vėl agurkai... Aš kremus kelis su sultim dariau, užsišaldžiau sulčių dar, ir tarkių užsišaldžiau nusunktų su moliu, medum, aliejaus trupučiu pamaišius keksiukų popieriniuose indeliuose, bandžiau panaudot tokį leduką kaip šveitiklį kūnui vakare, jokių prausiklių nebereikia. Ai dar kavos tirščių dėjau, bet man kava su agurkais smirda, o druska su cukrum netiks nes ištirps. Kol vasara, visai malonu, tirpsta po truputį kaip muiliukas, bet atsargiai, gerą sietelį į kanalizacijos angą reikia įdėt, kad susirinktų ir neužkimštų. Toks apsitrynimas gal gali pagelbėt kenčiančioms nuo alergijos šalčiui, kūnas užsigrūdina pamažu ir ligotai nebereaguoja. Bet žiemą jo naudot tai turbūt nesinorės visai, kai gryžti namo sužvarbęs dar leduku trintis, brrrr...Kai per rusiškus puslapius prasinešiau, irgi ant recepto su sultim pataikiau. O tas augalas kur nepažinau, nu griūk negyvas, laukinis agurkas, teisingai dygliavaisis virkštenis( lot. Echinocystis lobata), invazinis Lietuvoje, floros temoj mergaitės pasufleravo atsakymą. Balvočiūtė augina, tik neatkasu kam naudoja. Amerikos indėnai šaknim potenciją gerindavo, nu man kaip ir neaktualu...
Dar vakar veidui ir kaklui kaukę dariau - šaukštelis sausų maltų linų sėmenų, šaukštelis džiovintų jūros kopūstų ( viskas iš maisto skyriaus parduotuvėj), apie 30 ml drungno vandens užpyliau ir palikau brinkti, tada pridėjau kapotos seno agurko žievelės ( norėjau kad pašveistų), pusę šaukštelio medaus, po šaukštelį alyvuogių ir kamelijų aliejaus ( bet kokio kas patinka galima,aš pyliau ko nėra mano kremuose dabar, kad gautų oda kokią vieną kitą papildomą medžiagą), šaukštelis citrinos sulčių. 1 lašas santalo EA ( kvapui pagerint ir odai gerai).Jei per tiršta, įpilkit dar vandens... Košelę palaikiau geras 25 minutes, odos neerzina, negraužia, neskubėjau nuplaut. Medui aš nealergiška, kas negalit jo naudot tai ir nedėkit, tada cukraus rudo galima. Jei ką panašaus darysit, pasiruoškit popierinę servetėlę didžiosios košės nuvalymui. Bet vonioj patartina užsirakint, kad namiškiai nepašiurptų, nes vaizdelis tai
Kaukė kaip kaukė, šimtą metų naminės nenaudojus, jūs čia užkrėtėt geru pavyzdžiu. O agurkų lupenas sudžiovinus ir sukapojus gal visai neblogas daiktas pylingams būtų, šviežias nelabai šveičia, bet veidui daug nereikia.
Plaukams tai tarkiai netiks, prilips, vargo bus daugiau negu naudos. Verčiau dilgėlių, asiūklių nuoviro, trauktinės ar sulčių panaudot. Su žolelėm - pirma pažiūrėkit ar jums galima naudoti, dabar įsigijau žinyną su 190 augalų aprašymais - beveik pusė yra daugiau mažiau nuodingi, arba turi apribojimus kam netinka ( nėščioms, maitinančioms ar sergant tam tikrom ligom), visko neišvardinsi. Nu bet plaukus perskalaut dilgėlių nuoviru gal nelabai pavojinga...