Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

Oi gausiu barti... Už ne į temą. Bet supermama tooookia diiiiidelė, tikiu kad neįmanoma visas temas suvaikyti ir kas kur ką parašė-pasidžiaugė pamatyt ir sau panaudoti. Veidui toks, bet aš pirkau didesnį, tada ir kūnui gana, principas toks pat ( trijų dydžių būna voleliai ir dar kilimėlis). Aš pirkau gal kitur, daug kas jais prekiauja, ieškokitės geriausios kainos. Dar jis celiulitui priešas Nr. vienas( bent jau man kiek išbandžiau. Su taurėm man nelabai patogu makaluotis) - super gerai ir be kremo veikia, o jei dar su kokiu anticeliulitiniu patept - super 4u.gif
http://rytuzenklai.l...i/Liapko_veidui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 28 liepos 2011 - 13:24
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 27, 21:55)
  g.gif  O-ho-ho,  bigsmile.gif kokie pasiekimai!  Na dabar mintysiu, kaip pavyko? Džiovinai perkoštą tyrelę ar dar kaip? Jei ne paslaptis, papasakok kokia technologija.Aš irgi kuriu visokias sąmokslo teorijas, kaip ką pasigamint kad mažiau reiktų pirkti, tik su tais milteliais tai gal pigiau nusipirkt negu pasidaryt... Bet kai azartas pagauna, į elektros skaitiklį nebežiūriu... lotuliukas.gif


Na taip, namuose gaminti ekstraktai nera zymiai pigiau negu pirktiniai, bet jei gaminti iskarto kelis, skirtingu rusiu, tai visai nieko bigsmile.gif Beto ne visur rasime tokiu uogu ar vaisu/darzoviu ekstraktus kuriuos butu idomu isbandyti. O azartas tai tikrai pagauna thumbup.gif (as isvis megeja ne tik komponentus sumaisyti, o ir juos isgauti ax.gif )
nukopijavau nuo savo blogo, kad du kartus nerasyti:

Juoduju serbentu sausas ekstraktas

* 50ml uogų užpilame 100g šilta degtine, uždengiame ir paliekame parai.
* Nukošiame ir dar kartą dedame 50ml uogų, indelį pastatome šildyti vandens vonelėje apie valandą ant labai mažos ugnies. Maždau 1/2 skysčio išgaruoja.
* Vėl gerai nukošiame ir paliekame nusistovėti.
* Nupilame skystį ir labai kruopščiai filtruojame per kelis marliuko sluoksnius, čia labai svarbu gerai nukošti, kad liktų tik skystis. Galima pakartoti. Kuo švaresnis, tuo geriau tirps vandenyje.
* Na o paskui supilame į plokščią lėkštutę (ar dar ką nors) ir šauname į orkaitę 60-70laipsnių. Geriausiai dureles palikti atviras. Laikas nuo 30min. iki 1val. Tai priklauso nuo daugelio aplinkybių: kokiu sluoksniu supiltas skystis, kokią žaliava naudojama, kaip veikia orkaitė.. Labai svarbu čia neperlaikyti (kad nepavirstų angliukais), bet ir anksčiau laiko neišimti, kad nebūtų kaip derva. Man iš pirmo karto nepavyko smile.gif, o paskui jau supratau smulkmenas/niuansus ir gavosi smile.gif
* Miltelius nugramdome nuo indelio ir sutriname/susmulkiname. Jei viskas teisingai paruošta, jie pakankamai gerai tirpsta vandenyje, vos keli lieka. Vanduo nuo jų paruduoja, rūgštaus, kaip juodųjų serbentų skonio. Miltelių į kremą reikia nedaug, nes visgi gaunasi koncentratas. Jie tamsiai rudos spalvos, dėja nuotrauka nelabai kokybiška, tad nesimato..

Tokiu būdų galima gaminti ekstraktus iš uogų, vaisių, daržovių, šaknų. Kadangi jie milteliu pavidalu galiojimo laikas nemažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 28 liepos 2011 - 14:10
Na ką, uogų pas mus yra, belieka pradėti gamybą thumbup.gif taip ir nesusiruošiau hidrolatų gaminti, bet su milteliais labai susiintrigavau wub.gif
Atsakyti
4u.gif Ačiū didelis Alioniuk už gamybinę paslaptį!!!
Nusipirkau kavos aparato filtriukus agurkų sultims košt, bet naudojau ir Cantelilla
miltukus kai užpylus buvau-labai švariai persikošia. Nebent nenorite popieriaus balinto naudot. Merliukas taip švariai neišfiltruos. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 28, 13:42)
4u.gif  Flos jau išdavė kur ieškoti pratimukų, yra apie juos ten mergaičių papasakota, čia neverta kartotis - susiraskit apie veido jogą temutę, jau buvau nosį įkišus... Kažkada seniai dariau, net atsispausdinusi buvau ir vonioj pasidėjus, bet sistemingai neprisiverčiau, pasimaivau kartais vairuodama kai prisimenu - miegus pravaiko.
Masažuotis teisingai nemoku, tai rimto masažo ir nedarau. Aišku, paspaudelioju, pabraukau, pasidedu kur prie kremų būna piešinukai kaip ką įtrinti, kaip masažuoti - kosmetikos gamintojai pasirūpina duoti kartais ir naudingos informacijos. Bet labai mėgstu Liapko volelį su adatėlėm, vakare prieš kremą pavažinėji veiduku - kraujotaka labai greit suaktyvėja, mano kapiliarai ryškūs, odos paviršiuje taip negražiai vienam skruoste, toks masažiukas juos stiprina, treniruoja, su krauju oda gerai pasimaitina, raumenukai stangrėja... Nereikia trinti ir tampyti. Man svarbiausia, kad tam labai mažai laiko susigaišta. Kartais ir ryte kelis kart pervažiuoju, jei noriu ypač gerai atrodyti. Panaudoju kelias savaites, tada pertrauka - mano toks yra įsitikinimas, kad reikia keist poveikio priemones ( tą patį taikau ir kremams, juos gamindama - aliejus galima naudot tuos pačius ar keist, bet pvz. vieną kartą dėt kaip drėkiklį hialurono rūgštį, kitą kartą rinktis kažką kita), nes oda įpranta ir nebesulauki trokštamo rezultato. Todėl turiu kelis skirtingus masažuoklius veidui. Čia kaip treniruoklių salėje - pratimus reikia kaitaliot, nes raumenys įpranta ir ima simuliuot... mirksiukas.gif  4u.gif


ojej..dabar jau ir šituo dalyku susidomėjau biggrin.gif
Atsakyti
Rusaičių forume radau receptuką kremuko iš paprasto pieno ir alyvų + kt aliejų. Įdomiausia, kad rašo, jog kremukas išsiplaka be vaškų pagalbos bigsmile.gif Tik kažkodėl rekomenduojamas alyvuogių rafinuotas aliejus. Gal kuri mergaitė bandė tokį susiplakt? ar galima dėt nerafinuotą aliejų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2011 07 28, 16:29)
Rusaičių forume radau receptuką kremuko iš paprasto pieno ir alyvų + kt aliejų. Įdomiausia, kad rašo, jog kremukas išsiplaka be vaškų pagalbos bigsmile.gif  Tik kažkodėl rekomenduojamas alyvuogių rafinuotas aliejus. Gal kuri mergaitė bandė tokį susiplakt? ar galima dėt nerafinuotą aliejų? g.gif

Bet labai greitai sugęstų iš pieno g.gif na, nebent tam kartui pasidaryti. Tiesiog pieną su aliejumi ir sutirštės?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 28, 14:23)
Oi gausiu barti...

tikrai gausite bart protest.gif nes jau ir man tokio reikia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2011 07 28, 13:29)
Rusaičių forume radau receptuką kremuko iš paprasto pieno ir alyvų + kt aliejų. Įdomiausia, kad rašo, jog kremukas išsiplaka be vaškų pagalbos bigsmile.gif  Tik kažkodėl rekomenduojamas alyvuogių rafinuotas aliejus. Gal kuri mergaitė bandė tokį susiplakt? ar galima dėt nerafinuotą aliejų? g.gif


rafinuotas aliejus rekomenduojamas del kvapo, nes nerafinuotas alyvuogiu+pienas gaunasi labai nemalonus kvapas, o pats kremas riebus ir greitai genda rolleyes.gif (istikruju, tai cia majonezo receptas perkurtas i krema kunui mirksiukas.gif )
o kas butent jus sudomino?kad kremukas be vasku?
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 28, 12:56)
4u.gif  Ačiū didelis Alioniuk už gamybinę paslaptį!!!
Nusipirkau kavos aparato filtriukus agurkų sultims košt, bet naudojau ir Cantelilla
miltukus kai užpylus buvau-labai švariai persikošia. Nebent nenorite popieriaus balinto naudot. Merliukas taip švariai neišfiltruos. wub.gif

tai ner uz ka 4u.gif o del kavos filtru tai cia geras dalykelis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 28, 14:23)
Oi gausiu barti... Už ne į temą. Bet supermama tooookia diiiiidelė, tikiu kad neįmanoma visas temas suvaikyti ir kas kur ką parašė-pasidžiaugė pamatyt ir sau panaudoti. Veidui toks, bet aš pirkau didesnį, tada ir kūnui gana, principas toks pat ( trijų dydžių būna voleliai ir dar kilimėlis). Aš pirkau gal kitur, daug kas jais prekiauja, ieškokitės geriausios kainos. Dar jis celiulitui priešas Nr. vienas( bent jau man kiek išbandžiau. Su taurėm man nelabai patogu makaluotis) - super gerai ir be kremo veikia, o jei dar su kokiu anticeliulitiniu patept - super 4u.gif
http://rytuzenklai.l...i/Liapko_veidui

Ačiū 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 28, 15:09)
Na taip, namuose gaminti ekstraktai nera zymiai pigiau negu pirktiniai, bet jei gaminti iskarto kelis, skirtingu rusiu, tai visai nieko bigsmile.gif Beto ne visur rasime tokiu uogu ar vaisu/darzoviu ekstraktus kuriuos butu idomu isbandyti. O azartas tai tikrai pagauna thumbup.gif  (as isvis megeja ne tik komponentus sumaisyti, o ir juos isgauti ax.gif )
nukopijavau nuo savo blogo, kad du kartus nerasyti:

Juoduju serbentu sausas ekstraktas

    * 50ml uogų užpilame 100g šilta degtine, uždengiame ir paliekame parai.
    *  Nukošiame ir dar kartą dedame 50ml uogų, indelį pastatome šildyti vandens vonelėje apie valandą ant labai mažos ugnies. Maždau 1/2 skysčio išgaruoja.
    * Vėl gerai nukošiame ir paliekame nusistovėti.
    *  Nupilame skystį ir labai kruopščiai filtruojame per kelis marliuko sluoksnius, čia labai svarbu gerai nukošti, kad liktų tik skystis. Galima pakartoti. Kuo švaresnis, tuo geriau tirps vandenyje.
    *  Na o paskui supilame į plokščią lėkštutę (ar dar ką nors) ir šauname į orkaitę 60-70laipsnių. Geriausiai dureles palikti atviras. Laikas nuo 30min. iki 1val. Tai priklauso nuo daugelio aplinkybių: kokiu sluoksniu supiltas skystis, kokią žaliava naudojama, kaip veikia orkaitė.. Labai svarbu čia neperlaikyti (kad nepavirstų angliukais), bet ir anksčiau laiko neišimti, kad nebūtų kaip derva. Man iš pirmo karto nepavyko smile.gif, o paskui jau supratau smulkmenas/niuansus ir gavosi smile.gif
    * Miltelius nugramdome nuo indelio ir sutriname/susmulkiname. Jei viskas teisingai paruošta, jie pakankamai gerai tirpsta vandenyje, vos keli lieka. Vanduo nuo jų paruduoja, rūgštaus, kaip juodųjų serbentų skonio. Miltelių į kremą reikia nedaug, nes visgi gaunasi koncentratas. Jie tamsiai rudos spalvos, dėja nuotrauka nelabai kokybiška, tad nesimato..

    Tokiu būdų galima gaminti ekstraktus iš uogų, vaisių, daržovių, šaknų. Kadangi jie milteliu pavidalu galiojimo laikas nemažas.

Šaunuolė tu thumbup.gif . Na dabar turbūt prasidės miltelių karštligė, kaip su hidrolatais buvo lotuliukas.gif .
Atsakyti
Dar dėl filtrų pastabėlė - jei norėsit rankom išspaust jau taip "kietai", tai popierius gan tvirtas, atlaiko, tik pasisaugokit kad neatsiklijuotų ta vieta kur sudūrimas, nes bus pliurpt... Suimkit taip kad ten pirštai prilaikytų. ( čia man pirmą kartą kai paspaudžiau buvo...)
Atsakyti
[quote=alioniukas,2011 07 28, 20:43]
rafinuotas aliejus rekomenduojamas del kvapo, nes nerafinuotas alyvuogiu+pienas gaunasi labai nemalonus kvapas, o pats kremas riebus ir greitai genda rolleyes.gif (istikruju, tai cia majonezo receptas perkurtas i krema kunui mirksiukas.gif )
o kas butent jus sudomino?kad kremukas be vasku?
Papildyta:

Pamaniau, kad pienas butų labai geras dalykas odai rolleyes.gif Juk net Kleopatra maudydavosi, regis, asilių pieno voniose, ar bent istorija taip teigia...
O jei dėti tą pienuką iš tetrapakų, kur pusmetį galioja, ir konservantą, gal tada kokį mėnesiuką atlaikytų? g.gif
Atsakyti