Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Daddygirl @ 2011 07 19, 19:36)
argi nejuokingas dialogas? smile.gif

rasai, kad netinka sitas produktas plaukams ir abejoji, ar gaminti kieta sampuna.
galvoju, padesiu, paziurejus i sudeti rasau, kad cia ne sampunas, cia muilas. muilas labai retai kam plaukams tinka. nera prasmes jo lyginti su sampunais (kietais ar skystais).
o Tu man atsakai: cia yra sampunas.

blink.gif
biggrin.gif  biggrin.gif

Daddygirl, ten ant pakuotės ir aprašyme rašo, kad šampūnas, tik sudėtis matyt kaip muilo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 19, 15:07)
kiek prisimenu butent saknyse yra alantoino, ir tik 4-5%. Jei daryti istrauka, liks dar maziau, ir jei istrauka naudoti ne gryna, tai visai mazai gaminyje bus alantoino g.gif

as esu bandziusi tiesiog vandenine istrauka naudoti kaip kauke tai efektas puikus thumbup.gif , o pagal alantoino kieki tai augalas kuris daugiausia jo turi. po jos eina agurkle, plaute ir agurkas lieka 4 vietoje... tai pagalvojau gal kuri bande, jei jau su agurkais bando... g.gif
Papildyta:
gal reiks paciai ka nors pabandyti su tauke, bet va galvojau gal kas jau turi patirties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 07 19, 22:20)
as esu bandziusi tiesiog vandenine istrauka naudoti kaip kauke tai efektas puikus  thumbup.gif , o pagal alantoino kieki tai augalas kuris daugiausia jo turi. po jos eina agurkle, plaute ir agurkas lieka 4 vietoje... tai pagalvojau gal kuri bande, jei jau su agurkais bando... g.gif
Papildyta:
gal reiks paciai ka nors pabandyti su tauke, bet va galvojau gal kas jau turi patirties smile.gif

o kuri agurklės dalis? šaknys?
bujoja agurklės pas mane, reikėtų daugiau naudos iš jų išspausti biggrin.gif kažin, gal kuri jau gaminot kažką iš agurklių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2011 07 19, 22:24)
o kuri agurklės dalis? šaknys?
bujoja agurklės pas mane, reikėtų daugiau naudos iš jų išspausti biggrin.gif kažin, gal kuri jau gaminot kažką iš agurklių? ax.gif

del agurkliu tai nezinau, nes neturiu ju, bet itariu, kad seklos greiciausiai... turiu tik taukes ir agurku smile.gif
Papildyta:
beje, tauke dar turi nemazai amino rugsciu ir proteinu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2011 07 19, 13:54)
mergaitės, pamenu, buvo kalbėta apie aromatinius ekstraktus. Bet dabar nebeatknisu, kur doh.gif Kas turėjot žemuogių ekstraktą, ar vertas dėmesio? ax.gif
aciuks.gif

Turim, kvepia skaniai žemuogem. Kai gavau, daviau namiškiams uostiti visus kvapus, tai iškarto atspejo, kad žemuoges biggrin.gif
Atsakyti
kas darosi fitolius? kiek laiko laikyti zaliava uzpilta aliejum? ir kaip uzdengiat ta zaliava? ar dangteliu, ar merliu, ar? 4u.gif ir kur laikjot? skaiciau ant saules rekomenduoja g.gif uzsimaniau is medetku pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 07 20, 05:37)
kas darosi fitolius? kiek laiko laikyti zaliava uzpilta aliejum? ir kaip uzdengiat ta zaliava? ar dangteliu, ar merliu, ar? 4u.gif ir kur laikjot? skaiciau ant saules rekomenduoja g.gif  uzsimaniau is medetku pasidaryt 4u.gif

stai cia trumpai paaiskinta 4u.gif . Nors as tai nevisada ant saules laikau (ant saules gaminau medu is roziu ziedlapiu, puikiai kvepia wub.gif ), jei ziema tai ant radiatoriaus, jei vasara, tai tiesiog uzpilu zaliava aliejumi, pries tai ji pasildant iki kokiu 40laipsniu. Ir laikau tamsioje vietoje, daznai papurtant.
Beje, neismeskite jau panaudotus ziedus ziedelius, jie puikiai sueina paskui kaip kuno sveitiklis smile.gif , galima siek tiek pasmulkinti ir naudoti grynas, nes vistiek juose lieka aliejaus, arba dar prideti siek tiek cukraus.

Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 20, 09:34)
stai cia trumpai paaiskinta  4u.gif  .  Nors as tai nevisada ant saules laikau (ant saules gaminau medu is roziu ziedlapiu, puikiai kvepia wub.gif ), jei ziema tai ant radiatoriaus, jei vasara, tai tiesiog uzpilu zaliava aliejumi, pries tai ji pasildant iki kokiu 40laipsniu. Ir laikau tamsioje vietoje, daznai papurtant.
Beje, neismeskite jau panaudotus ziedus ziedelius, jie puikiai sueina paskui kaip kuno sveitiklis smile.gif , galima siek tiek pasmulkinti ir naudoti grynas, nes vistiek juose lieka aliejaus, arba dar prideti siek tiek cukraus.

aciu wub.gif ,vakar tam 'pati sau' ir buvo paskutinis skaitymas vakare biggrin.gif
o tamsoj laikai, uzdengi dangteliu ar kuom? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 20, 09:34)
stai cia trumpai paaiskinta  4u.gif  .  Nors as tai nevisada ant saules laikau (ant saules gaminau medu is roziu ziedlapiu, puikiai kvepia wub.gif ), jei ziema tai ant radiatoriaus, jei vasara, tai tiesiog uzpilu zaliava aliejumi, pries tai ji pasildant iki kokiu 40laipsniu. Ir laikau tamsioje vietoje, daznai papurtant.

Kas čia per medus rožių žiedlapių?smile.gif koks jo panaudojimas?

o aš belenkiek žiedlapių prisirinkau per šias savaites, tai susidėjau į šaldiklį..nes man žinokit savaitė kita ir rožių hidrolatas sugenda doh.gif jums ilgai laikosi?
Atsakyti
man gaminti hidrolatai negenda. Bet vienai merginai norejau pasirodyti savo gaminius. Bijunu koks buvo toks ir liko viskas su juo ok, bet va jazminu kur dariau, toks jausmas kad ten tik vanduo, neliko kvapo g.gif , su ramunelem irgi viskas ok. idomu kodel taip. Laikau saldytuve.
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2011 07 20, 09:56)
man gaminti hidrolatai negenda. Bet vienai merginai norejau pasirodyti savo gaminius. Bijunu koks buvo toks ir liko viskas su juo ok, bet va jazminu kur dariau, toks jausmas kad ten tik vanduo, neliko kvapo g.gif , su ramunelem irgi viskas ok. idomu kodel taip. Laikau saldytuve.

aš irgi laikau šaldytuve..pirmasis hidrolatas po mėnesio užsitraukė pelėsiu, kitas prasmirdo.
tai db darausi lb nedidelius kiekius, kad spėčiau sunaudoti blush2.gif
Atsakyti
mano hidrolatai negeda, bet vakar pažiūrėjau, kad bijūnų hidrolato dugne truputį nuosėdų yra. Tačiau kvapas nepakitęs g.gif
O erškėtrožių žiedlapius, kurių buvau daug prisirinkusi, susidžiovinau - bus žiemai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jutare: 20 liepos 2011 - 09:44