Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

alioniuk, turiu tau klausimą: darau rožių žiedlapių medų pagal tavo receptą ir savaitę laikiau ant saulės, o šią savaitę saulutės lyg ir nežada, tai ką daryt? Į orkaitę dėt kaitint ar laukti saulės? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 08 08, 08:17)
alioniuk, turiu tau klausimą: darau rožių žiedlapių medų pagal tavo receptą ir savaitę laikiau ant saulės, o šią savaitę saulutės lyg ir nežada, tai ką daryt? Į orkaitę dėt kaitint ar laukti saulės? blush2.gif

galima i orkaite smile.gif , nes ar bus dar tokios "astrios" saules, nezinia...
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 08, 14:01)
galima i orkaite smile.gif , nes ar bus dar tokios "astrios" saules, nezinia...

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Mergytes,gal turite info apie sampunu ph?Noriu vel pasigaminti kieto sampuno,ir rasete kad su citrinos rugstim reikia pareguliuoti.Aisku PH juosteliu neturiu doh.gif Bijau vel pridaryti ko nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Kai dariau kietą šampūną, įšspaudžiau paprasčiausių citrinos sulčių apie arbatinį šaukštelį 70g. sausos masės putoklių. Plaunu, viskas gerai, PH tingėjau matuot, bet neparūgštinus pirmą kart buvo didokas smarkiai, tai antrą kart pyliau ir nesismulkinau...
Kad būtinai reikia rūgštint, negaliu sakyt, pradedu tik įkirst visą sistemą, bet plaukai mėgsta rūgštesnius produktus. Neparūgštinus PH buvo apie 9, o reiktų apie 4,5-7.
Ir didinau įprastą aliejų dozę po 1 ml dešimčiai gramų miltelių ( taigi 7 ml) su ištirpintu BTMS, irgi tuo pačiu principu ( 7 gramai). Mano plaukai labai nukentėję po nesėkmingo dažymo, klaikiai sausi,nudeginti, tai man gerai, paskui tik truputį kremo ant drėgnų ir viskas, nebereikia jokio kondicionieriaus papildomai. Aišku prikroviau ten ir šilko, silikono ir dar visokio velnio, bet manau nelabai buvo verta - vistiek paskui kremu patepu su pagerinimais, jie bent jau lieka ant plaukų iki kito plovimo, nenuplauni iškart. Kieno nedažyti, aišku taip nebūtina, bet man patiko toks variantas labiau negu be BTMS. Tą gabaliuką kur buvo be, persidariau kad būtų su BTMS ir dar kvapų tuo pačiu pridėjau, nes nuo dilgėlių(dėjau natūralias sultis)ir žolelių EA smirdėjo ūkišku muilu...
O šiandien pasidariau kremą su rožių absoliutais. Keistas jausmas, indelyje lyg nekvepia, o pasitepus - lyg pasikvėpinus kvapas išsiskleidžia. Einu bandyt, nes dar tik rankas uostau... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 09, 22:31)
  Aišku prikroviau ten ir šilko, silikono ir dar visokio velnio, bet manau nelabai buvo verta - vistiek paskui kremu patepu su pagerinimais, jie bent jau lieka ant plaukų iki kito plovimo, nenuplauni iškart.

Gal galite to kremo receptuka parasyti 4u.gif
Snd dariausi sampuna pagal Flos recepta, bet net nepagalvojau, kad reikia Ph ziureti g.gif o del kvapo dejau greipfruktu ea ir braskiu aromato, tai gavosi nerealiai kvepiantis sampunas, visas kambarys kvepia nuo jo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo witulee: 09 rugpjūčio 2011 - 23:00
Agnė/Ramutė-labai didelis dekuj Jums bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 08 09, 23:55)
Gal galite to kremo receptuka parasyti  4u.gif
Snd dariausi sampuna pagal Flos recepta, bet net nepagalvojau, kad reikia Ph ziureti  g.gif o del kvapo dejau greipfruktu ea ir braskiu aromato, tai gavosi nerealiai kvepiantis sampunas, visas kambarys kvepia nuo jo  wub.gif

Tokį derinį bandžiau - super kvapas wub.gif
Ar irgi apie Ph nepagalvojau :/ neturiu su kuo matuoti, o ir kaip pamatuoti jei ta masė gaunas kaip labai tiršta košė?
Merginos, jei įlašinti kažkiek AHA rūgštelės tai irgi PH nukris? tik zinau kad jos nereik padaugint, nes tada išskysta ir nesukietėja normaliai.

Kur jūs naudojat (jei naudojat) kavos aromatą? man jis neitin, tai vis nesumąstau kur dėti.. gal ir į šampūną tiktų?
Atsakyti
o galima vitaminu C pakeisti citrinos sultis? biggrin.gif tik idomu,kokios proporcijos turetu buti g.gif reikes man tu ph juosteliu nusipirkti,ir paziureti kas gausis matuojant.tik teisybe FLOS kalba,kaip kietos mases PH ismatuoti g.gif
Atsakyti
Tai vistiek toj kietoj masėj yra drėgmės, užteko kai matavau - pamakaluoji, mentele ant juostelės užkrauni ir rodo. Tada lašinau pieno rūgšties ir vėl matavau, vėl lašinau ir vėl ta pačia juostele matavau. Sulašinau apie 10 lašų. Plaukams naudingiau rūgštesnis, ir AZ taip rekomenduoja ( prie BTMS aprašymo yra apie PH plaukams). Aišku galima ir vit. C, kokį ketvirtį - trečdalį tabletės (0,5g.), nesibaiminkit, nesugadinsit. Kažkur seniai lyg Palominos buvo pasakota kaip darė su vit. C, senose temose, tai jei teisingai pamenu rašė kad dėjo ketvirtį, o kitam kartui planavo jau didint.
Kaip dariau kremą plaukams, yra pirmam temos psl. "Mūsų bloge, kurį pačios pildom", universalaus kremo receptas. Dariau su arbūzo sultim 07.31 ir tebenaudoju, bet šitaip išsidirbinėt nebūtina, naudokit hidrolatus bus saugiau. Naudojau Olive Douceur emulsiklį, tai tame ir kremo privalumas - jis viskam tinka, ir rankoms, ir kūnui, jei nepatiktų plaukams. Bet man plaukams labai gerai ( tepu ant drėgnų, geriau pasiskirsto. Poveikis pasijaučia kai įsigeria, po kelių minučių, nešukuoju iškart). Mane labai žavi visos šitos natūralios kosmetikos universalumas - juk tame kreme nėra nieko, kad bijotum tepti nors ir ant veido ( irgi bandžiau). Jei neturit Douceur, gal galima keist BTMS, bet šiaip emulsiklių reikia minimumo, su daugiau nepatiko. Pagerinimai irgi ką turit, su akcentu plaukams parinkti. Kremas mažiau riebina plaukus negu aliejų mišinys. Kurkit, nebūtina daryt kaip aš - darykit geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 08 10, 07:30)
Kur jūs naudojat (jei naudojat) kavos aromatą? man jis neitin, tai vis nesumąstau kur dėti.. gal ir į šampūną tiktų?

As naudojau kavos aromata i lupu blizgesi, bet seip man jis irgi ne itin patiko, nors kava dievinu smile.gif idomu su kuo galima butu maisyti si kvapa g.gif

Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 10, 09:55)
    Kaip dariau kremą plaukams, yra pirmam temos psl. "Mūsų bloge, kurį pačios pildom", universalaus kremo receptas.

Aciu 4u.gif Galvojau, gal cia koks naujas Jusu sedevras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 08 10, 08:30)

O man kavos aromatas - vienas iš pačių pačiausiųsmile.gif jei dar pamaišau su melionų, tai iš viso fantastika:)

va ir skonio reikalas:)

o naudoju visur - kremuose, vazelinuose, muile, dušo želėj:)
Atsakyti