Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 01, 14:55)
doh.gif  Oi mergaitės raganaitės, kaži baigsiu aš kada nors savo laboratoriją komplektuot ar taip galo ir nebus niekada!!!  blush2.gif Dabar bėda nauja kur to stearino gauti... Einu ieškotis, rasiu gal kaip nors.  Ačiū, Alioniuk, už paaiškinimus 4u.gif

Yra AZ 4u.gif
Galiu pasidalinti jei esate kaunietė smile.gif
Atsakyti
AZ prie emulsiklių, taip? Kuris - MF (sodium stearoyl lactylate) ar VE (glyceryl stearate)? Kuris geriau ar naudojat kartu? Kiek suprantu jie abu dera.
Bet ta stearino rūgštis tai baisiai baisus blogis... Gal ir jos, kad ir kokioj geresnėj formoj, reikia tiesiog nepadauginti naudojant. Beieškodama va ką radau:
http://www.steadyhea...de_effects.html
Bliamba, tik vakar išsiunčiau AZ užsakymą... Na vėl porą savaičių rašysiu sąrašiuką ko reikia. Ne kaunietė aš, utenietė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 07 31, 22:19)
kokiu receptu daret blush2.gif  4u.gif
as paskutini karta ploviau su dovolijanos gamintu ir palominos krema plaukams naudojau si karta kaip kondiske blush2.gif kokias 5min palaikiau ir perploviau blush2.gif  thumbup.gif kuoduku net segtukai nelaiko islysta plaukai thumbup.gif ir jau snd 3diena atrodo dar gerai na nepasiriebaleve o kaip naudojau ji kaip krema tai plaukai jau kita diena riebaluoti doh.gif

Man rodos Flos buvo įdėjusi tokį receptą:
40 proc. kokosų sulfato
35 proc. SCI
15 proc. vandens
10 proc. aliejų
3 proc. pagerinimų ir kvapų
Tik aš nedėjau jokių pagerinimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 01, 15:17)
AZ prie emulsiklių, taip? Kuris - MF (sodium stearoyl lactylate) ar VE (glyceryl stearate)? Kuris geriau ar naudojat kartu? Kiek suprantu jie abu dera.
    Bet ta stearino rūgštis tai baisiai baisus blogis... Gal ir jos, kad ir kokioj geresnėj formoj, reikia tiesiog nepadauginti naudojant. Beieškodama va ką radau:
http://www.steadyhea...de_effects.html
    Bliamba, tik vakar išsiunčiau AZ užsakymą... Na vėl porą savaičių rašysiu sąrašiuką ko reikia. Ne kaunietė aš,  utenietė mirksiukas.gif

AZ stearino rūgštis 100 proc augalinės kilmės-iš palmių aliejaus ir ji prie textūros bei rūštingumo koreguoklių. Stearino rūgštis
Atsakyti
Ačiū, Doviljana 4u.gif Aš gal AZ paieškos lange neteisingai veikliąją medžiagą įrašiau, kad man jos neparodė... Į sąrašą. g.gif Tame pagąsdinime rašo, kad stearino rūgštis gali būti augalinės arba ne kilmės, bet gali abiem atvejais dirginti odą, turėti pašalinį poveikį, ir kartu laikoma gana saugiu priedu. Tai aš ir sakau - saiko reikia, kaip ir su viskuo kosmetikoje.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 01, 16:24)
Ačiū, Doviljana 4u.gif  Aš gal AZ paieškos lange neteisingai veikliąją medžiagą įrašiau, kad man jos neparodė... Į sąrašą.   g.gif  Tame pagąsdinime rašo, kad stearino rūgštis gali būti augalinės arba ne kilmės, bet gali abiem atvejais dirginti odą,  turėti pašalinį poveikį, ir kartu laikoma gana saugiu priedu. Tai aš ir sakau - saiko reikia, kaip ir su viskuo kosmetikoje.

stearino rugstis naudojama kaip tirstiklis: kremuose, plaukams skirtuose gaminiuose, muilo gamyboje, zvakiu, kietu dezodorantu ir t.t. As dar tusui naudojau. Ji pasizymi taip pat drekinanciomis savybemis, bet ! nerekomenduojama riebiai i akne linkusiai odai, nes stearino rugstis su sociosiomis kemsa poras sudirgindama oda.
Papildyta:
QUOTE(Doviljana @ 2011 08 01, 12:43)
Galvoju, kažin naudojant SCI prie SCS dar galimėtų stearino rūgšties dėti? nes man tai šampūnų norėtųsi kietesnių, o vat stearinas į galvą ir neatėjo  blush2.gif

man atrodo galima rolleyes.gif bet reikia visai nedaug, kad super kietas nebutu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 01 rugpjūčio 2011 - 19:26
Babi, aš jau nebepamenu ar ten mano receptas biggrin.gif

Mano naujos partijos receptukai. Kuo toliau tuo labiau mane jie džiugina.

user posted image

Riebesniems plaukams
coco sulfato 38 g.
SCI 38 g.
10 ml vandens
hidrolizuoti kviečių baltymai 3,3 g
provitaminas B5 27 l
augaliniai keramidai 1 g
sviestai (sviestmedžio ir cupuasų) 3 g
Aliejai (kokosų, ricinos, sezamų, sapote) 7 g
mėtų ea 20 l
greipfrutų 45 l

Į sau darytus įmaišiau šaukštą rudos chna mišinio iš AZ. Šis šampūnas švelnesnis variantas nei mano ankstesnis sau darytas. Labai tenkina plaukų purumas ir paslankumas thumbup.gif o kvapas, vertas nuodėmės wub.gif

Sausiems plaukams variantas
coco sulfatas 32 g
SCI 45 g
vanduo 10 g
hidrolizuoti kviečių baltymai 3,3 g
provit b5 26 l
augaliniai keramidai 1 g
sviestai (cupuasų, sviestmedžio) 5 g
aliejai (sapote, kokosų, sezamų, ricinos, avokadų) 5 g
braškių aromatinio ekstrakto 35 l
ylang ylang ea 14 l
greipfrutų ea 5 l

Draugė sakė, kad aš genijus. tongue.gif

tas tamsus tai su chna, ir galiukas seno priklijuotas, nes labai jau plonas liko. Ir jau panaudotas, tai gal nelabai skaniai atrodo. Trenkant galvą jaučiasi tie žolių gabaliukai, bet puikiai išsiplauna.

Esu bandžius dėti AHA rūgšties, tik tada labai ilgai džiūvo, turbūt ji tirpdė šampūną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flos: 01 rugpjūčio 2011 - 20:04
QUOTE(Flos @ 2011 08 01, 21:02)

wub.gif net seile nutyso blush2.gif
Atsakyti
Kokie fainuoliai šampūnai! thumbup.gif Pasibeždžioniausiu, bet vėl naudosiu natūralias sultis - jau prisipjoviau dilgėlių, išspausiu ir dėsiu vietoj vandens į šampūną (na, nors kiek ten gausis tų sulčių išgauti). Tik nebežinau, ar dar spėsiu šiandien, nes vargą vargau kol apipasakojau į kolektyvinį blogą kaip dariau su arbūzo sultim savo stebuklą...
O mano sesuo kai tris dienas panaudojo kremukus sakė - stebuklingi tavo kremai, turėsi išmokyt ir mane. Bet aš pati dar tik mokausi, mokausi, ir galo nesimato. Įvertino teigiamai, ir tai tikrai labai malonu - kai darai ir gaunasi... ax.gif
Atsakyti
Niekur nerandu tokio atsakymo i man kirbanti klausima smile.gif Kiek procentu gali buti bendrai ivairiu pagerinimu (tarkim: panetnolio, silko, hialurono ir pan.) kreme? 4u.gif

Flos sampunai bigsmile.gif thumbup.gif siaubsim vel AZ biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo witulee: 01 rugpjūčio 2011 - 21:42
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 01, 22:29)
Kokie fainuoliai šampūnai!  thumbup.gif  Pasibeždžioniausiu, bet vėl naudosiu natūralias sultis - jau prisipjoviau dilgėlių, išspausiu ir dėsiu vietoj vandens į šampūną (na, nors kiek ten gausis tų sulčių išgauti). Tik nebežinau, ar dar spėsiu šiandien, nes vargą vargau kol apipasakojau į kolektyvinį blogą kaip dariau su arbūzo sultim savo stebuklą...
  O mano sesuo kai tris dienas panaudojo kremukus sakė - stebuklingi tavo kremai, turėsi išmokyt ir mane. Bet aš pati dar tik mokausi, mokausi, ir galo nesimato. Įvertino teigiamai, ir tai tikrai labai malonu - kai darai ir gaunasi...  ax.gif

o kur tas kolektyvinis blogas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 08 01, 21:52)
o kur tas kolektyvinis blogas?  ax.gif

blogas
4u.gif
Atsakyti