Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

Neringa.jn, nors ir šiandien galit atvažiuot... Vingiorykštės baigia nužydėt, bet dilgėlių dar daug liko. Apienu aplink namą, ką randu tą ir naudoju. Labai daug visiems pažystamų augalų yra vaistažolės, kai usnys žydėjo irgi galvojau hidrolato pasigamint, tokios gražios buvo. Kaip dygminai, ir turbūt jų giminės, tik žiedai kitos spalvos... Bet kad nebesunaudosiu tiek... Kraujažoles rast nesunku, rasakila labai gera žolė ir taip pat visur auganti. Asiūkliai - užpyliau aliejum, pasidarysiu ką nors plaukams. Šlamučius tik sodyboj susiskyniau, labai ekologiški...
Chazam, koks gražiai rytietiškas nikas. Gal tau tiktų pelargonijų (Geranium), hamamelio, levandų, šlamučio (helichrysum italicum) hidrolatai, visų išgirtas tamanų (Calophyle Inophyle) aliejus. Man patiko inca inci (Plukenetia Volubili) aliejus, jis stiprina kapiliarus, nepalieka riebios plėvelės. Mano oda neriebi, tai nebandžiau riebiai odai rekomenduojamo lazdynų riešutų aliejaus. Bet aš netepu veido aliejum, jokiu, man riebu, tik kremu. Dar tokiai odai AZ pataria kalahario meliono aliejų (Citrullus Vulgaris). Nepatingėk pasiskaityti apie juos pati, ten kur kas daugiau kiekvieno aliejaus savybių aprašyta, atsirinksi pagal sudedamąsias dalis ir poveikį pati kokio labiausiai norėtum. Pasinaudok vertėju ( AZ - internetinė parduotuvė aroma-zone.com). Ir lietuviškose parduotuvėse tikrai labai daug geros informacijos, visos nuorodos pirmam temos puslapyje.
O kiek vandens ant agurkų pyliau neužsirašiau, nepamenu tiksliai, gal apie pusę litro. Nusipilu ( tiksliau nauju švirkštu supilu į butelį) vieną porciją ir vėl užkaičiu jei dar noriu, jei matau kad vandens liko mažai - truputį papildau. Čia ne tas atvejis kad rūpintumeis kaip išgaut tam tikrą koncentraciją, nėr ten koncentracijos, ir agurkus galima naudot paaugusius, kur valgyt nebeskanu... Ir nesuku galvos jei vandens puode dar lieka, man ir taip iki ausų... Dar turiu minčių iš tokių peraugėlių užsišaldyti ledukų maišelyje sulčių žiemai. Būtų patogu po vieną išsilupti ir į kremą įdėt, leduku galima aišku ir odelę padrėkint, pamasažuot, bet mano irgi su išsiplėtusiais kapiliarais, negalima. Konservų nedarau, tai savaip išsidirbinėju. 4u.gif
Atsakyti
Agnė/Ramutė - labai labai ačiū, dabar būtinai pasidomėsiu plačiau, kai turiu nuo ko pradėti 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
norejau paklausti,su kokiu aliejumi be arbatmedzio butu galima patept tas vietas kur spuogeliai,kad pradezinfekuotu? Su arbatmedziu negaliu,per stiprus man kvapas,net galva svaigt pradeda, blink.gif tepdavau su citrinu,bet siandien vakare nusiprausus patepiau,tai taip pradejo degt tos vietos,greit nuploviau,dabar,kai nudeginta plemais visa raudona,kad nebuciau prisidirbus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2011 08 03, 23:38)
Labas vakaras 4u.gif
norejau paklausti,su kokiu aliejumi be arbatmedzio butu galima patept tas vietas kur spuogeliai,kad pradezinfekuotu? Su arbatmedziu negaliu,per stiprus man kvapas,net galva svaigt pradeda, blink.gif tepdavau su citrinu,bet siandien vakare nusiprausus patepiau,tai taip pradejo degt tos vietos,greit nuploviau,dabar,kai nudeginta plemais visa raudona,kad nebuciau prisidirbus unsure.gif

Oj, citrinų vieną naudoti yra per stipru! be to jis fototoksiškas, būnant saulėje negalima juo teptis. O grynas ant spuogelių man labai patinka levandų ea, labai gražiai apramina ir užtraukia, o arbatmedžio man visai neveiksmingas..
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 08 03, 23:43)
Oj, citrinų vieną naudoti yra per stipru! be to jis fototoksiškas, būnant saulėje negalima juo teptis. O grynas ant spuogelių man labai patinka levandų ea, labai gražiai apramina ir užtraukia, o arbatmedžio man visai neveiksmingas..

skaiciau sita,kad sauleje bunant negalima,todel tik vakarais tepdavau unsure.gif Aciu,reiks pabandyti 4u.gif O kaip vaistinis salavijas, gal bandet?
Atsakyti
Nefototoksiškas greifrutų EA, galit bandyt, tinka aknei, be arbatmedžio dar dezinfekuoja bergamočių, gvazdikėlių(naudoti atsargiai, dirgina odą), eukaliptų, kadagių, čiobrelių EA. ( pagal Patricijos Davis "Aromaterapija nuo A iki Ž")
Ten pat apie šalavijus - "ypač tinka gydyti burnos ir gerklės infekcijas. Jie gydo žaizdas ir malšina galvos skausmą". Bet didesni kiekiai gali būti pavojingi, toksiški, labai veikia moters dauginimosi sistemą, gali paskatint gimdos susitraukimus, gausias mėnesines ir pan. Na vienu lašeliu spuogelį patepus tai nieko blogo nebus manau, bet P. Davis rašo kad buvo negerų reakcijų nuo 2-3 lašų, taigi atsarga gėdos nepadarys... Dar žiūrint koks tas šalavijas, vaistinis stipresnis, kvapusis švelnesnis. Čia ne aš žinau, čia mokausi kartu su jumis. 4u.gif
Atsakyti
Bergamotės didina jautrumą šviesai. Vasarą netiks arba reikia labai skiesti.
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 08 03, 23:43)

O aš tai gasulo molį pamaišau su arbatmedžio ea, levandų ea, nimbamedžio aliejaus, cinko oksido ir užsiteplioju problemines vietas..džiūdamas molis apdžiovina ir spuogelius, o eteriniai ir neemas nuramina juos..man tai super priemonė. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 08 04, 07:56)
O aš tai gasulo molį pamaišau su arbatmedžio ea, levandų ea, nimbamedžio aliejaus, cinko oksido ir užsiteplioju problemines vietas..džiūdamas molis apdžiovina ir spuogelius, o eteriniai ir neemas nuramina juos..man tai super priemonė.  thumbup.gif

Beje vakar man buvo gaminimo metas..dariau draugei veido ir kūno kremus, ir dar porą molio prausiklių..smile.gif
pirmą kartą gaminau kremą su Oliviem..nu super:) išbandžiau ant savo veido, tai žiauriai patiko kremukas..
su kūno kremu truputį vargt teko, nes susivarškiavo gyvatė..tai kol aš jį atstačiau į reikiamą būseną, tai galvojau, kad išmesiu viską biggrin.gif
tik klausimas iškilo - jei kremas susivarškiavo, jį atstačiau, tai ar jis neturės polinkio atsiskirinėt dabar? g.gif
Atsakyti
Sveikos, dekui uz informacija 4u.gif
tiesa sakant, kad mano odai pakaks tik hidrolato padariau isvada is sito straipsnelio (nors nuomone galima greitai keist, kai gauni pakankamai tikslingos ir geros informacijos) Grozio ABC. Tad pagalvojau kad hidrolatas sudrekins, aliejus pamaitins ir dar opra kartu savaiteje nusveisiu oda ir bus liuks pradzia blush2.gif
Kremuku dar nedrasu gamintis... o ir namie perziurejus lentynas radau tik ramuneliu, ciobreliu ir liepuku, zinoma ir agurku. Beje jau gundausi pasidaryti agurku hidrolata, bus bent tokia drekinimo priemone.
Aciu Agnė/Ramutė uz issamu receptuka 4u.gif
Dar klausimelis, o perkant kad ir agurkus is turgaus ar parduotuves, nepamirkinat juos sodos tirpale, kad visa uzpurksta chemija dingtu? g.gif
O vaistazoles perkamos vaistinej tinkamos ka gaminti? Nes zoliu nepazystu o ir kaimo neturiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2011 08 03, 23:38)
Labas vakaras 4u.gif

pabandykit Manukos EA, jis iki 30 kartu aktyvesnis uz arbatmedi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif patyliukais daznai paskaitau jusu foruma.Bandau po truputi pereiti prie naturalesniu odos prieziuros priemoniu, nes parduotuvines chemines mane jau labai erzina savo kvapu, sudetimi ir visa kita. Kol kas pati pasigaminusi esu tik balzama lupoms. Kremu gaminti dar nebandau. Noreciau isgirsti jusu nuomone: kas vertingiau, geriau odai, ar tie kremukai, kur jus gaminates namuose arba yra internetu pirkti jau pagamintus, bet neturalius, ar ekologiskus su visokiais sertifikatais? Ar labai skiriasi ju sudetis, poveikis, naudingumas? Kaip tik baigiu viena naturalu internetu pirkta kremuka veidui, ir nezinau, ar pirkti vel kazka panasaus, gal nueiti i kosmetikos gamybos vakareli ir paciai ten pasigaminti, ar pasieskoti sertifikuoto ekologisko kremo? kokia jusu nuomone apie sias dvi kremu rusis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(welniūkštė @ 2011 08 04, 12:06)
Noreciau isgirsti jusu nuomone: kas vertingiau, geriau odai, ar tie kremukai, kur jus gaminates namuose arba yra internetu pirkti jau pagamintus, bet neturalius, ar ekologiskus su visokiais sertifikatais? Ar labai skiriasi ju sudetis, poveikis, naudingumas? Kaip tik baigiu viena naturalu internetu pirkta kremuka veidui, ir nezinau, ar pirkti vel kazka panasaus, gal nueiti i kosmetikos gamybos vakareli ir paciai ten pasigaminti, ar pasieskoti sertifikuoto ekologisko kremo? kokia jusu nuomone apie sias dvi kremu rusis?  4u.gif

Viskas priklauso nuo to kokia ta eko/natur. kosmetika perki.. Firmu yra tikrai labai daug.. Vienos labai geros, kitos seip sau.. Is savo patirties galiu pasakyti, kad natur./eko kosmetikos kaina daznai atitinka ir kokybe.. Brangesnes priemones dazniausiai buna (visada reik skaityt sudetis) turtingesniu sudeciu ir t.t..
naminiai/savos gamybos kremai (ir ne tik kremai) taip pat priklauso nuo to is ko darysi, kiek ko desi ir pan..
manau, nieks kitas neatsakys konkreciai kas geriau.. Cia jau reikia paciai pabandyt kelis variantus tarkim pirktines kosmetikos ir kelis variantus savos gamybos.. Tada tik nuspresti, kas labiau patinka ir tinka..
Pvz., as.. esu isbandziusi/naudojusi begale visokios natur./eko pirktines kosmetikos (na, visgi natur./eko kosmetika naudoju jau kokie 5-6 metai), taip pat esu begale visokiu kremu sau gaminusis biggrin.gif bet vienareiksmiskai negaliu pasisakyti, kad as esu tik uzpirktine, ar tik uz savos gamybos kosmetika.. Kadangi keliu pakankamai aukstus reikalavimus, tai man vieni dalykai labiau patinka savos gamybos, kiti - pirktiniai..
Atsakyti