Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2011 07 13, 15:24)

man patinka. geliu fotografavimo periodas? smile.gif

nepasakyciau,kazkaip manes potretai netraukia,nei as juos moku fotkinti,nei man mielas tas darbas....o va gamta, geles - visai kaskita. Nebent persilausiu rolleyes.gif
Atsakyti
Ai, apskritai, aš pavyzdžiui, paprastai paprasčiausiai, be jokių originalumų fotografuoju. Kartais, žinokit man baisu, kad man tą pasakys, bet aš tą pati žinau biggrin.gif Reikia užaugti iki savitumo... Manau... Nebent esame saviti turiniu - pavyzdžiui, Akasha fotografuoja vaikus, Vanilla tik merginas, kažkas tik peizažą, kažkas tik gyvūnus gamtoje ar detales mieste... Faina, kai žmonės žino ką mėgsta... Aš kai pradėjau, nemaniau, kad tai pamėgsiu fotografuoti žmones biggrin.gif Tikrai... Sakiau, kad man nelabai įdomu, labiau domino tekstūros, daiktai...

Va, Zirzė - gėlių fotografė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 13 liepos 2011 - 15:25

QUOTE(Maggie @ 2011 07 13, 14:24)
norisi tikrumo, tokio gyvenimo, koks jis yra, tokiu puoduku is kokiu geriame kas ryta, ir tokio laikrodzio i kuri ziurime kas ryta... bet cia gal mano shyza.

Dėkui už nuomonę.. Na, puodukai tai tokie iš kurių geriama, aplinka naminė taip pat. Laikrodis- taip, senovinis palikimas.. Bet čia jau numonių reikalas. Man asmeniškai per vestuves ar savo vestuvinėse foto visai nesinorėtų matyti eilinių, kasdienių buities rakandų.. Visgi šventė ir tam kažkaip noris pasiruošti.. Galvojau ilgai apie aplinkos "pagražinimą" specialiai nuotraukoms. Kur prasideda nebetikrumas o kur dar vis kad kadras atrodytų estetiškai. Va ties šia riba ir stengiuosi laviruoti. Stengiuosi, gal man nepavyksta, nežinau. Bet na man mano jaunoji tikrai nesižiūrėtų Justiniškių buto virtuvėj sėdinti ant taburetės ir gerianti arbatą iš kokio salotinio maximinio puoduko. Norisi gražiau, bent tai progai ir būtent tokiai jaunąjai. Dar gi labai priklauso nuo modelio, nuo suknelės, nuo aplinkos ir pan.. Va kokią tortinę jaunąją tikrai sodinčiau ant taburietkos ir duočiau čiainiką į vieną ranką, o riebaluotą rankšluostį į kitą.. Galima bus paplėtoti ir tokią idėją, kodėl ne. Visai smagiai turėtų žiūrėtis. biggrin.gif
O dėl kopijų.. Na, čia vėl ta pati diskusija.. Jei naudoji laikrodį ir puodelius, tai kopijuoji Loretą, jei arbūzus, tai VV, jei skaras tai AirV.. Neturiu ką atsakyti, o ir nereikia. doh.gif
Kaži ką kopijuosiu, jei šį šeštadienį vestuves fotkindama ketinu jaunuosius apauti botais ir paleist su meškerėm žvejot? Kad kopijuosiu, tai faktas, vistiek kažkas jau tai bandė.. aj nu smile.gif

Dėkui už nuomones. Jei jų nenorėčiau, čia savo foto nedėčiau. Labai smagu kad visos komentuojame taip kaip matome. Aš tikrai į visas nuomones atsižvelgiu, be jų nesimokinčiau ir neičiau nors pamažu, bet, manau, į priekį tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 13, 16:17)
Na, žinok, man irgi...
Papildyta:
Čia tai apginti noriu Laukinę biggrin.gif Ji gi ieško...  Kopijų beveik nebūna gi fotografijoj, o remtis kažkuo visada netgi būtina. O idėjos yra ne vieno žmogaus, o visos žmonijos rezultatas.
Man, tiesa,  gražu, bet nevež. Ir tiek.

Paskutinį kartą mane užvežė labai stipriai bizytės mergytės upelyje su toms hipiškom sukniom.

Gerai gerai apgink, gal as cia truputi per ziauriai, nu bet tikrai pries akis iskart iskilo fotopasteles vestuvine sfoto doh.gif Cia jau matyt mano beda, kad viska sugretinu...

QUOTE(rG @ 2011 07 13, 16:24)
Ai, apskritai, aš pavyzdžiui, paprastai paprasčiausiai, be jokių originalumų fotografuoju. Kartais, žinokit man baisu, kad man tą pasakys, bet aš tą pati žinau biggrin.gif  Reikia užaugti iki savitumo... Manau... Nebent esame saviti turiniu - pavyzdžiui, Akasha fotografuoja vaikus, Vanilla tik merginas, kažkas tik peizažą, kažkas tik gyvūnus gamtoje ar detales mieste... Faina, kai žmonės žino ką mėgsta... Aš kai pradėjau, nemaniau, kad tai pamėgsiu fotografuoti žmones biggrin.gif Tikrai... Sakiau, kad man nelabai įdomu, labiau domino tekstūros, daiktai...

Va, Zirzė - gėlių fotografė biggrin.gif

Hey as ne tik vaikus fotografuoju doh.gif Na bet daugiausiai juos... lotuliukas.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 13, 16:25)
Dėkui už nuomones. Jei jų nenorėčiau, čia savo foto nedėčiau. Labai smagu kad visos komentuojame taip kaip matome. Aš tikrai į visas nuomones atsižvelgiu, be jų nesimokinčiau ir neičiau nors pamažu, bet, manau, į priekį tongue.gif

Nu tik neuzpyk.... Tikrai gal per daug kabinuosi... Tiosiog nu taip iskart galvoje susisuko... mirksiukas.gif

Merginos O ka daryt, kad nervina jau mane tas vasariskas zalumas nuotraukose.... Pavasari nors geliu buvo, o dabar visur zalia....
Vapadariau nuotrauka ir norisi tik JB varianta palikti... Pasakykit jus savo nuomone ir siaip patarkuokit...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 13, 15:36)

Merginos O ka daryt, kad nervina jau mane tas vasariskas zalumas nuotraukose.... Pavasari nors geliu buvo, o dabar visur zalia....
Vapadariau nuotrauka ir norisi tik JB varianta palikti... Pasakykit jus savo nuomone ir siaip patarkuokit...

man spalvota labiau patinka smile.gif o nepatinka iškraipytos proporcijos.. ta ranka priekyje tokia ilga, neproporcinga atrodo..
Atsakyti

flickrėj perverčiau jas vieną po kitos. Po spalvotos jb pasirodė toks "sudžiūvęs", "negyvas". Vat taip sušvietė netikėtai. Kai čia matau vieną virš kitos kažkaip kitaip žiūrisi g.gif Aš už spalvotą ir žalia yra jėgaaa smile.gif
Atsakyti

Nu tik neuzpyk.... Tikrai gal per daug kabinuosi... Tiosiog nu taip iskart galvoje susisuko...  mirksiukas.gif

Baiktu biggrin.gif Aš visus komentarus skaitau įdėmiai. Kas man tinka, priimu, kas ne, tai ne.. Einu savo keliu, kur jis pasuks- nežinau. Kai nufotkinau močiutę ir šoperius, visi sako, kad keičiu stilių, nekeičiu, nes jo neturiu dar. Aš atvira viskam, jei tik yra įkvėpimo, tai ir darau.. O pastelinės foto yra ne vien LT saituose, jų apstu užsienio bloguose ir fotogalerijose, tad čia minimas nuolat tas pats ne visada yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis, nors aš visada sakiau, kad jų foto man ypatingai gražios.
Kadangi pati nevynioju žodžių į vatą, mėgstu kai ir kiti kalba tiesiai. Pykti dėl forumo komentarų- būtų kvaila, o aš gi ne tokia tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 13, 16:25)
Dėkui už nuomonę..

justinishkes, kotletai - vargina mane tie tavo krashtutinumai. bet, taip, manau cia nuomoniu nesutapimas ir tiek. vieniems vienas, kitiems - kitas. dar, jaunuju reikalas. komercija as well. jeigu kada nors, netycia, reiketu, ryzhciausi ar paprasciausiai ishtekeciau ( lotuliukas.gif ), visai noreciau savo Pasilaiciu bute (kur uzuagau ir tebegyvenu) begeriant rytine arbata savo pamegtam puoduke dideliam balkone nusifotkint tongue.gif dievinu savo buta, ir gal Tau, Laukine, taburietkos galvoje, ar sena virykle, nu bet zinai, tie zmones, kurie samdosi fotografa uz 2k tikrai visai neblogu butkus turi lotuliukas.gif taburietku ir senu mociuciu sekciju ten nelabai rasi lotuliukas.gif oi net paciai linxma pasidare biggrin.gif
vsio. einu namo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 07 13, 15:06)
wb rankinis turi buti balciausias.. dabar gi rankinis - toliausiai nuo balto.. dar pabandyk.

dekui 4u.gif pristatau pataisyta 5ND

naturali aplinka

WB auto
user posted image

WB debeselis
user posted image

WB rankiniu
user posted image

dirbtinio apsvietimo aplinka

WB auto
user posted image

WB lempute
user posted image

WB rankiniu
user posted image

na, kaip dabar?
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 07 13, 16:02)
justinishkes, kotletai - vargina mane tie tavo krashtutinumai. bet, taip, manau cia nuomoniu nesutapimas ir tiek. vieniems vienas, kitiems - kitas. dar, jaunuju reikalas. komercija as well. jeigu kada nors, netycia, reiketu, ryzhciausi ar paprasciausiai ishtekeciau ( lotuliukas.gif ), visai noreciau savo Pasilaiciu bute (kur uzuagau ir tebegyvenu) begeriant rytine arbata savo pamegtam puoduke dideliam balkone nusifotkint tongue.gif dievinu savo buta, ir gal Tau, Laukine, taburietkos galvoje, ar sena virykle, nu bet zinai, tie zmones, kurie samdosi fotografa uz 2k tikrai visai neblogu butkus turi  lotuliukas.gif taburietku ir senu mociuciu sekciju ten nelabai rasi  lotuliukas.gif oi net paciai linxma pasidare biggrin.gif
vsio. einu namo  smile.gif

Ne, aš ne apie sumą fotografui, aš apie buityje darytas vestuvines nuotraukas. Kad suknelė, pačios jaunosios stilius taip pat padiktuoja ir pasiruošimą nuotraukoms. Aš asmeniškai vestuvines foto norėčiau paturbintas gauti, su paruošta aplinka tam specialiai. T.y. režisuotas. Namie ir taip juk žmonės fotkinasi įprastoje aplinkoje, tad tokių foto turi apsčiai..
Bet va dabar manęs nepaleidžia idėja su vestuvinėm foto kokioj Saulėtekio bendriko virtuvėj, prie tų baisių virtuvinių geležinių stalų ir dujinių viryklių. Ale čia ir jaunųjų atatinkamų reik.. Nu, manau rasiu bigsmile.gif
Nebandot vogt idėjos!
Manau padarysiu ir tokią fs. Jei kur kažką panašaus pamatysit, žinokit, nukopijavo mano mintį tongue.gif Dėkui Maggie už užvedimą ant kelio naujai minčiai biggrin.gif
Atsakyti
Hey as ne tik vaikus fotografuoju doh.gif  Na bet daugiausiai juos...  lotuliukas.gif 

Dėl to ir nepridėjau žodelio "tik" biggrin.gif Tiesiog tokia kryptis aiškiausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 13, 09:47)
Smagus modeliukas... Centravimas cia man nekliuva, patinka tokia istriza kompozicija... siek tiek truksta erdves desineje, nes ranka jau remiasi i kadro krasta... JB kiek pilkokas ir per sviesus mano akiai...

Dėkui už nuomonę ax.gif

O kaip spręsti tokį JB, jei vis tik norisi būtent JB? Nes žolė nušviesta saulės, taigi foto jinai gana šviesi, mergytė apsirengusi šviesiai, tai gaunasi bendra JB foto tokia pilka, nes realiai nebėr iš ko padrayt to kontrasto. Vat įsižiūrėjus tai matosi, kad jo vis tik yra nemažai - tarkim kur šešėliai juodi - pravertos lūpos, akys, ties skrybėle ir pan. Daugiau pati foto neduoda daryt kontrastingesnio JB g.gif arba labai tamsėja veidukas, akiduobės ir pan, ko man tarkim nesinori g.gif baltos negali irgi "kalt", nes išdega suknelė g.gif

QUOTE(fox. @ 2011 07 13, 10:15)
Mergaites,siandiena bandysiu pafotografuoti mergaiciuke.Lauke apsiniauke ir taip iki vakaro bus.Gal turit kokiu patarimu kaip tokiu oru fotografuoti?Suprantu,kad reikes dangaus vengti,bet gal dar kokiu niuansu yra? blush2.gif

Bet saulėje išties sunku susitvarkyti su ryškiais šešėliais ir ryškių apšvietimu, saulėtą dieną netgi įlindus į nedidelį pavėsį finale gali gauti išdegusį foną, nes saulėta teritorija per daug kontrastuos su šešėliu, man tada redaguot foto būna sunkiausia doh.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 13, 11:15)
Mano trumpa istorija..

user posted image

Praleistas mylimojo skambutis.. Bet.. madam pareis vėliau.. Jis kantriai laukė, o laikės vis ėjo ir ėjo.. Galų gale, ji pasakė taip..

O man šis koliažas irgi nea schmoll.gif be paaiškinimo aš jo išvis nesuprasčiau g.gif pritariu minčiai, kad telefonas kontrastuoja su senoviniu laikrodžiu, kažkaip neskaniai bendram koliaže, nesižiūri. Dar kas kliuvo, tai gėlės - skirtingos ir nebeaišku, jos čia tik dėl grožio ar joms dar kokia nors reikšmė priskiriama + tie vaisiai jaunųjų rankose, žodžiu, šiek tiek augalų makalynas gaunasi. Įdomu, istorija pasakojama iš vyriškosios ir moteriškosios pusės ar tik iš moteriškosios? Pagal tai turėtų ir detalės dėliotis, tada gal net nereiktų rašytinio paaiškinimo po koliažu. Pasak tavęs kažkas gėrė kavą, kažkas prišosi ir laukė atsakymo, kažkas pasakė TAIP. Taigi taip ir foto dėliojamos...moteriškoji su kavos puodeliu ir lūpdažio žymėmis. Vyriškoji - tarkime laukimas atsakymo..su vyriškomis detalėmis... Ir galiausiai jaunavedžių rankos - laukimo rezultatas. Arba reiktų duoti daugiau "špargalkių" žiūrovui su užrašais kiekvienoje koliažo foto, po žodį, po du...kad suprastume, link ko eina veiksmas.
O kol kas man tos istorijos čia nu nėra ir psio... g.gif aš kaip baigusi filologiją norėčiau interpretuoti, bet koliažas man to neleidžia padaryti.

Mane irgi jau nervina tas žalumas drinks_cheers.gif, užtat ir tos mergytės nuotraukos, kurią dėjau, norisi JB, nors jis ir pilkokas pas mane. Tavo man JB variantas labiau patinka už spalvotą. Spalvotam kliūna veidukas pažaliavęs šiek tiek. O dėl bendro vaizdo, tai pritarčiau dėl proporcijų, ypač ilga ta ranka atrodo g.gif
Atsakyti