[quote=Agnė/Ramutė,2011 08 03, 13:21]
p.s. mano laukuos morkos jau nuzydejo... ir slamucio nebera....
[/quote]
vadinas aš šiauriau gyvenu... O morkų tai naudojamos būtent sėklos, ne patys žiedai.
Prisidistiliavau šlamučių hidrolato beveik litrą
Pažiūrėjau AZ šlamučių aprašymą, man poveikis bus net labai tinkamas ir pageidautinas. Ir kvepia labai maloniai, gėlėmis, vasara, medum, bet neįkyriai. Nesugedo man dar nė vienas iš pasidarytų hidrolatų. Vingiorykštės kvepia labai stipriai, nesitikėjau kad gali būt toks intensyvus kvapas. Na jos pasirodo prie aromatinių augalų priskiriamos. Kur jas naudojau, tai kvapas "permuša" net eterinius nedideliais kiekiais sulašintus, ir svietmedį taip pat, jaučias tik vingiorykštė. Nemoku nusakyt jos kvapo, primena šiek tiek gal čiampakus su medum, labai savotiškas kvapas. Ir agurkų hidrolatas nesugedo, gaminau liepos 8d. Vadinas stovės ir toliau. Irgi tokio stipraus kvapo nelaukiau, atrodo, na kas tie agurkai, vandenėlis, o hidrolatas irgi labai stipriai kvepia. Jei netingėčiau, tai būtų tokio daugiau faina pasidaryt ir žiemą vietoj vandens į šaltibarščius pilti - kvepėtų šviežiais agurkais...
Kad kvapas "nepabėgtų" ir mažiau išgaruotų lauk, tarp puodo ir dubens pradėjau dėti tokią gumą-tarpinę iš greitpuodžio dangčio kur išsiima. Jokiais skudurais nevynioju... Labai sandariai viskas susijungia. Dubenį dedu tyčia kreivai, kad nuolydis būtų, ir tada kur žemiausias jo taškas ten statau indelį lašams rinkti. Ir kad rečiau atidarinėt, tai sušilusį vandenį semu samčiu į kitą bliūdą ir vis naujo šalto įpilu ar ledo dedu, kol turiu.
[/quote]
Šlamučių neturiu ir neįsivaizduoju ar jie auga kur nors kaip laukiniai? Pasirodo reiks keisti savo augaliją( arba stipriai papildyti)
Turiu daug begonijų- mano mylimiausios gėlės . Po rožių. Ar iš jų galima ką nors pasigaminti?
Ant puodo aš jau sugalvojau ką panaudoti kaip tarpinę vietoje rankšluosčio. Turiu tupper vare lateksinę formą, nebetinkamą naudoti. Apkirpsiu kraštą ir panaudosiu. O nuo greitpuodžio irgi reiks pažiūrėti. Guli jis pas mane nuo senų laikų nenaudojamas.
.