Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Ievulyte @ 2011 07 08, 13:32)
turiu klausima: kiek jums isstovi sampunas, darytas su putu baze? dedat konservantu ar ne? As dariau dukrytrem sampuna, tai be putu bazes, kokosu glikozidu, vandens, dar dejau kondicionieriaus emulsiklio ir jojobos aliejuko, ksantano, naticido, tai nelaike nei menesio  g.gif  O AN puslapy MOnika parasius, kad konservantai nebutini, puikiai gali stoveti metus  g.gif  tai kaip cia iseina? Beje, gal kuri turit minciu, ka daryt su kondicionieriaus emulsikliu? Nelimpa jis man, o turiu daug ir bijau, kad nesunaudosiu

Aš dariau skystą šampūną, pagal receptą iš AN. Tai dėjau ekokonservanto nes pyliau distiliuotą vandenį. Išsilaikė normaliai. Tačiau vistiek daugiau nebedarysiu, nepatiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 08, 13:44)
4u.gif  Ai, dar dėl makingcosmetics: kai kas ten su ecocetr sertifikatais, kai kas - žmogaus pagaminta, bet man jie atrodo toks rimtas kosmetikos pramonės tiekėjas, nemanau kad kokybė bus prasta. Chemija tie gyvačių nuodai, botoksas irgi chemija... Truputėlis to ko reikia ten kur reikia gal nieko baisaus... Dar lacto ceramidų užsisakiau, man jie tokie natūralesni atrodė, ceramidų komplekso neėmiau nes susidėjo kad labai sintetikos daug. Nekokia aš chemikė, neišmanau. Vit C ten yra geras, stabilios formos, bet man ką naudojau su juo netiko, irgi neėmiau. Vit. A mikrokapsulėmis skamba gerai, bet A vit. apkaltintas kaip sukeliantis odos vėžį ar bent didinantis jo riziką, irgi į savo kremus nedėsiu. E vit. yra ir čia visur. Pasiėmiau spalvų, noriu lyg pudrą darytis.
  Arbūzų ekstraktas  lietuvoj pardavinėjamas kažin ar tik ne iš ten, tik aišku dideliais kiekiais perkamas ir perfasuojamas.

Ieškau hialurono rūgšties injekcijoms, nes taip pat esu jau sena ragana biggrin.gif ir raukšleles gerai būtų tiesiog staiga pataisyti. Gal ten Amerikos platybėse jo kur nors yra. Niekaip nerandu. Kaip ruošiate tarą hidrolatams? Jei nuo degtinės, tai viskas aišku. Aš ėmiau nuo alyvyogių aliejaus tamsius butelius užsukamu kamšteliu. Ir nuo alaus tamsius butelius. Na atrodo gerai išsiplovė, bet nepavirinau, tik saulėj pakaitinau. Tai man kažkaip nelabai ,ant dugno jau yra nuosėdų. Aš sustojau su hidrolatų gamybą, nors dar tiek daug norėjau gaminti, taip gerai gaunasi.
Šiandien mugėje nusipirkau tikrai gero kokosų aliejaus ir palmių aliejaus. Lygiai toks kokį man buvo parvežusi draugė iš Ispanijos šviežiai išspaustą. Bus nauja internet.parduotuvė. Reiktų kokį fitolį kokosų aliejuje daryti, tik dar nesugalvoju kokį. Gal vanilės reiktų bandyti ir gardenijų man labai patinka, bet turiu iš KN , ten sintetinio kvapo dėta. Turbūt nuplėšiu savo gardenijos visus žiedelius, kaip tik vienas po kito skleidžiasi su pertraukom lotuliukas.gif
Atsakyti
Jennifer,as daznai AZ siaubiu,tad jei ko reikes,galesim kartu kooperuotis mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Jennifer,2011 07 08, 15:58]
Labutis, išdrįsau ir aš parašyti, pirmą kartą. Skaitinėjau nemažai jūsų temų, kai ką užsirašiau, bet ko gero ne tai ko reikia, nes šiandien pirmą kartą bandžiau daryti kremuką, prieš tai visada naudojau tiesiog aliejus, įlašindama patinkamų e.a. kelis lašelius, o šiandien išdrįsau pasidaryti. Bet nieko gero nesigavo, skystaliukas, ištirpo ir susimaišė viskas puikiai, bet tokia kaip pienelio konsistencija.
Radau kažkur tokį receptuką:
8,7 ml aliejinės fazės
2gr emulsinio vaško
15,9ml vandens fazės
5 lašai konservanto blush2.gif
Reikės eiti skaityti visas jūsų temeles ir vėl bandyti, nes jaučiuosi tookia žalia ir nieko nesuprantanti, o taip noriu viską pati gamintis ax.gif
Gali bandyti pakaitinus ištirpinti vaško, arba patirštinti ksantanu. Tu dėjai 2,5 proc vaško, rekomenduojama(jei emulsinis iš an) 2-5proc. gal pritrūko g.gif .
Atsakyti
Hialurono ieškokit taip: acidum hialuronicum pro inj ( hialurono rūgtis injekcijoms), duoda labai daug variantų, yra iš ko rinktis. Nepirkau (o reikės), bet atradau kai prieš kelis metus ieškojau informacijos, kokių nors tyrimų apie geriamą hial. rūgštį. Pirkau, gėriau du mėn. sąžiningai, poveikio jokio nepajutau. Jokios informacijos neradau, nieko patikimo apie jo vartojimą į vidų. Tik kosmetikoje išoriškai arba leidžiamas. Nesakau kad negali veikti, gal kam labai tinka, gal tik aš neužmačiau, nenoriu nieko nuvilti. Bet daugiau pinigų jam nemėčiau.
Agurkai išdžiūvo! thumbup.gif Teisybė, baigiau džiovint orkaitėje 55C temperatūroje. Gavosi 19g džiūvėsėlių iš 9 agurkėlių. Malsiu Zepter malūnėliu (na kuo turiu, tuo ir malsiu). Jei kas bandysit - tikrai verta apdžiovint saulytėje, tik jau matau savo klaidą, ant kokio sietelio būtų greičiau vykęs procesas. O apvytę neprilimpa prie popieriaus ( tiesiau sumuštiniams skirtą neriebią pusę) orkaitėje. Geriau gaunasi iš tokių nedidukų, juose mažiau vandens ir daugiau "mėsos", greičiau džiūna, o vienas didesnis pasitaikė, tai kaip guminis. Ai, supjausčiau apie 1-2mm griežinėliais, ne sveikus džiovinau...
Ir hidrolato pasidariau, labai fainas. Agurkais kvepia tikrais, ne sintetinis kvapas, įsivaizduoju kaip žiemą gera bus naudot. Odai patinka, o vakar darytas mėtų - mažiau, veidui nesinorės man jo turbūt. Tikrai, net keista, vanduo, o kitoks.
Hidrolatams darau kaip viskam kai konservuodavau namie - gerai išplaunu su soda ( riebaluotus prieš tai su plovikliu kokiu aišku), tam naudoju atskirą kempinėlę, ne tą pačią kur indus plaunu, o tada perlieju kelis kartus verdančiu vandeniu iš arbatinuko, kad gerai iškaistų. Kol kas skaidru, toliau bus matyt, bet dobiliukai jau gal trečia savaitė nesikeičia. Ir kremams indelius taip dezinfekavau, kol kas viskas laikos puikiausiai, konservanto dėjau, bet nedaug - po 3 lašiukus Naticido 50g. Kai darau kremą, tai po ranka visada arbatinis verdantis, ką panaudojau, jei vėl kur reikia kišt - perlieju, karštas tuoj sausas ir švarus. wub.gif
Atsakyti
[quote=Jennifer,2011 07 08, 19:57]
Oi kiek daug visko reikia doh.gif bet jaučiu veiksmingas blush2.gif
Tikrai nebūtina tiek, čia aš nenormali maksimalistė, "einu" per parduotuvę, matau kad tinka šiai ligai, vadinas į krepšą, matau kad anti-aging - ten pat... Susimaišykit sviestmedį, kokosus, kviečių gemalų ir dar kokį skystą aliejus, ką turit, kas patinka, ir tinkamesnio poveikio hidrolatą - bus šimtą kart geriau už pirktinius, dar vit. E ir alantoiną. Ir nereikia tikėtis, kad nuo tepalo pasveiksi, tai palengvinimas, kasdienė priežiūra. Pasiskaitykit AZ, ten prie kiekvieno EA aprašymo yra kam jis tinkamas, kai kuriuos net gerti rekomenduoja, kai gausiu Solubolio, reiks bandyt.
Senose temose užtikau klausimą dėl Naujosios Barmudės produkcijos, tik atsakymo neradau. Turiu jų EA, tai informaciniam lapelyje išskaičiau auksinę mintį - jei
kvapas nepatinka, nenaudoti. Nusiraminau dėl levandų, nutariau kad man jo ir nereikia, nes smirdi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 09, 01:32)
QUOTE(Jennifer @ 2011 07 08, 19:57)

Oi kiek daug visko reikia  doh.gif  bet jaučiu veiksmingas  blush2.gif
          Tikrai nebūtina tiek, čia aš nenormali maksimalistė, "einu" per parduotuvę, matau kad tinka šiai ligai, vadinas į krepšą, matau kad anti-aging - ten pat... Susimaišykit sviestmedį, kokosus, kviečių gemalų ir dar kokį skystą aliejus, ką turit, kas patinka, ir tinkamesnio poveikio hidrolatą - bus šimtą kart geriau už pirktinius, dar vit. E ir alantoiną. Ir nereikia tikėtis, kad nuo tepalo pasveiksi, tai palengvinimas, kasdienė priežiūra. Pasiskaitykit AZ, ten prie kiekvieno EA aprašymo yra kam jis tinkamas, kai kuriuos net gerti rekomenduoja, kai gausiu Solubolio, reiks bandyt.
          Senose temose užtikau klausimą dėl Naujosios Barmudės produkcijos, tik atsakymo neradau. Turiu jų EA, tai informaciniam lapelyje išskaičiau auksinę mintį - jei
kvapas nepatinka, nenaudoti. Nusiraminau dėl levandų, nutariau kad man jo ir nereikia, nes smirdi...  ax.gif

Geriant HA , pirmiausiai nauda būna sąnariams , tik po to odai, tai ko gero reikia gerti bent pusę metų, kad pasijaustų. Aš kažkada dar nežinojau viso šito, pagėriau mėnesį ir taip pat nutarus, kad nėra jokio poveikio, daugiau nebegėriau. Peptidai taip pat yra geriami specialiai odai , naudojant savos gamybos kremukus kartu su vidinėmis priemonėmis rezultatas būtų geresnis. Pati dar geriamų nebandžiau, bet ruošiuosi. Ačiū už nuorodas, kaip ieškoti HA.
Atsakyti
Klausiau apie svarstykles - jau radau apie jas penktoj temoj, pagooglinau, užsisakiau, nes nutariau kad noriu turėti tikslias. tongue.gif
Atsakyti
o as noreciau paklausti kur perkat dezodorantam indelius?
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 07 09, 22:15)
o as noreciau paklausti kur perkat dezodorantam indelius?

AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 07 08, 22:13)
Jennifer,as daznai AZ siaubiu,tad jei ko reikes,galesim kartu kooperuotis  mirksiukas.gif

Ačiū labai labai, būtinai susitarsime bigsmile.gif wub.gif
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 08, 22:24)
Gali bandyti pakaitinus ištirpinti vaško, arba patirštinti ksantanu. Tu dėjai 2,5 proc vaško, rekomenduojama(jei emulsinis iš an) 2-5proc. gal pritrūko g.gif .

Ačiū už patarimus 4u.gif
Na, su tais procentais man nesuprantama, nemoku susiskaičiuoti, gėda, bet esu meno žmogus, su skaičiukais žiauriai nedraugauju blush2.gif
Visai man patinka tas mano pirmasis kremukas, labai maloniai tepasi, neriebus, nelieka nieko nereikalingo, manau kaip tik vasarai, tik gal šiek tiek padauginau e.a., bet nieko, sunaudosiu blush2.gif
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 09, 00:32)
kvapas nepatinka, nenaudoti. Nusiraminau dėl levandų, nutariau kad man jo ir nereikia, nes smirdi...  ax.gif

labai ačiū už atsakymą 4u.gif
Dėl žvynelinės tai reikia ne man, o MB. Tepu jam kokosu aliejumi, skaičiau kažkur, kad tai gydo nakvišų aliejus, juo taip pat. Sviestmedžio neturiu aliejaus, turiu migdolų, kokosų, nakvišų, jojobos aliejus ir taukmedžio sviesto. Rožių hidrolato, ylang-ylang, levandų, citrinų e.a., bičių vaško ir monoi su gardenijomis wub.gif Kažkaip gydomųjų savybių neįsidėmėjusi, paskaitau, tada žinau, o kad eiti parduotuvėje ir žinoti kokio aliejaus koks poveikis, tai man dar toli gražu rolleyes.gif bet labai norėčiau wub.gif
Tiesiog norėčiau kažkur rasti paprastų ir su tiksliomis produktų proporcijomis receptų. Pavarčiau jūsų pirmame puslapyje sudėtas nuorodas, ten reikia visko daug, aš neturiu, nesinori eksperimentuoti ir nugrybauti blush2.gif
Atsakyti

Dėl žvynelinės tai reikia ne man, o MB.

Uzmeskit aki cia: http://www.aromantic...k/psoriasis.htm
Atsakyti