Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(SECREAT @ 2011 08 01, 05:19)
Sveikutes 4u.gif

o as nznau kas man su tuo kietu sampunu.vis mastau,ar nudegiau sauleje per daug,kad galva vel taip siaubingai nupleiskanojo,ar kieto sampuno kalte cia...  unsure.gif  didziuliais plotais nusausejimai galvoje.paverti galva,papurtai plaukus,tai kaip sniegas pleiskanos krenta.teko grizti vel prie sintetinio sampuno...  verysad.gif  o man labai patiko kietas.tokie grazus plaukai budavo ir taip ilgai nesiriebaluodavo...  verysad.gif

tai kad kietas lygiai toks pat 'sintetinis', kaip ir skystas smile.gif
gal netinka sulfatai - jie is arsesniu plovikliu. o i kieta turbut dejai?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 01, 11:01)
Aš ploviaus galvą pirmą kart gyvenime savo pasidarytu - patiko, kol kas nei pleiskanų nei niežėjimo... Pagal Palominos receptą su pagerinimais ir aliejais "pagal skonį".  thumbup.gif

dėl vitamino c ar citrinos sulčių, tai čia gera mintis labai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justina1 @ 2011 08 01, 10:08)
man tai tas kietas sampunas metu atradimas - plaukai purus, maziau riebaluojasi, galvos oda nepleiskanoja. Is "pagerinimu" tai dejau pantenolio, inulino, silko ir rozmarinu ea.

gal galit pasakyti kuri 4u.gif kur ieskoti sito inulino blush2.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, o gal zinote kokia mamyte, kuri ne tik sau bet ir kitiems gamina. Aisku ne uz aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 08 01, 12:37)
gal galit pasakyti kuri  4u.gif kur ieskoti sito inulino blush2.gif aciu 4u.gif

inulinas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doviljana: 01 rugpjūčio 2011 - 12:50
QUOTE(Etama @ 2011 08 01, 01:37)
Pasidariau (procentais):
Dist. vanduo 85,95
Rugiagėlių hidr. 10
Mousse de babassu 2,8
Persikų aromat.ekstr. 0,25
GSE                  1

Ir nesąmonė gavosi, peršti tiek akis, tiek ir odai iškart panaudojus nepatinka doh.gif

Keista, gal butent jusų odai ir akims ne tinka, nes vakar padariau su "babassu" pienelį makiažui valyti, irgi viskas thumbup.gif Nuvalo puikiausiai ir akims patinka , ir odai. Tik , aišku, per riebus, nes dejau migdolų aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 08 01, 13:50)

aciu 4u.gif ne visi diena mato lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 08 01, 04:19)
Sveikutes 4u.gif

o as nznau kas man su tuo kietu sampunu.vis mastau,ar nudegiau sauleje per daug,kad galva vel taip siaubingai nupleiskanojo,ar kieto sampuno kalte cia...  unsure.gif  didziuliais plotais nusausejimai galvoje.paverti galva,papurtai plaukus,tai kaip sniegas pleiskanos krenta.teko grizti vel prie sintetinio sampuno...  verysad.gif  o man labai patiko kietas.tokie grazus plaukai budavo ir taip ilgai nesiriebaluodavo...  verysad.gif

tai reakcija i sampuna verysad.gif
Visos mes zinom, kad sudedamoji kietojo sampuno dalis nera naturali, bet tai kazkokia alternatyva Sodium lauryl sulfatui.
(Atsiprasau, jei nelabai aiskiai parasysiu) --- Sodium coco sulfate (SCS) ir sodium lauryl sulfate turi skirtingus INCI. SCS - tai sulfatinis kokoso aliejus. O kokoso aliejuje yra apie 50% laurino rugsties, kurios darinys ir yra lauril sulfatas. T.y. SCS - tai lauril'as atskiestas per puse sulfatais kitu frakciju (daliu) kokoso aliejaus. SCS yra zymiai daugiau riebiuju rugsciu, kuriu deka jis svelnesnis nei SLS, bet vistiek gali keik sudirginti oda. Todel visgi geriausiai gaminyje ji naudoti kartu su SCI (kuris yra AZ), tada coco reikes perpus maziau. Arba deti riebalinio sluoksnio atstatytoja, naudoti rugstesni balzama, skalauti actu ir t.t..
Jau ne karta susiduriau, kad SCS rekomenduoja 15-20%, o AZ iki 90% g.gif . Neturiu dar SCI, tai bandziau gaminti sampuna su 40%SCS + 20%sviestu+15%vandenines dalies (glicerinas/alavijo gelis)+ 15%stearino rugstis+10%pagerinimu visokiausiu ir pieno rugsties. Labai kietas isejo, bet pabandyti galesiu kiek veliau, ar isplaus plaukus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 01, 13:46)
Visos mes zinom, kad sudedamoji kietojo sampuno dalis nera naturali, bet tai kazkokia alternatyva Sodium lauryl sulfatui.
(Atsiprasau, jei nelabai aiskiai parasysiu) --- Sodium coco sulfate (SCS) ir sodium lauryl sulfate turi skirtingus INCI.  SCS - tai sulfatinis kokoso aliejus. O kokoso aliejuje yra apie 50% laurino rugsties, kurios darinys ir yra lauril sulfatas. T.y. SCS - tai lauril'as atskiestas per puse sulfatais kitu frakciju (daliu) kokoso aliejaus. SCS yra zymiai daugiau riebiuju rugsciu, kuriu deka jis svelnesnis nei SLS, bet vistiek gali keik sudirginti oda. Todel visgi geriausiai gaminyje ji naudoti kartu su SCI (kuris yra AZ), tada coco reikes perpus maziau. Arba deti riebalinio sluoksnio  atstatytoja, naudoti rugstesni balzama, skalauti actu ir t.t..
Jau ne karta susiduriau, kad SCS rekomenduoja 15-20%, o AZ iki 90% g.gif . Neturiu dar SCI, tai bandziau gaminti sampuna su 40%SCS + 20%sviestu+15%vandenines dalies (glicerinas/alavijo gelis)+ 15%stearino rugstis+10%pagerinimu visokiausiu ir pieno rugsties. Labai kietas isejo, bet pabandyti galesiu kiek veliau, ar isplaus plaukus? g.gif

Labai aciu uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 01, 13:46)
(Atsiprasau, jei nelabai aiskiai parasysiu) --- Sodium coco sulfate (SCS) ir sodium lauryl sulfate turi skirtingus INCI.  SCS - tai sulfatinis kokoso aliejus. O kokoso aliejuje yra apie 50% laurino rugsties, kurios darinys ir yra lauril sulfatas. T.y. SCS - tai lauril'as atskiestas per puse sulfatais kitu frakciju (daliu) kokoso aliejaus. SCS yra zymiai daugiau riebiuju rugsciu, kuriu deka jis svelnesnis nei SLS, bet vistiek gali keik sudirginti oda. Todel visgi geriausiai gaminyje ji naudoti kartu su SCI (kuris yra AZ), tada coco reikes perpus maziau. Arba deti riebalinio sluoksnio  atstatytoja, naudoti rugstesni balzama, skalauti actu ir t.t..

Galvoju, kažin naudojant SCI prie SCS dar galimėtų stearino rūgšties dėti? nes man tai šampūnų norėtųsi kietesnių, o vat stearinas į galvą ir neatėjo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doviljana: 01 rugpjūčio 2011 - 14:44
doh.gif Oi mergaitės raganaitės, kaži baigsiu aš kada nors savo laboratoriją komplektuot ar taip galo ir nebus niekada!!! blush2.gif Dabar bėda nauja kur to stearino gauti... Einu ieškotis, rasiu gal kaip nors. Ačiū, Alioniuk, už paaiškinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 01, 11:01)
Aš ploviaus galvą pirmą kart gyvenime savo pasidarytu - patiko, kol kas nei pleiskanų nei niežėjimo... Pagal Palominos receptą su pagerinimais ir aliejais "pagal skonį".  thumbup.gif

as taip pat ruosiuosi darytis kieta sampuna pagal Palomina ax.gif
o kiek reiketu deti citrinos sulciu ? ir ar jos neprades rugti tame sampune, taip pat ir alijosus ? g.gif
Atsakyti