Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(sauliuxxx @ 2011 07 21, 11:06)
As fitolius arba laikau kur nors tamsiai padejus, arba, jei noriu greitai, tai uzdarytame stiklainelyje palaikau kelias valandas vaiko buteliuku sildykleje, apie 30-40 laipsniu  ax.gif

O hidrolatus kiek dariau, sugedo tik pirmieji du, nuo tada pradejau visus distiliavimui naudojamus indus kuo kruopsciausiai dezinfekuoti spiritu (viska, puoda, dubenis, buteliuka, net piltuveli) ir nebededu ranksluoscio, o tik atitaikiau toki dubeni, kuris idealiai tinka puodui. Nuo tada ne vienas hidrolatas nera sugedes, tiesa, ilgiau 2-3 men jie pas mane nesilaiko, buna suvartoti  biggrin.gif

tai gal reikia ir man tada viską kruopščiai dezinfekuoti blush2.gif gal tikrai dėl to:)
Atsakyti
Per kiek laiko ateina siuntinys iš AZ ? Man rašo, kad vakar įdėjo, o planuojama įteikti 27 d. Tai visą savaitę keliaus. O kažkuri sakėte, kad per tris dienas atėjo. ax.gif O užsakiau penktadienį. Tai beveik dvi savaitės nuo užsakymo. Jau taip laukiu...
Papildyta:
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 07 21, 11:06)
As fitolius arba laikau kur nors tamsiai padejus, arba, jei noriu greitai, tai uzdarytame stiklainelyje palaikau kelias valandas vaiko buteliuku sildykleje, apie 30-40 laipsniu  ax.gif

O hidrolatus kiek dariau, sugedo tik pirmieji du, nuo tada pradejau visus distiliavimui naudojamus indus kuo kruopsciausiai dezinfekuoti spiritu (viska, puoda, dubenis, buteliuka, net piltuveli) ir nebededu ranksluoscio, o tik atitaikiau toki dubeni, kuris idealiai tinka puodui. Nuo tada ne vienas hidrolatas nera sugedes, tiesa, ilgiau 2-3 men jie pas mane nesilaiko, buna suvartoti  biggrin.gif

Man rankšluostis irgi nepatinka, bet kol kas dėdavau. Puodas ir dubuo mano iš vieno komplekto, tinka dydis, bet kažkaip nėra vis tiek taip sandaru kaip su rankšluosčiu. Aš prisigaminau daug, turėtų užtekti ilgam, sudėjau kai kuriuos į šaldytuvą, o kai kuriuos užšaldžiau.
Atsakyti
Paskutini siuntini gavau iš AZ per dvi savaites,man pasirode kad ilgokai.
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2011 07 21, 16:05)
Paskutini siuntini gavau iš AZ per dvi savaites,man pasirode kad ilgokai.

Sekmadieni užsakiau-penktadienį jau turejau. 5 dienos.
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 07 21, 14:34)
Per kiek laiko ateina siuntinys iš AZ ? Man rašo, kad vakar įdėjo, o planuojama įteikti 27 d. Tai visą savaitę keliaus. O kažkuri sakėte, kad per tris dienas atėjo. ax.gif O užsakiau penktadienį. Tai beveik dvi savaitės nuo užsakymo. Jau taip laukiu...

as sekmadieni uzsisakiau, o ketvirtadieni vos spejau atsikelti (apie 9 val ryto) paskambino is Fedex ir pasake, kad pristatys siuntinuka..
Atsakyti
Kai užsisakiau pirmą nediduką, tai greit gavau, panašiai kaip Palomina. Vėliau didesnio jau reikėjo palaukt virš savaitės. Vasara dabar, ir ten žmonės atostogauja...
bigsmile.gif Vakar gaminau pirmą kietą šampūną pagal Palominos receptą - gavosi, su patobulinimais, savo reikmėms prisitaikymais, liapsusu vienu ( dėjau skysto aloe ekstr., tai ta dalim pamažinau vandens. Sugalvojau kad labai tiršta, nežinau kokia konsistencija turi būt, šliūkštelėjau likutį, praskydo... (Šaldytuvas padėjo padėtį ištaisyt). Dariau sūnui, jam paugliški spuogai gyvent neduoda, yra ir plaukuotoj galvos daly, tai dar dėjau bisabololio, cinko miltelių, Bacti-pur, dar riebalinio sluoksnuo atstatytojo. O kai apstingsta, tai formuot labai buvo patogu įdėjus į polietileno ploniuką maišelį - prie rankų nelimpa, gražiai užglostai, gali suformuot kaip nori. Džiūna dabar... Taip ir iš formelių apstingęs gerai išsiimtų. Ir aš išbandysiu, žinosiu ar man tokie šampūnai tiks.
Vakar beždžioniavimo diena buvo. Kremas pagal Palominos receptą be emulsiklių... nesigavo. Gavosi panašus pienelis su trim emulsikliais, na tegul tik neatsiskiria dalys, sutepsiu. Čia perdaug laisvai sau leidau interpretuot receptą, tai toks ir rezultatas. Bet odai tai gerai vistiek. Emulsinau su Bellina vašku - nesigavo. Pridėjau Gelisucre - nieko gero. Tada Agaro guma padarė pienelį. Va kiek išbandžiau...
Orchidėjų kremas, beje, irgi susisluoksniavo - pamaišau prieš tepdama, nedaug beliko. Bet man su gatavais receptais nekas. Noriu keist, kai pakeičiu - negerai. Ech, mokytis dar ir mokytis. Šiandien vakare darysiu kremą su Olive Douceur. Dabar kruopščiai skaičiuoju kiek ko dėsiu, tikiuos pasiseks. Perdarinėju AZ receptą - jų mintis ir proporcijos, tik kiek kitos dalys (aliejai, vandenys, pagerinimai pagal mano pageidavimą). blush2.gif
Ačiū jums, visos mergaitės - labai įdomus su jumis gyvenimas! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 21, 18:06)
    Vakar beždžioniavimo diena buvo. Kremas pagal Palominos receptą be emulsiklių... nesigavo.

pagal kuri recepta darei? ka i ka konkreciai keitei?
Atsakyti
na merginos žiūriu normaliai iš AZ siuntiniai ateina, o mano užsakytas praėjusį ketvirtadienį, bet dar negavau net nuorodos blink.gif

parašiau laišką, tačiau jokio atsakymo schmoll.gif
ar buvo kuriai, kad užsakymą rinktų daugiau nei savaitę?
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 07 21, 19:11)
na merginos žiūriu normaliai iš AZ siuntiniai ateina, o mano užsakytas praėjusį ketvirtadienį, bet dar negavau net nuorodos blink.gif

parašiau laišką, tačiau jokio atsakymo  schmoll.gif
ar buvo kuriai, kad užsakymą rinktų daugiau nei savaitę?

man buvo, pats pirmas siuntinys. Už vėlavimą įdėjo 10 ml aliejaus biggrin.gif
Atsakyti
Palominai: receptas geras, tai man reikia bash.gif bash.gif Patiko mintis kad be emulsiklių (6ml.tamanų, 3g. mango sviesto,4g. taukmedžio, 8 ml. sezamų, 8ml. simondsijų aliejų, trys hidrolatai ir t.t.). Neturėjau tamanų, neturėjau simondsijų aliejų, dėjau aviečių, truputį šaltalankių, pusę mango keičiau murumuru sviestu (rūpėjo išbandyt). Gal tamanai būtų padėję padaryt viską teisingai, o dabar - patryniau aliejų mišinį, skystas toks atrodė... Na ką, maniau, ogi pabandysiu su vašku gamint. Riebalų daugiau nei pusė, lyg ir galima būtų...Dar nė karto su jokiu nedarius, nagai niežti... Pašildžiau, įdėjau 3ml Cera Bellina. Bet per trumpai turbūt šildžiau ir sumaišiau su per šaltais hidrolatais - gražiai išplaukė aliejų kleckas tokiose pasukose...Ir termometrą turiu, bet tingėjau matuot, vėlai labai būriau. Dabar užtat žinau kaip atrodo, kai nesigauna mirksiukas.gif Bet masažą su kūriniu MB padariau - pateeeeenkintas...
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 07 21, 14:34)
Per kiek laiko ateina siuntinys iš AZ ?

Man krovė AZ savaitę ir kelias dienas, atkeliavo dabar. Sesuo priėmė ir vėl išsilieję produktai doh.gif tik siunčiau foto jiems, tai atsiuntė iš naujo, dabar vėl doh.gif pastebėjau, kad labai tiršti produktai išteka iš tų buteliukų. Tai vėl turėsiu fotografuoti, ir jiems rašyti, o daiktai tai ne mano, o kitų merginų užsakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 21, 20:18)
Palominai:  receptas geras, tai man reikia bash.gif  bash.gif  Patiko mintis kad be emulsiklių (6ml.tamanų, 3g. mango sviesto,4g. taukmedžio, 8 ml. sezamų, 8ml. simondsijų aliejų, trys hidrolatai ir t.t.). Neturėjau tamanų, neturėjau simondsijų aliejų, dėjau aviečių, truputį šaltalankių, pusę mango keičiau murumuru sviestu (rūpėjo išbandyt). Gal tamanai būtų padėję padaryt viską teisingai, o dabar - patryniau aliejų mišinį, skystas toks atrodė... Na ką, maniau, ogi pabandysiu su vašku gamint. Riebalų daugiau nei pusė, lyg ir galima būtų...Dar nė karto su jokiu nedarius, nagai niežti... Pašildžiau, įdėjau 3ml Cera Bellina. Bet per trumpai turbūt šildžiau ir sumaišiau su per šaltais hidrolatais - gražiai išplaukė aliejų kleckas tokiose pasukose...Ir termometrą turiu, bet tingėjau matuot, vėlai labai būriau. Dabar užtat žinau kaip atrodo, kai nesigauna mirksiukas.gif Bet masažą su kūriniu MB padariau - pateeeeenkintas...

nu jo, del tamanu ir nesigavo matyt.. juos reikejo keisti pvz mango arba sviestmedziu.. vietoj jojobos galima bet koki alieju naudoti..
man kai tik pasidariau si kremuka be emulsikliu buvo labai skystas, nes ir skystu alieju daug ir siaip karsti orai, tai ir sviestai suminksteje.. bet ikisau as ji i saldytuva, tai dabar kremiskas kremas smile.gif idomu kiek isbus geras, nes konservantu tai nedejau (tik rozmarinu CO2 dejau)..
Atsakyti