Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

Agnė/Ramutė thumbup.gif , as kai kurios augalus pirma karta isgyrdau is jusu, aciu 4u.gif

As pati labai megstu rinkti ivairiausius augalus, zoleles, ziedus. Visko tiesiog neimanoma apciuopti, tiek daug gamta mums duoda wub.gif , tereikia zinoti kaip ir ka panaudoti. Bet kiek gaminau istrauku, tai jos gaunasi zymiai geresnes, nei is pirktiniu augalu. Man medetkos net nenudaze aliejaus (pirktos vaistineje), o savo iskarto.
Esu prisirinkusi: liepu ziedu, rugiageliu, medetku, ramuneliu, jonazoles, kraujazoles, berzu ir dilgeliu lapu, petrazoliu, ciobreliu, ugnezoles, pipirmetes, ivairiausiu uogu, varnalesu, saltalankiu lapu...Laukiu kastonu labai smile.gif
Tam tikrus augalus galima naudoti, kad isgauti naturalaus drekinancio faktoriaus (NMF) panasuma (pagal korneoterapija, ji sunkiai suprantama, bent jau man, bet naudinga).
Labai man patiko piliaroze wub.gif Ji rugsciuju polisacharidu saltinis. Gaunasi ne skystas, o tirstas gaminys. Drekina tiesiog nuostabiai! Tokiu fliuidu uzsitepu kai labai karsta, ir kai net lengvo kremuko oda nepakelia (bet visiskai jis neturi pakeisti kremo, tai tik papildomai)

user posted image

Sudetis: piliarozes istrauka, avieciu seklu aliejus, levando EA, siek tiek konservanto(jei neisgarinti spirito, o jo visai nedaug, konservanto nereikia)
Spalva realiai ne tokia ryski kaip nuotraukoje, bet visgi grazi. Tai nuo malvidino (flavonoido), kuri piliaroze ishskyria. Geles buna ir kitokiu spalvu, mano tamsiai violetines spalvos.

kazka panasaus galima padaryti ir su liepomis, medetkomis. Nesunku, ir efektyvu.
Veliau parasysiu istraukos receptuka, jei bus idomu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 04 rugpjūčio 2011 - 14:30
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 04, 15:20)

Veliau parasysiu istraukos receptuka, jei bus idomu ax.gif

dar klausimai tokie kyla??? thumb_yello.gif
Atsakyti
Agnė/Ramutė, ačiū už agurkų hidrolato receptą, reikės gamintis 4u.gif

Gal dar galėtumėt pasidalinti žiniomis, kokie augalai ir kokios jų dalys renkamos rugpjūčio mėnesį? blush2.gif
Atsakyti
Pasirinkau šlamučių biggrin.gif
Šiandien su vyru per Lietuvą važiavom, namo grįždami tokiais miškais prasukom(grybų pasidairyti), žiūriu- pievoje geltonuoja šlamučiai. Tiesa, nedaug prisirinkau, bet jau užpyliau pusę sezamų aliejumi, o iš kitos spiritinę ištrauką darysiu thumbup.gif
Rytoj važiuosim pagrybauti, bet aš, jaučiu, žolelių pasidairysiu.
Atsakyti
ir as dekoju Agnei/Ramutei 4u.gif 4u.gif 4u.gif kad taip laiku cia buvo uzklausta apie tuos agurkus 4u.gif
jau man sapnuosi tie agurkai doh.gif jei ne vakavimas tai pusgyciai,pietus vakariene AGURKAI lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vakar kaip tik pabandziau hidrolata virti thumbup.gif turiu vietos saldikli tai saldysiu ledukais bigsmile.gif
ir klausimelis blush2.gif nu nepykit tik nes i google nejau ieskoti blush2.gif kaip butu galima pasidaryti zemuogiu seklas g.gif na kuno pilinguj kad tiktu blush2.gif kazkokios keistos tos zemuoges mano zydi be sustojimo ir uogu begale ax.gif jau norejau daryti tuos miltelius bet dvyniai niekad ju nevalge pradejo valgyti lotuliukas.gif issigando kad liks be uogu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Radau naują kankinimosi būdą bigsmile.gif
Cukraus depiliacija
Gaila, išbandyti neteks artimiausiu metu, nes tik šiandien nusišienavau su epiliatorium rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 08 04, 18:31)
Cukraus depiliacija
Gaila, išbandyti neteks artimiausiu metu, nes tik šiandien nusišienavau su epiliatorium rolleyes.gif

nu gal ir nieko g.gif bet vaizdelis antran video blink.gif vien del to vaizdelio tas butas depilecijos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 08 04, 18:31)
Cukraus depiliacija

Oj, aš kažkada taip depiliuodavau, bet paskui nebeužteko kantrybės, nes atitaikyti laiką ir proporcijas man gaudavosi sunkokai, tik iš kokio 3 karto pavykdavo. Nors depiliuojantis beveik nejausdavau skausmo. Gal vėl reikės pabandyti, nes su Acorelle lyg ir labiau skauda unsure.gif

O gali būti, kad laukinės morkos auga kieme? Ir ar tinkamas laikas jas dabar rinkti? ax.gif

neringa.jn, šlamučiai miškuose auga? blush2.gif Žalia aš dar tuose žolių rinkimuose doh.gif
Atsakyti
Ir dar, dabar perskaičiau tą straipsnį apie kūno šveitiklius ir ten rašo, kad kavamalėj galima malti kaštonus, giles, bet ar nesusilankstys kavamalė peiliukai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2011 08 03, 22:55)
skaiciau sita,kad sauleje bunant negalima,todel tik vakarais tepdavau unsure.gif Aciu,reiks pabandyti  4u.gif O kaip vaistinis salavijas, gal bandet?

Atsargiai su vaistiniu šalaviju-gerai nenusimanant aromaterapijoje verčiau iš viso jo vengti, nes poveikis labai stiprus, realiai net ir nusipirkti daug kur jo sudėtinga, arba aromaterapeutai išklausinėja kam naudosit, prieš parduodami. Pvz AZ tai vaistinio tik 20 proc atskiesto simondsijų aliejuje gausit.
Gryną EA ant odos galit tept tik arbatmedį, levandas ir kai kuriais atvejais ramunėles, taigi jei negalit arbatmedžio, naudokit levandas, kaip Flos patarė.
Kitus eterinius reikia skiesti baziniu aliejum ar kitomis medžiagomis, kuriose jie tirpsta.
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2011 08 04, 18:05)

neringa.jn, šlamučiai miškuose auga? blush2.gif Žalia aš dar tuose žolių rinkimuose doh.gif

Nprs ne neringa.jn, bet atsakysiu-šlamučiai mėgsta saulėtas ir sausas vietas, taigi jų rasite sauspievėse, per atostogas mačiau Nidos kopose, o miškuose nelabai, nebent miško aikštelėje ar pamiškėje jei ten nėra pavėsio ir sausa 4u.gif
Atsakyti
Pilnos pakelės laukinių morkų, tik rinkti ten negalima - panašios į krapus, tikrai matėt kaip važiuojat, tik balti žiedeliai, sėklos irgi lyg krapų, skėtyje. O tas bumbulas tai dar neišsiskleidęs žiedas. Aišku kad gali augti ir kieme, nėra tai retas augalas. Daug kas sveika ir naudinga, ką kasdien mindom... 4u.gif
Šlamučiai gali augti ir miške, bet smėlynuose, sausų vietų augalas. Aš tai kai grybaut važiuosiu eisiu ieškot briedragių. Nusipirkau KN absoliuto, dedu į kremus, labai man jų kvapas prie dūšios... Jas kvepalų gamyboje naudoja, bet dar tiek neišmokau. Dvi rūšys retos, o šiaip tai tikrai miškuos matytas daiktas.
http://lt.wikipedia....wiki/Briedragė
Dėl pirktinių ir naminių kremų aš mąstau panašiai kaip Palomina, ne viską verta ir gali pasisekt pasigaminti namie. Neturiu daug patirties su natūralia kosmetika, gal daugiau su kosmetika ir kremais apskritai, nes naudoju virš 26 metų, šiokia tokia patirtis atsiranda... Man gamintis kremuką laaaabai įdomu, kvapų meditacija, tada neskaičiuoji kiek kainuoja, nors man gaunasi mažiau negu naudodavau pirktinius. Kiek išleidau kosmetikai per tuos visus metus, tai turbūt galėčiau apkeliaut aplink žemę. Gaila kad tik dabar supratau, jog galiu pasidaryt pati ir nė kiek ne blogiau, o fainiausia kad gali planuotis poveikį, susidėti pageidaujamas medžiagas, kvapą parinkt sau patinkantį - kiek turėjau kremų, kurie odai gerai, o man smirda ir naudot nemalonu... Tada atrodo ir naudos iš jo mažiau... blush2.gif Sunku būdavo rasti, kas visais atžvilgiais tinka. Tada jau kaina būna oho...
Ir kurios domitės, mergaitės, tai žinokit kad čia nelabai sudėtingiau negu išsikept kiaušinienę. Kai darysit, tai ir gausis... Pasiskaitykit instrukcijas temos pradžioj ir pirmyn. Jeigu jau taip baisu, na tai su paprastu vandeniu, aliejum ir vašku kokiu nors pabandykit pirmam kartui, kad pamatytumėt kas ten vyksta. Jei ir nepavyks,nebus didelio nuostolio...
Aš labai norėjau pabandyt su natūraliu bičių vašku - tai nusipirkau turguj medaus su koriu, išspaudžiau ir iš vaško dariau kremą. Gavosi, net su natūraliom šiukšlelėm. Kita kartą jau perkošiau merliuku kai ištirpo... Atakuosiu gimines bitininkus.
Dėl agurkų ir kitų pirktinių gėrybių - su soda pamirkau pirktus vaisius, daržoves, tikiuos kažkiek sveikiau. Dabar agurkų savų per akis, norint manau nesunku rast pas ką galima gauti keletą švariau užaugintų, lietuviai daržininkai... Nenaudočiau kosmetikai parduotuvinių, pirktų žiemą, tada juos norint užaugint ir atvežt reikia tikrai daug chemijos, o dabar tai ir parduotuvėse jie ne tokie aišku švieži kaip ką tik nuskinti, bet vasarą auga nuo saulės ir vandens, nereikia labai daug blogio ant jų purkšti-pilti, net ir neapsimoka, juk viskas kainuoja ir didelius pinigus. Galų gale, ekologiškam skyrelyje galima apsipirkti.
Nesu aš labai patyrus žolininkė... Bet mūsų jaunystės laikais tai mokykloj vasarai būdavo užduotis -privaloma surinkti du kilogramus vaistažolių - duodavo sąrašą iš keliasdešimt augalų, apie juos per gamtos pažinimo pamokas pasimokydavom. Tai pagrindinius tikrai pažystu... Turėjau neblogą knygą apie vaistinius augalus, bet kažkur pamečiau kai į kitą namą kraustėmės. doh.gif
Labai gaila, bet nebeauginu piliarožių... Bet gal kur pamatysiu
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 04, 19:43)
  Šlamučiai gali augti ir miške, bet smėlynuose, sausų vietų augalas. Aš tai kai grybaut važiuosiu eisiu ieškot briedragių. Nusipirkau KN absoliuto, dedu į kremus, labai man jų kvapas prie dūšios... Jas kvepalų gamyboje naudoja, bet dar tiek neišmokau. Dvi rūšys retos, o šiaip tai tikrai miškuos matytas daiktas.
http://lt.wikipedia....wiki/Briedragė

O geras, o aš vis svarsčiau ar čia tas pats daiktas doh.gif Ir ką planuojat gamint iš tų kerpių?
Atsakyti