Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Babi* @ 2011 07 13, 20:27)
Žadu pirkti svarstykles ir niekaip neapsisprendžiu ar pirkti 0,1g tikslumo, ar 0,01g unsure.gif Kokias jūs turite? Ar užtenka to tikslumo? ax.gif

maniskes svarstykles, jei neapsiskaiciavau skaiciuodama svarelius, yra 0,01g tikslumo. Labai daznai prireikia tokio tikslumo (0,01 g)
jei reiketu man pirkti svarstykles, tai tikrai net negalvodama pirkciau 0,01 g tikslumo.

QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 07 13, 20:33)
Sveika, aš turiu 0,1g..bet žinok su mielu noru dabar keisčiau į 0.01  blush2.gif
geriau sumokėk daugiau, bet iš karto turėk normalias:)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 07 13, 21:27)
Žadu pirkti svarstykles ir niekaip neapsisprendžiu ar pirkti 0,1g tikslumo, ar 0,01g unsure.gif Kokias jūs turite? Ar užtenka to tikslumo? ax.gif

as turiu 0.01 tai man liux, turejau 0,1 tai kai reikdavo 0,15 atsvert budavo nekas.
Atsakyti
sveikutes,

mane labai sudomino reikalas su agurku sultimis.

Kaip jas perkosiate, kad butu tinkamos deti i kosmetika?

Planuoju gamintis kuno losjona:

Vandenys:
agurku sultys
is alavijo ekstrakto darytos alavijo sultys (ekstraktas plius distiliuotas vanduo)

Aliejai:
ersketroziu istrauka alyvuogiu aliejuje (namine)
kokosu aliejus
makadamiju aliejus
avieciu kauliuku aliejus
morku fitolis saulegrazu aliejuje

Kita:
kofeino stangrinimui
DHA idegiui
juru silko
spirulinos dumbliu (dar nzn)
ozkos pieno milteliu

Skystas emulsiklis.
Ir konservuoti su GSE. Kazi nesusipyks?

Gal kas galetumet mano uzmanyma pakomentuoti? Dar tiksliu doziu nenusistaciau, bet is visu skaitymu isivaizduoju, kad reikes daugiau vandenines fazes ir maziau aliejines. Pirma karta darysiu kazka su emulsikliu. Iki siol tik saltuoju budu makalavausi kremukus veidui su sviestais ir hidrolatais (be emulsikliu).
Atsakyti
g.gif Komentuot galiu tik dėl agurkų... Sutarkavau burokine tarka, šaukštu paspaudžiau ir į švirkštą sutraukiau - viskas. Čia gi ne bulvės, krakmolo nėra, smėlio irgi... Nėr ką košt. Skaidrus vandenėlis iškart atsiskiria, jame "iškrenta" chlorofilas, tai dumblių nedėčiau, medžiagos gal dubliuosis savo poveikiu šiek tiek ( tarkavau su žievele ir aš).
Aliejai jūsų man nekliūna, naminis tokiam variantui erštėrožių labai liuks, aš visada dar už alyvuogių esu (pirmam kartui piginkit sudėtį, tą noriu pasakyt, nedėkit prabangumynų). Su šilku dar nedariau, bet visa mano pirktinė kosmetika su juo. O aie šilką čia irgi prisiskaičiau kad greičiau sugenda, taip kad atsargiai - nebus aišku, kas kaltas, šilkas ar sultys. Ir DHA man čia nelabai... Sakyčiau kasdienis bus kremas, įdegis nežinau ar norėsis vis dėt. O dar vasara, kam jo dirbtinio?
GSE irgi dar nenaudojau... Visur dėjau Naticidą. Pieno nesutrauks kažin? Turiu,bet kiek prisiskaičiau apie jo kaprizus, tai bijau dėt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chicolita @ 2011 07 13, 22:38)
Gal kas galetumet mano uzmanyma pakomentuoti?  Dar tiksliu doziu nenusistaciau, bet is visu skaitymu isivaizduoju, kad reikes daugiau vandenines fazes ir maziau aliejines. Pirma karta darysiu kazka su emulsikliu. Iki siol tik saltuoju budu makalavausi kremukus veidui su sviestais ir hidrolatais (be emulsikliu).

GSE ne konservantas (arba bent jau nepakankamas tai tikrai), pieno milteliai greiciau sugadins krema.. su agurkais irgi kol kas neaisku kaip laikosi kremai..
Atsakyti
Kol atostogavau, žiūriu naujų raganaičių priskrido wink.gif
QUOTE(Chicolita @ 2011 07 13, 22:38)
sveikutes,

mane labai sudomino  reikalas su agurku sultimis.

Kaip jas perkosiate, kad butu tinkamos deti i kosmetika?

Planuoju gamintis kuno losjona:

Spirulinos dumbliai dažo labai ryškiai. Aš juos tik kaukėms naudojau, kūno kremui nelabai tiktų.

Alioniuk, o kas tas jojoba gleiz? aš kaip tik naudoju savo darytą deziką beveik tokį pat kaip tavasis wink.gif Hidrolatas, alūno milteliai, bactipur, ksantanas, keli ea.
Ir šiaip intriguoja tavo arsenalas, prie progos galėtum fotosesiją miltų miltelių, buteliukų surengti wink.gif
Atsakyti
As esu išsisukus taukmedi su trupuciuku spirulinos , na ten vanduo aliejai ir visa kita..... Naudoju kunui. Kremukas zalias, bet tepant ant odos neapalieka jokiu zymiu.
Atsakyti
Mergaitės, reikia patarimo.
Nežinau, ar man stomatitas, ar su dantų šepetuku kaliau į burną, bet po lūpa baisiai nemaloni žaizda viduj g.gif ir dar breketai baisias žaizdas ištrynė.
Ryte išsitirpinau vitamino c, įlašinau lašiuką levandų ea ir skalavau.
bet gal yra geresnė priemonė?
Atsakyti
Aš buvau ant žaizdelės burnoj uždėjus vatos tamponiuką suvilgytą tamanais. Na po lūpa ten veiksmas vyko biggrin.gif palaikiau kokį 10 min ir per naktį žaizdelė buvo užsitraukus. thumbup.gif
O vit c pagerti sveika, nežinau iš kur ištraukiau, bet kai burnoj žaizdelė atsiranda ar nagų odelė atpleišėja, visada geriu vit c, nes tai atseit rodo, kad jo trūksta organizmui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flos: 14 liepos 2011 - 08:29
QUOTE(Flos @ 2011 07 13, 21:25)
Alioniuk, o kas tas jojoba gleiz? aš kaip tik naudoju savo darytą deziką beveik tokį pat kaip tavasis wink.gif Hidrolatas, alūno milteliai, bactipur, ksantanas, keli ea.
Ir šiaip intriguoja tavo arsenalas, prie progos galėtum fotosesiją miltų miltelių, buteliukų surengti wink.gif

Jojoba gleiz tai riebus gelis 90% sudarytas is jojoba aliejaus. Ji patogu naudoti lupu blizgesiuose, suteikia minkstumo ir neleidzia zeruciui nusesti. O dezodorantuose aluna prilaiko. Nors aluno milteliai (siek tiek rugsciame) skystyje neblogai istirpsta, bet kazkiek lieka. Tai gleiz'as paskirsto. Beto visas aliejaus savybes turi bigsmile.gif
o arsenalas tai tikriausiai panasus i visu ax.gif , tik kai ka siunciausi is Rusijos. Nors uz pasto islaidas sumokejau 70lt doh.gif , bet nepakeiciama konservanta milteliuose naudoju, aktyvias pavirsutiniskas medziagas prausikliams, dantu pastai (galima net vaikui, putoja ir labai svelnus), sampunams, isgautas is kokosu aliajus (irgi milteliuose). Biosulfidini fliuida (siera +polysorbatas) ..
Atsakyti
Aišku, dėkui wink.gif reiks mamos prašyti išversti, nes ja nipanimaju paruski biggrin.gif
o man blizgiuose niekas nėra niekad nusėdęs. Darau su lanolinu ir visada dedu kokio sviesto.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Esu pajury ir maniskis labai nusvilo,nors deginosi su apsauga. Turiu tik sviestmedi kartu toks mixas su palmiu aliejum. Ar nuims deginimo jausma? Ar soliuot i vaistine bepanteno? Siaip tik raudona nugara,neguli dar su temperatura,bet sake skaudena. Ka patarsit?
O man ant veido atsirado tokie raudoni plemai,lyg patine biski ir jie tokie sausi sausi. Pabandziau ta sviestmedi,dar sausiau, bet nei skauda,nei tempia,nei niesti. Nieko. Tik atrodo kaip sukandziota uodu ar sumusta. Na negrazu ir neramu del to issausejimo. Gavau vaistu nuo alergijos,gal suveiks,nes vaistinej nieko doro nera, siulo tuos pacius tepalus visiems nuo visu ligu.
Atsakyti