Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikutės,
štai pagaliau radau laisvo laiko [???], bet lelius visgi pasirodo greitai atsibudo, tai labai jau skubėjau, nes be proto noriu greičiau prisijungti prie jūsų, jau pabodo slapčia skaityti ir žavėtis Jūsų darbais wink.gif

Tad atsiprašau už tokią kompoziciją ir foną [vos susitalpinau savo kambary doh.gif ]
Sakykit, jei ką reikia perdaryti, per ryt pasistengsiu. Bandau sukelti visus nd iš karto, kaip kažkas sakė blush2.gif

Canon 400D, Canon lens ef 50mm 1:1.8 II

1 ND [f/1.8; 1/100s; ISO400]

user posted image

user posted image

user posted image

2 ND

1 foto - pavyzdys, kaip blogai pasirinkti parametrai [užkėliau aukščiausią ISO] smile.gif f/20; 1/60s; ISO1600
user posted image

2 foto - f/8; 1/60s; ISO800
user posted image

3 foto - f/2; 1/160s; ISO 400
user posted image

3 ND - objektyvas netinkamas blush2.gif

4 ND f/2; 1/100s; ISO200

user posted image

user posted image

user posted image

Galbūt tas angeliukas nelabai tinkamas fokusavimui, bet ką jau padarysi, tikrai mačiau, kad į jį sufokusuota buvo prieš nuspaudžiant mygtuką mirksiukas.gif LAUKIU LAUKIU žodžių iš Jūsų rolleyes.gif

Atsakyti
Noisy-B, 1 ir 4 užskaitau. 4u.gif O 2 būtų geriau pakartoti dėl šventos ramybės. Ilgink išlaikymą, dėk fotoaparatą stabiliai. Šiaip dėmesį kreipk į diafragmą ir ISO. 4u.gif
Šiaip man patiko, kad namų darbams pasirinkai gėles. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 09 liepos 2011 - 20:34
Ir gi WB namų darbai wink.gif

Auto
user posted image

Custom
user posted image

Pavėsis
user posted image

DIRBTINIS WB:

Auto
user posted image

Custom
user posted image

Lemputė
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2011 07 09, 21:33)
Noisy-B, 1 ir 4 užskaitau.  4u.gif  O 2 būtų geriau pakartoti dėl šventos ramybės. Ilgink išlaikymą, dėk fotoaparatą stabiliai. Šiaip dėmesį kreipk į diafragmą ir ISO.  4u.gif

Danke shiiiiooon thumbup.gif ryt pabandysiu smile.gif
Atsakyti
WB man atrodo geras, bet galbūt ir klystu. Vis dar nepasitikiu savimi vertindama jį.
-----------
Šiandien šiek tiek žiūrinėjau senas temas ir pastebėjau tokį dalyką. Anksčiau kai kurie mokiniai buvo susieti su savo puslapiais ar nuotraukų talpyklomis. Man iškilo klausimas, ar turinčiosios kažką savo nenorėtų susieti savo vardo su fb, flickr, kūdra ar kažkuom panašaus? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 09 liepos 2011 - 20:46
QUOTE(Ka @ 2011 07 09, 21:38)
WB man atrodo geras, bet galbūt ir klystu. Vis dar nepasitikiu savimi vertindama jį.

Na tikrai dariau jį su baltu lapu, kitaip nė nežinau kaip perdaryčiau kitaip ax.gif Laukiam kitų nuomonių tadu.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

klausimas tom, kurios pirko iš Hongkongo foto prekes. Kaip su muitais? Pirkau makro žiedus ir juos sulaikė muitinė. Kiek ieškojau, tai vienam puslapy radau, kad objektyvams ir filtrams taikomas 6,7 proc. muitas. Ar tai tiesa? Ar ginčytis su muitine? Beje, makro žiedai jau skaitosi objektyvai? g.gif (turbūt taip... g.gif )
Atsakyti
dėl aguonų kotų - nu matyt pas mane kompe nesimato blush2.gif nėra ,kad jų man trūktų tik šiaip paklausiau blush2.gif

Plumerija - aš siunčiau reflektorius,bet man muito nebuvo,nes paprašiau ,kad siųstu po du reflektorius ,kad neviršytų kainos unsure.gif ir dar aišku prašiau ,kad gift rašytų,bet net nežinau ar parašė... tai rimtai parišo muitas? unsure.gif bandyk kalbėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 09, 22:33)
Plumerija - aš siunčiau reflektorius,bet man muito nebuvo,nes paprašiau ,kad siųstu po du reflektorius ,kad neviršytų kainos  unsure.gif ir dar aišku prašiau ,kad gift rašytų,bet net nežinau ar parašė... tai rimtai parišo muitas?  unsure.gif bandyk kalbėti  unsure.gif

Nu kaina ten nedidelė, net 70 Lt nesiekia, tai aš manau, kad sustabdė dėl to, kas viduj, o ne dėl kainos, nes tikrai nepaprašiau pardavėjo, kad įrašytų gift...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plumerija: 09 liepos 2011 - 21:39
QUOTE(Plumerija @ 2011 07 09, 21:58)
Sveiki 4u.gif

klausimas tom, kurios pirko iš Hongkongo foto prekes. Kaip su muitais? Pirkau makro žiedus ir juos sulaikė muitinė. Kiek ieškojau, tai vienam puslapy radau, kad objektyvams ir filtrams taikomas 6,7 proc. muitas. Ar tai tiesa? Ar ginčytis su muitine? Beje, makro žiedai jau skaitosi objektyvai? g.gif (turbūt taip... g.gif )

Kiek tu ju siuntei? siaip ju kaina juokinga... iki 75 lt nera jokiu muitu.... po viena siunte ar visus is karto? ar atsiunte laiska ir praso susimoketi muitus, kokia suma uzdejo?
Jei nieko dar neatsiunte, tai buk rami... patikrins ir praleis... siaip cia ne objektyvas \, o foto priedai ar objektyvu priedai...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 09, 22:44)
Kiek tu ju siuntei? siaip ju kaina juokinga... iki 75 lt nera jokiu muitu.... po viena siunte ar visus is karto? ar atsiunte laiska ir praso susimoketi muitus, kokia suma uzdejo?
Jei nieko dar neatsiunte, tai buk rami... patikrins ir praleis... siaip cia ne objektyvas \, o foto priedai ar objektyvu priedai...

Gavau laišką iš pašto, kad ši siunta pagal muitų teisės aktus turi būti pateikta ir deklaruota muitinei. Manęs prašo daiktų kainos, pavadinimų, užsakymo/siuntos Nr., siuntimo išlaidų (originalių dokumentų). Arba galima rašyti prašymą (bet tik tuo atveju, kai ir aš ir siuntėjas fiziniai asmenys, o aš nemanau, kad siuntėjas fizinis asmuo...). Apie jokias muitų sumas jokios kalbos nėra.

Siunčiau 3 komplektus, tai manau visi trys komplektai yra vienam siuntiny, bet kaip jau minėjau, siuntinio vertė nesiekia 70 Lt.

Na, pirmadienį reikės aiškintis kas ir kaip ten...
Papildyta:
va šitą prašymą galima pateikti bet tik tuo atveju kai ir siuntėjas ir pirkėjas yra fiziniai asmenys. Dar reikia pateikti daiktų aprašymys, specifikacijas ir kiekį. O gal bandyt ir praleis? Ryškiai kas nors neaiškaus yra parašyta ant siuntos, nes tikrai ne dėl kainos kabinasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plumerija: 09 liepos 2011 - 21:54
QUOTE(Plumerija @ 2011 07 09, 22:53)
Gavau laišką iš pašto, kad ši siunta pagal muitų teisės aktus turi būti pateikta ir deklaruota muitinei.  Manęs prašo daiktų kainos, pavadinimų, užsakymo/siuntos Nr., siuntimo išlaidų (originalių dokumentų). Arba galima rašyti prašymą (bet tik tuo atveju, kai ir aš ir siuntėjas fiziniai asmenys, o aš nemanau, kad siuntėjas fizinis asmuo...). Apie jokias muitų sumas jokios kalbos nėra.

Siunčiau 3 komplektus, tai manau visi trys komplektai yra vienam siuntiny, bet kaip jau minėjau, siuntinio vertė nesiekia 70 Lt.

Na, pirmadienį reikės aiškintis kas ir kaip ten...
Papildyta:
va šitą prašymą galima pateikti bet tik tuo atveju kai ir siuntėjas ir pirkėjas yra fiziniai asmenys. O gal bandyt ir praleis? Ryškiai kas nors neaiškaus yra parašyta ant siuntos, nes tikrai ne dėl kainos kabinasi g.gif

Tai drasiai emailu issiusk jiems ta vadinama invoice ir viskas bus tvarkoje...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 09, 22:55)
Tai drasiai emailu issiusk jiems ta vadinama invoice ir viskas bus tvarkoje...

Jo, taip ir padarysiu. dar pasiskaičiau, kad praktiškai jie neturi teisės pamokestinti mano šitos siuntos, nes jei tai ir būtų objektyvai, tai muitas būtų taikomas tik nuo 150 eurų.
Manau atsitiktinės atrankos būdu buvo šita siunta sulaikyta, nes nematau daugiau prie ko čia būtų galima prisikabint...

Atsiprašau už OT 4u.gif
Atsakyti