Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 07 13, 22:26)
Viskas gerai gi,as irgi dabar su seima tik trim dienom cia,taip kad visa demesi skyriu jai,tik kartais  schmoll.gif savo poreikiams (na miegas ir valgis)  lotuliukas.gif
Tiek daug visko matau,net seiles teka (as apie fotografavima), o per savo bamblius nieko negaliu fotkinti... na nieko,as dar liepos gale prie juros fotkinsiu ir rugseji tikrai,tai gal tada kas pavyks... gal ir su tavim iseis susimeetinti,nes busiu kaip supratau klp
Klaipėda - kitas reikalas mirksiukas.gif Mielai. O ir šiaip, kas važiuoja į Klp, iš Klp, gali užsukti į Gargždus, keli kilometrai nuo pagrindinio kelio smile.gif

QUOTE(jaukuciukas @ 2011 07 13, 22:38)
Ar labai blogai? kas negerai? tik apkarpyta, kaip jau sakiau nemoku su kitom programom elgtis, bet reiks ismokt smile.gif siaip pabandziau  pasizaist prie vakarines saules.  ax.gif

Na, tragiškai žinok. Taip blogai taip blogai, kad net malonu žiūrėti lotuliukas.gif
Gražios spalvos. LABAI smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 13, 23:45)
Klaipėda - kitas reikalas  mirksiukas.gif  Mielai.  O ir šiaip, kas važiuoja į Klp, iš Klp, gali užsukti į Gargždus, keli kilometrai nuo pagrindinio kelio smile.gif
Na, tragiškai žinok. Taip blogai taip blogai, kad net malonu žiūrėti  lotuliukas.gif 
Gražios spalvos. LABAI  smile.gif  4u.gif

Ale tu cia atsargiai lotuliukas.gif as nelabai toli gyvenu, atvaziuosiu ir patykosiu uz grazius zodzius biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif (juokauju). Pirma zodi perskaicius vos nuo kedes nenukritau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 07 13, 22:48)
Ale tu cia atsargiai lotuliukas.gif as nelabai toli gyvenu, atvaziuosiu ir patykosiu uz grazius zodzius biggrin.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif (juokauju). Pirma zodi perskaicius vos nuo kedes nenukritau lotuliukas.gif

Tu tik važiuok biggrin.gif O tai aš pati nesugebu jau kiek mėnesių pas Ersę nuvažiuot.
P.S. Kaip Tu atrodai? biggrin.gif
Atsakyti
kiek jūs maždaug sutvarkytų fotkių atiduodat iš vienos asmeninės fs?
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 14, 00:05)
Tu tik važiuok biggrin.gif O tai aš pati nesugebu jau kiek mėnesių pas Ersę nuvažiuot.
P.S. Kaip Tu atrodai? biggrin.gif

o ka? g.gif
i modelius netinku zinok lotuliukas.gif nebent vaika galiu paskolint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 13, 23:06)
kiek jūs maždaug sutvarkytų fotkių atiduodat iš vienos asmeninės fs?

Vakar iš valandos greituko atidaviau 20, o kur fotografavau kelias valandas atidaviau 50. Daugokai.

Jaukučiuk, na, jei į modelius netinki, aš pusėtinai tinku, visvien gali važiuot (dabar mano visi susitikimai paremti tik nauda biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 13 liepos 2011 - 23:11
rG jei labai modeliuko reikia galiu drauges panele pasiulit, grazi, auksta tamsiu idomiu bruozu, ir be galo megsta fotkintis. Daznai klp buna. jei ka rasik i az.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 13, 19:44)
sakiau  blush2.gif

Tai nėra čia dėl ko nesutikti - čia mokslas biggrin.gif Ne interpretacija, o logiškas, formulėmis pagrįstas mokslas. Jei kūrinys meluoja - analizė parodo  smile.gif   Ai, tiesiog nenoriu šiukšlintis, kam reikės, pasidomės. Aš gi nematoma pliurpalė, neturiu autoriteto  biggrin.gif  4u.gif

nu *****, gal nebetrink to, ką rašai. Dažnai tai darai, o norisi paskaityti ir tavo mintis. Dabar iš tokių nuotrupų kaip viršuje neaišku apie ką, kur ir kaip galima pasidomėti. Aš taikiai, jei ką. ir rimtai. Nes rodos protingai parašai o paskui šast ir nebėr.

Daug labai psl. prirašėt. Ką prisimenu ir patiko tai Maggie portretai, Akasha saunuolė. Gerus pvz. įdėjai apie reflektorių. Ir kur savo dukriuką rodei ir rašai, kad per žalia, žinok man tai patinka.

Paprastos spalvotas portretas fainesnis už jb variantą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 liepos 2011 - 23:17
Sveikos
kažkaip nebedrąsu dėt savo koliažų kai taip aprašėt Laukinės doh.gif ax.gif mirksiukas.gif

Dedu, iš savo pirmųjų vestuvių nuotraukytes, jūsų linčiavimui 4u.gif Menu neišėjo padaryt, bet rodausi kas gavosi blush2.gif

user posted image

Daugiau rasit Flickr mirksiukas.gif
Atsakyti
nu tai ir mano ivertinkit tada. ka manot? tik i data neziurekite, nes cia dar fotkinta pries jums pasakant blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 07 13, 23:17)
nu *****, gal  nebetrink to, ką rašai. Dažnai tai darai, o norisi paskaityti ir tavo mintis. Dabar iš tokių nuotrupų kaip viršuje neaišku apie ką, kur ir kaip galima pasidomėti.  Aš taikiai, jei ką. ir rimtai. Nes rodos protingai parašai o paskui šast ir nebėr.
Atsiprašau. Kartais jaučiuosi nejaukiai, nes nematau pašnekovo. pablevyzgot man nesunku, o rimtai kalbėti aš jau nuoginuosi, kažkaip ir ypač kai nesulauki atsako... Na, galiu pakartoti, kad jau esu apie tai rašiusi, bet niekas nesureagavo. T.y. siūliau papasakoti apie naratyvinę nuotraukos kompoziciją. Trumpai tariant kiekvienas kūrinys (vaizdinis, garsinis, žodinis) turi istoriją, jei jos nėra, tai nėra kūrinys (nerandu atitikmens, kažkas tai taip pat galėtų būti. Pavyzdžiui, portretas ar peizažas ne visada kalba). O naratyvinė kūrinio schema yra griežtai struktūrizuota, viena iš trumpų yra vadinamoji penkianarė transformacija - pradinė padėtis (arba elipsė, nebūtina), komplikacija, dinamika, išvada ir galutinė padėtis (nebūtina). Nebūtinos dalys yra kūrinio istorijos pradžia ir pabaiga, t.y. kartais neaišku nuo ko prasideda istorija ir ji gali būti be pabaigos. Kitos trys dalys negali būti taip aiškiai nusakytos apibrėžimais ir gali būti labiau suvokiamos analizuojant kūrinį. Ypač vizualinį... Su literatūra paprasčiau (nors kitais aspektais sudėtingiau smile.gif )

Taigi, kas dar. Yra ne vienas būdas analizuoti nuotraukas - semiotika labai sunkus mokslas, su diskursyviniu, naratyviniu, loginiu semantiniu lygmeniu (jame paaiškėja tiesa, kurios net autorius dažnai nemato). Esmė tokia - pirmiausia išnagrinėjamas paviršinis lygmuo, tada giluminis ir sudėliojamas semiotinis kvadratas, prieštaros, kurios yra būtinos kiekviename kūrinyje (kad ir Laukinės atveju - figūros - vetuvės, šeimyninė laimė, ne vestuvės, laikas iki "taip", laikrodis - laikas, neišvengiamybė arba mirtis, telefonas - bendravimas arba gyvenimas ir t. t. ).
Įvairių būsenų transformacijos ir jų jungtys priveda iki loginio lygmens, iki elementaraus pasakojimo. Dar galima paminėti, kad yra labai svarbių schemos fazių, pavyzdžiui, manipuliacija - daryti, kad darytų (skambinti, kad ateitų), kompetencija (jis sugeba tą daryti, nes jis turi jos telefoną ir žino, kad gali skambinti), atliktis, daryti, kad būtų (skambinti, nes reikia susitikimo), sankcija - įvertinimas arba apdovanojimas (ji pasiunčia tą vyrą velniop, arba sutinka). Ištyrus kiekvieną detalę atsekame istoriją smile.gif

Trumpai tariant, šiaip čia labai ilgas, kruopštus darbas.

Taigi, siūlau, jei kam įdomu, perskaityti mūsų semiotikų darbus (taip greitai pamenu dabar Sauliaus Žuko "Teksto gilumas", ten analizuojamas Mekas ir Sutkus), mūsų semiotikai stiprūs, daugelis jų Greimo sekėjai (čia ilga istorija, kas nežino kas jis, tai nepradėsiu biggrin.gif ). Dar yra daug semiotikos leidinių, kurie vadinasi "Baltos lankos" (su numeriais), ten analizuojamos ir nuotraukos, ir literatūra (daugiausia), ir paveikslai.

Žinant tam tikrus niuansus, galima manipuliuoti ir vizualiniu kūriniu (pavyzdžiui, tam tikros spalvos, pozos, kairysis vizualizacijos kraštas). Siūlau perskaityti iš 'Baltų lankų" semiotinę analizę "Manos rinkimas". Galima skaityti Geertz'ą, Greimą, Lotmaną.

Dar Kęstutis Nastopka analizuoja nemažai, dabar galvoju, ar ne jo knygoje "Literatūros semiotika" yra ir apie nuotraukas. Gal ir pas jį.

Apie naratologiją lietuvių kalba knygų nelabai yra. Rusų yra, prancūzų.

Analizės būdai išvalo paviršinius dalykus ir priešpastato kontrastus. Jei kūrinys yra chaltūra, jame trūks dėmenų, nebus logikos.

Kiek aš esu analizavusi, tai tikrai labai sunkus, bet, kad Jūs žinotumėt, koks įdomus darbas...

P.S. Čia negali būti improvizacijų. Visos figūros paremtos žodynais, kolektyvinėmis metaforomis, semiotikas negali remtis SAVO nuomone ir įsivaizdavimu. Yra žodynai, reikšmės (jeigu kas skaitys apie Sutkų, bangelės ir gotika ne todėl, kad jam taip atrodo, o todėl, kad jis žino, kas yra gotika (jei suklydau su laikmečiais, atsiprašau biggrin.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 liepos 2011 - 00:07
QUOTE(jlclove @ 2011 07 14, 00:43)
nu tai ir mano ivertinkit tada. ka manot? tik i data neziurekite, nes cia dar fotkinta pries jums pasakant blush2.gif

Žiedas įdomus ir gražus. Bet pats kadras centruotas. schmoll.gif Maišo dešinėje esantys lapai, ir kairėje esantys lapai nieko nesako. Nereikia ten jų. Taigi, reikėtų kadruoti kitaip. Galbūt ne iš viršaus, o iš šono.
Ką galiu dar gero pasakyti - man spalvos gražios. smile.gif
Atsakyti