Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

1 ND pakartoju 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

2 ND

f8; iso200
user posted image

f16; iso 800
user posted image

f22; iso 1600
user posted image

Laukiu komentaru ax.gif
Atsakyti
Pirmas gerai, antras ne. schmoll.gif Ir būtų gerai, kad datos nebūtų ant nuotraukų.
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 07 12, 15:15)

mano nuomone, iso aukstesni kelti reikia unsure.gif palauk kitu komentaru

Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 07 12, 12:25)
Suprantu kad su 2 nd turi rysketi pagrindinis objektas ir  kuo maziau matytis fonas ir visa kita. nezinau kodel nesilieja man , gal iso per didelis?
3-4 nd tai kad tiek su zoomu tiek savais zingsniais galima prisitraukt objekta ir ji isryskint, bei kaip keiciasi fonas.

o didinant iso kas keičiasi?

antrą nd reikės perdaryt, iš aukštai fotografuota, todėl nelabai matosi kaip keičiasi antras planas , horizontaliai objekto fotikas turi būti, tai šiuo atvėju atsigulusi ant žolės turėjai fotografuoti, o čia fotkinai arba atsistojus arba tik pritupus, taip?
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 07 12, 14:22)
Pirmas gerai, antras ne. schmoll.gif  Ir būtų gerai, kad datos nebūtų ant nuotraukų.

gi tada aisku, kad ne is archyvu namu darbai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
pirmas gerai, antram kitas fonas butu aiskesnis wink.gif

mano supratimu net nera butina keisti ISO, galima ilginti pvz islaikyma, ISO patariama keisti, kad nuotrauku sviesumas butu panasus, nes diafragma stipriai preveriama.. taigi jei dedate fotika ant kieto pagrindo, leidziate fotikui pasirinkti kokio reikia ilgio islaikyma, kad nuotrauka butu iseksponuota ir viskas bus gerai. Bet ISO kelti paprasciau. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheles: 12 liepos 2011 - 13:29
QUOTE(neiste @ 2011 07 12, 14:24)
QUOTE(jlclove @ 2011 07 12, 15:15)

mano nuomone, iso aukstesni kelti reikia unsure.gif palauk kitu komentaru

ISO aplamai net neliesti galima,svarbiausia cia stebeti,kaip keiciant diafragmos dydi keiciasi fonas rolleyes.gif

jlclove, 1 gerai, 2 ne, ir nuimk butinai nuo foto data,mergaites barsis rolleyes.gif
2 namu darbe turi keistis fonas,kuo mazesnis F skaiciukas, tuo labiau turi buti isplautas fonas,pas tave visur lygus,tai bandyk imti daikta stambesniu planu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 07 12, 14:25)
gi tada aisku, kad ne is archyvu namu darbai  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
pirmas gerai, antram kitas fonas butu aiskesnis wink.gif

Aišku, tai aišku, ir matosi, kad va, vienas vakar dienos, kitas šiandienos. biggrin.gif biggrin.gif Bet manau, kad geriau žmogui tą dalyką išjungti nuo pat namų darbų darymo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 07 12, 14:30)
Aišku, tai aišku, ir matosi, kad va, vienas vakar dienos, kitas šiandienos.  biggrin.gif  biggrin.gif  Bet manau, kad geriau žmogui tą dalyką išjungti nuo pat namų darbų darymo.  smile.gif

pritariu wink.gif geriau papasakoti kur rasti nuotraukos pagaminimo data efixe, jei kartasi atmintis suslubuoti (pabai pravercia, kai koki vaiku albuma kepi ir atmintis neisnesa, cia 1 menesio ar menesio ir 1 savaites ivykis biggrin.gif )

zirze, po 2 savaiciu tureciau tureti nauja zaisliuka, tinkames? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2011 07 12, 12:39)
biggrin.gif
per pilka? blush2.gif

mhm smile.gif bet tokia prikolna nuotrauka, nors ishdegimai matosi ir nesiziuri.
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 07 12, 12:56)
2nd
ka manot?

papasakok man 2nd esme smile.gif kas turi keistis, kodel keliam iso (fotkinai lauke, kur iso realiai kelti NEREIKIA, nes pakankamai shviesos ir taip). zodziu, neuzhskaitau, nes nepagavai kampo.

Atsakyti
Laukine, nemačiau ar kas atsakė į tavo klausimą, bet aš darau taip:

Spaudi mygtuką, kur viršutinė rodyklė
Atsidariusiame meniu pasirenki Camera Raw Defaults.
viskas cool.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 12 liepos 2011 - 13:42

QUOTE(Cheles @ 2011 07 12, 14:33)

zirze, po 2 savaiciu tureciau tureti nauja zaisliuka, tinkames?  biggrin.gif

eik tu sau,kaip pavydziu lotuliukas.gif tai aiskiai, kvieciu i svecius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 07 12, 13:42)
Laukine, nemačiau ar kas atsakė į tavo klausimą, bet aš darau taip:

Ačiū, labai pravertė. 4u.gif
Atsakyti