Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta XIII tema

QUOTE(Justina1 @ 2011 08 29, 22:37)
As nesuprantu, kodel zmones vis dar renkasi vaziuot su kelioniu agenturomis i tas eksursijas.. Pirmiausia, tai labai brangu, o antriausia nieko nepamatai. O vaziuot tik pasifotkinti tai irgi geras  biggrin.gif

Nu man baisu pirmą kartą būtų pačiai važiuoti. unsure.gif Va, dabar jau galėčiau, kai žinau kokia ten maždaug situacija su keliais ir pan. O šiaip tai mes irgi labai pavargom, kai lakstyti su gide reikėjo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olichka @ 2011 08 29, 12:13)
i koki viesbutuka vaziuojat? smile.gif

Mes į Jo-An Beach smile.gif
Atsakyti
Mes buvome Kretoj liepos gale- rugpjucio pradzioj dvi savaites. Arminda 4* ( 14 parų, 2 suaugę + 1m. vaikas mums kainavo 5900 Lt). Viešbutį rinkomės, nes važiavome su vaikučiu. Mums ji rekomendavo agenturoj.
Prastas tas jų viešbutis, apart animatorių lietuviu nieko ten teigiamo nemačiau. Kai pasivaikščiojant nuėjome į šalia esantį lygiai taip pat 4* esanti viesbuti..geriau nebutume eje, nes ten buvo visko, ko nebuvo pas mus...vaiku vandens zona musu viesbucio 3*3m baseinas, o ten vaiku baseinas tokio dydio kaip musu suaugusiu..
Na zodziu palyginimui 4* su 4* teritorijos skirtumas... aplinka irgi tikrai skyresi...user posted image

Zodziu, pati Kreta, tikrai grazi, bet ne tiek , kad noreciau grizti antra karta.
automobilis su kuru mums 3 dienoms kainavo apie 1000 Lt.
Novature Kainos nenormalios. dviems zmonems nuvykt i Santorinio sala Novaturas papraso 1000 Litu.. Ar tai normalu?? Ir t.t.t ..Na nezinau ar tokiu sumu vertos ju siulomos pramogos...
Novaturi keliones po 55 eur, o vietiniai pasiulo ta pati net ir uz 28, 20 ..plius dar perkant dvi , padovanoja nemokamai i pvz. vandens atrakcionu parka...

Zodziu, vaziuojantiems patariu, gerai isiskaityt i viesbucio bei vietos, kur jis yra aprasyma bei atsiliepimus..Per novatura imti keliones tik jei labai daug pinigu turit(ir tai jie sako, jei nesusidarys lietuviu didele grupe, teks klausyt rusiskai blink.gif ), nes per novatura viena, gali kainuoti kaip 3 su vietiniais (nes kokia viena gali ir padovanoti)

Jei kas netycia susigundytu siuo viesbuciu, rasykit i a.z. parasysiu daugiau arba pasiskaitykit cia: daugiau apie arminda...
P.S. kiekvienas zmogus individualus, su skirtingais poreikiais..
Atsakyti
Aišku, kad nenormalu. Reikia prieš kelionę pasidomėti ir pirkti keliones tik iš vietinių agentūrų. smile.gif
Atsakyti
Labas supermamos 4u.gif
labai noriu Jusu pagalbos blush2.gif rugsejo 24 musu vestuves, o 25 diena norime isskristi i Kreta... Buvau kelioniu agenturoje, bet kainos tai man truputi dideles pasirode uz 7 dienu kelione dviem suaugusiems apie 3000 - 4000 lt, beto neaisku kaip viesbutyje butu, gal galite patarti koki viesbuti rinktis, kad butu pigu, bet tvarkinga, prabangos tikrai nereikia, svarbiausia svara.. Ir dar patarkite ar verta imti maitinima 'viskas iskaiciuota'? Gal kas nors buvote kokioje pamasioje kelioneje ir galetumete rekomenduoti? (Atsiprasau jeigu kai kurie klausimai jau buvo anksciau aptarti temoje, tiek rupesciu pries vestuves kad perskaityti jau neturiu laiko blush2.gif )
Atsakyti
11 d. Kretoje jau prabego.
Trumpai ispudziai:
Gyvenome Oasis Hotel. Viesbutis gana ramioje vietoje, deja su tvarka ir maisto kokybe turi problemu. Viskas gaminama is saldytu produktu. Svieziu vaisiu ir darzoviu labai ribotai.
Nuomavomes masina is Voyager, ten ir pirkome eksursijas i Samarija ir Santorini, gavome papildomai nuolaida. Samararija zmogui 27 eur., Santorini (pilnas paketas) 125 eur.(greitaeigis katamaranas). Samarija patiko, nors ir labai karsta diena pasitaike. Siaip iveikeme gana nesunkiai. Ejome su kedais, o veliau likus paskutinei atkarpai iki pabaigos isisyreme i crocs, nes takelis padorus, ir kojai daug vesiau.
Santorini irgi esu labai patenkinta. Kaina tikrai nemaza, bet manau tikrai verta bent viena karta ten pabuti. Aisku reikia nusiteikti vaikscioti ir ne tik pagrindinemis gatvelemis, reikia nepatingeti pasukti i mazas gatveles, ten jokios komercijos ir vyksta tikrasis gyvenimas. Likau nesupratusi tu turistu, kurie praejo gido nurodyta gatve iki galo ir grizo atgal. Sedejo ir lauke gal 2 val. kol ateis laikas vaziuoti i uosta. Beje kam idomu vien tik bilietas i Santorini greitaeigiu katamaranu kainuoja 100 eur. Tad 125 eur aplankant Fira, Obia, juodojo smelio papludimi su gidu, transportu saloje tikrai verta.
Del masinos nuomos. Uz 4 d. sumokejome 150 eur. (gavome Fiat Panda, navigacija ir pilna draudima. Pilnas draudimas pas juos reiskia, kad draudzia viska isskyrus masinos dugna).
1 diena su masina. Preveli papludimys ir vienuolynas, Matala papludimys. Preveli labai patiko, buvo rami diena, tad maudemes iki soties. Vienuolynas nieko ipatingo, bet norejome bent viena pamatyti. Matala (hipiu papludimys) grazus, tos olos atrodo idomiai, deja pasitaike vejuota popiete, tad pabuvome tik valandziuke.
2 diena. Balos ilanka (6 km zvirkelio iveikiami per 1 h., masina puikiai viska atlaike. Zvirkelis gana platus prasilenkti nesunku). Cia mums nepasiseke, nusileidome takeliu 1.5 km ir supratom, kad liksim nesimaude, nes vejas nesiojo i visas puses. Nepaisant to, kad vejukas neleido megautis vandens malonumais, pamatyti vaizdai isliks visam gyvenimui. Vandens spalvu gama ir ivairove apstulbino, ypac ziurint is aukstai. Laibai, labai grazu, jokios komercijos, gryna, naturali gamta. Aisku masinu stovejimo aiksteleje ozkos naglos, matosi,kad turistu islepintos. Vienu zodziu ant masinos kapoto vaikstanti ozka ten naturalus dalykas. Apraizytas kapotas irgi nieko nestebina (tada realiai supranti jog, gerai, kad masina turi full insurance biggrin.gif). Grizdami dar uzsukome i Falastarna. Patiko labai papludimys, gana ramus, didelis. Mums kaip tik, nes Balos ilankoje likome nesimaude. Realiai padareme isvada, kad jeigu vienam papludimyje pucia stiprus vejas, drasiai reikia vaziuoti i kita papludimi, didele tikimybe, kad papludimys esantis vos uz keliasdesimt km bus ramus.
3. diena. Elaffonisi. Cia jau komentaru nereikia. Man tai labiausiai patikes papludimys. Ten leidome sau pabuti visa diena, tad issipirkome sketi bei gultus ir lepinomes. Fantastiska diena, siltas skaidrus vandenukas, geras krantas jokiu ikyriu prekiautoju ar ikyriais siukanciu masazo paslaugas kitatauciu.
4 diena. Leidomes i miestelius paziureti tikro graikisko gyvenimo. Apvaziavome apie 10 miestuku, kai kuriu net pavadinimu nezinome, nes zemelapyje neradome, ivaziuojant irgi nemateme lenteles su pavadinimu. Pavalgeme pas vietinius graikisku patiekalu ir daug daug svieziai spaustu apelsinu sulciu. Butent tokiuose miesteliuose gali suprasti kas yra tikros apelsinu sultys isspaustos prie tavo akiu is ka tik atnestu apelsinu. Nusipirkome alyvuogiu aliejaus, raki su medumi ir vysniomis, cia lauktuvems.
Vienintelis Kretos ezeras ispudzio nepadare. Retimnas ir Chanija taip pat nieko ipatingo, ypac kai pamatai tikra graikiska gyvenima miesteliuose. Aisku senamiesciai tikrai grazus, bet ju grozi uzgozia prekiautojai su prekemis made in China. Geriausias tavernas parodo ne gidai ar viesbucio darbuotojai, bet vietiniai graikai... Ju uzklausus kur galimam butu pavalgyti tradiciniu graikisku patiekalu mielai parodo savo megstamas tavernas.

Tai tokie mano ispudziai. is tikruju reikia vengti tu komerciniu vietu ir kreta pazinsi visai kitokia.

Jei kas rasykite AZ, parasysiu placiau... 4u.gif

Atsakyti
O kokios avialinijos dabar skraidina į Kretą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(black angel @ 2011 09 03, 11:55)
O kokios avialinijos dabar skraidina į Kretą?  4u.gif

Small planet airlines
Atsakyti
Sveikos keliautojos !

Galvoju ir aš apie Kretą, nes turiu dar neišnaudotų atostogų. Žinau, reikia apsispręsti greitai, nes atidėliojant... schmoll.gif nieko neišeina. Bet reiktų vykti vienai, tad nežinau ar tai saugu? Ieškau paskutinės minutės pasiūlymų, bet kainos vistiek nemažos. Gal kas keliavot su Lenkijos agentūrom ? Kiek žinau, išskridimas būtų iš Varšuvos. Ir kiek apytikriai kainuotų (su viskuo 7 d. kelionė?) Būčiau dėkinga už bet kokią informaciją.
Atsakyti
QUOTE(Dovainė @ 2011 09 07, 17:36)
Sveikos keliautojos !

Galvoju ir aš apie Kretą, nes turiu dar neišnaudotų atostogų. Žinau, reikia apsispręsti greitai, nes atidėliojant... schmoll.gif nieko neišeina. Bet reiktų vykti vienai, tad nežinau ar tai saugu? Ieškau paskutinės minutės pasiūlymų, bet kainos vistiek nemažos. Gal kas keliavot su Lenkijos agentūrom ? Kiek žinau, išskridimas būtų iš Varšuvos. Ir kiek apytikriai kainuotų (su viskuo 7 d. kelionė?) Būčiau dėkinga už bet kokią informaciją.

Galiu atsakyti į pirmą klausimą, tikrai dėl saugumo nesirūpinkite, saugu...
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tete2006 @ 2011 09 07, 17:31)
Galiu atsakyti į pirmą klausimą, tikrai dėl saugumo nesirūpinkite, saugu...
4u.gif

Ačiū Tete už atsakymą. smile.gif Jau apsilankiau vienoj agentūroj, tai man pasiūlė tris viešbučius: Maravela Land, Alkyonidos ir Cretagarden (jei teisingai parašiau). Šiandien daugiau pastudijavau forume Kretos temą - tai vaizdai - tiesiog šiurpas eina.. Ačiū visiems už nuostabias nuotraukas. Ir jomis besigrožėdama vis prisimindavau puikią A. Miuntės knygą "Legenda apie San Mikelę". Nepamenu tiksliai, bet ar jis ne apie Kretą rašė, savo svajonių šalį? LABAI noriu ten nuvykti bigsmile.gif
Atsakyti
Aš Kretoje buvau prieš metus, tai šalis patiko, saugu tenais tikrai, bet grįžti dar kartą - negrįžčiau...Tokia mano nuomonė ax.gif
Atsakyti