Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sakgintare @ 2011 07 10, 11:41)
naturalioj, jokio dirbtinio apsvietimo nenaudojau ax.gif

Tai blogai.

Turi būti 2 variantai po tris.

1 var. dirbtinė šviesa.
a. auto
b. lemputė
c. manual

2 var. natūrali šviesa.

a. auto
b. debesėlis
c. manual.

P.S. Natūralioj šviesoj užskaitau (antras variantas). Dirbtinėj ne. Įsijunk lemputę ar kelias (stalinę ar dar kokią) ir žiūrėk kas gaunasi 4u.gif Visi (a., b., ir c. turi būti daromi dirbtinėje šviesoje, toje pačioje vietoje),
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 liepos 2011 - 11:59
QUOTE(Ka @ 2011 07 10, 12:14)
Sakgintare, užskaitau. smile.gif
Nors iškilo klausimas, kodėl lemputė, o ne sun ar debesuota?  g.gif

QUOTE(rG @ 2011 07 10, 12:51)
Tai blogai.
Turi būti 2 variantai po tris.

1 var. dirbtinė šviesa.
a. auto
b. lemputė
c. manual

2 var. natūrali šviesa.

a. auto
b. debesėlis
c. manual.

Supratau dabar, o tai antram variantui tinka? as kazkaip isivaizdavau kad naturali tai lauko sviesa o dirbtine tai namuose, o pvz naudojant blica bus jau dirbtine sviesa? Sorry uz tokius klausimukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sakgintare @ 2011 07 10, 11:54)
Supratau dabar, o tai antram variantui tinka? as kazkaip isivaizdavau kad  naturali tai lauko sviesa o dirbtine tai namuose, o pvz naudojant blica bus jau dirbtine sviesa? Sorry uz tokius klausimukus blush2.gif

Jokių "blicų", papildžiau savo paskutinę žinutę 4u.gif
Atsakyti
O kaip mano namų darbai? blush2.gif Visi tyli... Tai gal sakau - gerai, jau galiu ir aš čia savo trigrašį kišti karts nuo karto?? rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip dabar dirbtine sviesa

Manual

user posted image

lempute
user posted image

auto
user posted image

rG aciu labai uz kantrybe ir pagalba 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sakgintare: 10 liepos 2011 - 12:29
QUOTE(sakgintare @ 2011 07 10, 13:20)
Manual

blogai. ar zinai prasme sito nd?
Atsakyti
Klausimas, o man reikia lapa nusifotkinti naujoj aplinkoj jeigu as pakeiciu fotgrafavimo vieta ar ta jau nustatyta galiu naudot?

Jeigu nesuderinsiu baltos spalvos balanso, nuotraukos gausis su atspalviais, nes pagal Wb atkuriamos ir visos kitos spalvos. g.gif
Atsakyti
Baltą lapą fotografuoji toje aplinkoje, kurioje fotografuoji patį objektą. Šiuo atveju kambaryje, toje pačioje vietoje kur gėlė.
Tas pats nustatytas netinka visur. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 10 liepos 2011 - 13:10
QUOTE(sakgintare @ 2011 07 10, 12:20)
Manual

Blogai. Ten kur manual turi būti baltos spalvos, o šiuo atveju jis aiškiai gelsvas.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 07 10, 12:28)
Na, ar užskaityti mano namų darbai?

nea, nes paskutineje nuotraukoje nerandu fokuso i nieka schmoll.gif

QUOTE(sakgintare @ 2011 07 10, 13:20)

sakgintare, perdaryk, nes manual pas tave oranzinis, geltonas ar dar kazkoks bile koks, bet ne baltas. Nusifotkink balta ar pilka lapa toje pacioje vietoje kur fotkinsi daikta! Tada fotkink daikta, jei matai, kad vis vien igauna atspalvius, tai dar syki balta lapa fotkink, juk ne visada is pirmo karto gerai pamatuojame ta spalva...as kartais net po kelis sykius fotkindavau ir ziuredavau ekranelyje kokie atspalviai, nes juk priklauso kiek auto ar kita kokia programa klysta, tai ir ne visada tinkamai pamatuoja( jei ppvz ant auto wb lapas nusofotkina melsvai, tai nuotraukoje parinkus ta lapa, balta spalva geltonuoja, nes fotoaparatui atrodo, kad balta pernelyg melyna ir jis ja pasiltina) doh.gif tikiuos supratai ka as prikeverzojau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 07 10, 12:28)
Na, ar užskaityti mano namų darbai?  ax.gif

Vazą su gėlėmis, kuri centre, statyk toliau nuo kitų. Į vieną vazą fokusuok. 4u.gif
Atsakyti
Nu bandau dar karta rodyt jusu teimui 1 nd smile.gif
i 1 dezute
user posted image

i 2
user posted image

i 3
user posted image

Atsakyti