Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Gladiola @ 2011 08 02, 23:00)
kaip graziai cia wub.gif

dalelyte sielos, siek tiek eteriniu ir dar organines rugstys. todel jie ir nera labai stabilus- svelniai rugsti terpe pats tas daugintis bakterijoms jei tik nesandariai laikomi... doh.gif

p.s. mano laukuos morkos jau nuzydejo... ir slamucio nebera.... schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 02, 16:45)
o tai ka as blogai parasiau, nesupratau. parasiau 'tik noriu patikslinti'. cia izeidimas kazkoks? parasiau info. bet kazkodel kreipiamas demesys ne i ja. ok, turesiu omeny.
nepyk, bet mano nuomone, cia perdetas jautrumas ir saves sucentrinimas.
as pirma karta matau nika 'alioniukas', neturejau omeny jokiu asmeniskumu, kuriuos man cia bandai pripaisyti biggrin.gif

tada atsiprasau, jei izeidziau, tikrai to nenorejau 4u.gif
Atsakyti
[/quote]
vadinas aš šiauriau gyvenu... O morkų tai naudojamos būtent sėklos, ne patys žiedai.
Prisidistiliavau šlamučių hidrolato beveik litrą thumbup.gif
Pažiūrėjau AZ šlamučių aprašymą, man poveikis bus net labai tinkamas ir pageidautinas. Ir kvepia labai maloniai, gėlėmis, vasara, medum, bet neįkyriai. Nesugedo man dar nė vienas iš pasidarytų hidrolatų. Vingiorykštės kvepia labai stipriai, nesitikėjau kad gali būt toks intensyvus kvapas. Na jos pasirodo prie aromatinių augalų priskiriamos. Kur jas naudojau, tai kvapas "permuša" net eterinius nedideliais kiekiais sulašintus, ir svietmedį taip pat, jaučias tik vingiorykštė. Nemoku nusakyt jos kvapo, primena šiek tiek gal čiampakus su medum, labai savotiškas kvapas. Ir agurkų hidrolatas nesugedo, gaminau liepos 8d. Vadinas stovės ir toliau. Irgi tokio stipraus kvapo nelaukiau, atrodo, na kas tie agurkai, vandenėlis, o hidrolatas irgi labai stipriai kvepia. Jei netingėčiau, tai būtų tokio daugiau faina pasidaryt ir žiemą vietoj vandens į šaltibarščius pilti - kvepėtų šviežiais agurkais...
Kad kvapas "nepabėgtų" ir mažiau išgaruotų lauk, tarp puodo ir dubens pradėjau dėti tokią gumą-tarpinę iš greitpuodžio dangčio kur išsiima. Jokiais skudurais nevynioju... Labai sandariai viskas susijungia. Dubenį dedu tyčia kreivai, kad nuolydis būtų, ir tada kur žemiausias jo taškas ten statau indelį lašams rinkti. Ir kad rečiau atidarinėt, tai sušilusį vandenį semu samčiu į kitą bliūdą ir vis naujo šalto įpilu ar ledo dedu, kol turiu. wub.gif
Atsakyti
Kaip gera suzinoti, kad utenoje yra tokiu gabiu zmoniu kaip Agne/Ramute smile.gif negaliu atsistebeti jusu darbstumu ir noru tiek visko pasidaryti 4u.gif pelkine vingiorykste yra labai geras vaistas, ydomu, ar hidroliatas veiktu kaip uzpilas g.gif jei taip, tai labai saunu..ne tik veideli gaivinkite, bet ir susirgus gydikites 4u.gif
Pati esu is utenos, tad jei kada prisigaminsite per daug kieto sampuno, tai nors dalele prigriebciau ax.gif labai noriu pabandyti, bet pirktis visko nesinori is kart. Nes pries pora metu ir as buvau uzsidegusi gamintis kremukus, na, ne tokio auksto lygio, kaip jus darote..bet mano veido odytei aliejukai netiko sad.gif tad likau tik prie alieju kunui blush2.gif
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2011 08 03, 13:21]
[/quote]
vadinas aš šiauriau gyvenu... O morkų tai naudojamos būtent sėklos, ne patys žiedai.
Pažiūrėjau AZ šlamučių aprašymą, man poveikis bus net labai tinkamas ir pageidautinas. Ir kvepia labai maloniai, gėlėmis, vasara, medum, bet neįkyriai. Nesugedo man dar nė vienas iš pasidarytų hidrolatų. Vingiorykštės kvepia labai stipriai, nesitikėjau kad gali būt toks intensyvus kvapas. Na jos pasirodo prie aromatinių augalų priskiriamos. Kur jas naudojau, tai kvapas "permuša" net eterinius nedideliais kiekiais sulašintus, ir svietmedį taip pat, jaučias tik vingiorykštė. Nemoku nusakyt jos kvapo, primena šiek tiek gal čiampakus su medum, labai savotiškas kvapas. Ir agurkų hidrolatas nesugedo, gaminau liepos 8d. Vadinas stovės ir toliau. Irgi tokio stipraus kvapo nelaukiau, atrodo, na kas tie agurkai, vandenėlis, o hidrolatas irgi labai stipriai kvepia. Jei netingėčiau, tai būtų tokio daugiau faina pasidaryt ir žiemą vietoj vandens į šaltibarščius pilti - kvepėtų šviežiais agurkais...
Kad kvapas "nepabėgtų" ir mažiau išgaruotų lauk, tarp puodo ir dubens pradėjau dėti tokią gumą-tarpinę iš greitpuodžio dangčio kur išsiima. Jokiais skudurais nevynioju... Labai sandariai viskas susijungia. Dubenį dedu tyčia kreivai, kad nuolydis būtų, ir tada kur žemiausias jo taškas ten statau indelį lašams rinkti. Ir kad rečiau atidarinėt, tai sušilusį vandenį semu samčiu į kitą bliūdą ir vis naujo šalto įpilu ar ledo dedu, kol turiu. wub.gif
[/quote]
Šlamučių neturiu ir neįsivaizduoju ar jie auga kur nors kaip laukiniai? Pasirodo reiks keisti savo augaliją( arba stipriai papildyti) smile.gif Turiu daug begonijų- mano mylimiausios gėlės . Po rožių. Ar iš jų galima ką nors pasigaminti?
Ant puodo aš jau sugalvojau ką panaudoti kaip tarpinę vietoje rankšluosčio. Turiu tupper vare lateksinę formą, nebetinkamą naudoti. Apkirpsiu kraštą ir panaudosiu. O nuo greitpuodžio irgi reiks pažiūrėti. Guli jis pas mane nuo senų laikų nenaudojamas. thumbup.gif .
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2011 08 03, 13:21]
[/quote]
[/quote]

dabar darausi sąrašą apie augalus - pavadinimas, nuotrauka šalia ir savybės biggrin.gif nes net skanu skaityti apie jūsų patirtį, o va net nežinau kas per velnias tie šlamučiai ar vingiorykštės ax.gif imsiu ryt po darbo dviratuką ir lėksiu kur į pievas ieškot augalųsmile.gif
Atsakyti
Apie begonijas nežinau nieko... Reiks pasidomėti.
Šlamučiai auga smėlynuose, pušynuose, prastoj žemėj-žvyre, karjerų pakraščiais. Apie Tauragną tai tikrai daug, ir dar nenužydėję. Nykstanti rūšis, negalima rauti, reikia skint viršūnėles ir tai ne visas iš eilės plikai, dalį paliekant kad sėtųsi. Tikrai visoms bus matytas augalėlis. Va tokie geltoni sausi žiedeliai:
http://www.arbatos.l...1...2&pid=19454
Rašo, kad anksčiau su jais akims tepalas buvo medicininis gaminamas nuo uždegimo. Kažkada buvau rinkusi ir dariau arbatas kepenų ligoms. Nežinau ar pavyktų augint namie. Gal iš pievų "tikresni", toliau nuo miesto taršos, trąšų, dūmų ir t.t. O vingiorykštės fitolis marinuojasi... Reikia jau trečią kart žaliavą pakeist, bet dar patingėjau, bus geriau išlaikytas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 03, 13:21)

bus man skubėt, prisišienavau žiedų doh.gif biggrin.gif O sėklos gyvena jau susiskleidusiame žiede, tokiam į didelį pumpurą panašiam? g.gif nes yra ir tokių dar biggrin.gif
Atsakyti
Agnė/Ramutė, gal galit priminti, kaip darėt agurkų hidrolatą? blush2.gif
Atsakyti
Agurkų hidrolatą dariau labai paprastai - burokine tarka sutarkavau 6 ar 8 agurkus, tarkius sudėjau į puodą aplink indelį, užpyliau verdančiu vandeniu (nežinau ar taip gerai, bet man greičiau veiksmas ima vykti) kad apsemtų - iš agurkų daug sunkos, bet kad neimtų svilti šliūkšteliu vandens. Na ir viskas, bliūdas su ledu ar šaltu vandeniu ant viršaus, viryklės kaitra - truputį didesnė už vidutinę. Pas mane lygiai 9, tai man labiausiai patiko 6, jei mažiau, labai ilgai viskas marmaliuojas... O kai didesnis labai greit vanduo sušyla... Bliūdą dabar naudoju metalinį, pagal laikrodį maždaug žinau kada verta atidaryt ir susirinkt hidrolatą, per maždaug 30-45min. prilaša apie 400ml. Prieš atidarydama išjungiu, pakeičiu vandenį, duodu kelias minutes sulašėti tam, kas jau garais pavirtę - kad į dubenėlį, ne į orą išlėktų... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 03, 18:02)
Agurkų hidrolatą dariau labai paprastai - burokine tarka sutarkavau 6 ar 8 agurkus, tarkius sudėjau į puodą aplink indelį, užpyliau verdančiu vandeniu (nežinau ar taip gerai, bet man greičiau veiksmas ima vykti) kad apsemtų - iš agurkų daug sunkos, bet kad neimtų svilti šliūkšteliu vandens. Na ir viskas, bliūdas su ledu ar šaltu vandeniu ant viršaus, viryklės kaitra - truputį didesnė už vidutinę. Pas mane lygiai 9, tai man labiausiai patiko 6, jei mažiau, labai ilgai viskas marmaliuojas... O kai didesnis labai greit vanduo sušyla... Bliūdą dabar naudoju metalinį, pagal laikrodį maždaug žinau kada  verta atidaryt ir susirinkt hidrolatą, per maždaug 30-45min. prilaša apie 400ml. Prieš atidarydama išjungiu, pakeičiu vandenį, duodu kelias minutes sulašėti tam, kas jau garais pavirtę - kad į dubenėlį, ne į orą išlėktų... 4u.gif

thumbup.gif
Kremukų daug jau pridariau, bet dažniausia iš pirktų medžiagų. Esu keletą hidrolatų išsivirusi, bet aptingau, be to nelabai pievų augalus pažįstu blush2.gif
Kadangi esate Uteniškė,kaip ir aš, turėsite mane kada nors žoliauti pasikviesti mirksiukas.gif
Dar klausimas: 400ml hidrolato gaunate iš 6 - 8 agurkų, o kiek vandens?
Atsakyti
Sveikos, aš esu visiškai žalia natūralioje kosmetikoje, tad tikiuosi sulaukti patarimų 4u.gif (manau esu tinkamoje temoje)
Koks hidrolatas ir aliejukas labiausiai tiktų T zonoje riebioj, kapiliarų turinčiai odai?
Labai ačiū iš anksto.
Atsakyti