Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 02, 12:08)
Daddygirl, o kaip darai šampūną be sulfatų? Ko reikia tokiam?
  Ir dar pratęsiant mintį dėl skystesnio kieto šampūno - aš irgi galvojau, gal galima pasigamint kažką panašaus į kremą, pastą, įdėt į paspaudžiamą tūbelę. Ar bandėt kas nors iki tiek tirpint tuos Coco sulfatą ar  SCI?
  Nors man putojimo iš kieto sočiai, nenorėčiau daug ant galvos jo dėt, beveik užtenka kiek ant rankų pamuilinus lieka. Bet kitoj tekstūroj būtų galima daugiau pagerinimų ir aliejų įdėt. Ploviau šiandien su dilgėliniu kur su BTMS, dar gal nesustingo iki galo, bet nespaudžiau kaip akmenėlio ir buvo gerai. Tik EA pamažinau, tai kvapas gavosi kaip ūkinio muilo... Kitą kart išplausiu be BTMS ir žiūrėsiu ar yra koks pastebimas teigiamas/neigiamas skirtumas. Ir paskui arbūziniu kremu patepiau, va pasigirsiu! Plaukai kaip lygintuvu sulyginti ir neapsunkę perdaug. rolleyes.gif

Aš kol kas susidėjus į indelį nuo kremo, tai patogu ir taip, tik tiek, kad pastoviai tuos pirštus šlapius kaišiot gal irgi nelabai gerai..nors kietas irgi pastoviai šlapinamas g.gif

bet mintis su tiūbele tai visai nieko, tik kaip sugrūst tą masę į tiūbelę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 02, 10:08)
Daddygirl, o kaip darai šampūną be sulfatų? Ko reikia tokiam?

as skysta gaminu. is svelniu plovikliu (glucosidu, Disodium Cocoamphodiacetate, SCI).
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 02, 08:27)
tik patikslinu, kad nei scs nei sls tai nera aliejus.
jie gali buti naturalios kilmes (t.y. isgauti is kokoso ar palmiu aliejaus), bet isgavimo procesas susideda is eiles cheminiu reakciju. galutines medziagos aliejum nepavadinsi smile.gif (kokosu aliejus kaitinamas su sodos hidroksidu, tada is aliejaus atsiskyrusios riebiosios rugstys hidrogenuojamos (velgi chemines medziagos pagalba), kad jas paversti riebiaisiais alkoholiais, o tada alkoholiai sulfonuojami - paverciami sulfatais).   

tarp sulfatu yra skirtumas, bet tik sulfato stiprume.   
pvz gaminant is kokoso aliejaus SLS, pries pradedant sulfonavimo procesa, is aliejaus pasalinama dalis riebiuju rugsciu (paliekamos tik riebiosios rugstys su 12 karbonu), taigi galutinis produktas - sulfatas daug labiau koncentruotas, taigi ir kenksmingis.   
Bet abiejuose (ir scs ir sls) yra sodium lauryl sulfato (kokoso aliejuje esanti lauric rugstis sulfonavimo metu virsta sodium lauryl sulfatu), tik jo koncentracija, kaip rasiau, skirtinguose sulfatuose skirtinga. be to sulfonavimo procese naudojamos medziagos nera vienareiksmiskai  geros.

geresnis variantas, manau, sampunas be jokiu sulfatu. as toki ir naudoju smile.gif

as ir pavadinau ne aliejumi, o sulfatiniu aliejumi smile.gif , o tai ne tas pats ir ne aliejaus pavidalu, o isgauta is aliejaus. Na, jau kelinta karta matau, kad prie mano zodziu/ishsireiskimu prikimbat, tiesiog as nesu lietuve, bet visada kalbam apie ta pati
Atsakyti
Mergaitės, jūs nuostabios, ir žiūrėkim esmės nekreipdamos dėmesio į smulkmenas...
4u.gif
Sudėt į "tiubiką" jei būtų skystesnis gal ir didesniu švirkštu pavyktų, dar tokie būna kulinariniai švirkštai visokiems kremams - tokiu pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 02, 13:42)
as skysta gaminu. is svelniu plovikliu (glucosidu, Disodium Cocoamphodiacetate, SCI).

va toks variantas ir man atrodo geresnis, nes as kietu negaminu butent todel kad man kliuna tie visokie neaiskus blink.gif ingridientai. tiksliau ne tiek neaiskus kiek abejoniu keliantys. vis dar naudoju muilo riesutus..., bet labai jau noretusi pakeisti - per pora metu nusibodo rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, reikia uzvedimo ant kelio ir patarimo 4u.gif
Paskutiniu metu beveik atsisakiau bet kkiu parduotuvese esanciu kosmetikos ir higienos priemoniu. Tad db lentynoj stovi nerafinuotas kokosu aliejus, kuri naudoju kuno ir veido odai pamaitinti, ricinos aliejus, blakstienoms, antakams ir is tikro plaukam, taip pat darausi rudojo cukraus sveitikli veidui ri kunui. Bet esme tame, kad nezinau kuo drekinti savo sausa oda g.gif Vienoje is pirmam psl pateiktu nuorodu radau apie hidroato gamyba namuose, tad noreciau pabandyti ji pasidaryti, bet koks butu tinkamiausias sausos odos drekinimui? Informacijospriskaiciau daug ir siek tiek tarp jos pasimeciau, buciau dekinga uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 02, 13:53)

drinks_cheers.gif 4u.gif tikrai nekreipkit demesio kam reikia tas supranta arba pasilausia dar karta na kaip as blush2.gif 4u.gif
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 02, 14:08)
Mergaitės, jūs nuostabios, ir žiūrėkim esmės nekreipdamos dėmesio į smulkmenas...

aukso zodziai drinks_cheers.gif thumbup.gif
jau kelinta tama taip graziai be jokiu nesamoniu vis prirasoma wub.gif butu nuostabu kad taip ir toliau blush2.gif gi visos cia norim buti grazios ir naturalias priemones naudoti ax.gif suprantu gal ir mano klausimai kur rast ta ar ana kaip ka siutina gal doh.gif na bet yra mergaiciu kurios paprasciausiai nepagaili laiko ir parodo kad CIA be jokiu ten reikia ziureti ten reikia skaityti aciu jums raganaites 4u.gif

nors as ir lietuve lotuliukas.gif nu blin per ta skubejima tokiu klaidu priveliu kaip kad visai nemokeciau tos lietuviu kalbos doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 02 rugpjūčio 2011 - 14:07
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 02, 11:53)
Na, jau kelinta karta matau, kad prie mano zodziu/ishsireiskimu prikimbat, tiesiog as nesu lietuve, bet visada kalbam apie ta pati[/color]

o tai ka as blogai parasiau, nesupratau. parasiau 'tik noriu patikslinti'. cia izeidimas kazkoks? parasiau info. bet kazkodel kreipiamas demesys ne i ja. ok, turesiu omeny.
nepyk, bet mano nuomone, cia perdetas jautrumas ir saves sucentrinimas.
as pirma karta matau nika 'alioniukas', neturejau omeny jokiu asmeniskumu, kuriuos man cia bandai pripaisyti biggrin.gif
Atsakyti
Ko tai jauciu, kad kartosis situacija panasi kaip ir su Kunigunda unsure.gif verysad.gif .
Atsakyti
smile.gif Na tikrai mergaitės, va Ievosius paklausė, kuo geriau odą drėkint, kokį hidrolatą gamintis.
Aš mačiau - pievose Daucus Carota žydi, laikas rinkti ir gamint fitolius. Pernai mačiau čia buvot pasinešusios su tom morkom... Šitoks gėris panosėj bigsmile.gif
Parsivežiau iš sodybos smėlyninio šlamučio (helichrysum arenarium), gaminsiu turbūt hidrolatą ir truputį fitolio. Kvepia maloniai. AZ eterinis panašus Helichrysum italicum baisius pinigus kainuoja...
Ievosiau, smagu kad gamint ruošiesi, daug kurie hidrolatai drėkina, žiūrint kokios žaliavos turi po ranka - maža ko galima prisisvaigti, jei nebus iš ko padaryt. Bet hidrolatas toks mandras žodis, gėlių vanduo, distiliatas, o iš esmės - vandenėlis. Vanduo! Sausos odos problemos neišspręs, kremuko reikia verkiant jums. Hidrolate būna trupučiukas eterinių aliejų, mažai mažai augalo veikliųjų medžiagų. Yra jame augalo atmintis, dalelytė sielos, bet susigeria-nugaruoja ir oda vėl sausa.
Gali bandyt gamintis iš rožių, liepų žiedų, rugiagėlių... Agurkų. lotuliukas.gif Iš agurkų dabar net gamint nebūtina, dėk ant veido ir džiaukis, kol yra pigiau grybo šviežutėlių.
Mergaitės, kiekviena iš jūsų - lobių lobis su savo idėjomis ir žiniomis, vienos stipresnės vienoj, kitos kitoj vietoj. Nu man chemija tai pats baisiausias miškas... Ir iš visų jūsų yra ko pasimokyti, iš jūsų patarimų, atradimų ir klaidų. Užtat čia ir įdomu 4u.gif
Padėkit verčiau Ievosiui drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šviečiamės, o čia kaip šveistis - daug receptų. Paprastučiai, užtai lengvai įgyvendinami:
http://www.grynas.lt...a.d?id=48150953
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 02, 21:07)
Hidrolate būna trupučiukas eterinių aliejų, mažai mažai augalo veikliųjų medžiagų. Yra jame augalo atmintis, dalelytė sielos, bet susigeria-nugaruoja ir oda vėl sausa.

kaip graziai cia wub.gif
Atsakyti