Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 25, 17:10)
biggrin.gif  Atsakyti nesunku - bet jei nusišneku, mergaitės patyrusios - taisykit ir barkit...
Jei jau pradedi naudoti EA ir aliejus, reiktų ir domėtis pačiai pradėt, nėr geriau kaip žinoti kas ir kaip...

Tai jau ir domiusi, domiuosi, visko is kart nesuzinosi. Kazka ir cia-SM-paklausyneju biggrin.gif
Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif ( Kur pirkti nuriebino ricinos aliejaus) AZ, kur gi dar... Aš irgi skaičiau šitą receptą ir kilo toks pat klausimas, tai manau buvo šitas(ar panašus) naudotas:
http://translate.goo...mHxm93SgqaEqxfg
Na gal autorė receptuko patikslins? mirksiukas.gif

Nepyk, Katee, bet išsiaiškinti tikrai svarbu - va gaminsiu sesei kremą. Gerai, kad paklausiau kam alergiška, sako, na niekam nealergiška, tik agurklei -nakvišoms, tiksliai nežino. Tikrai būčiau dėjus agurklės aliejaus jos sausai odai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 25 liepos 2011 - 20:04
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 25, 20:53)
  Nepyk, Katee, bet išsiaiškinti tikrai svarbu - va gaminsiu sesei kremą. Gerai, kad paklausiau kam alergiška, sako, na niekam nealergiška, tik agurklei -nakvišoms,  tiksliai nežino. Tikrai būčiau dėjus agurklės aliejaus jos sausai odai...

ne, ne, nepykstu bigsmile.gif Viskas ok. Aisku svarbu, kad nepadauginti kokio EA ar vit. E mirksiukas.gif Aciuks 4u.gif Bandysiu makaluot kazka blush2.gif
Atsakyti
alionuk,
Gal gali smulkiau aprašyti, kaip ištrauką darei, ir kokie kiekiai aliejaus ir dervos? Aš kitais tikslais bandžiau tirpinti benzoino dervą aliejuje kaitindama, bet nieko gero nesigavo, atvėsusi derva vėl į gabaliukus sušoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 25 liepos 2011 - 21:06
QUOTE(Babi* @ 2011 07 25, 17:20)
Kuo nuriebintas ricinos aliejus skiriasi nuo paprasto? Ir kur jo galima gauti? blush2.gif

gauti galima AZ, bet jei norite pabandyti panasu kondicionieriu, visgi siulyciau gaminti be vandenines dalies, tiesiog BTMS (+kondicionuojantis em.arba Polawax), cetyl alcohol, aliejai (kakavos, sviestmedzio, kokoso), EA, na ir jei yra kokie priedai tirpus aliejuje.
Nuriebinta ricinos alieju jau ir neiseitu panaudoti, nes jis yra tirpus vandenyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 25, 19:04)
alionuk,
Gal gali smulkiau aprašyti, kaip ištrauką darei, ir kokie kiekiai aliejaus ir dervos? Aš kitais tikslais bandžiau tirpinti benzoino dervą aliejuje kaitindama, bet nieko gero nesigavo, atvėsusi derva vėl į gabaliukus sušoko.

istrauka darau ivairiai arba 1:2 arba 1:5 (viskas ml matuojama, ir santykis priklauso nuo tiklso, ar istrauka naudosite gryna, ar tik kazkoki % rolleyes.gif ), miros derva grustuveje gerai susmulkinu, uzpilu aliejumi ir jei nera laiko islaikyti, tiesiog pastatau sildyti ant vandens voneles, derva niekada iki pat galo neistirpsta, bet lieka visai nedaug tokio kaip smeliuko, kuri paskui nukosiu. Sildyti daugiau negu iki 70laisniu nereiketu.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2011 07 24, 20:14)
įsiterpsiu ax.gif. Dariausi ir aš tokį - man per daug putojimo... Nelabai patinka. O kaip man išvertė, tai čia "valomasis losjonas 2in1. Gali būti naudojamas kaip valiklis veidui ir akims (be valomojo pienelio). Taip pat kaip tonikas po nusiprausimo".
Man po to reikia praustis... biggrin.gif
bet tai kaip įdomiai, kas čia taip valo, aliejaus tai nėra g.gif gal pats putoklis turi valančių savybių? įmeskit linką su tuo receptu jei yra po ranka 4u.gif

QUOTE(adusia @ 2011 07 25, 10:31)
Gavosi kaip labai-labai skystas muilas veidui, bet ne taip stipriai putojantis. Nusipraust po jo man irgi norisi, bet kartais palieku ir taip. Man patinka tuo, kad vasara ne naudoju pudros, tik akys dažau, tai puikiai nuvalo makiažą ir ne reikia pienelių, po kuriu tikrai dar norisi su muiliukų nusiprausti. Kai šitą pabaigsiu, darysiu toki pat, tik desiu ne 3 ml "babassu", bet 2 ml.
o kokiam buteliuke jį patalpinai, darančiam putas ar paprastam? smile.gif sudominai ax.gif
Atsakyti
ai as dar turiu toki klausimuka alioniukuj 4u.gif ar jusu bloku eina dalintis FB ar as ten nerandu kaip pasidalinti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 07 25, 21:06)
ai as dar turiu toki klausimuka alioniukuj 4u.gif ar jusu bloku eina dalintis FB ar as ten nerandu kaip pasidalinti doh.gif  blush2.gif

tikriausiai negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 07 25, 21:02)
bet tai kaip įdomiai, kas čia taip valo, aliejaus tai nėra g.gif gal pats putoklis turi valančių savybių? įmeskit linką su tuo receptu jei yra po ranka 4u.gif

o kokiam buteliuke jį patalpinai, darančiam putas ar paprastam? smile.gif sudominai ax.gif

tai receptas tikriausiai sitas, ten kur 2in1 , bet niekaip negaliu suprasti, kaip galima pavirsutiniskai aktyvia medziaga Babassuamidopropyl betain nenuplauti? g.gif , naudoju kokomidopropyl betaina (sis isgautas is kokoso aliejaus, o anas is babasau), tai labai svelnus putoklis ir prausiklis, bet visada nuplaunu vandenuku...nors ir 5% gaminyje
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 26, 00:31)
tai receptas tikriausiai sitas, ten kur 2in1 , bet niekaip negaliu suprasti, kaip galima pavirsutiniskai aktyvia medziaga Babassuamidopropyl betain nenuplauti? g.gif , naudoju kokomidopropyl betaina (sis isgautas is kokoso aliejaus, o anas is babasau), tai labai svelnus putoklis ir prausiklis, bet visada nuplaunu vandenuku...nors ir 5% gaminyje

dėkui, šis 4u.gif labai elementarus, tikrai pasigaminsiu bent pabandymui g.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 07 24, 17:03)
ar uztenka putojimo, ar isplauna plaukus ar aliejine kauke? nes kaip suprantu jis irgi a la prausiklis, tik svelnesnis. radau gera sampuna pirktini,  £18  blink.gif  bet manau pagal sudeti su coco glucosidu galima paciai kazka panasaus pasidaryt

ar uztenka, turbut kiekvienas savaip ivertins. man uztenka. (aliejine kauke plaunu du kartus.)

bet, taip, jis gerokai prasciau putoja ir silpniau plauna nei sulfatai. plius tai skystas prausiklis, tai geriau jungti su kietu, kitaip gresia lavai skystas sapunas (jei netirstint).
dar jis linkes pakelt sampuno pH, tai reiktu su rugstim pareguliuot.
Atsakyti