Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta XIII tema

QUOTE(Ledime @ 2012 07 05, 21:20)
Labai ačiū už patarimus 4u.gif

Nors jau temas skaitinėjuosi seniai,bet va likus nebedaug laiko iki kelionės vis vien iškyla daug klausimų, gal padėsite blush2.gif  4u.gif
1. Ar tikrai nereikia banko kortelės nuomuojantis mašiną?
3. Ar verta pirkti vandens batus? g.gif

1. Tikrai nereikia smile.gif
3. Mes nepirkome, ir mums nereikėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spaicyy @ 2012 07 05, 21:37)
man net siurpuliukai lakste per kuna, nes atrodo tiesiai i mane atplaukia, o po to staigiai nusuka  biggrin.gif

user posted image

Va čia tai vaizdelis doh.gif thumbup.gif , jeee..galingai atrodo biggrin.gif .
Išduokite, kur čia Jūs aplankėt??
Atsakyti
QUOTE(spaicyy @ 2012 07 05, 19:37)

Pagyvinam temą thumbup.gif

1. Ar tikrai nereikia banko kortelės nuomuojantis mašiną?Gal kas šiais metais buvote galite maždaug kuro/nuomos kainas pasakyti, kiek čia išlaidų planuotis  g.gif
2. Norime pirkti eskursijas į Samariją ir Santorini?Ar visomis dienomis vyksta šios eskursijos?Planuojame pirkti iš vietinių, ar vakare vaikštant mieste daug tų agentūrų siūlančių eskursijas? g.gif
3. Ar verta pirkti vandens batus? g.gif

1. Tai priklauso nuo firmos, tačiau mūsų niekada nereikalavo. Dėl kuro, gal kas atsakys šiais
metais buvę. Praeitais metais buvo apie 1,6 eur.
2. Vakare vaikštant mieste yra labai daug agentūrų siūlančių ekskursijas į Samariją ir Santorinį įvairiomis kalbomis.
3. Jei turite batus įsimeskite. Iš patirties: kai buvome apsistoję Retimno viešbutyje, turėjome labai žiauriai akmenuotą pakrantę - su batais maloniau į jūrą įeiti. Jei maudysitės ten kur uolų yra, galite ežių susitikti. Maudėmės Chersonisose praeitais metais , tai kiek toliau nuo pakrantės nardant matėme ežių -daug.

Mes truputi pasiplanavome maršrutus,galbūt kas buvote pasakys ar įmanomi ir ar geri tie maršrutai 4u.gif
Gyvensime chersonissos  mirksiukas.gif
1 diena. Planuojame Balos ir tikimės dar Elafonsi aplankyti.
2.Elounda, Agios Nikolos, Spinalonga (ar galima keltis iš Plakos?), Zakros ir dar nežinome ką verta toje pusėje aplankyti g.gif
3. Retiminas, Chanija ir Hora Sfakion, Loutro, Glika Nera.
4.Matala, Preveli papludimys, vienuolynas galbūt Knoso rūmai atgal grįžtant.

Oi dėl maršrutų čia labai individualu. Vieniems patinka pilys, miestų architektūra, kitiems gamta.
Kretoje man kiekvienas kampelis yra gražu ir pamatyti kuo daugiau yra thumbup.gif . Bet kadangi Jūs sakėte, kad turėsite auto tik tris dienas, tai pamatyti visą salos grožį man būtų mažoka.
Tik išvardinsiu ką būtinai aplankyčiau dar kartą jei tektų man vykti į Kretą: (čia būtų iš sąrašo ką išvardinote Jūs) - Balos, Elafonisi, Matala, Preveli, Knoso rūmai, Chanija, Retimnas.
Elounda, Agios Nikolaos, Spinalonga - aplankėme, bet, kad labai sužavėjo, tai nepasakyčiau, nors kitiems forumiečiams kiek skaitau, tai labai patiko. Zakros nebuvome.
Dėl Balos ir Elafonisi aplankymo vieną dieną, nebandėme. O darėme taip - važiuojam vieną dieną į Balos anksti ryte pabūnam iki pietų ar kiek širdis geidžia. Vėliau vykstam į Chaniją- apžiūrime buvusią salos sostinę, nakvojam hotelyje, išsinuomavę internetu per bookingą (apie 30 eur.), Kissamos miestelyje, ar netoli kur nors maršrute tarp Chanijos ir Elafonisio. Tuomet ryte vykstame į Elafonisi, po jo traukiam link Retimno - apžiūrime. Vykstame link savo nuolatinio viešbučio. Nereikia tuomet skubėti, nes Kretoje tik taip atrodo, kad nedideli atstumai, o kai keliauji tai supranti, kad viskas užtrunka ilgiau, nei atrodo pažiūrėjus į žemėlapį.
Atsakyti
Tik vakar grįžau iš Kretos. Gyvenom Analipsyje, stella palace viešbutyje. Jei ką domins parašysiu pliusus ir minusus šio viešbučio. Šiaip išsuonomavom mašiną už 40 eurų ir keliavom pasižvalgyti po salą.
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2012 07 10, 09:25)
Ačiū už patarimus  4u.gif  Kaip jau laukiu kelionės  wub.gif

Kuo didžiausios sėkmės kelionėje! Linkiu, kad Kreta sužavėtu Jus.
Aš pati Kretoje buvau keturis kartus, traukia ji mane kaip mešką - medų wub.gif
user posted image
Čia jeigu mėgstate gyvuliukus pašerti, tai pasiimkite kokio užkandžio pigesnio, nes aikštelėje, kur statysite mašiną, kai vyksite, jeigu vyksite, auto į Balos lagūną yra tokių naglų ožkų, kurios turbūt ir į mašiną įliptų dėl gardaus kąsnio, jei leistumėt. Man labai patiko tai kitą kartą prigriebiau daugiau maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V&E Mamytė: 10 liepos 2012 - 11:36
[quote=onsa,2012 07 03, 20:36]
[quote=Pliurza,2012 06 30, 19:41]
Visuomeninis transportas isvystytas puikiai. Vaziuoja pagal grafika, autobusai su kondicionieriais.
[/quote]
Nu kaip cia pasakius. Atejome pagal grafika Hersonisos kelionei i Agios Nikolaos ir laukeme atokaitoje to autobuso netrumpai.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 10, 13:27)
Kuo didžiausios sėkmės kelionėje! Linkiu, kad Kreta sužavėtu Jus.
Aš pati Kretoje buvau keturis kartus, traukia ji mane kaip mešką - medų  wub.gif
user posted image
Čia jeigu mėgstate gyvuliukus pašerti, tai pasiimkite kokio užkandžio pigesnio, nes aikštelėje, kur statysite mašiną, kai vyksite, jeigu vyksite, auto į Balos lagūną yra tokių naglų ožkų, kurios turbūt ir į mašiną įliptų dėl gardaus kąsnio, jei leistumėt. Man labai patiko tai kitą kartą prigriebiau daugiau maisto.

Ačiū 4u.gif Būtinai reikės pasinaudoti patarimu, kokios duonelės prigriebti thumbup.gif Į Balos tai tikrai planuojame wub.gif
Papildyta:
Kraudamasi lagaminą neimu nieko ilgomis rankovėmis,ar nereikia vakare? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2012 07 10, 12:21)
Ačiū  4u.gif  Būtinai reikės pasinaudoti patarimu, kokios duonelės prigriebti  thumbup.gif Į Balos tai tikrai planuojame  wub.gif
Papildyta:
Kraudamasi lagaminą neimu nieko ilgomis rankovėmis,ar nereikia vakare? 4u.gif

Visus keturis kartus vykome rugsėjo mėnesį, tai neprireikdavo. Bet, kad ir dabar žiūriu naktimis liepos mėnesį 23- 25 laipsniai, tai tikrai nereikės. Man asmeniškai prireikė tik kai vykome į Samarijos tarpeklį, anksti ryte kai autobusas užkėlė į kalnus. Bet čia vėlgi labai individualu, vieniem šalta, kitiem karšta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 10, 15:16)
Visus keturis kartus vykome rugsėjo mėnesį, tai neprireikdavo. Bet, kad ir dabar žiūriu naktimis liepos mėnesį 23- 25 laipsniai, tai tikrai nereikės. Man asmeniškai prireikė tik kai vykome į Samarijos tarpeklį, anksti ryte kai autobusas užkėlė į kalnus. Bet čia vėlgi labai individualu, vieniem šalta, kitiem karšta. g.gif

Aš tai kalbėjausi su žmogučiu kuris buvo Kretoje tai sakė priešui tik palinkėtų per Samariją eiti, tai truputį išgasdino,bet mes vis vien pasiryžę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2012 07 10, 13:18)
Aš tai kalbėjausi su žmogučiu kuris buvo Kretoje tai sakė priešui tik palinkėtų per Samariją eiti, tai truputį išgasdino,bet mes vis vien pasiryžę  ax.gif

Kiekvienas individualiai tai pakelia, man asmeniškai nebuvo labai sunku, ir kojos viena diena pamaudė ir viskas. Eikite būtinai. Man asmeniškai labiau būtų patikę eiti be jokių ekskusavodų, o tai skubina skubina, pasigrožėt neleidžia Samarijos grožiu, atceit nespėsime į keltą.
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2012 07 10, 13:18)
Aš tai kalbėjausi su žmogučiu kuris buvo Kretoje tai sakė priešui tik palinkėtų per Samariją eiti, tai truputį išgasdino,bet mes vis vien pasiryžę  ax.gif

Vieną kartą gyvenime būtina pereiti tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Tai vat mes ir pasiryžę išbandyti jėgas thumbup.gif O aš kaip supratau,kad be eskursijų ten savarankiškai niekas ir neina g.gif
Mažokai čia temutėje besiruošiančių į Kretą, nors atrodo labai populiari kryptis tarp lietuvių mirksiukas.gif
Atsakyti