Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

man hidrolatai negenda, stovi po metus ramiai be jokio saldytuvo.
o augalus is fitoliu man irgi gaila ismesti, as su jais kuna issitrinu taip pat , tik be cukraus thumbup.gif
beje dengiu dangteliu ne marle.ir laikau 40 dienu: du menulio ciklus.
Atsakyti
As bandziau darytis jazminu ziedu fitoli, užpyliau alyvuogiu aliejumi. Po kurio laiko atidariau ir jis man pasirode žiauriai paruges, išpyliau lauk. Gal ne visi augalai fitoliams tinkami g.gif , ar gal alyvuogiu aliejus netiko. Palikau nesupratus schmoll.gif
Atsakyti
as bandysiu su medetkom 4u.gif tik nezinau kuom pilt -alyvuogiu ar simodsiju -nes ir to, ir to daug turiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 07 20, 11:55)
as bandysiu su medetkom  4u.gif tik nezinau kuom pilt -alyvuogiu ar simodsiju -nes ir to, ir to daug turiu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

aš dariau medetkų-ramunėlių fitolį žiemą, tai pyliau alyvuogių aliejumi ax.gif
Atsakyti
o ar galima fitoliui aliejus pilt ne vienos rusies? g.gif na pvz piltum ir neuztektu kazkiek biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
as visada pilu vienos rusies alieju ir vienos rusies augalus. paskui jei reikia fitolius maisau. siaip su alyvuogiu aliejum man patiko tik berzai. kitus darau su migdolu.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 07 20, 06:48)
Kas čia per medus rožių žiedlapių?smile.gif koks jo panaudojimas?

na, jei turit daug kvepianciu roziu ziedlapiu, savo, ne is parduotuves, galit pabandyti. Toki "medu" galima valgyti (indai mane vaisino ir roziu uogiene, labai skanu), bet galima naudoti ir kosmetikos gamybai.
Ajurvedinis metodas: pas mane 150ml indelis, tai per puse svieziu roziu ziedlapiu ir cukraus. Deti tiesiog sluoksniais. Uzdengti dangteliu ir laikyti ant saules apie 2-3 savaites, jei nera saules galima ir orkaiteje iki 50C, bet as nedejau. Nes siuo atveju kuo ilgiau ziedlapiai mirkysis cukruje tuo stipresnis koncentratas. Jau po keleta dienu labai gerai matosi skystis, ziedai nuseda, todel reiktu papildyti. Paskui nukosti. Labai stipriai kvepia!!!!!saldus ir roziu skonio wub.gif Laikyti ne saldytuve, o tamsioje vietoje, neprarugsta smile.gif
Sumaisius gauta medu su pieno milteliais iki siek tiek kietos mases, imesti keleta gabaleliu i karsta vone. Siltame vandenyje medus istirpsta ir toki stipru kvapa paskleidzia wub.gif wub.gif , na o pieno milteliai cia jau kas megsta pieno vones ax.gif
Net gi i kuno krema idejus nedaug medaus labai stiprus kvapas iseina
Atsakyti
Kokia dalis naudojama berzu fitoliui? turiu prisidziovinus jaunu lapeliu. ir kam galima naudoti?
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 20, 14:19)
na, jei turit daug kvepianciu roziu ziedlapiu, savo, ne is parduotuves, galit pabandyti. Toki "medu" galima valgyti (indai mane vaisino ir roziu uogiene, labai skanu), bet galima naudoti ir kosmetikos gamybai.
Ajurvedinis metodas: pas mane 150ml indelis, tai per puse svieziu roziu ziedlapiu ir cukraus. Deti tiesiog sluoksniais. Uzdengti dangteliu ir laikyti ant saules apie 2-3 savaites, jei nera saules galima ir orkaiteje iki 50C, bet as nedejau. Nes siuo atveju kuo ilgiau ziedlapiai mirkysis cukruje tuo stipresnis koncentratas. Jau po keleta dienu labai gerai matosi skystis,  ziedai nuseda, todel reiktu papildyti. Paskui nukosti. Labai stipriai kvepia!!!!!saldus ir roziu skonio wub.gif  Laikyti  ne saldytuve, o tamsioje vietoje, neprarugsta smile.gif
  Sumaisius gauta medu su pieno milteliais iki siek tiek kietos mases, imesti keleta gabaleliu i karsta vone. Siltame vandenyje medus istirpsta ir toki stipru kvapa paskleidzia wub.gif  wub.gif , na o pieno milteliai cia jau kas megsta pieno vones ax.gif
Net gi i kuno krema idejus nedaug medaus labai stiprus kvapas iseina

aj tai čia su cukrum:) aš kažkaip galvoju, gal su medum, o ne su cukrum taip daryti. Kaip tik turiu šviežio medaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 07 20, 11:44)
man hidrolatai negenda, stovi po metus ramiai be jokio saldytuvo.
o augalus is fitoliu man irgi gaila ismesti, as su jais kuna issitrinu taip pat , tik be cukraus  thumbup.gif
beje dengiu dangteliu ne marle.ir laikau 40 dienu: du menulio ciklus.

Bet ilgiau turbūt galima laikyti ( neužrašiau datos kada pamerkiau blush2.gif ).
Papildyta:
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 07 20, 16:01)
aj tai čia su cukrum:) aš kažkaip galvoju, gal su medum, o ne su cukrum taip daryti. Kaip tik turiu šviežio medaus  ax.gif

Man irgi su medum kažkaip patraukliau. Tai vis tik gaminant fitolį laikyti saulėje ar tamsoje, juk aliejus tamsoje reikia laikyti?
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 07 21, 09:35)
Tai vis tik gaminant fitolį laikyti saulėje ar tamsoje, juk aliejus tamsoje reikia laikyti?

as vakar dariau ir padejau i spintele tamsoj 4u.gif ziureism kas gausis 4u.gif pirmas toks gaminys 4u.gif
Atsakyti
As fitolius arba laikau kur nors tamsiai padejus, arba, jei noriu greitai, tai uzdarytame stiklainelyje palaikau kelias valandas vaiko buteliuku sildykleje, apie 30-40 laipsniu ax.gif

O hidrolatus kiek dariau, sugedo tik pirmieji du, nuo tada pradejau visus distiliavimui naudojamus indus kuo kruopsciausiai dezinfekuoti spiritu (viska, puoda, dubenis, buteliuka, net piltuveli) ir nebededu ranksluoscio, o tik atitaikiau toki dubeni, kuris idealiai tinka puodui. Nuo tada ne vienas hidrolatas nera sugedes, tiesa, ilgiau 2-3 men jie pas mane nesilaiko, buna suvartoti biggrin.gif
Atsakyti