Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios, XIII tema

QUOTE(Gladiola @ 2011 07 15, 20:12)
as tai kaitinau kartu su hidrolatais. Gal ten ne papaino milteliai? blink.gif

Nu etiketeje raso , kad papainas, nebent AN sumaise biggrin.gif Trecia karta dariau nedejus alavijo gelio, nebuvo tokio cirko. Tai greiciauisiai jis ir buvo kaltas g.gif
Atsakyti
smile.gif Persidariau orchidėjų kremą pagal savo skonį - dabar jau gerai, lengvesnis ir labiau drėkina. AZ receptas buvo maždaug toks (30ml) Emulsinis vaškas N2 2,1g., rožių vanduo 19,5ml, agurklių aliejus 3ml., orchidėjų koncentratas 1,2 ml., Algo boost jeunese 15 lašų, kolagenas 2 lašai, vit. E 2 lašai, Naticidas 6.
Na tai kadangi užsipirkau čampakų, tai papildžiau 5ml jų vandens, 10 lašų nerolio eliksyro, 10 lašų AZ drėkinančio komplekso, ir jau pamėgto gelisucre emulsiklio 1 ml. Kitas reikalas! thumbup.gif Kažin, ar bus galima pakartot, ar visada reiks tokį dviem etapais darytis... lotuliukas.gif Nežinau, ar man emulsiniai vaškai netinka, ar agurklės per riebios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jokūbo mama @ 2011 07 15, 16:30)
gal galėtumėte parašyti kokio balzamo po skutimosi receptą ką darote savo vyrams, ar šiaip kokį mišinuką, būčiau liabai dėkinga, noriu ir aš kokį gėrį savajam padaryti smile.gif

Alavijo gelis + šaltalankių aliejus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Simtakoje @ 2011 07 15, 16:55)
O kokį pagrindą į šampūną dedate?  ax.gif

Maniškis pirmas darytas receptukas.
Šiandien buvau kirpykloj, tai kirpėja gyrė plaukus, sakė visai nenulūžinėję, tik galiukus pasiūlė kiek padrėkinti. Aš apleidus aliejines kaukes ir balzamiukus, kiekvieną dieną fenuoju. Tai tas šampūnas bene vienintelė plaukų priežiūra.
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 07 16, 01:04)
Maniškis pirmas darytas receptukas.
Šiandien buvau kirpykloj, tai kirpėja gyrė plaukus, sakė visai nenulūžinėję, tik galiukus pasiūlė kiek padrėkinti. Aš apleidus aliejines kaukes ir balzamiukus, kiekvieną dieną fenuoju. Tai tas šampūnas bene vienintelė plaukų priežiūra.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Kaip ir dera karštakošei naujokei, aš su klausimais ir pastebėjimais.
Noriu susirinkt EA rinkinį, kad ateity būtų toks bazinis komplektas kvepalams pasigamint. Žinau geriausi KN, man neatrodo blogi ir AZ, o kaip CS (costalscents)?
Turiu jų pora, na nepatyrus neatskiriu, geri ar blogi. Pirkau EA ekstra Ylang ylang, kvapas labai švarus ir ilgai išliekantis. Bet dėl kokybės - nu neišmanau dar tiek... Tačiau tikrai kitoks negu KN ekstra ylang. (septynias temas sukramčiau ir susikonspektavau kas atrodė reikšminga)
Ankstesnėse temose radau, kad CS pigmentai geri, micos, o apie EA kažkaip nepastebėjau. Jei užsisakinėt, tai galvoju ar verta dar ką prigriebti...
Pasigaminau seruma priešraukšlinį, raminantį, drėkinantį - labai patenkinta, tepu prieš kremą. Pernakt beveik sugijo sutrūkę lūpų kampučiai, tai dabar ir dieną vis juo patepu. Dar patobulinsiu, padarysiu antrą(patikrinsiu) ir tada įdėsiu receptą.

Gal ne visai ekologiškas, bet mano naujas "išradimas" - kad geriau laikytųsi seniau gaminti kremukai, ant dangtelio purkštelėjau Octenisept ir nuvaliau, nepalikau. Manau, gerai užmuš atklystančias bacilas, veistis gi ne pačiam kreme, o pirmiausia ore pradeda, tada jau gilyn lenda... Ar labai blogai padariau? Naudoji, čiupinėji, užsiteršia... Ar geriau spiritu pavalyt reikėjo? Patarkit, patyrusios labiau!
Nesinori man konservantų dėti labai daug.

Ir dar ką darysiu kai tik atsidarys po savaitgalio kanceliarinės prekės - sužymėsiu buteliukus butelaičius pagerinimų. Prisipirkau visko, žinau kas nuo ko, kam skirta kaip veikia, bet kame tirpsta - bent jau man pasimiršta dar... Suklijuosiu spalvotus kainų lipdukus: mėlynas(ar žalias) - tirpus vandeny, geltonas -aliejuje... Nes dariau tą serumą ir vis tai į užrašus, tai į kompą lendu. Nepatogu baisiausiai...

Na, rodykitės ką per savaitgalį pribūrėt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 17, 14:22)
bigsmile.gif  Kaip ir dera karštakošei naujokei, aš su klausimais ir pastebėjimais.
    Noriu susirinkt EA rinkinį, kad ateity būtų toks bazinis komplektas kvepalams pasigamint.  Žinau geriausi KN, man neatrodo blogi ir AZ, o kaip CS (costalscents)?
Turiu jų pora, na nepatyrus neatskiriu, geri ar blogi. Pirkau EA ekstra Ylang ylang, kvapas labai švarus ir ilgai išliekantis. Bet dėl kokybės - nu neišmanau dar tiek... Tačiau tikrai kitoks negu KN ekstra ylang.

Na, rodykitės ką per savaitgalį pribūrėt wub.gif

As tai galiu pasakyti, kad neskubedama rink savo EA, absoliutu ir t.t. kolekcija.. Geriausia tai pries perkant visada pauostyti kvapus ir matysi ar tau patinka, ar ne, reikia tau jo, ar nereikia.. Be to ir per kisene kerta neblogai smile.gif
Del EA kokybes, tai as pvz uz etalona laikau KN aliejus ir jei pvz pauostau kitu pardaveju eterinius al. tai visada sulyginu su KN.. as neblogai isimenu kvapus, tai galiu net po ilgo laiko neuostymo pasakyti ar skiriasi, kaip skiriasi ir pan., man nebutina sudejus du buteliukus lyginti kuris geresnis, o kuris prastesnis ir pan..
Sakai, kad skiriasi tau KN ir kitos firmos ylang ylang extra EA.. Normalu, kad kazkiek skiriasi.. net to pacio tiekejo gali skirtis EA kvapai (aisku niuansais, o ne labai zenkliai) vienais metais ar kitais.. priklauso gi kokie orai buvo kai augo augaliukai ir t.t.
Beje, kuriant kvepalus ir kvapo niuansas daug ka reiskia.. Tarkim levandu yra keliu rusiu EA, jie visi skirsis kvapu kazkiek, tai kuriant kvepalus, nebutinai tiks bet kuri levanda.. is tu keliu turimu, vienos gal tiks labiau, kitos - maziau, arba visai netiks.. Taigi, kuo turima kvapu palete bus didesne, tuo pasirinkimas bus geresnis, lengviau bus kurti..

As siandien koki faina "kremuka" be emulsikliu pasigaminau rolleyes.gif tuoj eisiu fotografuoti ir i blog'a recepta ikelsiu..
Atsakyti
Turiu klausimą dėl savo gamybos kietų šampūnų: ar jie išplauna aliejines kaukes? ax.gif
Atsakyti
Taip wink.gif ką tik išsiploviau galvą aliejuotą wink.gif
Atsakyti
Ačiū, Palomina.
Vadinas pirktis ramiai po trupučiuką iš KN, svajot apie kvepalų kūrimo pamokėles nors kelias, o iš kitur nebent dėl įvairovės kvapo atspalvių. Įsimenu ir aš kvapus, gal ne taip gerai, neišlavinta dar mano uoslė, bet kai gryžta MB iš medžioklės, neklausiu ką nušovė-užuodžiu, sakau gali mane vietoj šuns vežtis...
Ir kremus gaminti man labiausiai patinka dėl kvapo. Hidrolatai kvepia, aliejai, sviestai, viskas kvepia ( man tik levandos smirdi, nieko su jomis nepirkau) - gaminiai su savo kvapu net ir be EA, o jei dar mėgstamo įlašini - pasaka... Vakar pasitepiau kūną, tai dar ir šiandien visi namai kremu kvepia, o atrodo vos keli lašeliai eterinių įdėta...

Klausimas: kodėl kosmetikai nelabai gerai Agaro guma? Nusipirkau geliukams, o senose temose radau kad vengti reikėtų, o kodėl - nežinau. Ar jį tik maistui naudot tinka?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 17, 17:19)
Vakar pasitepiau kūną, tai dar ir šiandien visi namai kremu kvepia, o atrodo vos keli lašeliai eterinių įdėta...

koki EA naudojot ? bigsmile.gif
Atsakyti
Keletą dėjau, kad agurkus užmuštų - ir tas derinukas man patinka. 100ml - 2 lašiukai ylang, 2 bergamotės, 2 pelargonijos ir 1 kedro. Atskirai bergamotė su pelargonija man nelabai, o čia mano nosiai skaniai susijungė į tokią gėlių pievą. Žole kvepia, bet man malonu. Ai, dar vakar vonia su EA dariaus, gal nuo jos taip visur prakvipo? g.gif Irgi kelių EA po porą lašiukų. Truputis gerai, kai daug - tai schmoll.gif
Aromantic knygoj išskaičiau - jei veidui naudoti EA, tai 1 lašas į 10 ml. gaminio. Kvėpinu veido kremus, bet ne daugiau, ir kūnui panašiai, man gana...
Atsakyti