Draugė papasakojo, kad lūpų pūslelinę galima gydyti eteriniu aliejumi, bet nežinojo kokiu. Gal kas žino ir gali papasakoti
QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 07 27, 09:07)
Draugė papasakojo, kad lūpų pūslelinę galima gydyti eteriniu aliejumi, bet nežinojo kokiu. Gal kas žino ir gali papasakoti
aš savo dukrai pamačius tik paraudimą-tepu arbatmedžio EA, jei nepavėluoju-tai pūslė net neiškyla, jei suvėluoju-tiesiog greičiau praeina.
O gal kas turit nesudėtingą receptą lūpų balzamo (tepaliuko) nuo pūslelinės. Pabandyčiau pagaminti, o tai vis skaitau jūsų temukę ir žaviuosi jūsų receptukais, bet pati kol kas nieko negaminau. Šaunuolės
Sveikos merginos reik patarimo is profiu kadangi mano oda sausa vis maisau visokius aliejukus jai,taciau matau,kad vistiek taip nedrekina man odos ir turiu augalinio glicerino,ar nieko jei as ipilsiu i tuos aliejukus???
QUOTE(Filotijia @ 2011 07 27, 13:51)
Sveikos merginos reik patarimo is profiu kadangi mano oda sausa vis maisau visokius aliejukus jai,taciau matau,kad vistiek taip nedrekina man odos ir turiu augalinio glicerino,ar nieko jei as ipilsiu i tuos aliejukus???
Glicerinas aliejuje netirpsta!
Pajutau šyrit kad man kyla puslelinė po lupa, parlekus namo tepsiu arbatmedzio EA, išbandytas reikalas .
Nuo galvos begalinio skausmo, tokio kad rodes tuoj apsivemsiu, padejo melisu EA. keleta lasiuku pirstais itryniau i galva, labai greitai atleido.
Kažkur skaičiau (tik nepamenu kur ) kad odos riebumas kyla is to, kad odai truksta drėgmes, ir oda taip apsigina. Riebiai odai labai tinkamas lazdyno riešutu aliejus. Dėl glicerino kažkada vyko daug diskusiju. esme tokia, kad geriau juo nepiktnaudziauti, nes jis dregme pritraukia is gilesniu odos sluoksniu. drėkinti reikai ne tik oda paviršiu, bet ir vartoti pakankamai skysčių
Aliejus odos nedrekina, o ja tik maitina.
Nuo galvos begalinio skausmo, tokio kad rodes tuoj apsivemsiu, padejo melisu EA. keleta lasiuku pirstais itryniau i galva, labai greitai atleido.
Kažkur skaičiau (tik nepamenu kur ) kad odos riebumas kyla is to, kad odai truksta drėgmes, ir oda taip apsigina. Riebiai odai labai tinkamas lazdyno riešutu aliejus. Dėl glicerino kažkada vyko daug diskusiju. esme tokia, kad geriau juo nepiktnaudziauti, nes jis dregme pritraukia is gilesniu odos sluoksniu. drėkinti reikai ne tik oda paviršiu, bet ir vartoti pakankamai skysčių
Aliejus odos nedrekina, o ja tik maitina.
QUOTE(bella272 @ 2011 07 27, 16:16)
Gal ir teisybė, nes mano oda dehidratuota, bet jau riebaluojasi tai neduok tu dieve..
O dėl to pasakymo "gerti pakankamai skysčių", tai čia irgi diskutuotinas dalykas..nes kiekvienam skirtingai tų skysčių reika:)
aš išgeriu labai daug vandens, bet mano oda vis tiek sausa:)
Pamenu viena nare daug išmanati, labai piktindavosi kai merginos skusdavos jog tepa aliejais, o oda sauseja. Jos pasisakymai budavo rekte rekiantis, kad neuztenka veida aliejais tepti, o BUTINA drekinti. Oj aštrūs jos komentarai budavo, kol galu gale mes naujokes ikyrejom ir ji sia temele paliko. Daug vertingu dalyku buten is jos parasymu atsirinkau
Ir aš rėkte rėkiu(nauja kremininkė), pamokslauju - aliejai nedrėkina, norint kad drėkintų reikia iš jų darytis kremuką-pienelį-serumėlį - kam kas patinka, jei labai dehidratuota, tai po toniko-hidrolato sluoksnis drėkinančio neriebaus serumo, tada ant viršaus drėkinantis kremas... Skysčius gert reikia, bet dėl to perdėto jų kiekio yra tarp medikų ir mokslininkų įvairių nuomonių (inkstus irgi reik saugot ir neapkraut be reikalo). Apie gliceriną ir dar daug yra čia senoj temoj:
http://www.supermama...howtopic=208139
http://www.supermama...howtopic=208139
ALIONIUKUI: manau jau žinau kaip padaryti agurkų ekstraktą. Knisau AZ kaip naudot vieno augalo miltelius ir radau paaiškinimą-receptą kaip iš jų padaryti ekstraktą. Taigi šitokiu būdu iš bet ko galima... AZ kur yra pirkti agurkų ekstraktas, tai irgi sudėtis vanduo, glicerinas, agurkai, konservantai... Va paskaitykit, pirmas berods receptukas bus:
http://translate.goo...t...l&prmd=ivns
Aišku, agurkus ( ar bet ką kita) vis tiek teks džiovinti ( papjaustytus, tarkuotų sultys su visais gėriais ištekės), galima tokiu specialiu prietaisiuku vaisių-uogų ir t.t. džiovinimui, bet kai jo neturiu, gerai bus ir orkaitė ( iki 60 ne daugiau) pravirom durelėm. Darysiu, bet teks užsisakyti to glicerino... Turbūt ir spiritinį galima daryt ekstraktą, bet irgi reikia džiovint, nors didesnę pusę vandenuko išgarint. Darytį sultis ir jas garint kad vandens sumažėtų - turbūt negerai, bus tik dalis veiklių medžiagų jose.
O aš dalį pasidarytų miltelių turiu užpylus aliejumi, stovi žiemai, jei turėsiu miltukų daug, dar pridėsiu. Bet vandeninis - jūsų tiesa, bus geriau.
http://translate.goo...t...l&prmd=ivns
Aišku, agurkus ( ar bet ką kita) vis tiek teks džiovinti ( papjaustytus, tarkuotų sultys su visais gėriais ištekės), galima tokiu specialiu prietaisiuku vaisių-uogų ir t.t. džiovinimui, bet kai jo neturiu, gerai bus ir orkaitė ( iki 60 ne daugiau) pravirom durelėm. Darysiu, bet teks užsisakyti to glicerino... Turbūt ir spiritinį galima daryt ekstraktą, bet irgi reikia džiovint, nors didesnę pusę vandenuko išgarint. Darytį sultis ir jas garint kad vandens sumažėtų - turbūt negerai, bus tik dalis veiklių medžiagų jose.
O aš dalį pasidarytų miltelių turiu užpylus aliejumi, stovi žiemai, jei turėsiu miltukų daug, dar pridėsiu. Bet vandeninis - jūsų tiesa, bus geriau.
QUOTE(bella272 @ 2011 07 27, 16:27)
Pamenu viena nare daug išmanati, labai piktindavosi kai merginos skusdavos jog tepa aliejais, o oda sauseja. Jos pasisakymai budavo rekte rekiantis, kad neuztenka veida aliejais tepti, o BUTINA drekinti. Oj aštrūs jos komentarai budavo, kol galu gale mes naujokes ikyrejom ir ji sia temele paliko. Daug vertingu dalyku buten is jos parasymu atsirinkau
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 27, 16:52)
Ir aš rėkte rėkiu(nauja kremininkė), pamokslauju -
kad tik daugiau tokiu
jus mergaites visos cia kur kremukus jau ivaldziusios gaminti galetumet dazniau su receptais pasivaidenti pasigiriat kad gaminot ir vel dingstat is eterio
o matau viena pradingėle apačioj kabo gal ka parasys
beje snd viriau is savo rozes hidrolata kol buvo dar siltas tai labai kvepejo bet dabar tas kvapas ne toks ryskus vos vos