Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

Agurkų sultys: taip, tik išspaudžiau ir supyliau į hidrolatų mišinį. Bet gavosi kad jau sumaišytą su aliejais nori-nenori teko pasterizuot, nes pridėjau daugiau emulsiklio ir dar kartą kaitinau kol ištirpo Olivem. Termometro dar neturiu, tai negaliu pasakyt iki kiek laipsnių įkaito, aš viską šildau minimaliai, matau kad vaškai skysti - man atrodo tada ir gana. Manau laikysis, aš kūną tepu kasdien, man čia porai savaičių dozė.
Dariau kūnui, bet beveik labiau patiko veidui, gal dėl alantoino ir dumblių, nelieka blizgesio, oda lyg švyti, bet tokia matinė. Ir labai rekomenduoju rankoms, nes neriebu gaunasi ir odai patinka, vakare pasitepus rankas paskui dar kažką dariau ir nusiploviau, bet vistiek ryte buvo ypač švelnuos ir atsigavusios.
Kai priaugs daugiau mano ekologiškų agurkėlių, darysiu hidrolatą, bet gal į tarkius reikės kokią 1/3 vandens įpilti.
Dabar apibėgau aplink namą, pažiūrėjau kas auga, žydi. Radau vingiorykštės miškus, darysiu hidrolatą ir fitolį, naudosiu kojų kremams ( skystins kraują, priešuždegiminis, manau venoms bus labai liuks, mažiau pinigėlių AZ paliksiu), dar žvynelinės tepalui.
http://www.botanikos...ys/vingiorykste
Dar aš su savo patarimais: jei prisidarėt daug hidrolato, bandykit laikyt (jei neturit savo, manau nebus sunku rasti pas ką nors...) geros degtinės, konjako ištuštintame butelyje, galit jį praskalaut verdančiu vandeniu kad spirito neliktų, o nepraskalavus bus šioks toks konservuojantis poveikis.
O dabar vienas klausimas: bandėt kas kokį botokso pakaitalą savos gamybos priemonėse? Matot aš jau sena ragana, su aliejukais nebeišsiversiu. Pirktiniai tokio poveikio būna super brangūs. Radau pirkt priemonės, būtų galima kokį serumą meistraut mimikos raukšlėms stabdyt, ir noriu ir prisibijau ( kai kas, pvz. edelveisų extr., iš ten būtų gerokai pigiau negu AZ)
http://www.makingcos...tide-p1453.html
Įdomu jūsų nuomonės ir praktika
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 07 07, 10:23)
as vistiek dedu i vandenine faze.. nors vienam kreme buvau dejusi pacioj pabaigoj.. man nesijaute milteliai..

Alantoiną visada dedu pabaigoje, kai dedami visi pagerinimai ir ea, niekada nesijautė miltukų. Kai darau vaikams kremą su išsuktu sviestmedžiu, be vaškų, alantoiną ištirpinu vandeninėje dalyje, kurią sukdama dapylinėju smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 07 07, 08:43)
mano tucuma pirkta AN, tai kvapas nera koks nors isskirtinis.. jis labai lengvas.. Kunigunda buvo minejusi, kad jos tucuma is A-Z labai faina..

Mano irgi iš AN. Klausiu, nes parašyta, jog yra malonaus kvapo, primenančio chalvos aromatą. Mano taip nekvepia, taukais ir tiek... unsure.gif
Atsakyti
Na va bandziau pasigaminti kremuka su avieciu aromatu is AN, i 120 ml. sulasinau beveik visus 5 ml ir jokio kvapo kreme. Reiks gal is AZ siustis avieciu kvapikli, nes is AZ Mango tai labai skanus ir neerdaugiausiai reikia.
Atsakyti
QUOTE(Placebo. @ 2011 07 07, 13:30)
Mano irgi iš AN. Klausiu, nes parašyta, jog yra malonaus kvapo, primenančio chalvos aromatą. Mano taip nekvepia, taukais ir tiek... unsure.gif

aha chalvos man irgi neprimena..

QUOTE(SaDa @ 2011 07 07, 15:54)
Na va bandziau pasigaminti kremuka su avieciu aromatu is AN, i 120 ml. sulasinau beveik visus 5 ml ir jokio kvapo kreme. Reiks gal is AZ siustis avieciu kvapikli, nes is AZ Mango tai labai skanus ir neerdaugiausiai reikia.

tai idomu kiek procentu yra AN avieciu ekstrakte alkoholio?
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 07 07, 12:54)

man labai patinka naudoti kremuose avieciu sausa ekstrakta, sauniai sutraukia poras, suteikia odai skaistumo, o emulsijai grazia spalva ir kvapa wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 07, 19:20)
man labai patinka naudoti kremuose avieciu sausa ekstrakta, sauniai sutraukia poras, suteikia odai skaistumo, o emulsijai grazia spalva ir kvapa wub.gif

O avieciu ekstrakta perki AN?
Papildyta:
QUOTE(Palomina @ 2011 07 07, 19:06)
aha chalvos man irgi neprimena..
tai idomu kiek procentu yra AN avieciu ekstrakte alkoholio?

Radau kad 15% alkoholio
Atsakyti
"Priraugiau" kelis stiklainiukus žolelių aliejuje, pastačiau kur bus šilčiau, bet pirmą kartą fitolį bandau gamint, nesuprantu, kaip reikia uždengt - ar dangteliu užsukt, ar merliuku aprišt ir viskas? Tamsaus stiklo indų neturėjau, tai juoda agroplėvele apsukau, kad saulė tiesiogiai neveiktų. Nes rašo pastatyt saulėj, o man kažkaip atrodo kad nelabai gerai ji žolėms, džiovint tai pavėsy reikia.
Dabar vingiorykštės hidrolatas verda. Kvepia visi namai, gerai susikonstravau "aparatą", tai niekas pro šoną negaruoja, gera išeiga bus... Gal dar mėtų reiks pasidaryt.
Agurkų kremas sveikas gyvas, matysim kiek ilgai toks bus, nes apie 100 ml turiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 07 07, 17:25)
O avieciu ekstrakta perki AN?

AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 07, 22:45)

na sekanciu uzsakymu reiks ir man atsisiusti isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 07, 17:20)

QUOTE(alioniukas @ 2011 07 07, 20:45)

Bet tai čia tie patys aviečių milteliai kaip ir AN? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Placebo. @ 2011 07 07, 19:10)
Bet tai čia tie patys aviečių milteliai kaip ir AN? g.gif

maciau AN ananasu, apelsinu zieveliu, braskiu miltelius, avieciu nemaciau g.gif , jei buvo kada, tai gali buti kad tokie patys kaip AZ
Atsakyti