Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Kajara @ 2011 07 22, 15:16)
Sveikos merginos. Reikia jusu patarimo. Mano oda siaip yra normali, taciau vasara, kai karsta, siek tiek daugiau pradejo riebaluotis, todel kazkaip kremo teptis visai nesinori, o padrekinti noreciau. Sakykit, ar galima tiesiog i hidrolata imaisyti siek tiek hialurono rugsties, kolageno ir purskaluotis, ar i toki misini reiketu deti konservanto?
O gal geriau koki geliuka pasidaryti? Kuo jus vasara lepinat ir drekinat veidukus?

Mano oda vasarą kai labai kršta panaši. Vakarais pasipurškiu tiesiog hidrolatu, o ryte kartais hidrolatą, kartais geliu. Į gelį dedu hidrolatus, 5proc. aliejaus, ksantano, kitų pagerinimų. Labai odai patinka wub.gif
Atsakyti
Sveikos,

pagaliau ir aš papildžiau blogą keliais receptais. Jie labai primityvūs ir paprasti, bet manooooo thumbup.gif Koks džiaugsmas, kai darai ir gaunasi, negaliu atsidžiaugt biggrin.gif Kremas veidui labai puikus! Nors ir visi geri: nuo celiulito tikrai kažkiek padeda, nors su ta taure nespėju pamasažuot, tik kremu ištepu ir viskas, o MB jau pagyrė, kad gražiau atrodo bigsmile.gif

O įdomu, kai receptuose būna parašyta "emulsinis vaškas", tai kurį turima galvoje g.gif Aš turiu emulsinį Nr2 iš AZ, o pvz Aromanatural emulsinis kurį atitinka?
Atsakyti
sveikos,
noriu paklausti, gal žinot, ar galima kremuose naudoti emu aliejų? Gal jis tik pats vienas naudojamas?
Ačiū 4u.gif
vat pamoka, kaip reikia turėti kantrybės, nenorėti, kad viskas būtų padėta ant lėkštutės ir paieškoti pačiai biggrin.gif. Va čia radau šį bei tą naudingo 4u.gif
http://www.emu-oil-well.co.uk/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 23 liepos 2011 - 09:20
Emulsinius turiu abu - jie vienodi: cetearyl straw glycosides, cetearyl alkohol, vaizdas irgi vienodas, reikės supilt į vieną paketėlį.

Kajara ir visos mergaitės - veiduką drėkint BŪTINA visais metų laikais. Nepykit, bet aš kaip bobutė paauklėsiu ir pabarsiu, nes šiurpstu skaitydama senas temas, kaip tepat aliejukais ir kremuku tik tada kai nusausėja ar vien hidrolatu, neleiskit odelei nusausėt niekada... Kaip ja rūpinsitės dabar, tokią turėsit po dešimt, dvidešimt ir daugiau metų - statot savo odai namučius šiandien, kokius pamatus padėsit, tokiais ir džiaugsitės (arba ne...), nenualinkit odos.
Prausiamės kasdien dukart, tai ir atstatyti tą nuplautą suardytą sluoksnį būtina. Vasarą irgi reikia odelę aprengt, tik rūbeliu plonesniu - lengvesniu kremuku, geliuku. Hidrolatas padrėkina, bet nesukuria apsauginio sluoksnio, nepalieka plėvelės, neatiduoda odai drėgmės palaipsniui, tai gali padaryt su kuo nors sujungti aliejai. Rinkitės lengvesnius, geriau įsigeriančius aliejus, gal dar su kuo riebalų išsiskyrimą reguliuojančiu galima komponuoti. Niekas neatsakys, kuris jums tiks labiausiai, nes vienai bus normalu su 55proc. aliejų, kitai su 15 bus rieboka. Bet kai odai trūksta drėgmės, ji ginasi ir skuba pasigamint riebaliukų pati, todėl dar daugiau riebaluojasi. Be to, kiek skaičiau, praktiškai visi aliejai turi silpną apsaugą( apie 2) SPF, irgi vasarą neprošal.
Žodžiu, neskriauskit savo odytės, nu-nu-nu!!! 4u.gif
Atsakyti
Aciiu uz pamoksla 4u.gif Tik noriu paklausti .... as prisigaminau liepu hidrolato nemazai ir bijau labai ilgai laikyti ( saldyti nera vietos) . Ar nieko blogo ,kai as veida pasipurskiu savo hidrolatu kas valanda ? Ta prasme ar ne per daznai g.gif ? Kai lauke karsta , man cia , kaip saltas dusas ant veido ......
Atsakyti
sveikos mergaites,

gal kuri sampunams gaminti naudojot coco glucoside (plantacare 818 up)? sita radau kaip saugia alternatyva SLS ir SLeS

as pati prausimuisi verdu skysta muila, su priedais labai liuks rankoms ir kunui, bet mano plaukams nelabai tinka. bandziau castille soap, tas kaip muilo baze brangus ir plaukams nelabai tinka
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 07 23, 11:16)
Ar nieko blogo ,kai as veida  pasipurskiu savo hidrolatu kas valanda ? Ta prasme ar ne per daznai  g.gif  ? Kai lauke karsta , man cia , kaip saltas dusas ant veido ......

g.gif Niekada taip nedariau tai net nežinau ką ir pasakyti - bijau nusišnekėt kaip "Braškė" apie aliejų naudojimą čia:
http://www.5braskes....a.d?id=47828873
Aš seniau kartais naudodavau pirktinį purškiamą šaltinio vandenuką, bet namie retai, daugiau lėktuve kai dar leisdavo įsinešti į saloną. Mano galva, tai perdaug dažnai purkšti nereikėtų, garuodamas vanduo nusineša ir odoj esančios drėgmės dalį, gali pasausinti - bet jei jūsų oda nesijaučia kad sausėja, gal ir nieko, o jei norisi purkšt ne vien dėl vėsumos, bet ir kad oda džiūsta, vertėtų susimąstyt kas ten vyksta... Visos žinom, kad kūną po vonios ar dušo kremu/pieneliu ir t.t. reikia teptis dar drėgną, kad "užrakinti" tą drėgmę odoje, leisti pačiam nudžiūt nėra gerai. Tai ir veidas iš esmės juk prižiūrimas taip pat. Nu nežinau,. prirašiau pripaisčiau, gal supratot. Naudokit, bet kas valandą tai hm hm - gal nereikia... Kaip ir visko kas per daug, nesveika. 4u.gif

Plaukų šampūnui tai naudojau sodium coco sulfatą, kitokio neturėjau, bet dar neploviau. Rankos tai nuo jo labai buvo švelnios ir slidžios, bet aš dar riebalinio sluoksnio atstatytojo dėjau. Muilai tai plaukams labai retai kam tinka. Va kai pabandysiu kur pasigaminau ir jei patiks, sau gaminsiu tokį "Du viename", bandysiu dėt pagerinimų kad nebereiktų kondicionieriaus, tik kokio aliejuko paskui ant plaukų.
O to coco glukoside kur yra? Pasiskaityt apie jį ir nusipirkt, jei užsimanysiu? Kuo geriau už coko sulfate? Einu ir pati knistis, gal rasiu...
Atsakyti
Jau radau... Bet JAV puslapiuke, o AZ yra toks
Douceur de Coco
Dénomination INCI : Coco glucoside and Glyceryl oleate
Na amerikoj labai gražiai apie jį atsiliepia, man jau kaip ir reikia... Ir odai, ir plaukams, viskam. Noooooriuu...
Atsakyti
veido odai, akims Mousse de babasu nebūtų per aštru? prausimosi putų ar akių valiklio gamybai. nebandėt?
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 07 22, 14:13)
Kaip įdomiai...o jie patys nuotraukų užsiprašė ar savo iniciatyva siuntėt?
nes mano kai sykį buvo išbėgusi dalis (keli ml) eterinio iš 30 ml, tai tiesiog užteko parašyt ir atsiuntė naujus 10 ml.

Aną kartą nusiunčiau su fotke, kad matytų. Šį kartą kai prašiau tai neatrašė, kai nusiunčiau foto, tai atsiuntė 2 eurų kodą. Tikiuos Žydrei tiks, nes vėlgi jos išsipylė doh.gif

QUOTE(zydrem @ 2011 07 22, 19:00)
tikriausiai vel mano doh.gif net geda nors nekalta blush2.gif dar laukia vienas rimtas apsipirkimas del kieto sampuno doh.gif

Taip doh.gif parašiau viską asmeniškai..
O dėl kieto šampūno, tai siūlau coco sulfata, tensioactiff SCI ir hidrolizuotus kvieciu baltymus kaip pagrindinius. EA turi nemažai, plaukams pagerinimų irgi. Na dar aliejai - kokio sviestuko ir plaukams tinkančių aliejų reik..
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 07 23, 15:38)
Aną kartą nusiunčiau su fotke, kad matytų. Šį kartą kai prašiau tai neatrašė, kai nusiunčiau foto, tai atsiuntė 2 eurų kodą. Tikiuos Žydrei tiks, nes vėlgi jos išsipylė  doh.gif

100metu tos ju nuolaidos lotuliukas.gif geriau jau neisilietu ir nepridarytu rupesciu mirksiukas.gif aciu tau labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 07 23, 15:02)
veido odai, akims Mousse de babasu nebūtų per aštru? prausimosi putų ar akių valiklio gamybai. nebandėt?

Bandžiau, viskas gerai, ne per aštru. Dejau pagal receptą pora ml., tai yra truputeli toks putojimo jausmas. Pagal naudojimo instrukcija nuplauti ne reikia, bet man palieka tokia plievelė, kaip ne iki galo nuskalauto muilo, tai aš kairtais palieku, tik pavalius to losjono su "babasu", o kartais dar nusiprausiu vandenukų.
Atsakyti