Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

Vėl aš biggrin.gif Dar nufotografavau laukines morkas, ir norėčiau, kad pažiūrėtumėt, ar tikrai čia morkos blush2.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Briedragė daugiau dėl kvapo mano planuose, o vat islandinė kerpena labai naudingas augalas, ir vaistažolė, ir kosmetikai, ir net maistui. Nebuvo pas mus plačiai liaudyje naudojamos tai ir nerašo...
Grybaujant dar verta pasirinkti kadagio uogų, šakelių - irgi labai naudingas augalėlis, kvapas nuostabus, mėgstu spygliuočius, - ir vyrams, berniukams į gaminius kvapas tinks. Žodžiu gaminsiuuuu - tuoj nebetilps namuos. 4u.gif

thumbup.gif Morkos morkos, Babi, patrink žiedą, lapelį tarp pirštų - užuosi morkos kvapą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 05, 12:19)
Briedragė daugiau dėl kvapo mano planuose, o vat islandinė kerpena labai naudingas augalas, ir vaistažolė, ir kosmetikai, ir net maistui. Nebuvo pas mus plačiai liaudyje naudojamos tai ir nerašo...
Grybaujant dar verta pasirinkti kadagio uogų, šakelių - irgi labai naudingas augalėlis, kvapas nuostabus, mėgstu spygliuočius, - ir vyrams, berniukams į gaminius kvapas tinks. Žodžiu gaminsiuuuu - tuoj nebetilps namuos. 4u.gif

thumbup.gif  Morkos morkos, Babi, patrink žiedą, lapelį  tarp pirštų - užuosi morkos kvapą 4u.gif

Reikia jau žymėtis man, kokių augalų miške ieškot biggrin.gif

Tada bėgu skintis jas ir gamint hidrolatą 4u.gif
Atsakyti
Iš morkų sėklų būtų labai naudingas fitolis, aliejaus užpiltinė. Aš tai jų aplink namus nedaug turiu, pakelėj yra bet gi ten neskinsi...
Čia beplepėdama viriau tujų hidrolatą - nu nerealiai gavosi. thumbup.gif Kaitrą pamažinau, kad šakelės ilgiau pavirtų, ir gavosi su nemažai eterinio aliejuko viršuj... Kaip pusė šaukštuko aliejaus būtų šliūkštelta, nu pirmą kartą man taip. Aliejingas augalas.
Puodą išplausiu ir kaisiu kadagį, tik gal mažokai parsivežiau...
Atsakyti
Aciu visom atsakiusioms del eteriniu alieju 4u.gif jau uzsisakiau levandu,nekantrauju isbandyt biggrin.gif o del vaistinio salavijo,as ji pirkus per aromanatural internetini puslapi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 05, 13:14)
Iš morkų sėklų būtų labai naudingas fitolis, aliejaus užpiltinė. Aš tai jų aplink namus nedaug turiu, pakelėj yra bet gi ten neskinsi...
Čia beplepėdama viriau tujų hidrolatą - nu nerealiai gavosi. thumbup.gif  Kaitrą pamažinau, kad šakelės ilgiau pavirtų, ir gavosi su nemažai eterinio aliejuko viršuj... Kaip pusė šaukštuko aliejaus būtų šliūkštelta, nu pirmą kartą man taip. Aliejingas augalas.

O geras, eisiu savo tujų dorot:) man jų nerealus kvapas drinks_cheers.gif ačiū už idėjąsmile.gif
Atsakyti
o tujos nera pavojingos? man lyg vaidenas, kad jų Ea pazymėtas prie tų kur reikia atsargiai naudoti.
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 08 05, 13:03)
o tujos nera pavojingos? man lyg vaidenas, kad jų Ea pazymėtas prie tų kur reikia atsargiai naudoti.

Taip, Aromaterapijoje nuo A iki Ž, teigiama, kad jis aromaterapijoje iš vis nevartotinas, aišku kalba eina ne apie hirolatą, o apie eterinį, o AZ iš vis jo neradau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 05, 13:14)
Čia beplepėdama viriau tujų hidrolatą - nu nerealiai gavosi. thumbup.gif  Kaitrą pamažinau, kad šakelės ilgiau pavirtų, ir gavosi su nemažai eterinio aliejuko viršuj... Kaip pusė šaukštuko aliejaus būtų šliūkštelta, nu pirmą kartą man taip. Aliejingas augalas.

Dar liko morkų, darysiu tada ir fitolį. Reikės eit skaitytis, kaip daroma, nes pirmą kartą darysiu blush2.gif

Tujų? Ko niekas anksčiau nesakė apie jas, pilna pas mus jų, tai oj kiek hidrolato išeis. Dar paskaičiau, kad plaukų slinkimą mažina. Super thumbup.gif

Flos, štai ką AN rašo smile.gif
Atsakyti
Taip, Flos, tujanolis prie pavojingų. Bet čia to EA gaunasi nedaug ir aš jo nebijau, čia ta truputį situacija kai yra keli skirtingi požiūriai. Ir man atrodo, kad pavojingumas priklauso nuo kiekių, perdaug gali būt pavojinga, tai ir priskirtas prie tokių. Pavojinga pačiam darytis ir gert preparatus su jom, nes sunku apskaičiuot kiek jo gausi. Tai ir nedarau tokių dalykų. Vonias darydavomės ir gyvi. Mums jo poveikis reikalingas buvo... Seniai kažkuris aplankytas žolininkas vonias tokias skyrė. Jei ką alergizuoja - aišku negalima. Čia apie jas daugiau ( už kerpenų aprašymas):
http://www.ngc.lt/augalaistr.php
Atsakyti
Ir dar, o naudojami tujų šakelės, ar tokie susiskleidę dalykėliai (nemoku apibūdint). Va, radau nuotraukų. Čia šakelės:
user posted image

o čia tie dalykėliai biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Dar ten prie tujų tokį gerą puslapiuką radau. Receptų yra, skaitysiu ir aš, pasinaršykit:
http://www.zolinciua...ioji-sanatorija
Aš kažkaip apie pavojus nėščiosioms nebegalvoju, kai man neaktualu... Bet saikas, atsarga turi būt visur ir visada, bet kurių vaistažolių net arbatų negalima ilgai nekeičiant gert. Užtat ir sakau, kas kiekviena turi pasiskaityt, pasitestuot prieš bet ką naudodama - juk mergaitės patarusios negali žinot, kas laukiasi, kas maitina, kas kam alergiškas...
Papildyta:
Tie dalykėliai - nežinau ir aš - ar žiedai ar kankorėžiai, žinau, mačiau, aš nuo kitokios truputį šakas karpiau tai šįkart nebuvo. Truputį to, truputį šakelių, viskas kvepės... Na jei jau tuja prie nuodingų, tai gi garų surinkėją galima įjungt, bet aš kažkaip nepagalvojau apie tai, ir kai sandariai užsidaro tai tas kvapas pasklinda tik kai atidarai...
Atsakyti