QUOTE(Briediene @ 2009 09 16, 17:50)
Nesiginčykim be reikalo Be abejo, normos reikalingos, jei mama turi nuspręsti, kiek maisto duoti kūdikiui!!!
Aš tik noriu pasakyti, kad niekas nežino (jei nesinuomoja brangių svarstyklių ar neturi jų iš kur pasiskolinti), kiek MP suvalgo žindomas vaikiukas. Ir jei suvalgo pvz. per daug - tai ką, nebeduosi pieniuko??? Arba kaip mano atveju - kai suvalgo kur kas mažiau negu norma, bet priaugo svorio 1,5 kg/mėn. - tai duoti mišinuko???
Aš tik noriu pasakyti, kad niekas nežino (jei nesinuomoja brangių svarstyklių ar neturi jų iš kur pasiskolinti), kiek MP suvalgo žindomas vaikiukas. Ir jei suvalgo pvz. per daug - tai ką, nebeduosi pieniuko??? Arba kaip mano atveju - kai suvalgo kur kas mažiau negu norma, bet priaugo svorio 1,5 kg/mėn. - tai duoti mišinuko???
Jei svoris gerai auga, tai nematau reikalo kaskart sverti, ar vaikas pakankamai suvalgo. Ypac, jei valgo ne pagal rezima, reiskia maitinimu skaicius per diena gali skirtis (viena diena pvz.: valgo 8, kita - 9, trecia - 6 kartus). O tos normos juk sudarytos parai, tai paskaiciuoti kiek turi suvalgyti per viena maitinima yra keblu ir tokiu atveju tai tikrai nereikalingas stresas.
Taciau buna situaciju, kai vaikai nepriauga pakankamai svorio, tuomet tos normos tampa reikalingos