasdintis doh.gif . Mokykloms lankomumas yra labai labai svarbus, todel dazniausiai tokiais atvejais sako ateit bilekaip apsirengus, bile tik ateit. Ta prasme, jei yra reikalavimas dzemperis su emblema, tai kol isigysi ji, tiks paprastas be emblemos is asdos. Jei vakar dar ejo vaikas i mokykla, kur melyni megztukai, o snd reikia but su raudonu, tiks siandien ir melynas. Paklauskit mokykloj apie tai pries pradedant, jei matysit, kad gali but pradzioj problemu su uniforma.
Atsakyti
sveikujtes gal kurios vaikutis eina i Eastbury Primary School?
Atsakyti
QUOTE(**AUKSSE** @ 2011 08 25, 01:09)
Pilna mamyciu,kurios priziuri vaikucius uz 3£ i  valanda.. pasiziurekit skelbimuose.Aisku yra geriausia,kai prdedama nuo darzeliu ar preschool  vaikuciai..Seimoms gaunancioms CTC (child tax credit)arba jei vienas is tevu studentas valstybe moka nemaza procenta uz darzelus..Preschool duoda 15val. savaitej nemokamu..Pas mus kaip tik buvo sesijom suskirstyta..
SAVO MAZIU PRADEJOM NUO PRESCHOOL 3val per diena 5d. savaitej..Buvo labai laimingas.Zodziu tiek kiek priklause.Aisku dirbti negalejau.Bet kai pradejo eiti i Primary nuo pernai rugsejo ir jau po 6 val per diena..pagaliau grizau darbukan..puse etato.Tiesiog atgaiva po 5metu pertraukos pradeti dirbti biggrin.gif

tai va... man irgi jau nebe pirmi metai, norisi tiesiog save tobulinti. kol LT buvom ir vaikas augo, dar studijavau toliau,. o cia atvykus, buvau nuejus i colega, tai jie pamate mano diplomus ir balus, sako tau tikrai neverta cia mokintis, eik darbo ieskot biggrin.gif vienintelis dalykas, kad galim rekomenduoti, tai anglu pasitobulinti, tad uzsipildziau formas ir laukiu, kol ateis kokie nors rastai apie veiklos pradzia, vis sis tas, kol sedziu su vaikeliu smile.gif bet del jo pacio dar labiau noriu vesti pas vaikiukus smile.gif SVarbiausia, kad nepakliunam i gimusiu iki rugpjucio 25 d. tarpa, tai gali buti, kas tas kelias priklausancias valandas gaus tik nuo sausio.
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 08 20, 21:29)
smartass.gif  sveikinu baigus  laugh.gif
prajuokinot, bet ne del mokyklu/darzu islavinimo,o kokia mama esate visai mazai dar,tik 3 metu mergytei ir kaip isivaizduojate ja kitu vaiku atzvilgiu..
** jusu vaikas nebus su profesoriais,o su 3-4 metu vaikais,ji pati skirtumo ne nepajus laugh.gif

* aciu uz sveikinimus.... wink.gif laugh.gif
nesupratau visgi tai kokia mama as esu... g.gif
tai,kad as bandau paaiskinti,kad ten bus ir vyresnes klases... doh.gif ten viskas apjungta.... smile.gif

zodziu,tema gerokai nukrypo nuo temos,tai gal tuom ir baikim,nes nei viena savo tiesios neirodysim... 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Gingerr @ 2011 08 25, 11:27)
tai va... man irgi jau nebe pirmi metai, norisi tiesiog save tobulinti. kol LT buvom ir vaikas augo, dar studijavau toliau,. o cia atvykus, buvau nuejus i colega, tai jie pamate mano diplomus ir balus, sako tau tikrai neverta cia mokintis, eik darbo ieskot biggrin.gif vienintelis dalykas, kad galim rekomenduoti, tai anglu pasitobulinti, tad uzsipildziau formas ir laukiu, kol ateis kokie nors rastai apie veiklos pradzia, vis sis tas, kol sedziu su vaikeliu smile.gif bet del jo pacio dar labiau noriu vesti pas vaikiukus smile.gif SVarbiausia, kad nepakliunam i gimusiu iki rugpjucio 25 d. tarpa, tai gali buti, kas tas kelias priklausancias valandas gaus tik nuo sausio.

as irgi rekomenduoju vesti pas vaikus.... mirksiukas.gif nors po keleta valandeliu,bet vaikui reikia vaiku,bendraamziu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 08 25, 13:27)

Jei tik finansiskai iseina,tai ir nereik skubeti isvaryti i darziuka vaikeli.Na, nuo 3m.tai suprantu,kad naudinga jam paciam tos 3val.,..bet ne anksciau.Pamenu,as pati taip blaskytis pradejau,kai vaikui 2.5m. buvo... biggrin.gif na,bet nieko naudingo neradau tuo metu.Net aukliu ieskojoau ir tos nepatiko,kuriom skambinejau tongue.gif ..Uzsirasiau i gera dzyma(sporto kluba) ,vaikas nuo 3m. i preschool..as i sporta..Sakyciau,kad tie 1.5metu buvo visai smagus laikotarpis..O kai isejo i primary,tada viskas..geda net nedirbti biggrin.gif buvo..
O tu jei pradesi eiti anglu tobulintis tau automatiskai turi ,kaip kad studentei uz darzeli primokes valstybe ...Skambini i CTC ,aisku darzeli pries tai reik surasti geresni.. mirksiukas.gif Sakyciau kiekvienas etapas gyvenime savaip grazus ir kazkuom naudingas,o ypac maziukus auginant..
Atsakyti