Mergytes,sirdingai dekoju uz komentarus ir patarimus
ryt imesiu receptuka savo to sampuno,ir gal pakomentuosite nes dejau to SCI, ir riebalinio sluoksnio atstatytojo..Dovilijanos sampunas man labai tiko ir patiko.maniskiai va durnavoja...kazko nemoku,arba ilgiau panaudojus man alergizuot pradejo... na ziuresim,meginsiu gaminti dar pagal kurios nors recepta ir ziureti kas gausis
Pasidariau šampūno su dilgėliene. Coco sulfatas/SCI 35/38g., sultys 6,5ml ir daug daug priedų. Bet suformavau du gabalėlius, nes vieną - nežinau ar bandėt - dar papildžiau 3g BTMS, ištirpinus penkiuose ml aliejų. Stearino rūgšties neturiu, o eksperimentuot norisi... Susimaišė puikiausiai. Jei paskutiniai plaukai nenukris, bus "du viename". Dabar kad tik greičiau išdžiūtų... Ir nors tas antras gabalėlis gavo dar 5 ml. aliejaus, nepraskydo, toks pat kietas.
Laba ryta,
paskaitau komentarus ir suprantu kad su mano sampunais tikrai kazkas ne taip...rasot visos ka kieti gaunasi,o mano net ir dbr po menesio jie isispaudzia..Su Dovilijanos taip nebuvo.gal as persildziau kaitindama?sakiau dbr pameginsiu nekaitindama,tik viska sumaisius ir ziuresiu ar kazkas gaunasi
paskaitau komentarus ir suprantu kad su mano sampunais tikrai kazkas ne taip...rasot visos ka kieti gaunasi,o mano net ir dbr po menesio jie isispaudzia..Su Dovilijanos taip nebuvo.gal as persildziau kaitindama?sakiau dbr pameginsiu nekaitindama,tik viska sumaisius ir ziuresiu ar kazkas gaunasi
QUOTE(SECREAT @ 2011 08 02, 09:41)
Laba ryta,
O man tai labiau patinka, kai jis ne kietas, o skystesnis būna..paskutinį kartą kai dariau, tai įpyliau daugiau hidrolato ir pagerinimų, jis gavosi toks košė. Tai man labai patogu jį su pirštu pakabint, pamakaluot tarp delnų ir tada plautis galvą. Nes kietas mane erzindavo, kad reikia trint galvą su juo..tarp rankų neužtekdavo. tai man ir mano šeimai tokia košė labiau patiko:)
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 08 02, 09:51)
O man tai labiau patinka, kai jis ne kietas, o skystesnis būna..paskutinį kartą kai dariau, tai įpyliau daugiau hidrolato ir pagerinimų, jis gavosi toks košė. Tai man labai patogu jį su pirštu pakabint, pamakaluot tarp delnų ir tada plautis galvą. Nes kietas mane erzindavo, kad reikia trint galvą su juo..tarp rankų neužtekdavo. tai man ir mano šeimai tokia košė labiau patiko:)
o geras gal ir man tada paskystint reikia gal erzina oda tas muilavimas toks
QUOTE(SECREAT @ 2011 08 02, 09:41)
Laba ryta,
Aš dariau nekaitindama, tai viskas gerai gavosi, t.y. sukietėjo, plauna gerai
Kodėl taip sunku naudotis tuo AZ puslapiu? Pati pasidariau užsakymą kažkaip, viską radau. Dbar noriu paskaityti apie ALGO' BUST JEUNENSE ir nerandu niekaip, pamiršau ką aš čia užsisakiau . Nerandu iš vis jokių pagerinimų ir kitokių priedų.
QUOTE(SECREAT @ 2011 08 02, 10:06)
o geras gal ir man tada paskystint reikia gal erzina oda tas muilavimas toks
Pabandyk nedidelį kiekį, gal patiks:)
Papildyta:
QUOTE(nikofija @ 2011 08 02, 11:18)
Kodėl taip sunku naudotis tuo AZ puslapiu? Pati pasidariau užsakymą kažkaip, viską radau. Dbar noriu paskaityti apie ALGO' BUST JEUNENSE ir nerandu niekaip, pamiršau ką aš čia užsisakiau . Nerandu iš vis jokių pagerinimų ir kitokių priedų.
jo jo, man irgi jis nepatinka..kažkoks suktas bruktas, jau vien tai, kad pas juos apsipirkinėja masė žmonių iš užsienio ir nesugeba anglų kalbos susitvarkyt..
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 01, 12:46)
SCS - tai sulfatinis kokoso aliejus.
tik patikslinu, kad nei scs nei sls tai nera aliejus.
jie gali buti naturalios kilmes (t.y. isgauti is kokoso ar palmiu aliejaus), bet isgavimo procesas susideda is eiles cheminiu reakciju. galutines medziagos aliejum nepavadinsi (kokosu aliejus kaitinamas su sodos hidroksidu, tada is aliejaus atsiskyrusios riebiosios rugstys hidrogenuojamos (velgi chemines medziagos pagalba), kad jas paversti riebiaisiais alkoholiais, o tada alkoholiai sulfonuojami - paverciami sulfatais).
tarp sulfatu yra skirtumas, bet tik sulfato stiprume.
pvz gaminant is kokoso aliejaus SLS, pries pradedant sulfonavimo procesa, is aliejaus pasalinama dalis riebiuju rugsciu (paliekamos tik riebiosios rugstys su 12 karbonu), taigi galutinis produktas - sulfatas daug labiau koncentruotas, taigi ir kenksmingis.
Bet abiejuose (ir scs ir sls) yra sodium lauryl sulfato (kokoso aliejuje esanti lauric rugstis sulfonavimo metu virsta sodium lauryl sulfatu), tik jo koncentracija, kaip rasiau, skirtinguose sulfatuose skirtinga. be to sulfonavimo procese naudojamos medziagos nera vienareiksmiskai geros.
geresnis variantas, manau, sampunas be jokiu sulfatu. as toki ir naudoju
Nepergyvenk, Nikofija, tuoj bus lengviau, daugiau pasiknisi ir atsiminsi kas kur... Nusipirkai jauninimo priemonę, jei žiūrėt šone kur turinys, tai zemiau Kosmetikos ingredientų sąrašo aktyvūs ingredientai:
http://translate.goo...dT3DIAg3HdTrgng
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 02, 11:30)
Nepergyvenk, Nikofija, tuoj bus lengviau, daugiau pasiknisi ir atsiminsi kas kur... Nusipirkai jauninimo priemonę, jei žiūrėt šone kur turinys, tai zemiau Kosmetikos ingredientų sąrašo aktyvūs ingredientai:
Ačiū, gerą dalyką užsisakiau pasirodo. Jau ir pati atradau kur buvau įlindus, kažkur ne ten.
Daddygirl, o kaip darai šampūną be sulfatų? Ko reikia tokiam?
Ir dar pratęsiant mintį dėl skystesnio kieto šampūno - aš irgi galvojau, gal galima pasigamint kažką panašaus į kremą, pastą, įdėt į paspaudžiamą tūbelę. Ar bandėt kas nors iki tiek tirpint tuos Coco sulfatą ar SCI?
Nors man putojimo iš kieto sočiai, nenorėčiau daug ant galvos jo dėt, beveik užtenka kiek ant rankų pamuilinus lieka. Bet kitoj tekstūroj būtų galima daugiau pagerinimų ir aliejų įdėt. Ploviau šiandien su dilgėliniu kur su BTMS, dar gal nesustingo iki galo, bet nespaudžiau kaip akmenėlio ir buvo gerai. Tik EA pamažinau, tai kvapas gavosi kaip ūkinio muilo... Kitą kart išplausiu be BTMS ir žiūrėsiu ar yra koks pastebimas teigiamas/neigiamas skirtumas. Ir paskui arbūziniu kremu patepiau, va pasigirsiu! Plaukai kaip lygintuvu sulyginti ir neapsunkę perdaug.
Ir dar pratęsiant mintį dėl skystesnio kieto šampūno - aš irgi galvojau, gal galima pasigamint kažką panašaus į kremą, pastą, įdėt į paspaudžiamą tūbelę. Ar bandėt kas nors iki tiek tirpint tuos Coco sulfatą ar SCI?
Nors man putojimo iš kieto sočiai, nenorėčiau daug ant galvos jo dėt, beveik užtenka kiek ant rankų pamuilinus lieka. Bet kitoj tekstūroj būtų galima daugiau pagerinimų ir aliejų įdėt. Ploviau šiandien su dilgėliniu kur su BTMS, dar gal nesustingo iki galo, bet nespaudžiau kaip akmenėlio ir buvo gerai. Tik EA pamažinau, tai kvapas gavosi kaip ūkinio muilo... Kitą kart išplausiu be BTMS ir žiūrėsiu ar yra koks pastebimas teigiamas/neigiamas skirtumas. Ir paskui arbūziniu kremu patepiau, va pasigirsiu! Plaukai kaip lygintuvu sulyginti ir neapsunkę perdaug.