Įkraunama...
Įkraunama...

Įveikiau nevaisingumą

Skaitydama šį skyrelį džiaugdavausi už laimingus žmonės tapusius tėveliais ir giliai širdyje svajojau apie tai ir aš.
Tos džiugios istorijos visada priversdavo nubraukti ašarą, giliai širdyje buvau pažadėjusi jei Dievas duos parašysiu ir aš savo kelią iki tapimo MAMA.
Sunkus tas kelias... Prieš ketverius metus sutikau žmogų kurį galiu pavadinti gyvenimo meile. Jis pasirodė kelyje kai tikrai nieko nelaukiau ir neieškojau. Aukštas, žavus, su šypsena veide, visų mylimas. Pasirodė kad ir jis gali mylėti – mane, o aš jį. Po mėnesio mes nusprendėme kad norime būti kartu ir kurti pilnavertę šeimą. Pasitikus Naujuosius metus netrukus sulaukiau pasiūlymo tapti ne tik mylimąją, bet ir žmona. Tad nutarėme planuoti ir vaiką, sutikau kad galime tuoktis ir esant pilvelio gyventojui. Tad kiekviena diena buvo pasiruošimas didžiai šventei, bet ir šeimos pagausėjimui. Vakarai praleidžiami kalbantis koks bus mūsų stebuklėlis, kaip ryte pabusime trise lovoje – graži šeima. Renkuosi vestuvinę suknelę, laisvesnę, kad jei augs pilvukas – nereikėtų papildomai rūpintis. Sulaukiame vidurvasario, įvyksta MŪSŲ šventė, tačiau vis dar dviese. Viltis niekur nedingsta, juk viskas dar prieš akis. Laikas bėga nenumaldomai – praeina metai, o taip norisi būti mama. Pabandau pasikalbėti su gydytoja – pataria pasidaryti keletą tyrimų. Nuo čia prasideda poliklinikų durų varstymas. Po šitų tyrimų seka dar keli, ir dar keli. Pradedu naršyti internete ir ieškotis informacijos, ties kiekvienais tyrimais – tačiau vis dar tyrimai geri, o pastoti nepavyksta. Apsilankau ligoninėje – gal vis dėl to yra nepraeinamumas, čia pataria darytis laparoskopija. Žinoma sutinku. Jokios baimės prieš operacija, juk viskas dėl labai trokštamo kūdikio. Operacija pavyksta, viskas gerai, jokių ten problemų nerado. Tik bandyti. Bandome toliau. Kiekviena rytą matuojame temperatūrą, geriame atitinkamus vaistus, ir taip keturis mėnesius. Rezultatų jokių. Prasideda ašarų pakalnės, savęs kaltinimai (nes vyro tyrimai geri). Jei tik neidavau į darbą, tai ir iš lovos nelipdavau – visą dieną, iki kol grįždavo vyras iš darbų, verkdavau. Draugė rekomenduoja Klaipėdos vaisingumo klinikoje dirbančią gydytoją. Na ką – važiuoju ankstų žiemos šeštadienio rytą į pajūrį. Čia vėl pasiūlo pasidaryti dar keletą tyrimų. Pasidarau, toksoplazmose – teigiama. Tai reiškia, kad reikia sustoti ir laukti poros mėnesių, vėl kartoti tyrimus. Čia gali būti bėda. Tie keli mėnesiai prilygo amžinybei, ašarų braukimas nuo veido ir vis įvairių minčių galvoje. Jau bėga antri metai, o vis pilvelyje niekas nekrebžda. Atėjo pavasaris – pakartojus tyrimus, viskas gerai. Iš kabineto išeinu braukdama ašarą, gydytoja ramina kad viskas bus gerai. Aš tuo vis dar tikiu, bet mano vyras labiau tiki. Tačiau vieną dieną palūžtu – vyro geriausi draugai sudarę minutę kada manęs nebus namie praneša kad laukia šeimos pagausėjimo, pradeda manęs vengti, pereiti į kitą gatvės pusę, tarsi bučiau kokia raupsuota, nes aš nepadovanoju savo vyrui vaiko. Tai tikrai mane palaužia, ašarų pakalnės ištisomis paromis, net naktys pasidarė bemiegės. Vyras nuostabus, visada mane palaikė, bet nebegali į mane tokia žiūrėti. Ramina vis.
Atrandu dar jėgų ir kreipiuosi į kitą gydytoja, kuri pataria gerti vaistus skatinančius ovuliaciją, nes gali būti čia problema. Namie pilna įvairiausių nėštumo testų, nes taip norisi atėjus reikiamam laikui pamatyti tas dvi juosteles. Ateina diena – mėnesinės vėluoja, gydytoja mato pūslelę, bet nieko dar nesako – širdis daužosi, testas nieko nerodo. Darausi kraujo tyrimą, gal jis pamatys. Reikia laukti parą laiko, o ji tokia ilga pasirodo. Paskambina iš laboratorijos – neigiamas... verkiu.
Pasakau sau – VISKAS. Bet ir toliau kiekvieną dieną verkiu, negaliu matyti besilaukiančios moters, nes tuoj akyse pasirodo ašaros. Vis dar skaitau internete, forumuose, pati prisigalvoju ir darausi įvairius tyrimus. Atvirai draugams sakau, kad turime problemu. Nedrasiai prisijungiu prie mamų nesulaukiančių gandrų. Čia supranta mane. Ateina vėl žiema, su vyru nusprendžiame ryžtis IUI procedūroms. Prasideda kelionės į Vilniaus vaisingumo kliniką pas gyd. Usonienę. Bandome pirmą IUI, geriamos tabletės, vaistai leidžiami į pilvą, įvairūs šalutiniai poveikiai, bet aš stipri. Turime du folikulus, važiuojame į Vilnių atlikti pirmąją IUI procedūrą, kelias pilnas sniego, pusto. Baisu važiuoti, pakelėse pilna nuslydusių mašinų. Širdis dreba, atliekame procedūra ir iš karto namo, dar labiau bijau kelionės namo, nes oras subjuro. Laukimas... Rezultatas turėtų būti žinomas šv.Kalėdų rytui. Deja... Verkti negaliu, nes esame pas tėvus. Tik stipriai apkabinu vyrą.
Nusprendžiame, kad laikinai IUI nekartosime, nes labai gili žiema ir sudėtinga važinėtis į Vilnių. Dedu didelį tašką. VISKAS, nieko nebenoriu... Verkiu, verkiu... Apie tai su vyru neklabame, į aplinkinių klausimus apie vaikus – nereaguoju... Nieko nebenoriu žinoti, nors vis paskaitau internete. Tyrimų turiu net visą storą segtuvą, kiek jų padaryta, viskas jau išbandyta. Nebėra ką tirti. Tačiau atrandu, kad dar yra tyrimas po sueities. Bandau surasti kas gali padaryti. Ilgi pokalbiai, telefonu su Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos klinikomis – Kaunas suderina kad priims Klaipėda, nes kitur išvykę mikrobiologai į mokymus. Pasitariu su gydytoja, ji pritaria mano sprendimui atlikti tyrimą. Atsakymus gauname iš karto – nesuderinamumas. Va kur problema. Mano gleivinė nepriima svetimkūnių. Viskas, verdiktas išgirstas. Lieka tik IVF. Nusprendžiame taupyti šiam reikalui. Nusiraminu, ir iš naujo bandau žvelgti į gyvenimą.
Ateina pavasaris, gaunu pasiūlymą dirbti Vilniuje. Mmmm, juk nebereikės važinėtis į kliniką, ji bus čia pat. Pasitariame su vyru ir aš sutinku. Planuojame kad po pokių trijų metų darysime IVF, nes reikia pirma įsikurti. Kraustomės į Vilnių, pirma aš, o po mėnesio atvažiuos ir vyras, jam reikia perduoti darbus. Kokie ilgi ir sunkūs vakarai buvo, būnant vienai Vilniuje. Vėl ašaros ir pokalbiai telefonu su mylimuoju, ir laukimas savaitgalio – kada pasimatysime. Bandau kalbinti darbdavį, kad išleistų planuotų atostogų, ir tas mėnuo greičiau prabėgtų, kol vyras atsikraustys. Valio, atostogos, buvimas kartu su mylimuoju. Važiuojame pas močiutę į kaimą. Vienas kito esame pasiilgę, laimingi gavę laiką pabūti kartu. Dvi savaitės atostogų prabėga greitai, laikas man važiuoti į Vilnių vis dar vienai. Bet tik savaitei. Skauda pilvą (po įvairių vaistų gėrimo, labai skaudėdavo pilvą prie tas dienas), o tos dienos vis neateina, vėluoja jau keletą dienu, bet taip būdavo, vaistai buvo sutrikdę ciklą. Reikia važiuoti į Vilnių, pasijaučiu blogai – Noro virusas. Nedarbingumas. Neišvažiuoju keletui dienų pasilieku su vyru dar. Gydytojai rašant vaistui prasitariu, kad vėluoja mėnesinės, tačiau testas neigiamas. Gydytoja skiria labai atsakingai vaistus. Bet čia tik mano pamastymai. Sutariam su vyru, kad prieš išvažiuojant į Vilnių pasidarysiu testą. Aš rami, juk tai tik dar vienas testas iš daugelio sugadintų. Rytas, vyras žiūri intensyviai į testą (jis taip darydavo visada smile.gif ), o aš plaunuosi dantis. Ir.... Vyro riksmas, dvi juostelės.... Aš netikiu, negali būti, kaip... Reaguoju ramiai, dantų šepetukas neleidžia šaukti, o gal čia klaida... Vyras verkia iš džiaugsmo, o aš save raminu, kad čia klaida, matome ką norime matyti. Begu pirkti kito testo, nes namie pasibaigė, o šitas gal pasenęs buvo. Nemeluoja ir naujas testas. Bet širdis rami, vis dar bijo džiaugtis. Palieku vyrą, išvažiuoju į Vilnių, kiekvieną rytą darausi neštumo testą, ir jie teigiami. Negaliu atsižiūrėti į tas lauktas dvi juosteles. Dabar atsiranda baime, juk mes Vilniuje busime, o reikia eiti pas gydytoja. Nusprendžiame lankytis Vaisingumo klinikoje, čia aplinka jau pažystama.
Vizitas pas gydytoja, širdelė plaka. Turiu pirmąją nuotrauką. Dabar jau džiaugsmo ašaros rieda. Su vyru negalime atsižiūrėti į tą taškelį nuotraukoje. Vis dar negaliu patikėti, džiaugsmas širdyje. Džiaugiamės dviese, niekam nedrįstame pasakyti. Paslaptį išlaikėme ilgai, mano tėveliai sužino kad pilvukui jau trys mėnesiai, nes bulviakasis kaime. O juk aš negaliu susilenkti, kaip man skauda pilvuką. Pirma prasitariu mamai, jos akyse džiaugsmo ašaros, sveikinimai. Kuriame planą, kaip elgtis kad kiti nepastebėtų, mama duoda kitų darbų, kad nekasčiau bulvių, o tėtis garsiai šaukia, kad man reikia kasti bulves. Vyksta diskusija tarp mamos ir tėtės. Mama tyliai pašnibžda tėtei naujiena – šypsena veide.
Snieguotą balandžio dieną pasaulį išvydo mūsų džiaugsmelis. Smulkutė, sveika mergaitė. Dabar mūsų angelėliui jau penki mėnesiai.
Dar ne kartą verkiau iš džiaugsmo. Juk viskas įmanoma, reikia tik tikėti. Svarbiausia perprogramuoti smegenis.
Labiausiai reikia aplinkinių palaikymo, o ne nugaros atsukimo. Ačiū visiems kas verkė kartu su manimi, kas džiaugėsi ir laukė.
Stiprybės, kas dar laukia – viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(julnots @ 2012 09 08, 13:28)
Skaitydama šį skyrelį džiaugdavausi už laimingus žmonės tapusius tėveliais ir giliai širdyje svajojau  apie tai ir aš.

Nuostabu! wub.gif Tikras stebuklas! Didziausi didziausi sveikinimai Jums!!!! rolleyes.gif
Atsakyti
Julnots,nuostabi istorija thumbup.gif Tai vadinas tai tikras stebuklas,nes kaip supratau tu to IVF nebespejai pasidaryt? Kas per vaistukai buvo ,kad ovuliacija vyktu? smile.gif

Pacios didziausios sekmes Jusu seimai.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogiuke @ 2012 09 08, 14:01)
Julnots,nuostabi istorija thumbup.gif Tai vadinas tai tikras stebuklas,nes kaip supratau tu to IVF nebespejai pasidaryt?  Kas per vaistukai buvo ,kad ovuliacija vyktu? smile.gif

Pacios didziausios sekmes Jusu seimai.... smile.gif

Aciu, sekmes jums. IvF nebespejom. O vaistuku pavadinimo nebeprisimenu, reikia savo segtuve zvilgtelti. Vieni geriami buvo, kiti i pilva laidomi. Parasysiu
Atsakyti
QUOTE(julnots @ 2012 09 08, 13:36)
Aciu, sekmes jums. IvF nebespejom. O vaistuku pavadinimo nebeprisimenu, reikia savo segtuve zvilgtelti. Vieni geriami buvo, kiti i pilva laidomi.  Parasysiu

Aciu,lauksiu,nes pas mane nei mmm nei ovuliacijos.
Atsakyti
Stiprybės, kas dar laukia – viskas bus gerai.

Sveikinimai sulaukius stebuklelio! 4u.gif
Atsakyti

Dieviška istorija wub.gif Kaip smagu matyti, kad būna natūralūs stebuklai nepaisant visokių tyrimų rezultatų. Sveikinu
Atsakyti
julnots, sveikinu wub.gif wub.gif wub.gif
mūsų mergyčių vardai vienodi wub.gif
kaip suprantu, pastojai natūraliai, nevartojant jokių vaistų?
beje, kai man gyd. siūlė IUI, tai sakė, kad jis taikomas ir prie poros nesuderinamumo g.gif būtent dėl to ir man paskyrė, kad apeiti kelis faktorius. Aš, kaip suprantu, esant nesuderinamumui, spermiukai nužudomi dar gimdos kaklelyje. O jeigu IUI, tai gimdos kaklelis apeinamas.
Atsakyti
QUOTE(regata @ 2012 09 10, 12:32)
Aš, kaip suprantu, esant nesuderinamumui, spermiukai nužudomi dar gimdos kaklelyje. O jeigu IUI, tai gimdos kaklelis apeinamas.

Agha regata ir man idomu pasidare, nes taip paciai zinau, kaip kad tu sakai.. g.gif
Atsakyti
Julnots> sveikinu, sulaukus stebuklėlio ir nuteikus džiugiai mus visas, belaukiančias JO wub.gif
Atsakyti
[quote=julnots,2012 09 08, 12:28]
Skaitydama šį skyrelį džiaugdavausi už laimingus žmonės tapusius tėveliais ir giliai širdyje svajojau apie tai ir aš.
Tos džiugios istorijos visada priversdavo nubraukti ašarą, giliai širdyje buvau pažadėjusi jei Dievas duos parašysiu ir aš savo kelią iki tapimo MAMA.
Sunkus tas kelias...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif ikvepianti istorija, smagu, kad jus laimingi, tikiu, kad ir mes greit to sulauksim smile.gif net asara istrysko
Atsakyti
Sveikos būsimos mamos,

Esu tikra, kad visos, skaitančios šį skyrelį, semiasi stiprybės, tikėjimo, jėgų kovoti su nevaisingumu, nesėkmėmis ir laukia išsvajoto kūdikėlio.

Ir aš čia skaičiau, ir aš sėmiausi stiprybės, jėgų, vilties. Kiekviena istorija man buvo lyg stiprybės gurkšnis einant toliau. Kiekvienoje istorijoje ieškojau panašumo į savo bėdas ir vis kažkur toli toli žinojau, kad tikrai ateis ta diena kai iš aš verksiu iš džiaugsmo.

Kad kažkas negerai su mano ciklu jau žinojau nuo 14 metų kai pasirodė pirmosios mėnesinės ir jos dingo ilgam ilgam... kažkur buvau girdėjusi, kad tai nieko tokio ir ciklas susireguliuos iki 18 metų. Dėja taip neįvyko. Būdama 20 nukeliavau pas savo pirmąją ginekologę. Diagnozė - policistinis kiaušidžių sindromas. Mažai man kažką sakė šita diagnozė. Gydytoja užsiminė, kad bus sunkiau sulaukti vaikučių. Žinoma man tada tai visai nerūpėjo, juk aš neplanavau jų ir visai dar nenorėjau. Tad ir išvis apie tai pamiršau. Per visą savo gyvenimą kontraceptines tabletes gėriau ne daugiau pusmečio. Ir mečiau nes nebepakliau šalutinio poveikio. Jos atseit turėjo sureguliuoti ciklą ir t.t. Tad negaliu sakyti, kad jos prisidėjo prie mano nevaisingumo ar vaisingumo.

Su būsimu vyru susipažinau 2005 metais. Praktiškai po savaitės pažinties pradėjome kartu gyventi, o po pusantų metų nusprendėme nebesisaugoti ir laukti stebkliuko, kurio abu labai labai norėjome. Praėjo metai, pusantrų. Nieko. Ciklas buvo nereguliarus, todėl pavargau darytis nėštumo testus ir tiesiog laukiau.... ieškojau nėštumo požymių. Nieko. 2009 ankstyvą pavasarį pasakiau, kad gana ir reikai kažką daryti. Gerai tai, kad varstyti ilgai duris pas paprastas ginekologes man neteko. Atsidūriau VK pas Usonienę. Užsiregistravau pas bet kurią toje klinikoje, pas kurią užrašė. Taip, man PKS, visi kiti tyrimai lyg ir geri, dar padidėjęs prolaktinas. Pasiūlė pasdaryti laparoskopiją, bet prieš tai vyrui tyrimą. Aš pradžioje nusprendčiau neskubėti su operacija. Siaubas kaip atsimenu kol vyras sutiko!!! Sako, o kam man, aš gerai jaučiuosi, man nieko neskauda ir t.t. Galų gale po ilgų susitarimų ir diskusijų jis pasidarė. Tai buvo prieš pat mūsų vestuves. ir abu netekome žado. Diagnozė - ologoastenoteratospermija. Judrių spermatozoidų beveik nėra....Tai kur aš pastosiu jei pas mane nevyksta ovulaicija ir vyro turtas praktiškai nulinis... Vyras labai išgyveno, džiaugėsi jis tik tuo, kad tai sužinojome prieš vestuves...O man nebuvo skirtumo, tarsi kažką tai keistų. Juk vistiek nebūčiau jo palikusi.

Tada sekė vizitai pas pirmąjį gydytoją. Jis paskyrė daug tyrimų, kurie parodėkažkokias zarazas, o kur neaišku. Vaikystėje niekuo tokiu nesirgęs, kas turėtų tokas spasėkmes. Pirmasis, antrasis ir trečiasis stiprių antibiotikų kursas buvo nesėkmingas. Rezultatai nei kiek negerėja. Vyrui antibiotikų saujos sveikatos nepridėjo. Galų gale pakeitėme gydytoją. Nors vyras mano šita idėja nesižavėjo, bet jau buvo nusivylęs viskuo, todėl pasidarė pasyvus, kartais net prasitardavo, kad nebenori vaikų...

Kitas gydytojas, trečias, niekas nesikeitė tik antibiotikų pavadinimai. Jis du metus su nedidelėmis pertraukomis juos gėrė, darė tyrimus, pasėlius, gėrė vitaminus, o rezultatai nesikeitė. Kaip ologoastenoteratospermija taip ologoastenoteratospermija... Ir štai vieną pavasarį atsitiko nežymus spermos pagerėjimas, U paskyrė pirmą stimulaiciją pabandymui Clostų, aišku ją teko nutraukti nes jokio rezultato nebuvo. Tuomet ruošėmės primai IUI. Gonalio didelės dozės ir galų gale visai neblogi tos dienos vyro rezultatai teigiamo testo mums taip ir neatnešė. Ašaros, nusivylimas, liūdesys. Šito nereikia net pasakoti, jūs puikiai tai žinote. Tada sekė antras IUI. Dėja... Po antro nesėkmingo IUI darėme pertrauką, pažadėjome sau, kad kol nebus geras vyro turtas, tol nebebandysime nieko ir neleisime pinigų. Vieną vakarą aš pasijutau labai prastai. Staiga pradėjo diegti vieną šoną taip, kad nepaėjau. Kitą dieną nuėjau apžiūrai VK pas tuo laiku dirbusią gydytoją - ji mano dideliam liūdesiui, manęs nenudžiugino ir tepasakė, kad mato endometriozinę cistą... Galbūt net III stadijos endometriozės. Liepia kuo skubiau užsirašyti laparoskopijai ir po operacijos gerai pagalvoti apie IVF. Ašaros, gailestis, liūdesys. Vyras jau išvis nusvirusiom rankom. Jau sunku darėsi palaikyti vienas kitą. Pradėjome mažai bendrauti. Jaučiau, kad kažkas tarp mūsų nebetaip.

Po laparoskopijos atsigavau gretai ir lengvai. Ačiū Dievui jokios endometriozės, padarė tuo pačiu ir histeroskopiją ( priprašaiu gydyojo prieš operaciją ). Pasakiau, kad darykite viską, kad tik pastočiau. Taigi atliko tik kiaušidžių drilingą. Nustabus gydytojas Antakalnio klinikose. Po operacijos jis man prasitarė, kad mano gydytoja buvo labai neteisi, sakydama, kad tai endometriozė, nes jos echoskopu nustatyti neįmanoma... Na bet jei ne ji - tai iki operacijos nebūčiau taip greitai nuėjusi. Man liepė kuo greičiau pastoti. O kad tai priklausytų tik nuo manęs!!!

Tuo metu su vyru nsuprendėme kreiptis vėl į naują jo gydytoją, paskutinį kartą. Nors mano pasiūlymai keisti gydytojus vyrui labai nepatiko, tačiau sutiko. Ir kodėl mes nesikreipėme iš karto pas jį, jis visai šalia mūsų buvo, čia pat, VK.... Po pirmojo TIKSLIAI ir KRUOPŠČIAI atrinktų antibiotikų kurso įvyko stiprus pagerėjimas- beveik normospermija! Pagaliau sužinojom diagnozę, nes ankstesni gydytojai net neįvardyjo kas tai. Įsisenyjęs prostatos uždegimas. Įsisenyjęs, reiškai sunkiai pasiduodantis tyrimui. Gydytojas net pasakė išeinant, kad yra labai daug šansų pastoti natūraliai! Negalėjau nustygti iš džiaugsmo! Bet dėja dėja neilgai džiaugiausi. Nevaisingumas nepaliko mūsų taip greitai be pasėkmių. Kuriam laikui išsikrausčiau iš namų pas draugę. Labai išgyvenau, kad laikas eina po operacijos, o niekas nevyksta ir galbūt šansas jau tolsta labai greitai nuo mūsų.. Vyras tiesiog neatlaikė nesėkmių. Jam turbūt ir reikėjo mano garsiai ištarto "gal skiriamės", kad ateitų į protą ir suprastų, kad visgi aš esu ta moteris, aš esu jo mylimoji.

Grįžus namo nusprendėme įsigyti ilgai svajotą šuniuką. Visas mano dėmesys dabar buvo sutelktas į jį. Sausis, vasario pradžia, o mėnesinių nėra nuo gruodžio. Testas, darytas vasario pradžioje žinoma kad eilinį kartą buvo neigiamas. Aš jau šaltai ir abejingai į jį žiūrėjau. Be emocijų, o su naujom jėgom, kad aš dar nepasidaviau ir dar ne viską tikrai padariau. Kad dar tikrai ne pabaiga. Su vyru nusprendėme eiti toliau su naujom jėgom ir abipusiu sutarimu palaikyti vienas kitą. Užsirašiau pas daktarę VK nieko nelaukiant tartis dėl stimulaicijų ir IUI.

Visada sapnavau vaikus, kad laukiuosi, kad perku lovelę, žindau. Jais labai labai tikėjau ir žinojau, kad kažkada jie išsipildys. Gerai atsimenu tą vasario 24 dieną. Guliu ant lėktuvoč o gygytoja kalusia ar dariausi testą. Sakau, kad testą dariausi vasario 7 ir jis buvo neigiamas. Daugiau nesidariau nes nieko nesitikiu. Gydytojos tyla ir... ramu balsu sako " SVEIKINU!" Ką? " Va čia trinys, čia gražiai susiformavęs..." toliau nieko nebegirdėjau. Apie ką čia? Jūs turbūt juokaujate? To paties klausiau kokį dešimt kartų. Niekaip negalėjau patikėti, kad išgirsiu tokią naujieną! Stebuklo laukėme beveik 4 metus....
Dabar pirmoji 5 savaičių nuotraukytė yra dienoraštyje, kurį kruopščiai rašau savo išsvajotai dukrytei. Apie jos atsiradimą, jos pirmuosius pasiekimus, jos pirmuosius dantukus. Nėra nieko nuostabesnio gyvenine nei nėštumas, gimdymas, kad ir kaip keistai nuskambės - netgi skausmas gimdymo metu. Tai buvo pats gražiausias mano gyvenimo periodas! Labai labai visoms jums būsimoms mamytėms to ir linkiu! Nepraraskite vilties, netgi kai bus labai sunku ar atrodys, kad viskas! Galbūt ta mano istorija ir nesigavo tobulai parašyta, be didensių detalių, be smulkesnių, jausmingesnių emocijų, bet jūs visos ir taip pukiai žinote tas emocijas kai lauki ir lauki, kai nebegali žiūrėti į nėščias moteris, kūdikius, nebepakeli klausimų "Kada jūs?!" ir t.t....

Kuo didžiausios Jums visoms stiprybės šiame nelengvame kelyje!
Atsakyti