Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Jennifer @ 2011 07 09, 23:33)
Sviestmedžio neturiu aliejaus, turiu migdolų, kokosų, nakvišų, jojobos aliejus ir taukmedžio sviesto.

Sviestmedzio ir taukmedzio aliejai yra tas pats daiktas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(verux @ 2011 07 10, 09:46)

Ačiū labai, perskaičiau, reikės nusipirkti arbatmedžio aliejaus, alijošiaus gelio turiu. Baisus vaizdas, ačių Dievui, kad MB labai nedaug ir nesimato ryškiai, bet reikia pagerinti situaciją, kad nesugalvotų kur plėstis ar blogėti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(oge @ 2011 07 10, 11:54)
Sviestmedzio ir taukmedzio aliejai yra tas pats daiktas  mirksiukas.gif

Pas mane taukmedžio sviestas, ne aliejus, tas pats? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennifer @ 2011 07 10, 13:33)
Pas mane taukmedžio sviestas, ne aliejus, tas pats?  bigsmile.gif

Jep smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 07 06, 22:44)
aisku, kad nebus sviestas sviestuotas mirksiukas.gif as paie btms ir fitokeratinus 4u.gif

kol kas taip ir nepadariau atskirai kondicionieriaus, o palaikau šampūną ilgiau, kad visi ea ir fitokeratinai įsigertų geriau į šaknis. Rezultatas visai neblogas, kitą kartą reikės dar kiek patobulint ir bus liuks.

QUOTE(Palomina @ 2011 07 07, 09:43)
1. Skiriasi naudojamom medziagom.. Tuose "sintetiniuose" dazniausiai ir naudojami susitentinti kvapai.. <...>
O kalbant dar ir apie 100 proc. naturalius kvepalus, tai jie skiriasi kaip diena ir naktis nuo sintetiniu kvepalu.. viskuo.. ir kvapu, ir laikymusi, ir kvapo sklidimu.. naturalus kvepalai mano galva yra subtilesni, ju neuzuosi uz kilometro kaip, kad sintetiniu..

2. galima pasidaryti.. tik pirmiau susikurciau kvapo kompozicija (viename buteliuke), o tik tada jau lasinciau i krema.. nes tai ne tas pats kas sulasinti eterinius aliejus tiesiog i krema.. skirsis kvapai, nors ir bus naudojami tie patys ea smile.gif

3. mano ziniomis alantoinas netirpus nei vandenyje, nei aliejuje.. taip kad galima deti alantoina ir i sviestu misini..
mano tucuma pirkta AN, tai kvapas nera koks nors isskirtinis.. jis labai lengvas.. Kunigunda buvo minejusi, kad jos tucuma is A-Z labai faina..
Labai lauksiu ziniu, kaip laikysis kremas.. sutarkuotus agurkus tiesiog isspaudei ir nepasterizavai? Kazkaip man atrodo, kad ilgai nesilaikys kremas..

ačiū, reikės pamėgint natūralių kvepalų.

3. AZ rašo, kad netirpsta nei vandeny, nei aliejuje, bet AN siūlo Gaminant kosmetines priemones, geriausia dėti į vandens fazę, nekaitinti daugiau nei iki 40 laipsnių. Tai aš taip ir dariau smile.gif

dar kartą noriu paklausti , kaip manot, ko pridėjau per daug: aliejų ar vaško? ax.gif
kiek vis darau kremų su emulsiniu vašku nr 2 iš AZ, tai vis sunkiai geriasi, tokie ruožai lieka. kiek maždaug turėtų jo būt, kad nebūtų? ar aliejų mažint?

vienam kreme vandeninės dalies - 58proc, aliejinės - 35proc, emulsinio nr2 - 6proc (šitam tai net aliejus atsiskyrė kai pradėjau lašint cosgard)
kitam kreme - vandens - 56, aliejaus - 38, emulsinio nr2 - 5proc ir dėjau dar 1proc BTMS

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 10 liepos 2011 - 14:51
[quote=Cosette,2011 07 10, 15:45]
kol kas taip ir nepadariau atskirai kondicionieriaus, o palaikau šampūną ilgiau, kad visi ea ir fitokeratinai įsigertų geriau į šaknis. Rezultatas visai neblogas, kitą kartą reikės dar kiek patobulint ir bus liuks.
ačiū, reikės pamėgint natūralių kvepalų.

3. AZ rašo, kad netirpsta nei vandeny, nei aliejuje, bet AN siūlo Gaminant kosmetines priemones, geriausia dėti į vandens fazę, nekaitinti daugiau nei iki 40 laipsnių. Tai aš taip ir dariau smile.gif

dar kartą noriu paklausti , kaip manot, ko pridėjau per daug: aliejų ar vaško? ax.gif
kiek vis darau kremų su emulsiniu vašku nr 2 iš AZ, tai vis sunkiai geriasi, tokie ruožai lieka. kiek maždaug turėtų jo būt, kad nebūtų? ar aliejų mažint?

vienam kreme vandeninės dalies - 58proc, aliejinės - 35proc, emulsinio nr2 - 6proc (šitam tai net aliejus atsiskyrė kai pradėjau lašint cosgard)
kitam kreme - vandens - 56, aliejaus - 38, emulsinio nr2 - 5proc ir dėjau dar 1proc BTMS

Kiek dariau su emulsiniu vašku iš an ir su nr2 iš az- visada likdavo balti dryžiai, kol įsigerdavo. Dabar daru kremus su oliviem 1000 ir nr3 iš az daugiausia- mano oda mišri- nelieka jokių baltų dryžių ir šiaip puikiai tinka. O kūnui, rankoms žiemą kai išsausėja- pats geriausias bičių vaškas wub.gif
Mergaitės, turiu klausimą: kai darote plaukams priemones, kaip reguliuojate ph? Aš jau ne pirmą kartą lašinu, lašinu pieno rūgštį, bet labai sunkiai ph mažėja. Šį kartą į 60ml. nenuskalaujamo balzamo įlašinau apie 70 lašų(daugiau nedrįsau), bet nukrito tik iki 5. Palaižius, jaučiasi stiprus rūgštumas. Nesuprantu, gal mano juostelės neteisingai rodo, bet kai grynos pieno rūgšties užlašinau- paraudonovo iki rūgščiausios spalvos.
Pasidalinkite patirtimi, kiek dedate pieno rūgšties, nes aš, kai pradėjau matuoti ph, vis vargstu. Priemonės gaunasi super, bet noriu išbandyti dar rūgštesnę.
Atsakyti
Mergaites, gal turit kas nors minčiu, kaip pabalinti naturaliai dantukus? 4u.gif Jeigu galima su tiksliom proporcijom, nes visur randu dantų pastų receptų be proporcijų blush2.gif
Atsakyti
Jennnifer, pas mane irgi tokia pat situacija dėl žvynelinės, 25metus serga MB, vadinas aš tiek metų ja domiuos, nes esu savo šeimos daktaras pagrindinis. Jūs turit labai gerus produktus, maišykit sviestus-aliejus ką turit, visi geri -sviestmedis, kokosai, migdolai, nakviša. Alijošius tai be kalbų labai tinka. Iš EA dėčiau nebent levandą, o su rožių hidrolatu irgi manau būkit atsargi, kartais jis erzina odą ( senesnėse temutėse skaičiau). Nenaudočiau tokiai odai ir GSE, visų citrusų vengčiau.
O vit. E aš labai gerbiu ir myliu, dėčiau kuo daugiau, maksimalią normą. Darykit nedaug ir maišykit su agurkų sultim, pamatysit kaip bus gerai odai, jei darysit "karštu" būdu, tai pašildykit abi fazes kai sujungsit dar kokias 3-5minutes, jei šaltu, tai gal pašildykit sultis iki 65 tiek pat, tada atvėsusias išsukit su aliejų mišiniu.
Mano kremas su agurkų sultim nesugedo dar, jau savaitė jam beveik spintelėj... thumbup.gif
Aromantic skaičiau apie šitą bjaurybę, bet kaip žvynelinės temoj perspėjo, taip ir aš pritarsiu - arbatmedžio nedėkit į visą kremą, atskirkit mažą dalį gaminio su juo sumaišymui ir stebėkit kas bus kai naudosit, ne visiems jis tinka. Dar į dalį galit įdėti beržo pelenų trupučiuką ( ne anglių, o tų balkšvų plėnių, tikrų pelenų), kad papilkėtų, tik pažeistoms vietoms tept - na, kai patalynę vistiek reikia keist, aš tai seną paklodę tiesdavau.
Ir tikrai labai siūlau užsipilt alyvuogių aliejum ( ar kitu, kurie stabilesni, bet man alyvuogės tokios odos priežiūrai atrodo labai tinkamos) vingiorykštės ir tujų, turėsit žiemai makalionėms. Dar labai tinka Alepo muilas prausimuisi, jis iš alyvuogių aliejaus, maniškis net palaikysdavo putas ant pažeistų vietų išsimuilavęs pirtyje.
Ir gal kraustykimės mes su šitom diskusijom į žvynelinės temą. Neseniai ją atradau, bet yra tokia. Galim daug vienos kitoms papasakot, bet čia šiek tiek kita tema...

Aš ir vėl siaubsiu AZ doh.gif doh.gif doh.gif ... Palomina, na jūsų sauso šampūno burbulas tai kaip saldainiukas! Nieko beveik neturiu kad tokį pasigamint, man tinka mano naudojamas, neketinau daryt ir nepirkau tokių priemonių, nu bet kai pamačiau ir sudėtį paskaičiau - tai gi ne man, bet MB labai reiktų tokio, jam būtų odai tikrai labai gerai... Vadinas, MUMS reikia ( čia iš panašios operos, kai sako - MES laukiamės)

Jau prisiskaičiau ir apie kvepalų pasidarymą svaigstu ( bet ne, dar nedarysiu, per mažai dar pasidomėjau tikrai ), net bijau skaityt senas temas, nes skaitau, užsirašinėju kai ką, ir prekių sąrašiuką tuo pačiu daraus, o jis vis ilgėja, ilgėja... Ačiū jums, mergaitės, kad dalinatės savo patirtim 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 10, 16:01)
Jennnifer, pas mane irgi tokia pat situacija dėl žvynelinės, 25metus serga MB, vadinas aš tiek metų ja domiuos, nes esu savo šeimos daktaras pagrindinis. Jūs turit labai gerus produktus, maišykit sviestus-aliejus ką turit, visi geri -sviestmedis, kokosai, migdolai, nakviša. Alijošius tai be kalbų labai tinka. Iš EA dėčiau nebent levandą, o su rožių hidrolatu irgi manau būkit atsargi, kartais jis erzina odą ( senesnėse temutėse skaičiau). Nenaudočiau tokiai odai ir GSE, visų citrusų vengčiau.
O vit. E aš labai gerbiu ir myliu, dėčiau kuo daugiau, maksimalią normą. Darykit nedaug ir maišykit su agurkų sultim, pamatysit kaip bus gerai odai, jei darysit "karštu" būdu, tai pašildykit abi fazes kai sujungsit dar kokias 3-5minutes, jei šaltu, tai gal pašildykit sultis iki 65 tiek pat, tada atvėsusias išsukit su aliejų mišiniu.
      Mano kremas su agurkų sultim nesugedo dar, jau savaitė jam beveik spintelėj... thumbup.gif
    Aromantic skaičiau apie šitą bjaurybę, bet kaip žvynelinės temoj perspėjo, taip ir aš pritarsiu - arbatmedžio nedėkit į visą kremą, atskirkit mažą dalį gaminio su juo sumaišymui ir stebėkit kas bus kai naudosit, ne visiems jis tinka. Dar į dalį galit įdėti beržo pelenų trupučiuką ( ne anglių, o tų balkšvų plėnių, tikrų pelenų), kad papilkėtų, tik pažeistoms vietoms tept - na, kai patalynę vistiek reikia keist, aš tai seną paklodę tiesdavau.
      Ir tikrai labai siūlau užsipilt alyvuogių aliejum ( ar kitu, kurie stabilesni, bet man alyvuogės tokios odos priežiūrai atrodo labai tinkamos) vingiorykštės ir tujų, turėsit žiemai makalionėms. Dar labai tinka Alepo muilas prausimuisi, jis iš alyvuogių aliejaus, maniškis net palaikysdavo putas ant pažeistų vietų išsimuilavęs pirtyje.
      Ir gal kraustykimės mes su šitom diskusijom į žvynelinės temą. Neseniai ją atradau, bet yra tokia. Galim daug vienos kitoms papasakot, bet čia šiek tiek kita tema...

Oi kiek naudingos informacijos, ačiū begaliniškai 4u.gif
MB, ačiū Dievui, neturi daug bėdos, tik keletas vietų ant plaštakų, alkūnė viena ir šiek tiek ant sėdmenų, bet, palyginus nedaug, serga ilgai, mamos didelė klaida, kad nekreipė į tai dėmesio ir negydė nuo mažų dienų. Taigi, aš nuo pat pradžių teplioju kuo išmanau ax.gif reikės pasigooglinti kaip atrodo vingiorykštė. O tujos nėra nuodingos? blush2.gif Ir kokį kiekį aliejaus ant kokio kiekio žolių pilti, ar kad apsemtų? kiek ir kur laikyti? tai vadinami fitoliai? Atleiskite, kad klausiu, žinoma galiu ir pasiskaityti. O kaip juos toliau naudoti?
Gerai, einu ieškoti žvynelinės temos smile.gif
Į jūsų galminamas agurkų sultis ir kremų gamybą su jomis, nelabai įsigilinau, permečiau akimis postą ir palikau, nes maniau, man dar reikia patį procesą įvaldyti, kad suvokčiau ir susigaudyčiau kokiu santykiu kiek ko dėti, tada galėsiu ir eksperimentuoti. Per brangūs dalykai man, kad gadinčiau blush2.gif
Turiu knygą aromaterapija nuo a iki ž,manau dar ją reikėtų išsistudijuoti blush2.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Kuoktelėjus aš lengvai su tais agurkais, bet kai vasarą po ranka toks gėris, kam gadinti hidrolatus... Nauda odai ir piniginei. Va distiliuoto vandens aš į kremus tikrai nedėsiu, na nebent jis bus labai būtinas, tik vanduo tiks, o visais kitais atvejais - gal geriau kažką naudingo odai duot. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 10, 16:17)
lotuliukas.gif  Kuoktelėjus aš lengvai su tais agurkais, bet kai vasarą po ranka toks gėris, kam gadinti hidrolatus... Nauda odai ir piniginei. Va distiliuoto vandens aš į kremus tikrai nedėsiu, na nebent jis bus labai būtinas, tik vanduo tiks, o visais kitais atvejais - gal geriau kažką naudingo odai duot. mirksiukas.gif

na, agurkai tikrai geris thumbup.gif , naudoju sausa agurku ekstrakta, tai dedu i visus prausiklius
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 10, 13:42)
Mergaitės, turiu klausimą: kai darote plaukams priemones, kaip reguliuojate ph? Aš jau ne pirmą kartą lašinu, lašinu pieno rūgštį, bet labai sunkiai ph mažėja. Šį kartą į 60ml. nenuskalaujamo balzamo įlašinau apie 70 lašų(daugiau nedrįsau), bet nukrito tik iki 5. Palaižius, jaučiasi stiprus rūgštumas. Nesuprantu, gal mano juostelės neteisingai rodo, bet kai grynos pieno rūgšties užlašinau- paraudonovo iki rūgščiausios spalvos.
Pasidalinkite patirtimi, kiek dedate pieno rūgšties, nes aš, kai pradėjau matuoti ph, vis vargstu. Priemonės gaunasi super, bet noriu išbandyti dar rūgštesnę.

man patinka dali vandens fazes keisti citrinos sultimis, PH gerokai sumazeje, ir plaukams nauda, priduoda naturalu blizgesi smile.gif
Atsakyti
Merginos, ar naudojat GSE? ar jis dar su kuo nors draugauja?

Žodžiu, atėjau pasiguosti blush2.gif
Turiu GSE iš AN, nelabai kur naudojau, žinau, kad nedraugauja su ksantanu, bet ir šiaip daugiausia ekokonservantą naudojau. Šiandien dariau eilinį pienelį veidui valyt, sudėtis paprastutė (distiliuotas vanduo, abrikosų ir nakvišų aliejai, vaškas iš AN, pantenolis, ekokonservantas), na ir galvoju reik ir GSE truputį įlašint, greičiau susinaudos. Na ką, 4 lašiukai į 50ml pienelio ir rezultate - kefyras ne pienelis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 07 10, 16:45)

4u.gif

na va man tas pats su AZ emulsikliu nr 2
Papildyta:
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 07 10, 00:30)

jo ziurejau ten, bet man brangokai atrode tie indeliai, brangiau nei dezodorantas. Bet niekur kitur nerandu. verysad.gif teks is AZ siustis.
Atsakyti