Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Gladiola @ 2011 07 30, 21:15)
sitaip daryti negalima schmoll.gif  reikia deti abi naujas rolleyes.gif

dėjau tik keliom sekundėm - pažiūrėt ar baterijos buvo kaltos, ar pačios svarstyklės. Bet su jokiom kitomelektroninėm taip nėra buvę... g.gif

Dėkoju už atsakymus dėl įdegio 4u.gif

Akių makiažo valymas: valau su abrikosų kauliukų aliejum (senose temose daug kur minimas ir rekomenduojamas, todėl ir pabandžiau). Labai puikiai nuvalo (taip pat Loreal blush2.gif ). Ant drėgno vatos diskelio keli lašai aliejaus ir puiku thumbup.gif Nei trint nereikia, nieko.
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 07 30, 23:37)
Manau, svarbiausias dalykas šiuo atveju yra sudrėkinti vatą prieš naudojant aliejų-nes kitaip ji apkimba blakstienas ir šiaip ne ką ten nuvalo.
Maniškis irgi neekologiškas-ir net baisiojo L'oreal-bet nieko panašaus jam pakeisti nerandu nors ir norėtųsi  blush2.gif

sveikos, dar vis neįsigijau,bet labai gudaus įsigyti šį tušą:
http://ekopirk.lt/ek...das-blakstienu/
sudėtis:
qua (water), Cera alba (beeswax)*, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, Cera carnauba (carnauba wax)*, Stearic acid, Butyrospermum parkii (shea) butter*, Glycerin, Triticum vulgare (wheat) starch*, Glyceryl stearate, Glyceryl caprylate, Tocopherol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Xanthan gum, Potassium hydroxide, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid. Gali būti: CI 77499 (mineralini pigmentas). * -ekologiški.
98,7% sudedamųjų dalių yra natūralios kilmės. 23,4% - iš ekologiško ūkininkavimo.
Apimtį didinantis ir ilginantis tušas - išraiškingoms blakstienoms.

•Tirštas, bet nelipnus blakstienų tušas
•Taukmedžio sviestas drėkina blakstienas
•Saldžiųjų migdolų aliejus storina ir ilgina blakstienas

Dar neseniai buvo jam akcija, kainavo 45 lt.

AZ receptas kaip pasigaminti pačiai tušą , tai pradėjau kurti mintį kaip tai išbandyti...
http://translate.goo...CQ#Mascara-cils
Nelabai aiškios tos pagrindinės sudedamosios dalys.
O gal kas jau bandėt gamint tušą?
Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2011 07 31, 13:02)
AZ receptas kaip pasigaminti pačiai tušą , tai pradėjau kurti mintį  kaip tai išbandyti...
http://translate.goo...CQ#Mascara-cils
  Nelabai aiškios tos pagrindinės sudedamosios dalys.
  O gal kas jau bandėt gamint tušą?

as jau seniai su tusais eksperementuoju pvz. , bet dar neiseina padaryti 100% kokio noreciau rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos, reikia patarimo.

AZ yra per daug rozmarino EA rūšių, neišsirenku biggrin.gif Padėkit - kas ką turit, kuris geriausias?

Ir ar AZ turi skystų fitokeratinų? Nematau kažkaip...

Ir paskutinis klausimas biggrin.gif Kas naudojat hidrolizuoti ryžių proteinus, kokie atsiliepimai, ar vertas dėmesio daiktas?
Atsakyti
Išbandžiau šiandien savos gamybos kietą šampūną. Rezultatu esu patenkinta, gerai putoja, plaukai išdžiuvę gražiai atrodo, tik purumo daugiau norėtųsi, bet šią problemą, manau, pavyks išspręsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 07 31, 22:02)
Išbandžiau šiandien savos gamybos kietą šampūną.

kokiu receptu daret blush2.gif 4u.gif
as paskutini karta ploviau su dovolijanos gamintu ir palominos krema plaukams naudojau si karta kaip kondiske blush2.gif kokias 5min palaikiau ir perploviau blush2.gif thumbup.gif kuoduku net segtukai nelaiko islysta plaukai thumbup.gif ir jau snd 3diena atrodo dar gerai na nepasiriebaleve o kaip naudojau ji kaip krema tai plaukai jau kita diena riebaluoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2011 07 24, 20:14)
įsiterpsiu ax.gif. Dariausi ir aš tokį - man per daug putojimo... Nelabai patinka. O kaip man išvertė, tai čia "valomasis losjonas 2in1. Gali būti naudojamas kaip valiklis veidui ir akims (be valomojo pienelio). Taip pat kaip tonikas po nusiprausimo".
Man po to reikia praustis... biggrin.gif
Pasidariau (procentais):
Dist. vanduo 85,95
Rugiagėlių hidr. 10
Mousse de babassu 2,8
Persikų aromat.ekstr. 0,25
GSE 1

Ir nesąmonė gavosi, peršti tiek akis, tiek ir odai iškart panaudojus nepatinka doh.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

o as nznau kas man su tuo kietu sampunu.vis mastau,ar nudegiau sauleje per daug,kad galva vel taip siaubingai nupleiskanojo,ar kieto sampuno kalte cia... unsure.gif didziuliais plotais nusausejimai galvoje.paverti galva,papurtai plaukus,tai kaip sniegas pleiskanos krenta.teko grizti vel prie sintetinio sampuno... verysad.gif o man labai patiko kietas.tokie grazus plaukai budavo ir taip ilgai nesiriebaluodavo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 08 01, 07:19)
Sveikutes 4u.gif

o as nznau kas man su tuo kietu sampunu.vis mastau,ar nudegiau sauleje per daug,kad galva vel taip siaubingai nupleiskanojo,ar kieto sampuno kalte cia...  unsure.gif  didziuliais plotais nusausejimai galvoje.paverti galva,papurtai plaukus,tai kaip sniegas pleiskanos krenta.teko grizti vel prie sintetinio sampuno...  verysad.gif  o man labai patiko kietas.tokie grazus plaukai budavo ir taip ilgai nesiriebaluodavo...  verysad.gif

Sveika,
gal per mažai pagerinimų tavo šampūne? blush2.gif
Aš vieną kartą darydama pritrūkau pagerinimų, tai toks sausokas man ir šampūnas gavosi - jautėsi ir galvos odai sausumas, ir plaukai šiaudiniai buvo.. g.gif gal dėl to?

O aš konstravau vakar draugei kremą. kadangi labai patiko, tai dalį pasilikau ir sau biggrin.gif

5,5 ml slyvų al.
12 ml abrikosų al.
4 ml makadamijų al.
5 ml moringų al.
1 g palmių al.
7g emulsinis Nr. 3
50 ml distiliuoto
12 l ekokons.
5 l vit. e
10 l figų ekstrakto
5 l B5

Kvepia labai skaniai dėl slyvų aliejaus ir figų kvapo derinuko, ir šiaip labai smagiai tepasi, gerai susigeria ir neriebina odos. Užskaitau:)

Atsakyti
O pas mane vakar buvo improvizacijos naktis. Pasigaminau kremą be emulsiklių. Ėmiau avokadų sviestą, po to pyliau nuo akies skystus įvairius aliejus, išsukau. Tada rožių hidrolatą , gavosi toks geros (pienelio) konsistencijos. Dar keletas lašų naticido( tik dėl to, kad kiekis gavosi nemažas), keletas lašų vit. C,rozmarinų CO2 ir ea. Labai malonaus kvapo, gerai susigeria ir visiškai nepalieka riebumo. Dar pagerinimų dėjau Q 10, alavijo gelio . Super, tik recepto negalėčiau užrašyti lotuliukas.gif Ir susipyliau į paspaudžiamą indelį. Nežinau kiek laikysis, bet dabar tai thumbup.gif .
Gaila, gintaro pudros pamiršau įmaišyti, teks tepti vietoje pudros.

Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 08 01, 08:19)
Sveikutes 4u.gif

o as nznau kas man su tuo kietu sampunu.vis mastau,ar nudegiau sauleje per daug,kad galva vel taip siaubingai nupleiskanojo,ar kieto sampuno kalte cia...  unsure.gif  didziuliais plotais nusausejimai galvoje.paverti galva,papurtai plaukus,tai kaip sniegas pleiskanos krenta.teko grizti vel prie sintetinio sampuno...  verysad.gif  o man labai patiko kietas.tokie grazus plaukai budavo ir taip ilgai nesiriebaluodavo...  verysad.gif

man tai tas kietas sampunas metu atradimas - plaukai purus, maziau riebaluojasi, galvos oda nepleiskanoja. Is "pagerinimu" tai dejau pantenolio, inulino, silko ir rozmarinu ea.
Atsakyti
4u.gif Man buvo improvizacijų savaitgalis... Nusibodo kiekvieną kremą darant spaustis agurkų sultis, tai - "dievas atsiuntė karvelį" - parbogino MB dideliausią arbūzą. Ką aš su juo dariau, jau turbūt visoms aišku... Gavosi labai fainas ir universalus produktas. Vakare papasakosiu smulkiau...

Secreat, pabandyk perdaryti savo kietą šampūną kaip kad persidarot nesigavusius kremukus. Įdėk į sandarų indelį, įpilkt porą ml skysčio ir palik kokiai parai. Tegul "pasileidžia", tada pridėk pagerinimų, kokio aliejaus plaukams tinkamo juk tikrai turi. Dar labai reiktų riebalinio sluoksnio atstatytojo, sausina šitie visi putokliai, alijošiaus jei turi, vit. E gali ir porą kapsulių. Ir beje - ar jį rūgštinai? Labai gaunasi šarminis ėdantis be rūgšties, jei nedėjai pridėk, kad ir citrinos sulčių... Ir išskalauti reikia kruopščiai. Nepakenktų parūgštintu vandenuku.

Aš ploviaus galvą pirmą kart gyvenime savo pasidarytu - patiko, kol kas nei pleiskanų nei niežėjimo... Pagal Palominos receptą su pagerinimais ir aliejais "pagal skonį". thumbup.gif
Atsakyti