AZ yra krūtinei Kigelia extraktas, dar nedariau nieko su juo, noriu savo kremą pabaigt. Ir norėjau gera darbą padaryt, bet pamiršau kur pasidėjau išsikirpus lapelį su ingredientais savo pirktinio kremo, yra ten keletas "blogiukų", bet gi galima pasidaryt sveikesnį su tais pačiais EA, kitom aktyviom medžiagom, daug tem buvo visko jūsų, mergaitės, naudojamo, bet... Užkišau ir nerandu nors nusišauk.
http://translate.goo...ZwtYz46Yan-IrLw
Šiaip tai labai dar padeda mankštelė, masažiukas ir šaltas vanduo. Vien patepus tikrai labai daug naudos nebus... Kol vasara, paplaukiot labai į naudą.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 12, 16:23)
AZ yra krūtinei Kigelia extraktas, dar nedariau nieko su juo, noriu savo kremą pabaigt. Ir norėjau gera darbą padaryt, bet pamiršau kur pasidėjau išsikirpus lapelį su ingredientais savo pirktinio kremo, yra ten keletas "blogiukų", bet gi galima pasidaryt sveikesnį su tais pačiais EA, kitom aktyviom medžiagom, daug tem buvo visko jūsų, mergaitės, naudojamo, bet... Užkišau ir nerandu nors nusišauk.
Šiaip tai labai dar padeda mankštelė, masažiukas ir šaltas vanduo. Vien patepus tikrai labai daug naudos nebus... Kol vasara, paplaukiot labai į naudą.
Čia šitoj nuorodoj radau tokį patarimą:
Jei neturite termometro, čia yra keletas "triukų":
- Vandeninės fazės yra pasirengusi, kai jis tik pradeda virti (kelias burbuliukų formos apačioje)
- Riebalų yra pasirengusi, kai emulsiklis yra visiškai ištirpsta
- Paprastai riebalų didėtų sparčiau su temperatūra. Įdėkite indą su vandeniu etapas vandens vonioje apie 2 minutes, kol kad riebalų fazės.
ar gerai supratau: 2min. anksčiau pradėt šildyt vandenį nei aliejų
Bijau sumeluot, bet manyčiau taip, riebalų aukštesnė virimo temperatūra, ( žinot gi kaip degina įkaitęs aliejus ar taukai), tai turbūt ir pataria vandeninę dalį pradėti šildyt anksčiau. Nežinojau, aš įdėjau nuorodą dėl tos Kigelija.
Radau lapuką, o jau galvojau kad pasidėjau kaip vairuotojo pažymėjimą ( radau tik po poros metų...). natūralios sudedamosios dalys ( ko nežinau kaip išverst, rašysiu kaip parašyta) biusto kremo: vanduo, glicerinas, hidrogenizuotas ricinos aliejus, skvalanas, niacinamidas (sakyčiau vit B3, dar ji vadina PP), Prunus armeniaka (Apricot- abrikoso) sultys, ksantanas, hidrolizuotas šilkas, Scutelaria baikalensis root extract, Prunus armeniaka (Apricot) kernel extract, Morus alba root extract, Bletilla striata root extract, hydrolized conchiolin protein, Pyracantha fortuneana fruit extract.
Parabenų nedėsim... Aliejai - citrinos, pelargonijos. Taigi - kokius pagerinimus turit, iš šito sąrašiuko galit naudot tokios paskirties kremukams.
Radau lapuką, o jau galvojau kad pasidėjau kaip vairuotojo pažymėjimą ( radau tik po poros metų...). natūralios sudedamosios dalys ( ko nežinau kaip išverst, rašysiu kaip parašyta) biusto kremo: vanduo, glicerinas, hidrogenizuotas ricinos aliejus, skvalanas, niacinamidas (sakyčiau vit B3, dar ji vadina PP), Prunus armeniaka (Apricot- abrikoso) sultys, ksantanas, hidrolizuotas šilkas, Scutelaria baikalensis root extract, Prunus armeniaka (Apricot) kernel extract, Morus alba root extract, Bletilla striata root extract, hydrolized conchiolin protein, Pyracantha fortuneana fruit extract.
Parabenų nedėsim... Aliejai - citrinos, pelargonijos. Taigi - kokius pagerinimus turit, iš šito sąrašiuko galit naudot tokios paskirties kremukams.
Vakar gaminaus kremuką su orchidėjų ekstaktu iš AZ, maniau pasileeeepinsiu, pagal jų receptą ( tik truputį keičiau, ne vien rožių hidrolatą naudojau ir kvapą kitą). Gavosi gražiai, bet man su emulsiniu antrą gaminu ir nepatinka, Olivem1000 maloniau. Gal kad čia hialurono nėra, nežinau, bet mano agurkinis mano odai mielesnis... Čia kažkaip drėgmės trūksta, daugiau taip nedarysiu. Nelabai moku nuotraukas įkelt... Daugiau gamybos subtilybėm domiuosi.
Agneramute, labai graziai ir skaniai atrodo tavo kremukas
Noriu pasidalinti paskutiniu savo kremuko receptuku. Man jis pats pačiausias iš visų iki šiol gamintu. Labai lengvas, gerai isigeriai ir jausmas pasitepus superinis, o jau kvapnumas
Čampakų kidrolatas 33ml (iš KN)
Abrikosų kauliukų aliejus 4ml
Jojoba aliejus 6ml
Nerolio eleksyras 2ml
Kofeino 0,9g
Emulsinis vaskas Nr2 (AZ) 3g
Vitaminas E
Naticidas 10lašų
Augalinis glicerinas 2g
Alavijo gelis 2g
Dar gaminausi dezodoranta , vykes gaminys gavosi. jei kam bus idomu galesiu pasidalinti receptuku.
Noriu pasidalinti paskutiniu savo kremuko receptuku. Man jis pats pačiausias iš visų iki šiol gamintu. Labai lengvas, gerai isigeriai ir jausmas pasitepus superinis, o jau kvapnumas
Jojoba aliejus 6ml
Nerolio eleksyras 2ml
Kofeino 0,9g
Vitaminas E
Naticidas 10lašų
Augalinis glicerinas 2g
Alavijo gelis 2g
Dar gaminausi dezodoranta , vykes gaminys gavosi. jei kam bus idomu galesiu pasidalinti receptuku.
QUOTE(bella272 @ 2011 07 13, 11:12)
Agneramute, labai graziai ir skaniai atrodo tavo kremukas
Jojoba aliejus 6ml
Nerolio eleksyras 2ml
Kofeino 0,9g
Vitaminas E
Naticidas 10lašų
Augalinis glicerinas 2g
Alavijo gelis 2g
Jojoba aliejus 6ml
Nerolio eleksyras 2ml
Kofeino 0,9g
Vitaminas E
Naticidas 10lašų
Augalinis glicerinas 2g
Alavijo gelis 2g
Reiks pasikoreguot ir kažką panašaus pabandyt pasidaryt:)
beje, gal kas žinot kokį rankų kremo receptą? Draugui pastoviai skeldėja ir sausėja rankos, paprašė ką nors sumiksuoti..O jis labai kreivai žiūri į mano visus gaminumus, tai nenoriu prašauti
vyram i po skutimosi kremus/zele ir pan kokius pagerinimus dedate be ea? reiks kazkada greitu laiku uzsisakinet -tai sarasiuka daraus
QUOTE(andrearoma @ 2011 07 12, 16:51)
ar gerai supratau: 2min. anksčiau pradėt šildyt vandenį nei aliejų
pagal mano pastebejimus, tai vandenine faze tikrai ilgiau syla, ypac del to, kad as naudoju hidrolatus (o juos laikau saldytuve), tai manau teisingai supratot
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 07 13, 12:21)
Reiks pasikoreguot ir kažką panašaus pabandyt pasidaryt:)
beje, gal kas žinot kokį rankų kremo receptą? Draugui pastoviai skeldėja ir sausėja rankos, paprašė ką nors sumiksuoti..O jis labai kreivai žiūri į mano visus gaminumus, tai nenoriu prašauti
zinant vyrus, reiktu daryt toki, kuris greit nesugestu o geriausia butu ne kremas, o sviesto konsistensijos "kremas", tik is alieju, sviestu. Jei daryt su vandenine dalim, krema, tai as daryciau sviestmedzio pagrindu, galbut be emulsikliu (palomos bloge rasit recepta).
Mane irgi užkabino pasigaminti kremuką su agurkų sultimis . Sutarkavau su žievele, tai nudažė ryškai žaliai tą vandenuką. Kolkas pasimaišiau kremuką rankoms. Nežinau, ar greit nesurūgs, nors dėjau ekokonservanto, bet įdėjau į šaldytuvą. Tik jau kvapas kremo stiprus nuo agurkų, net permušė tuos kelis lašelius EA . Bet man, pasirodo, agurkinis kvapas kvapas patinka
QUOTE(Babi* @ 2011 07 13, 20:27)
Žadu pirkti svarstykles ir niekaip neapsisprendžiu ar pirkti 0,1g tikslumo, ar 0,01g Kokias jūs turite? Ar užtenka to tikslumo?
Sveika, aš turiu 0,1g..bet žinok su mielu noru dabar keisčiau į 0.01
geriau sumokėk daugiau, bet iš karto turėk normalias:)
Aš turiu virtuvines 1g. tikslumo, tai užsisakiau iš e-bay 0,001, dar negavau. Pagalvojau, jau antras perku, kad netektų paskui dar trečias įsitaisyt, tai pirkau iškart juvelyrines... Viskas gerai ir su tom 1g. kol darai didesnį kiekį ir iš mažai ingredientų, bet jei noris nedaug ir didelės sudėties įvairovės, tada reikia tikslumo. Mano galva taip. Kur vakar dariaus kremą, reikėjo įdėt sodos 0,02g į 50ml, dariau 30,tai kaip atmatuot 0,012? Nedėjau visai...
Dėkui bella272 už receptėlį!!! Čampakų ir nerolio neturiu, jaučiu reikia man jų, pasiskaičiau aprašymus, turėtų tikti.
Parsisiunčiau knygą iš aromantic. Tai ten rašo taip: į gaminiuis su natūraliom sultim, antpilais ( arbatėlėm) dėti dvigubai daugiau konservanto.
Gal taip išdidint dozę ir nesinori, bet turbūt praverstų dėt daugėliau. Ir šaldytuve palaikyt, įdėjau savo agurkinį ten, kolkas geras. Kitą kart dėsiu konservo daugiau, nebepermaišinėsiu dabar, susinaudos gal.
Dėkui bella272 už receptėlį!!! Čampakų ir nerolio neturiu, jaučiu reikia man jų, pasiskaičiau aprašymus, turėtų tikti.
Parsisiunčiau knygą iš aromantic. Tai ten rašo taip: į gaminiuis su natūraliom sultim, antpilais ( arbatėlėm) dėti dvigubai daugiau konservanto.
Gal taip išdidint dozę ir nesinori, bet turbūt praverstų dėt daugėliau. Ir šaldytuve palaikyt, įdėjau savo agurkinį ten, kolkas geras. Kitą kart dėsiu konservo daugiau, nebepermaišinėsiu dabar, susinaudos gal.