QUOTE(Citrinmedis @ 2014 03 02, 21:57)
Man tai atrodo kazkokia kitokia pieno krize... gal ka patarsit. Atrodo jo yra daug ir bega gerai, bet man atrodo jis yra per liesas. Vaikas neprivalgo, atrodo kiaura para galetu zysti. Neimanoma pamaitint. Taigi tiesiog viena diena neistveriau r nusipirkau misinuka. duodu du kartus misinuko ryte viena porcija ir vakare ir aisku MP kada nori. Ir privalgymo reikaliukai susitvarke. Bet noreciau maitint vien tik krutim. Gal galit ka patart? Ar man tik panika cia kokia? Jei primaitinesiu tai gali pienuko ir nebelikti? ar gali but pienas per liesas ir nepatenkinti kudikio poreikiu?
Iš ko jūs nusprendėt, kad pienas per liesas? Tikrinot riebumą ar kaip? Pienas yra toks, kokio reikia Jūsų mažyliui, jis negali būti per liesas ar per riebus. Kūdikiui krūtis yra ne tik maistas, bet ir buvimas su mama - šiluma, kūno artumas, saugumas, ramybė. Jeigu vaikas pakankamai šlapinasi (6 ir daugiau kartų per parą) yra guvus, sveikas ir laimingas, tuomet pieno tikrai užtenka ir nereikia nerimauti.
Jeigu primaitinsit mišinuku, palaipsniui pienuko mažės, nes vaikutis mažiau žįs, jis mažiau užsisakys ir organizmas supras, kad pieno reikia gaminti mažiau. Kitas dalykas - mišinukas yra sunkiau virškinamas, juo labiau apkraunamas mažas kūdikio skrandukas, todėl jis greičiau pasisotina.
Nepamirškit, kad kūdikis ne koks robotas, pas jį apetitas kinta kaip ir pas suaugusį žmogų - galbūt šiuo metu Jūsų vaikutis išgyvena augimo šuolį ir todėl dažnai žinda. O žiūrėkit gal po kelių dienų jis išvis ims mažai valgyti, tada panikuosit, kad vaikas krūties nebeima. Žodžiu, mano patarimas toks - nepanikuokit, išmeskit mišinuką, neduokit čiulptuko, duokit žįsti tiek kiek mažylis nori, juk toks ir yra maitinimas pagal vaiko poreikius - tiek dažnai ir tiek ilgai kaip mažiukas nori ir aplamai labiau pasitikėkit mažiuku, protingesni jie už mus yra sėkmės