Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

O kadagiai tik silpną kvapą davė, vos juntamas... Jokio aliejaus, vos vos pėdsakai ant nuoviro likučio. Gaila... unsure.gif Planuos dar vienas spygliuotis - sidabrinė, melsvoji eglė, Picea pungens. Nu nenuodinga ji, nors nėščioms ir maitinančioms vis tik negalima.
Užvedžiau kalbą apie tujas tai dabar sąžinė graužia kad ko nenunuodyčiau.... Vartokit atsargiai, na ir hidrolatą aišku ne EA gaminamės. Bet kreme ar dar kur nepakenks jis...
Atsakyti
Na va, grįžau iš miško su gėrybėmis. Gerą saują kadagio uogų užpyliau degtine. Kerpeną išvaliau ir palikau kieme saulėje, dar pasirinkau bruknių ir jų lapų truputį, nors dar negalima, bet aš nedaug blush2.gif . Patiesiau saulėje, tik nesugalvoju kaip jas naudingiau panaudoti. Hidrolatui gaila, tai galvoju, ar džiovinti, ar užpilti degtine g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 05, 16:47)
O kadagiai tik silpną kvapą davė, vos juntamas... Jokio aliejaus, vos vos pėdsakai ant nuoviro likučio. Gaila... unsure.gif Planuos dar vienas spygliuotis - sidabrinė, melsvoji  eglė, Picea pungens. Nu nenuodinga ji, nors nėščioms ir maitinančioms vis tik negalima.
  Užvedžiau kalbą apie tujas tai dabar sąžinė graužia kad ko nenunuodyčiau.... Vartokit atsargiai, na ir hidrolatą aišku ne EA gaminamės. Bet kreme ar dar kur nepakenks jis...

O iš eglės ką darysi? ax.gif

Negalime apie viską pagalvoti, viena parašo vieną, kita papildo mirksiukas.gif
Atsakyti
Iš eglių irgi hidrolatą, gal jų kvapas stipresnis gausis negu kadagių. Sodyboj turiu vieną, bet nedidelė dar, nežinau kiek ten bus negaila nugenėt. Jei liks tai gal dar kuo užpilsiu. O su tujų hidrolatu darysiu eksperimentą kai vėl kada virsiuos kremą - į dalį įdėsiu jo trupučiųką ir nedėsiu konservanto, i kitą dėsiu, du mažiukus tokius padėsiu spintelėj ir žiūrėsiu kuris ilgiau laikysis. Tuja labai stipriai veikia kaip priešgrybelinis, turėtų gerai saugot nuo pelėsio.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 05, 21:09)
Iš eglių irgi hidrolatą, gal jų kvapas stipresnis gausis negu kadagių. Sodyboj turiu vieną, bet nedidelė dar, nežinau kiek ten bus negaila nugenėt. Jei liks tai  gal dar kuo užpilsiu. O su tujų hidrolatu darysiu eksperimentą kai vėl kada virsiuos kremą - į dalį įdėsiu jo trupučiųką ir nedėsiu konservanto, i kitą dėsiu, du mažiukus tokius padėsiu spintelėj ir žiūrėsiu kuris ilgiau laikysis. Tuja labai stipriai veikia kaip priešgrybelinis, turėtų gerai saugot nuo pelėsio.

Gal žinote ir apie islandinės kerpenos kosmetinį poveikį? 4u.gif
Atsakyti
[/quote]
O morkų tai naudojamos būtent sėklos, ne patys žiedai.
[/quote]
pries kokius trejus (o gal ir ketverius) metu pas Jadvyga B. tokioje tarsi stazuoteje buvau, tai ji renka butent morku ziedus vaistams. is seklu isgaunamas eterinis aliejus, taciau vaistams naudojami ju ziedai. taip kad hidrolata galima daryti ir is to ir is to - kaip kas nori turbut...

QUOTE(Babi* @ 2011 08 05, 11:56)
Vėl aš biggrin.gif Dar nufotografavau laukines morkas, ir norėčiau, kad pažiūrėtumėt, ar tikrai čia morkos blush2.gif

user posted image
user posted image

mergaites, cia ne morkos, cia garsvos
!!! jei is ju pasidaret hidrolata tai ne nesitikekit morku poveikio, nes tai garsvu hidrolatas. morku lapai visai kitokie, ziedai vidury toki juoduliuka turi ir apacioje "sijoneli" jei taip galima pavadinti... as sakau kaip ju gali buti pilnos pakeles ir pan, jei as vos viena pieva per ketverius paiesku metus aptikau - cia kaip su geltonziedziu barkunu - baltaziedzio jo brolio pilna, o geltonojo tik gera ziburi pasitelkes gali atrasti...
labai atsiprasau, turbut nuvyliau...
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif radau nebloga filmuka kaip iš cukraus pasigaminti depiliacijai "vaška"
Cukrus depiliacijai
Atsakyti
4u.gif Supainiojau? Nu pas mane labai panašios kvepia morkom. Ir garšvos turi tokį kvapą? Dėkui dievui, jos bent nenuodingos, valgomos... Tokios auga pakelėj, tik dar nenudžiūvę
http://www.alfa.lt/s...10-10-29_08-00/
O čia garšvos, apačioj yra nuotrauka kur geriau matosi lapai, visai kitokie, negu Babi nuotraukoj, galima pasididint
http://www.zolininka...m-podagraria-l/
Jei jūs mokėtės, tai labai gerai, mus čia paprotinsit 4u.gif
Dar builiai, barščiai labai panašūs...
Kerpenos kosmetinio poveikio nežinau, kai pabandysiu papasakosiu... Manau jos irgi leis mažint konservantų kiekį, nes ( čia mano nuomonė) tie rekomenduojami kad ir leidžiamų ekologiškuose naudoti konservantų kiekiai naminėj kosmetikoj yra gana dideli... Jei nuoviras tinka sausai, jautriai, raukšlėtai odai, tai panašų poveikį turės hidrolatas ar kokia ištrauka, arba spiritu pakonservuotas nuoviras, galima daug prisifantazuot:
"Jautriai, sausai ir raukšlėtai veido odai kerpenos nuoviras ruošiamas taip: paimkite 10-20 g kerpenos gniužulo, užpilkite 1 litrą vandens ir pavirinkite, kol liks pusė pradinio skysčio tūrio, po to atvėsinkite ir nukoškite. Dėkite šiltus arba šaltus kompresus."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 05 rugpjūčio 2011 - 23:23
čia laukinės morkos, jei nuotraukos autorius nesupainiojo, gal kam bus aiškiau, nes tikrai gali būt sunku atskirti ir viską įžiūrėt.
http://www.missourip...arota_page.html
http://fr.wikipedia....cus_carota0.jpg
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 08 05, 23:42)
mergaites, cia ne morkos, cia garsvos[/color]!!!  jei is ju pasidaret hidrolata tai ne nesitikekit morku poveikio, nes tai garsvu hidrolatas. morku lapai visai kitokie, ziedai vidury toki juoduliuka turi ir apacioje "sijoneli" jei taip galima pavadinti... as sakau kaip ju gali buti pilnos pakeles ir pan, jei as vos viena pieva per ketverius paiesku metus aptikau - cia kaip su geltonziedziu barkunu - baltaziedzio jo brolio pilna, o  geltonojo tik gera ziburi pasitelkes gali atrasti...
labai atsiprasau, turbut nuvyliau...

Na, patrynus lapelį tarp rankų jaučiasi morkų kvapas, o lapų tai ten didžioji dalis aviečių g.gif
Papildyta:
Dar lapus pažiūrėjau, tai tikrai kaip morkos, o ne garšvos, nes kaip supratau garšvų lapai tokie platūs (nuotraukoje labiau įsižiūrėjus galima atskirti kur morkų, o kur aviečių) (tikiuosi, kad ten tikrai morkos) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 06 rugpjūčio 2011 - 09:49
QUOTE(Etama @ 2011 07 30, 23:38)
Tiksliai pagal šią receptūrą darei?

Dariau tiksliai, tik vietoj vysniu ir zemuogiu aromat.ekstraktu dejau braskiu ir passion fruit. Man sis prausiklis akiu negrauzia.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 02, 11:08)
Ir dar pratęsiant mintį dėl skystesnio kieto šampūno - aš irgi galvojau, gal galima pasigamint kažką panašaus į kremą, pastą, įdėt į paspaudžiamą tūbelę. Ar bandėt kas nors iki tiek tirpint tuos Coco sulfatą ar  SCI?

Kiek skaiciau AZ psl., tai butent to kieto sampuno vienas is privalumu ir yra, kad taupome zemes resursus, nes nereikia jo i jokias plastikines talpas pilti.
Del kaitinimo, tai irgi parasyta - NEPERKAITINTI, ji tik pasildyti reikia, kad ta mase klampesne taptu 4u.gif

QUOTE(ugnet @ 2011 08 03, 22:38)
Labas vakaras
norejau paklausti,su kokiu aliejumi be arbatmedzio butu galima patept tas vietas kur spuogeliai,kad pradezinfekuotu?

Yra ROZALINOS EA, jis is arbatmedzio gimines, tik kvapas svelnesnis. Razalina - tai tarsi levanda ir armatmedis 2 in 1. Kazkokiam straipsnyje skaiciau, kad tai vienas is EA, kuris butinas kiekvienu namu vaistineleje smile.gif
http://translate.goo...eXZJfIo-3VFR37w

QUOTE(alioniukas @ 2011 08 04, 14:20)
Labai man patiko piliaroze. Ji rugsciuju polisacharidu saltinis. Gaunasi ne skystas, o tirstas gaminys. Drekina tiesiog nuostabiai! Tokiu fliuidu uzsitepu kai labai karsta, ir kai net lengvo kremuko oda nepakelia (bet visiskai jis neturi pakeisti kremo, tai tik papildomai)

user posted image

Sudetis: piliarozes istrauka, avieciu seklu aliejus, levando EA, siek tiek konservanto(jei neisgarinti spirito, o jo visai nedaug, konservanto nereikia)
Spalva realiai ne tokia ryski kaip nuotraukoje, bet visgi grazi. Tai nuo malvidino (flavonoido), kuri piliaroze ishskyria. Geles buna ir kitokiu spalvu, mano tamsiai violetines spalvos.

Geras thumbup.gif O maniskes rozines grazuoles jau nuzydejo verysad.gif Kur tu anksciau, Alioniuk, buvai su siuo receptu doh.gif biggrin.gif

QUOTE(zydrem @ 2011 08 04, 16:30)
ir as dekoju Agnei/Ramutei, kad taip laiku cia buvo uzklausta apie tuos agurkus 4u.gif
jau man sapnuosi tie agurkai  doh.gif jei ne vakavimas tai pusgyciai,pietus vakariene AGURKAI
vakar kaip tik pabandziau hidrolata virti thumbup.gif turiu vietos saldikli tai saldysiu ledukais

Agurkai ir man atradimas thumbup.gif thumbup.gif
Vasar oda problemine patapo, nezinau ar kaltas karstis, ar demesio stoka odai, ar hormonu kaita baigus maziuka maitinti.... Zodziu susitarkavau is darzo agurkelio siek tiek, kad ir sulciu ir koses butu, rasulo molio imaisiau, rozmedzio ir benzoino EA po kelis lasu ir aliejuko siek tiek. Uzsitepiau storu sluoksniu ant veido ir palaikiau. Jei jau jauciat, kad kazkurias vietas traukti pradeda - reikia hidrolatu apsipurksti. Nu zinokit pasaka wub.gif thumbup.gif Tokio efekto su hidrolatais nebuvo. Visos poros issivalo, veido oda paskaisteja ir spuogeliai apmazeja.
Saldysiu ir as agurku sultis i kubelius. Kadangi isryskejusiu kapiliaru yra, tai naudosiu tuos ledukus naturaliai atsilusius i veido kaukes, vietoj hidrolato thumbup.gif

Ir dar klausimelis 4u.gif
Turiu pasidziovinusi agurku, turiu glicerino, ivairiu alieju, spirito 90 %. Ar imanoma kazkokia istrauka pasidaryti? 4u.gif Kad veliau po kelis lasus i kremuka uztektu isilasinti. Ir ar daug tos dziovintos mases reikia? Kol dar nevelu galeciau prisidziovinti.

Uzvedet ir mane su savo snekomis apie zoles zoleles biggrin.gif Tik kaip cia laiko viskam atrasti... g.gif Kolkas tik medetkas atsakingai dziovinu ir levandas nuzydejusias apkarpiau. Pajudinu kruvele - ojoi kaip kvepia wub.gif
Turiu dar baziliku, jei ne i Pesto, tai gal kokiam hidrolatui sueitu... pipirmeciu, ciobreliu, melisu...
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 06, 00:23)
4u.gif  Supainiojau? Nu pas mane labai panašios kvepia morkom. Ir garšvos turi tokį kvapą? Dėkui dievui, jos bent nenuodingos, valgomos... Tokios auga pakelėj, tik dar nenudžiūvę
http://www.alfa.lt/s...10-10-29_08-00/
O čia garšvos, apačioj yra nuotrauka kur geriau matosi lapai, visai kitokie, negu Babi nuotraukoj, galima pasididint
http://www.zolininka...m-podagraria-l/
  Jei jūs mokėtės, tai labai gerai, mus čia paprotinsit  4u.gif
Dar builiai, barščiai labai panašūs...
  Kerpenos kosmetinio poveikio nežinau, kai pabandysiu papasakosiu... Manau jos irgi leis mažint konservantų kiekį, nes ( čia mano nuomonė) tie rekomenduojami kad ir leidžiamų ekologiškuose naudoti konservantų kiekiai naminėj kosmetikoj yra gana dideli...  Jei nuoviras tinka sausai, jautriai, raukšlėtai odai, tai panašų poveikį turės hidrolatas ar kokia ištrauka, arba spiritu pakonservuotas nuoviras, galima daug prisifantazuot:
"Jautriai, sausai ir raukšlėtai veido odai kerpenos nuoviras ruošiamas taip: paimkite 10-20 g kerpenos gniužulo, užpilkite 1 litrą vandens ir pavirinkite, kol liks pusė pradinio skysčio tūrio, po to atvėsinkite ir nukoškite. Dėkite šiltus arba šaltus kompresus."

garsvos malonios, valgomos, ypac pavasariais ir labai skanios (bent man) - jauni lapeliai zinoma. pavasariais i salotas, saltibarscius thumbup.gif thumbup.gif
mokiausi as nedaug - vaikystes svajones studijuoti farmakologija buvo paliktos kai nuverte musu sodyba, bet isigijus nauja pries 7 metus, domejimasisi vel atgijo stipriai. na ir zinoma tokie patys vaistazoliu rinkimai mokykloje kaip ir Agnes/Ramunes (mes bendraamzes turbut smile.gif - jei prisiminimai panasus), o prie ju ir Šimkūnaites straipsniu, veiklos ir pan. sekimas tais laikais. (beje dabar yra išleistos jos labai šaunios ir įdomios knygeles - fantastišku dalyku galima suzinoti ne tik apie augalus)
kerpena labai geras augalas, bet as kazkaip nedrisau is ju dar nieko daryti... ji labai stipri. tiesa is lietuvoje auganciu teigiama kad stipriausias antiseptikas, antifungicidas antibactericidas yra ... ciobrelis. sako antras po arbatmedzio apskritai, o kartu su juo duoda puikia sinergija pries visus virusus, grybelius ir bakterijas.
QUOTE(Babi* @ 2011 08 06, 10:54)
Na, patrynus lapelį tarp rankų jaučiasi morkų kvapas, o lapų tai ten didžioji dalis aviečių g.gif
Papildyta:
Dar lapus pažiūrėjau, tai tikrai kaip morkos, o ne garšvos, nes kaip supratau garšvų lapai tokie platūs (nuotraukoje labiau įsižiūrėjus galima atskirti kur morkų, o kur aviečių) (tikiuosi, kad ten tikrai morkos) ax.gif

virsutinej dominuoja tokie dideli lapai, tai jie panasus i garsvu, bet gali buti ir avieciu
apatineje nuotraukoje pries baltu ziedeliu matosi builio lapai.
laukines morkos lapai visai tokie patys kaip valgomosios, tik kad jos saknu neturi tinkamau valgymui, taip kad viena laukine morka negali atstoti kilogramo naminiu, nes jos saknies nei nulupsi nei suvalgysi - bandziau pora israuti, tai tokie "pezesiukai" net uz medideles kiaulpienes mazesni.
o siaip straipsnyje kuri imetre Agne/Ramune mano galva daug tiesios - as irgi taip manau, kad kuo skurdziau auga augalas, tuo daugiau visko savy kaupia (dabar apskritai tokia nuomone vyrauja - bet niekas jos moksliskai neirode. Tiesa sakant, pati kazkada "dariau moksla", tad moksliniai irodymai man daznai kelia abejoniu g.gif )
butent todel as pati nieko neauginu, isskyrus laukine pieva ir viska joje renku. aisku surinkti daug sunkiau ir laiko uziima daug - vis tiik cia ne is darzo nupjauti kila zoles ir ja tureti, bet po ziedeli ir lapeli rankalioti, - bet rezultatas tikiuosi geresnis ax.gif

Atsakyti