Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

4u.gif Nu kaip čia pasakius ką gaminsiu - nežinau! Pirma reikia rast, tada matysiu kiek turiu ir ką nuveikti. Gal truputį hidrolato, tegul ir silpnas, bet charakteringas kvapas tikiuos gausis. Galima kažkiek aliejum užpilt, dalį spiritu. Turiu kažkada gaut glicerino, tai su juo ekstraktą pasidaryt - o jau tada bus matyt kas pavyko, kas nelabai... Koks kvapas kur gavosi. Briedragės turėtų gerai laikytis, natūralus antiseptikas, Natura siberica šampūno reklamoj sako - stipriausias gamtinis. Dar va domiuos islandine kerpena. O apie gydančius augalus su paveiksliukais čia trumpai gana daug populiaresnių aprašyta:
http://www.manosveik...azoliu-zinynas/
Radauu thumbup.gif Paskaičiau ant ko briedragės auga - ant lapuočių, išėjau laukan ant obels pažiūrėjau, ir ne ant jos bet ant drebulės radau!!!!!! Lekiu fotografuot
Atsakyti

neringa.jn, šlamučiai miškuose auga? blush2.gif Žalia aš dar tuose žolių rinkimuose doh.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif Ir aš žalia- žalia. Vis paskaitau Aromaterapija nuo a iki ž, daugelio augalų savybes žinau, kai kuriuos iš paveikslėlių įsivaizduoju, bet jei realiai reiktų atpažinti g.gif . Ir kur kokių ieškoti nelabai nutuokiu. Šlamučius netikėtai pamačiau. Važiavome siauru miško keliuku, paskui išlindome į pievas, ir gi žiū- geltonuoja thumbup.gif . Kad tai tikrai šlamučiai pažinau iš kvapo- turiu ea, tik jo kvapas daug intensyvesnis aišku. Tai dabar ir užsidegiau daugiau ko nors paieškoti, gal kaip aklai vištai grūdas paklius.
Atsakyti
[quote=neringa.jn,2011 08 04, 21:15]
neringa.jn, šlamučiai miškuose auga? blush2.gif Žalia aš dar tuose žolių rinkimuose doh.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif Ir aš žalia- žalia. Vis paskaitau Aromaterapija nuo a iki ž, daugelio augalų savybes žinau, kai kuriuos iš paveikslėlių įsivaizduoju, bet jei realiai reiktų atpažinti g.gif . Ir kur kokių ieškoti nelabai nutuokiu. Šlamučius netikėtai pamačiau. Važiavome siauru miško keliuku, paskui išlindome į pievas, ir gi žiū- geltonuoja thumbup.gif . Kad tai tikrai šlamučiai pažinau iš kvapo- turiu ea, tik jo kvapas daug intensyvesnis aišku. Tai dabar ir užsidegiau daugiau ko nors paieškoti, gal kaip aklai vištai grūdas paklius.
[/quote]

O kur toji stebuklingoji pieva jei ne paslaptis blush2.gif
aš jau senokai nebuvau šlamučių mačiusi o dar tiek daug...pas mus aplink arba pelkės arba dirbami laukai schmoll.gif
O taip norėčiau šlamučių hidrolato....
Atsakyti
Tik pažiūrėkit koks grožis, gaila net bus ką daryt:
user posted image
user posted image
Buvo ir daugiau, bet tik vieną nuraut ranka pakilo... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 04, 21:24)
Tik pažiūrėkit koks grožis, gaila net bus ką daryt:
user posted image
user posted image
  Buvo ir daugiau, bet tik vieną nuraut ranka pakilo... wub.gif

tikrai labai gražios, man ir islandinė kerpena be proto graži, o ir šiaip kerpės...
Atsakyti
Klausėt kas renkama rugpjūtį - tai islandinė kerpena renkama visą vasarą, labai naudingas augalas ir puikiai tiks į kremus. Nu mes jau čia visai į laukus nuklydom, ligų tema pavertėm... Gal nesupyks moderatorė.
http://www.alfa.lt/s...08-01-19_00-01/
Gaminuos visokius hidrolatus nes juos tikrai nesunkiai galima pasidaryt, o už sutaupytus pinigėlius verčiau įsigyju to, ko namų sąlygom neišgausi - absoliuto, EA, vertingų aliejų, pagerinimų...
Su tais poveikio aprašymais jau pastebėjau kad P. Davis kai kuriuos augalus traktuoja vienaip, Baudoux kitaip, o AZ nurodo kur toks autoritetas kaip Baudoux painioja augalus... Man labai patinka AZ aprašymai, o P.Davis Aromaterapiją kaip tik skaitau, bet ten yra kai kur netikslumų, ir gana nemažai - gal vertėjas nesuprasdamas esmės neteisingai išvertė, dar knyga parašyta gana seniai, kai kurie medicininiai dalykai dabar suprantami, aiškinami, gydomi kitaip... Bet apie augalų panaudojimą kas be ko - informacijos ten daug.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 04, 21:47)
Klausėt kas renkama rugpjūtį - tai islandinė kerpena renkama visą vasarą, labai naudingas augalas ir puikiai tiks į kremus. Nu mes jau čia visai į laukus nuklydom, ligų tema pavertėm... Gal nesupyks moderatorė.
http://www.alfa.lt/s...08-01-19_00-01/
  Gaminuos visokius hidrolatus nes juos tikrai nesunkiai galima pasidaryt, o už sutaupytus pinigėlius verčiau įsigyju to, ko namų sąlygom neišgausi - absoliuto, EA, vertingų aliejų, pagerinimų...
  Su tais poveikio aprašymais jau pastebėjau kad P. Davis kai kuriuos augalus traktuoja vienaip, Baudoux kitaip, o AZ nurodo kur toks autoritetas kaip Baudoux painioja augalus... Man labai patinka AZ aprašymai, o P.Davis Aromaterapiją kaip tik skaitau, bet ten yra kai kur netikslumų, ir gana nemažai - gal vertėjas nesuprasdamas esmės neteisingai išvertė, dar knyga parašyta gana seniai, kai kurie medicininiai dalykai dabar suprantami, aiškinami, gydomi kitaip... Bet apie augalų panaudojimą kas be ko - informacijos ten daug.

Čia tiesiog 2 skirtingos aromaterapijos mokyklos- angliškoji ir prancūziškoji, man priimtinesnė pastaroji, kadangi Prancūzijoje aromaterapijos tradicijos labai senos.
Angliškoji aromaterapija yra gerokai atsargesnė, ten apie jokį EA vartojimą "į vidų" net kalba neina, o prancūzai to nevengia, jų ir tradicinės medicinos atstovai naudojasi aromaterapijos pasiekimais.
Vis tik, manau, kol nesi įsigilinęs į aromateraijos subtilybes, verčiau naudotis P.Davis patarimais-mažesnė tikimybė prisidaryt nesamonių lotuliukas.gif
O šiaip yra dar vienas variantas-bandyti savo kailiu, nes kas tinka vienam, gali netikt kitam, tas pats EA vienus gali veikti vienaip-kitus kitaip. Tik tokiu atveju reik būt jau praprususiu aromaterapijoj, nes nesunkiai galima "prisižaisti"...
Man atrodo P.Davis tą knygą parašė daugiausia remdamasi savo ir savo pacientų patirtimi, o dėl vertimo-visko gali būti drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=Doviljana,2011 08 04, 22:19]
[/quote]

O kur toji stebuklingoji pieva jei ne paslaptis blush2.gif
aš jau senokai nebuvau šlamučių mačiusi o dar tiek daug...pas mus aplink arba pelkės arba dirbami laukai schmoll.gif
O taip norėčiau šlamučių hidrolato....
[/quote]
Ten nebuvo pieva pilna šlamučių lotuliukas.gif , bet turint laiko galima prisiskabyti. O ta pieva Anykščių rajone, važiuojant iš Kauno į Uteną, pasukus ir gerokai pavažiavus mišku. Tiksliau nemokėsiu ir paaiškinti unsure.gif
Atsakyti
Tai taip, skirtingi požiūriai ir tradicijos... Man prancūzai irgi labiau prie širdies, gaila kad tos kalbos nemoku, bet aš į EA žiūriu gal net atsargiau negu P.Davis. Pritariu kur ji sako, kad mažiau yra geriau ir nemanau kad maksimalios EA koncentracijos labiau padės, man patinka derint kelis, bet po lašelį, ir jokio nesinori naudot gryno, neskiesto. Ir išgert nebijau, bet - mišinio lašelį-du, kur EA sumaišytas su baziniu aliejum, ir tada dar tą lašą į šaukštelį aliejaus. Tokiam gryno EA lieka pusė lašo... Aromaterapija gali būt puiki pagalba, bet ne pagrindinis gydymas, ir dar labai labai svarbu - kaip mergaitės sako kad neprisižaist - žinot ką tu pats gali naudoti. Nes ne tik eteriniai, bet kurie aliejai vienam tiks, kitam ne, kaip ir vaistai, kvapai, kremai. Labai daug žmonių alergiški patiems įvairiausiems augalams, jei net ne patys, tai gal alergiški vaikai - tada tokių augalų EA išvis nereiktų net namuose laikyt. Jei alergiški pvz. šokoladui, tai nebent atsargiai bandyt kakavos sviestus, daug kas alergiški citrusiniams, na turbūt nėra augalo kuris niekam nesukeltų alergijos. P. Davis išvis nekalba apie tokius pavojus, o juk ne vien odą nudegint aliejais galima. Na o kad mediciniškai ji klysta, tai toks vienas pavyzdys - apie potencijos sutrikimus, visur traktuoja nervinę pusę, aišku tame daug tiesos, bet jau senokai žinoma apie kraujagyslių užkalkėjimo, aterosklerozės ryšį su šitom bėdom. Na ir dar yra tokių visokių niuansėlių. Nenarpliosiu, tik noris pasakyt, kad į visus informacijos šaltinius reikia žiūrėt kritiškai, pasiskaityt įvairesnių požiūrių, atsirinkt kas vertingiausia... Aš ne medikė, bet apie ligas daug skaitau, kas kuo serga iš artimųjų tom bėdom domiuos, kol laukiaus pirmo vaiko, tai skaičiau ne romanus bet medicinos vadovėlį apie vaikų ligas, farmakologiją. Man tokie dalykai įdomu. g.gif
Doviljana, aš savaitgalį jei būsiu ( o turėčiau) sodyboje, galiu paskinti šlamučių, nesunku, ir nusiųst. Tonom neprirausiu, bet hidrolatui išsivirt užteks. Parašykit kur gyvenat į AŽ, man patogiausia būtų įdėt į siuntų skyrių autobusų stotyje, jei yra tik tiesioginis reisas į jūsų miestą.
Atsakyti
biggrin.gif Išsimiegojus bijau kad ko nebūčiau įžeidus. Pabandysiu patikslint kokią vakar mintį norėjau išsakyti - na kad augalai ir jų savybės nepasikeitė per tūkstančius metų, kurie padėjo nuo kažko antikos laiskais, tą patį poveikį turės dabar ir dar po tūkstančio metų, o oficialioji cheminė medicina vis atranda kažką naujo, žmonijos ligos, jų paplitimas irgi kinta. Kai knygą rašė P. Davis, tiesiog alerginių susirgimų buvo šimtus kartų mažiau, o dabar tai didžiulė problema. Nuo kai kurių ligų nebuvo vaistų, kurie dabar sukurti ir sėkmingai naudojami... Nebuvo žinoma kad vėžys yra užkrečiama liga, taip neseniai žmogus kuris nustatė kad gimdos kaklelio vėžys-lytinių keliu plintantis infekcinis susirgimas ( pasitikrinkit visos!!! 4u.gif ), gavo už tai Nobelio premiją. Na o potencijos problemos dabar žinoma jog rodo, kad tas vyras - greičiausiai būsimas kardiologų pacientas stovintis eilėje prie infarkto... O tai reiškia kad jam reiktų reguliuot cholesterolio kiekį, gerint kraujagyslių būklę ir t.t. o ne vien baimę dėl galimos nesėkmės mažinti... Labai gražiai autorė aprašo augalus, nuostabios jos žinios toje srityje, jų neginčiju... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 08 04, 20:41)
Nors ne neringa.jn, bet atsakysiu-šlamučiai mėgsta saulėtas ir sausas vietas, taigi jų rasite sauspievėse, per atostogas mačiau Nidos kopose, o miškuose nelabai, nebent miško aikštelėje ar pamiškėje jei ten nėra pavėsio ir sausa  4u.gif

Ačiū, reikės eiti ieškoti, jau numanau, kur galėčiau jų rasti 4u.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 04, 20:43)
Pilnos pakelės laukinių morkų, tik rinkti ten negalima - panašios į krapus, tikrai matėt kaip važiuojat, tik balti žiedeliai, sėklos irgi lyg krapų, skėtyje. O tas bumbulas tai dar neišsiskleidęs žiedas. Aišku kad gali augti ir kieme, nėra tai retas augalas. Daug kas sveika ir naudinga, ką kasdien mindom... 4u.gif
  Šlamučiai gali augti ir miške, bet smėlynuose, sausų vietų augalas. Aš tai kai grybaut važiuosiu eisiu ieškot briedragių. Nusipirkau KN absoliuto, dedu į kremus, labai man jų kvapas prie dūšios... Jas kvepalų gamyboje naudoja, bet dar tiek neišmokau. Dvi rūšys retos, o šiaip tai tikrai miškuos matytas daiktas.
http://lt.wikipedia....wiki/Briedragė

Ačiū 4u.gif Sakau pasitikslinsiu dėl laukinių morkų, kad paskui neprisirinkčiau ko nereikia blush2.gif Apie briedrages niekada nepagalvojau, kad jos gali būti naudingos. Ech, kai pagalvoju, kiek daug aš dar nežinau...
Ir už nuorodą apie augalus labai ačiū 4u.gif , reikės darytis užrašų sąsiuvinį su augalais, jų savybėmis ir dar nuotraukų pridėt (kažkuri, man atrodo, irgi rašėt, kad darysit kažką panašaus) ax.gif

Dabar negaliu vietoj nustygt, norisi eiti ir augalėlių rinkti, ir skaityti apie juos, ir hidrolatus virti biggrin.gif

Atsakyti
Ir dar noriu paklausti, jūs augalus renkate bet kuriuo metu, ar iš ryto/po lietaus? blush2.gif

Aš namuose patikau gerą daiktą-knygą apie vaistinguosius augalus. Surašyta ten ir kada juos rinkti, ir nupiešta, kaip atrodo, ir pagal ligų gydymą suskirstyti. Kankinu jus su savo klausimais, nors panosėj turiu knygą (bet apie briedragę ar islandinę kerpę nieko nerašo) biggrin.gif
Atsakyti