Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kikirike, aš gal būsiu už spalvotą varinatą smile.gif jb irgi gerai, bet tie su šarpinimu ir tamsintais kraštais man ne. Man pagauta emocija derasu spalvom ir nelabai trukdo tas raudonumas mirksiukas.gif
Mainais už komentarą galiu paprašyti ko nors hihihi.gif Katrą spalvą reflektoriaus geriausiai naudoti saulėtą dieną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 07 12, 01:42)
na, as uz j/b. esu grudo myletoja,tai man jis grazu....bet vinjetavimo baisiai nemgstu, nebet labai nezymu ax.gif Uz j/b esu, nes tas raudonas vlaties ar kazko krastas tikrai issiskiria pernelyg g.gif o j/b jis susilieja, bet...bet kartu ir susilieja tie purslai uz ju nugaru.....tai pasidaro grazus fonas, nors cia labiau tinka purslai, kad matytusi jog jie plaukia...bet emocija perfect paavai!Jau tokie isimyleje balandeliai atrodo,kad uch biggrin.gif

dėkui 4u.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2011 07 12, 07:51)
Kikirike, aš gal būsiu už spalvotą varinatą smile.gif jb irgi gerai, bet tie su šarpinimu ir tamsintais kraštais man ne. Man pagauta emocija derasu spalvom ir nelabai trukdo tas raudonumas mirksiukas.gif
Mainais už komentarą galiu paprašyti ko nors hihihi.gif Katrą spalvą reflektoriaus geriausiai naudoti saulėtą dieną ax.gif

ačiū už nuomonę 4u.gif
dėl reflektoriaus...aš kažkaip neturiu taisyklės kada ir kaip naudoti, tiesiog auksinis duoda šiltesni atspalvį, sidabarinis šaltesnį , ir dar man rodos sidabrinis kontrasto daugiau duoda
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 11, 12:58)
žinokit nemoku tuo flickr naudotis, įdėjau reportažą, nuotraukos visos belenkaip išmėtytos 

siaip serija nebloga, flickr dar neziurejau. visai idomiai ziurisi tie oranziniai atspalviai, bet kliuna 2 foto ciuoziantis horizontas (pastaruoju metu tik ta ir pastebiu he he), 3 tas pats - atrodo tuoj ikris i vandeni mergina, 5 nepatiko "ikomponavimas", galva reikia pasukti, nezinau gerai tas ar blogai, 6 man fainiausia, bet velgi ciuozia! patiko kaip dumai suzhaide su bokeh.
QUOTE(Žydraakė @ 2011 07 11, 12:57)
Dėkui, kas mano kaimišką fs užmatėt 4u.gif

as uz 1. idomesne, nors kiek uztruko panagrinet, ka jis ten daro, ka laiko. antroje padalintas kadras per viduri, manau reiketu daugiau virshaus, arba apacios. ir nesiziuri man uogos, be ju manau butu geriau, berniukas tiesiog chillintu ant zolytes. ryshkumas ok, spalvos irgi.
QUOTE(Egzo @ 2011 07 11, 15:37)

muse idomiausia, kampas, kadravimas, ryshkumas. dar antra nebloga, idomiai ziurisi. kitos man ne.
QUOTE(Zirzė @ 2011 07 11, 17:22)
atnesu protretuka, bet pati nezinau ko jame truksta,man rods kad su spalvom kazkas negerai g.gif o gal tiesiog sviesumo truksta?

portretas kaip portretas. tvarkingas. bet nieko ypatingo. sharpo man per daug. technishkai ok.
QUOTE(rG @ 2011 07 11, 18:25)
Na, kritikuokit.

pirma - veidas murzinas lyg ir (spalvos I mean), man labiau patiktu horizontali, daugiau pacios, laiptu, koju. 2 nematau. 3 - ne. nukirpta skaudziai.
QUOTE(Kikirike @ 2011 07 12, 00:00)
labai ačiū už komentarą  4u.gif
na,kad ir kiti matytų dedu paprastą jb variantą ir spalvotą:

man 1 variantas, su grudu - idomiausias, kitaip. bet labai suspausta, gal noretusi visgi horizontalios.
QUOTE(pandre @ 2011 07 12, 01:42)
na, as uz j/b. esu grudo myletoja,tai man jis grazu....bet vinjetavimo baisiai nemgstu

o man patinka vinjetavimas sioje foto. klausimas, pastebejau ne karta, kad daugeliui uzliuna vinjetvaimas. Kodel? cia kicas? ar kaip? nemadinga? pigu?

labukas smile.gif
Atsakyti
Kikirike, man nespalvota ir ta kur svaresne smile.gif

Atsakyti
Sveikos, klausimas:
patvarkau foto rawuose, tada dar jpeg, išsaugau, NEF changes spaudžiu NO saugant. Bet kažkokį grybą supjoviau tvarkydama rawus, tačiau kai juos vėl atidarau, man meta jau patvarkytą variantą, ar negalima vėl grąžint pirminių foto? Ir ar aškiai klausiu?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 12, 10:21)
Sveikos, klausimas:
patvarkau foto rawuose, tada dar jpeg, išsaugau, NEF changes spaudžiu NO saugant. Bet kažkokį grybą supjoviau tvarkydama rawus, tačiau kai juos vėl atidarau, man meta jau patvarkytą variantą, ar negalima vėl grąžint pirminių foto? Ir ar aškiai klausiu?

Su kokia programa tvarkai raw? Digital Photo Professional tikrai galima grąžinti, reikia tokią rodyklytę paspausti irpsio, turėsi tokį kadrą,koks buvo pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 12, 08:21)
Sveikos, klausimas:

Pas mane PS tas pats zinok.Irgi galvoju ar imanoma,ka nors padryti,kad taip nebutu.Nes kai nori ka nors kita ant foto padaryti,tai uzknisa visus tuos nustatymus ant nuliuku grazinti doh.gif
Atsakyti
Aš tik su fotošopu tvarkau.. Gal kas žinos dar..
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 07 12, 10:38)
Pas mane PS tas pats zinok.Irgi galvoju ar imanoma,ka nors padryti,kad taip nebutu.Nes kai nori ka nors kita ant foto padaryti,tai uzknisa visus tuos nustatymus ant nuliuku grazinti doh.gif

Nelabai supratau apie ka jus cia,bet as kai tvarkau PS RAW formatus,issaugojusi i jpg ta tvarkyta nuotrauka cancelinu ir RAW formatas buna vel originalus.Bet man visada lieka originalus kol jo neistrini,o visi issaugoti jpg buna papildomos nuotraukos.
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 07 12, 09:05)
Nelabai supratau apie ka jus cia,bet as kai tvarkau PS RAW formatus,issaugojusi i jpg ta tvarkyta nuotrauka cancelinu ir RAW formatas buna vel originalus.Bet man visada lieka originalus kol jo neistrini,o visi issaugoti jpg buna papildomos nuotraukos.

Ir as isaugoju jpg,bet kai paskui atsidrau ta nuotrauka isnaujo,visa tvarkymo info jau buna joje likus.Nezinau kaip patvarkius canselinti...
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 07 12, 09:06)
siaip serija nebloga, flickr dar neziurejau. visai idomiai ziurisi tie oranziniai atspalviai, bet kliuna 2 foto ciuoziantis horizontas (pastaruoju metu tik ta ir pastebiu he he), 3 tas pats - atrodo tuoj ikris i vandeni mergina, 5 nepatiko "ikomponavimas", galva reikia pasukti, nezinau gerai tas ar blogai, 6 man fainiausia, bet velgi ciuozia! patiko kaip dumai suzhaide su bokeh.

aha, tikrai, kol nepasakei, nemačiau, kad čiuožia g.gif nežymiai, bet tikrai čiuožia smile.gif ačiū už pastabą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 12 liepos 2011 - 10:20
tai jei saugotes jpg tai jpg nieko ir nepakeisit nes ten jau vienas layeris pasidaro. turit tada saugotis ir ps kopija kartu tada galesit keist ir tvarkyt ka noresit, kiek noresit wink.gif

man dar klausimas: nusistaciau fotike kad fotkintu raw ir jpg (nezinau ar cia dabar negrybauju, bet lyg taip) susikeliau fotkes. kazkodel visas fotkes meta dviem kopijom (gel del mano tu ankstesniu nustatymu raw ir jpg) tada paemiau ir kopijas istryniau, liko visos po viena. spaudziu open file with ps ir man atidaro, bet ne raw formatu... tai ten reikia kazka paspaust kad raw atidartu? ar automatiskai turi atidaryt? labai prasau padekit, visa laika dirbau su ps3 sia savaite parsisiunciau ps5 o cia daug kas neaisku man... kad ir pvz ka daryt kad galetum nuotrauka padidint iki 100 proc? ps 3 tai virsutiniam desniam kampe buvo rodomos rodykles, nusistumi link 100 ir rodo kokia kokybe likus...zodziu, merginos padekit...
Atsakyti