Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

Galvoju, mamyte susipainiojo tikrai g.gif Nu musu darzelio pavadinime irgi yra irasas Nursery school.. (Imperial Day Nursery and Nursery school), bet pagal amziu mes pradesim lankyti Day Nursery mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 08 19, 21:33)
Nakvisa,nesikabineju  biggrin.gif  mes kalbam apie sunkumus primary school ir veliau. rasote ,kad ji eis i mokykla,nes pre school jau baige  blink.gif jusu mergaite eis i nursery school,tai yra i darzelio grupe,kur vaikai eina nuo 3 iki 5 metu.tai paruosiamoji institucija mokyklai,bet ne mokykla mirksiukas.gif nebaige ji dar preschool ,tiesiog mandriau pavadino  biggrin.gif buvo su maziukais,o dabar bus paskutiniai metai darzelyje,todel bus kiti uzsiemimai.taip visur yra  smile.gif

http://en.wikipedia..../Nursery_school

mano mergyte baige mazyte mokykla ir siais metais pradeda eiti i kita mokykla kur mokysis ir paruosiamosiose klaseje ir visose kituose iki 11 metu.... smile.gif mes ko gero nelabai susisnekam kazkodel ....bandau pasakyti,kad mano vaikas eis i kita pastata,bus su kitais vaikais,o jus man kazkokius apibrezimus duodat lyg as pati nezinociau kur vaikai leidziu.... unsure.gif o pre-schoola mano mergina tikrai baige ir graduation'as ten buvo... biggrin.gif tiesiog pas mus tos paruosiamosios klasytes yra iskart didelej mokykloj,kad vaika maziau traumuoti,nes kiti tevai vaikus leidzia nuo 3 metu ir iskart pradeda vesti i ta mokykla ir t.t...
Papildyta:
QUOTE(rozeslasiukas @ 2011 08 20, 12:19)
Noreciau pasitikslinti, kur Jus cia taip eisite??nes mano sunus 2008m liepos men gimes ir tik dabar pradesim eiti i Nursery..bet tai cia darzelis o ne mokykla...  g.gif

pas mus tas nurserys iskar toj mokykloj,nezinau net kaip paaiskinti...as nezinau,kaip pas jus,bet pvz pas mano drauge truputi kitaip,ten toks atskiras pastatas su paruosiamosiom grupem,o pas mus jis tiesiog tam pastate...
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 08 20, 13:03)
biggrin.gif  ir as dar noreciau paklausti: o jei butu ejus i darza nuo gimimo ,tai butu jos ketvirtieji  metai? beveik doktarantura  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(nakvisa @ 2011 08 20, 20:30)
mano mergyte baige mazyte mokykla ir siais metais pradeda eiti i kita mokykla kur mokysis ir paruosiamosiose klaseje ir visose kituose iki 11 metu.... smile.gif mes ko gero nelabai susisnekam kazkodel ....bandau pasakyti,kad mano vaikas eis i kita pastata,bus su kitais vaikais,o jus man kazkokius apibrezimus duodat lyg as pati nezinociau kur vaikai leidziu.... unsure.gif o pre-schoola mano mergina tikrai baige ir graduation'as ten buvo... biggrin.gif tiesiog pas mus tos paruosiamosios klasytes yra iskart didelej mokykloj,kad vaika maziau traumuoti,nes kiti tevai vaikus leidzia nuo 3 metu ir iskart pradeda vesti i ta mokykla ir t.t...
Papildyta:

pas mus tas nurserys iskar toj mokykloj,nezinau net kaip paaiskinti...as nezinau,kaip pas jus,bet pvz pas mano drauge truputi kitaip,ten toks atskiras pastatas su paruosiamosiom grupem,o pas mus jis tiesiog tam pastate...

QUOTE(nakvisa @ 2011 08 20, 20:27)

Nursery yra darzelis. Net ir mokyklos patalpose.
Ir paprastai net i ta pacia nurserio mokykla pries einant i reception klase reikia vel priduot dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 08 20, 13:03)
biggrin.gif  ir as dar noreciau paklausti: o jei butu ejus i darza nuo gimimo ,tai butu jos ketvirtieji  metai? beveik doktarantura  biggrin.gif

tik dabar nesakykite,kad nesikabinejate,gerai...? smile.gif 4u.gif
tik jus labai nustebote,kad 3 metis vaikas mokosi,tai as jum ir pasakiau,kad mes jau antri metai kaip mokomes,as gi nesakiau,kad mano vaikas eina i universiteta... doh.gif pasakiau paprastai,kad kaip ir priklauso jos metu vaikui,ji baige pre-choola ir siais metais pradeda nursery...

Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2011 08 20, 20:34)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Nursery yra darzelis. Net ir mokyklos patalpose.
Ir paprastai net i ta pacia nurserio mokykla pries einant i reception klase reikia vel priduot dokumentus.

tai,kad as apie pacias patalpas ir snekejau....tai va tame ir esme,kad mano vaikas ten jau bus ir su didesniais vaikais tame pastate,kad tos patalpos jau nebemaziuku,kaip buvo anksciau... smile.gif va tai ir turejau omeny sakydama ,kad vaikas eis i didele mokykla,nes mums didele mokykla yra ta,kur dideli vaikai vaiksto.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nakvisa @ 2011 08 20, 19:39)

ji baige pre-choola ir siais metais pradeda nursery...

Papildyta:

**tai,kad as apie pacias patalpas ir snekejau....tai va tame ir esme,kad mano vaikas ten jau bus ir su didesniais vaikais tame pastate,kad tos patalpos jau nebemaziuku,kaip buvo

* smartass.gif sveikinu baigus laugh.gif
prajuokinot, bet ne del mokyklu/darzu islavinimo,o kokia mama esate visai mazai dar,tik 3 metu mergytei ir kaip isivaizduojate ja kitu vaiku atzvilgiu..
** jusu vaikas nebus su profesoriais,o su 3-4 metu vaikais,ji pati skirtumo ne nepajus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(nakvisa @ 2011 08 20, 19:39)

tai,kad as apie pacias patalpas ir snekejau....tai va tame ir esme,kad mano vaikas ten jau bus ir su didesniais vaikais tame pastate,kad tos patalpos jau nebemaziuku,kaip buvo anksciau... smile.gif va tai ir turejau omeny sakydama ,kad vaikas eis i didele mokykla,nes mums didele mokykla yra ta,kur dideli vaikai vaiksto.... smile.gif

Bet tai vistiek ji eis i Nursery(darzeli), o ne i mokykla mirksiukas.gif
Atsakyti
Kad jau toks balius ci auzvire smile.gif tai gal ir man tuo paciu klausimu dar kiek patarsit. Mano sunu sirgi 2008 gimimo. Praejau visas artiiausias miesto mokyklas, pagrinde visos pradines, bet turincios nursery klases. Tai visur uzpildziau formas ir irase i waiting listus. Taciau jis gimes rugsejo antroj pusej, tad skaitinejant taisykles, nelabai gali gauti vieta dabar, tik nuo ziemos priemimo. g.gif Kita vertus, velgi gaus tik tas ~3 val./ per diena.
As tiesiog nelabai zinau, ka daryt, vaikas isproto kraustosi, akip jis nori eiti i darzeli, buti su vaikais. Kadangi LT jau lanke lopseli. Day centrai ir visi kiti nursery, kurie gali rupintis vaiku pilna diena, kainuoja nuo 900 svaru per men. doh.gif man kol kas tai kosminiai pinigai. Noreciau eiti dirbti ir pati, bet ner kur leliu palikti... Gal kas koki patarima tures is asmenines patirties? Gal bandyt ieskot tu presschool pagal jo amziu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 08 21, 14:04)
Kad jau toks balius ci auzvire smile.gif tai gal ir man tuo paciu klausimu dar kiek patarsit. Mano sunu sirgi 2008 gimimo. Praejau visas artiiausias miesto mokyklas, pagrinde visos pradines, bet turincios nursery klases. Tai visur uzpildziau formas ir irase i waiting listus. Taciau jis gimes rugsejo antroj pusej, tad skaitinejant taisykles, nelabai gali gauti vieta dabar, tik nuo ziemos priemimo.  g.gif  Kita vertus, velgi gaus tik tas ~3 val./ per diena.
As tiesiog nelabai zinau, ka daryt, vaikas isproto kraustosi, akip jis nori eiti i darzeli, buti su vaikais. Kadangi LT jau lanke lopseli. Day centrai ir visi kiti nursery, kurie gali rupintis vaiku pilna diena, kainuoja nuo 900 svaru per men.  doh.gif  man kol kas tai kosminiai pinigai. Noreciau eiti dirbti ir pati, bet ner kur leliu palikti... Gal kas koki patarima tures is asmenines patirties? Gal bandyt ieskot tu presschool pagal jo amziu  g.gif

Nu mano sunus gauna nuo rugsejo tas 15val nemokamu, bet mes lankysim 4d per savaite po 10valandu..aisku uz darza kaina kosmine 860 atrodo uz menesi, bet kt iseities neturiu, nes reik dirbti smile.gif Aisku siek tiek dasides kompesavimas smile.gif O siaip bandykite ieskoti playgrupiu, dazniausiai jos baznyciose buna ir kiek pas mus aplinkui kainavo tai dienai apie 6sv..
Atsakyti
o mums buvo taip...kadangi pradejom lankyti darzeli kai jau suejo 3 metai tai gavom 15 val nemokamai likusi suma buvo 770...ejom kiekviena pilna diena,mums valstybe kompensavo 80%,veliau 70%,susidare kad moketi tiktai ne kosmosas,veliau reikejo dar pasispausti su pinigeliais o pati nedirbdavau pirmadieniais ir antrad.tai tomis dienomis maziaus nevesdavau...taip galejau ir dirbti ir vaikas laimingas po derza lakstyti,o eina labiai noriai...tik va nuo rugsejo pradedam i mokykla tai neaisku kaip jis i ja eis...
Atsakyti
aham... o kaip zinoti, kokia dali valstybe gali finansuoti? nes kaip suprantu, tai labai individualu :/ dekui del tu play grupiu info baznyciose, apie jas neteko dar girdeti smile.gif 4u.gif
Atsakyti
labukas mergaites 4u.gif
gal kas pirma kart isleis didesnius vaikus cia?
mano panai 13m,
as uzpildziau dokumentus liepos 13d ir pridaviau ale mokyklu kazkokiam centre....
liepe laukti kvietimo-laisko i namus!
bet negaunu nieko ax.gif
neramu....
ka dukra neiseis i mokykla rugseji!!!!ar kaip cia?
kur kreiptis blush2.gif gal kazka galima paspartinti g.gif
nesigaudau nieko visai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriukė @ 2011 08 23, 11:26)
Sveikos,
maloniai prašome Jūsų pabalsuoti Iš Jūsų tik 1 min., o pagalba - neįkainojama.

na jei esate tokia saunuole ir iki uzsienieciu "atejot" tai paskaitykit gera straipsni anglu kalba .cia kai motinos pamirsta buti motinom

http://www.dailymail...regnant-15.html
Atsakyti