Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

Merginos, gal kas galite priminti kiek gelines hialurono rugsties dedate i kremukus, zinau, kad procentai 1-5, bet kaip ja atmatuojate lasiukais ar ml? g.gif ir dar klausimelis: ka naudojate intymiai higienai ar koki gryna produkta ar ka gaminates? buciau labai dekinga uz pasidalinima patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 07 07, 21:16)
Merginos, gal kas galite priminti kiek gelines hialurono rugsties dedate i kremukus, zinau, kad procentai 1-5, bet kaip ja atmatuojate lasiukais ar ml?  g.gif  ir dar klausimelis: ka naudojate intymiai higienai ar koki gryna produkta ar ka gaminates? buciau labai dekinga uz pasidalinima patirtimi  4u.gif

pas mane hialurono rugstis milteliuose, ir naudoju minimalia doze (ant peilio galiuko ir i vandenine faze, labai nekaitinant) 4u.gif
Intymios higienos gelio tikslaus receptuko neturiu po ranka (nesu namie), bet dedu varnalesu sausa ekstrakta, bisabolola, medetku hidrolata, pieno rugsti, visai nedaug prausiklio bazes, ant 100ml 2lasai arbatmedzio EA arba paciuliu, biosol - kaip konservanta ir antibakterini komponenta. PH turetu buti 4.5-5.5 , bent jau taip rekomenduoja AZ rolleyes.gif , o mergaitems ir moterims po menopauzes turetu buti aukstesnis PH.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 07, 11:35)
http://www.makingcos...tide-p1453.html
  Įdomu jūsų nuomonės ir praktika

Įdomu kaip kokybė, nes kainos tai tikrai mažesnės nei AZ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 07 08, 11:08)
Įdomu kaip kokybė, nes kainos tai tikrai mažesnės nei AZ?  g.gif

O jūs matėt siuntimo kainas? blink.gif doh.gif
Atsakyti
Na, siuntimo kainų net nežiūrėjau, mačiau kad Amerikos parduotuvė ir kreipiaus ten, kur gali tokiu klausimu pagelbėt. Man jau nupirko...)Mergaitės kur internetinės parduotuvės Pabrangs žinoma kol gausiu, nieko už dyka nebūna, bet norėjau tų gyvačių peptidų, o europoje niekur nieko panašaus neužtikau. Kelias priemones užsisakiau, kai gausiu, galėsiu parašyt kaip patiko. Labiausiai iš ten apsimokėtų užsisakinėt didesniais kiekiais ir dalintis kelioms...
O dabar saulėje džiovinu agurkus! Agurkinių mergaitė. Supjausčiau,patiesiau ant juodo silikono patiesaliuko, uždengiau iš orkaitės metalinėm grotelėm ir marle nuo musių pridengiau, iki vakaro turėtų likt sausi - terasoje būna apie 40C. Tada malsiu, dalį paliksiu miltukais kaukėms, dalį užpilsiu fitoliui aliejumi. Toj parduotuvėj mačiau agurkų ekstrakto, bet glicerine man nepatinka. Mąstau, kad reikės ir daugiau kokių natūralių miltukų prisidaryt, jei šitie gerai gausis. Uogų, vaisių, žolelių kokių.
Vakar prisigaminau hidrolatų iš mėtų ir vingiorykščių po pusę litro, šiandien čiupsiu agurkus distiliuot vakare.
Atsakyti
turiu klausima: kiek jums isstovi sampunas, darytas su putu baze? dedat konservantu ar ne? As dariau dukrytrem sampuna, tai be putu bazes, kokosu glikozidu, vandens, dar dejau kondicionieriaus emulsiklio ir jojobos aliejuko, ksantano, naticido, tai nelaike nei menesio g.gif O AN puslapy MOnika parasius, kad konservantai nebutini, puikiai gali stoveti metus g.gif tai kaip cia iseina? Beje, gal kuri turit minciu, ka daryt su kondicionieriaus emulsikliu? Nelimpa jis man, o turiu daug ir bijau, kad nesunaudosiu
Atsakyti
mergaitės, darant kremuką galima naudoti lecitiną ir emuliklį N.3? nesusipyks? biggrin.gif Nes AZ psl paminėti tik 1 ir 2 g.gif
ir dar, kad gautųsi lengvas drėkinantis kremukas, kokiom proporcijom dedat aliejinę ir vandeninę dalį? ax.gif
Atsakyti
4u.gif Ai, dar dėl makingcosmetics: kai kas ten su ecocetr sertifikatais, kai kas - žmogaus pagaminta, bet man jie atrodo toks rimtas kosmetikos pramonės tiekėjas, nemanau kad kokybė bus prasta. Chemija tie gyvačių nuodai, botoksas irgi chemija... Truputėlis to ko reikia ten kur reikia gal nieko baisaus... Dar lacto ceramidų užsisakiau, man jie tokie natūralesni atrodė, ceramidų komplekso neėmiau nes susidėjo kad labai sintetikos daug. Nekokia aš chemikė, neišmanau. Vit C ten yra geras, stabilios formos, bet man ką naudojau su juo netiko, irgi neėmiau. Vit. A mikrokapsulėmis skamba gerai, bet A vit. apkaltintas kaip sukeliantis odos vėžį ar bent didinantis jo riziką, irgi į savo kremus nedėsiu. E vit. yra ir čia visur. Pasiėmiau spalvų, noriu lyg pudrą darytis.
Arbūzų ekstraktas lietuvoj pardavinėjamas kažin ar tik ne iš ten, tik aišku dideliais kiekiais perkamas ir perfasuojamas.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 08, 12:17)
Na, siuntimo kainų net nežiūrėjau, mačiau kad Amerikos parduotuvė ir kreipiaus ten, kur gali tokiu klausimu pagelbėt. Man jau nupirko...)Mergaitės kur internetinės parduotuvės Pabrangs žinoma kol gausiu, nieko už dyka nebūna, bet norėjau tų gyvačių peptidų, o  europoje niekur nieko panašaus neužtikau. Kelias priemones  užsisakiau, kai gausiu, galėsiu parašyt kaip patiko. Labiausiai iš ten apsimokėtų užsisakinėt didesniais kiekiais ir dalintis kelioms...
  O dabar saulėje džiovinu agurkus! Agurkinių mergaitė. Supjausčiau,patiesiau ant juodo silikono patiesaliuko, uždengiau iš orkaitės metalinėm grotelėm ir marle nuo musių pridengiau, iki vakaro turėtų likt sausi - terasoje būna apie 40C. Tada malsiu, dalį paliksiu miltukais kaukėms, dalį užpilsiu fitoliui aliejumi. Toj parduotuvėj mačiau agurkų ekstrakto, bet glicerine man nepatinka. Mąstau, kad reikės ir daugiau kokių natūralių miltukų prisidaryt, jei šitie gerai gausis. Uogų, vaisių, žolelių kokių.
  Vakar prisigaminau hidrolatų iš mėtų ir vingiorykščių po pusę litro, šiandien čiupsiu agurkus distiliuot vakare.

Aj tai nebent tokiu būdu siųstis.
Šiaip tai dalyboms aš pritariu blush2.gif jei ką nors norėsite dalintis, tai visom keturiom aš wink.gif

nu bet su tais agurkais tai net saldu pasidarė burnoj..Reiks ir man kada pabandyti, tik neįsivaizduoju, kaip taip išdžius agurkas iki sumalimo blush2.gif

aš tai rožių hidrolato tiek prisigaminau, kad neturėsiu tuoj kur dėti:) bet geras daiktas vietos neužima:) bandysiu po savaitgalio serbentus doroti:) žiūrėsim, kas gausis:)
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 08, 13:44)
4u.gif  Ai, dar dėl makingcosmetics: kai kas ten su ecocetr sertifikatais, kai kas - žmogaus pagaminta, bet man jie atrodo toks rimtas kosmetikos pramonės tiekėjas, nemanau kad kokybė bus prasta. Chemija tie gyvačių nuodai, botoksas irgi chemija... Truputėlis to ko reikia ten kur reikia gal nieko baisaus... Dar lacto ceramidų užsisakiau, man jie tokie natūralesni atrodė, ceramidų komplekso neėmiau nes susidėjo kad labai sintetikos daug. Nekokia aš chemikė, neišmanau. Vit C ten yra geras, stabilios formos, bet man ką naudojau su juo netiko, irgi neėmiau. Vit. A mikrokapsulėmis skamba gerai, bet A vit. apkaltintas kaip sukeliantis odos vėžį ar bent didinantis jo riziką, irgi į savo kremus nedėsiu. E vit. yra ir čia visur. Pasiėmiau spalvų, noriu lyg pudrą darytis.
  Arbūzų ekstraktas  lietuvoj pardavinėjamas kažin ar tik ne iš ten, tik aišku dideliais kiekiais perkamas ir perfasuojamas.

pasikartosiu - jei jums per dideli kiekiai bus - žinot, kur kreiptis 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labutis, išdrįsau ir aš parašyti, pirmą kartą. Skaitinėjau nemažai jūsų temų, kai ką užsirašiau, bet ko gero ne tai ko reikia, nes šiandien pirmą kartą bandžiau daryti kremuką, prieš tai visada naudojau tiesiog aliejus, įlašindama patinkamų e.a. kelis lašelius, o šiandien išdrįsau pasidaryti. Bet nieko gero nesigavo, skystaliukas, ištirpo ir susimaišė viskas puikiai, bet tokia kaip pienelio konsistencija.
Radau kažkur tokį receptuką:
8,7 ml aliejinės fazės
2gr emulsinio vaško
15,9ml vandens fazės
5 lašai konservanto blush2.gif
Reikės eiti skaityti visas jūsų temeles ir vėl bandyti, nes jaučiuosi tookia žalia ir nieko nesuprantanti, o taip noriu viską pati gamintis ax.gif
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 07, 10:35)
dar žvynelinės tepalui.

gal receptėlį būtų galima? bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jennifer: 08 liepos 2011 - 14:58
Žvynelinės tepalui dar daug ko neturiu - vienų laukiu atkeliaujant, kiti gaminasi (fitolis), tai bursiu po mėnesiuko maždaug. Daug kur yra parašyta, kurie aliejai, EA tinka šitai bėdai, sudėsiu pirktinius, pasidarytus ir kažkas gausis. Dar tam tikslui darysiu vakarinės tujos fitolį ir hidrolatą, derinsiu su hamamelio, ramunėlų, rozmarino hidrolatais, būtinai taukmedžio sviestu, tamanų, aviečių sėklų, kviečių gemalų, agurklių aliejais, alaviju, alantoinu, bisabololiu, edelveisų ir marrubiam (sakyčiau tai piliarožė) ekstraktais, morkų fitoliu, su keliais EA - benzoino, santalmedžio, nardų, čiobrelių, pelargonijų, arbatmedžio. Tikrai laabai daug yra tinkamų priemonių... Kaip ir sudėt viską reiks. Kai padarysiu ir panaudosim, pasipasakosiu, dabar nėr ko plėstis. Tokiai odai reikia visko - drėgmės, nuraminimo, paminkštinimo, gerint odos imunitetą, uždėt apsauginį sluoksnį kad geriau išliktų drėgmė, kad veiktų priešuždegimiškai. Nuo tokių priemonių paieškų ir atkeliavau į šitą temą. Ketinu daryt lengvesnį galvos odai ir riebesnį kūnui. Toje makingkosmetic pard. mačiau yra urea ( šlapalo), jis labai gerai drėkina, dedamas į vaistus, tepalus odoms ligoms, bet pirktinės priemonės su juo neapžavėjo, tai bandysiu dar nepirkt, ir taip jau nebesuskaičiuoju kiek ingredientų prisisakiau iš visur. Galvos odai - dar Lupine protein( lubinų proteinai).
Bet aš tik naujokė, dar tik ketvirtą temutę kremtu... mirksiukas.gif
Klausimuks: svarstykles tai turiu, bet jos tik 1 gramo tikslumu tesveria, dabar mąstau, gal tikslesnių reiktų? Tos iš Love-eko tikslesnės būtų kažin? g.gif Kol kas viskas ir su senom gaunasi, tai man pirmenybę norisi skirti aliejukų pirkimuisi...

"Bet nieko gero nesigavo, skystaliukas, ištirpo ir susimaišė viskas puikiai, bet tokia kaip pienelio konsistencija." - ale kaip faina, jau galiu kažką atsakyti. Galėjo gautis skysta jei vien skysti aliejai, man irgi su emulsiniu gavosi skystokas, o su Olivem pats tas, abiejų dėjau po 3 gramus į 50ml. produkto, o konsistencija visai skirtinga gavosi, nors kietų aliejų buvo beveik vienodai.
Bet gi ir pienelis gerai! Jei noris vistiek tirštesnio, emulsiklio galima pridėt daugiau... Gal net kitokio, jei turit. Bandykit, gaminkit, gausis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 08, 18:15)
Žvynelinės tepalui dar daug ko neturiu
"Bet nieko gero nesigavo, skystaliukas, ištirpo ir susimaišė viskas puikiai, bet tokia kaip pienelio konsistencija."  - ale kaip faina, jau galiu kažką atsakyti. Galėjo gautis skysta jei vien skysti aliejai,  man irgi su emulsiniu gavosi skystokas, o su Olivem pats tas, abiejų dėjau po 3 gramus į 50ml. produkto, o konsistencija visai skirtinga gavosi, nors kietų aliejų buvo beveik vienodai.
    Bet gi ir pienelis gerai! Jei noris vistiek tirštesnio, emulsiklio galima pridėt daugiau...  Gal net kitokio, jei turit. Bandykit, gaminkit, gausis  rolleyes.gif

Oi kiek daug visko reikia doh.gif bet jaučiu veiksmingas blush2.gif
Aš dar negaminu pati nei fitolių, nei hidrolatų, bandau makaluoti tik.
Aliejai buvo dauguma skystų, išskyrus kokosų ax.gif O aš dabar dar galiu jį pilnai sumaišytą, su e.a. ir konservatu pašildyti? ar atskirai išlydyti emulsinį vašką ir sumakaluoti? Atsiprašau už kvailus klausimus blush2.gif
Dar klausimėlis, jūs kiekviena atskirai užsisakinėjate iš Aroma Zone ar kooperuojatės? ax.gif
Atsakyti