QUOTE(aukaja @ 2007 11 02, 14:32)
Sveikos merginos
na mums taip pat buvo, kad maniau, kad pieno mažiau turiu, na bet mes nepasidavėm ir toliau sėkmingai valgėm
dar pieno gamybai padeda dilgynių arbata su pienu (ir medum). Na o dabar mums jau be 3 dienų 5 mėn, ir mano sūnelis pradėjo mažai valgyti
anksčiau valgė dažnai (1,5 val, 2 ir pan). Na o dabar dieną kartais tik po 4 valandų pavalgo
Pasvėriau, gal 100 g priaugo
(svėrėm 7,800g, 4 mėn, daba vos ne tiek pat). Šiaip yra guvus, judrus, linksmas, bendrauja, domisi - žodžiu elgesys nepakito, bet tie tarpai ir trumpas valgymas tai mane neramina, ir dar bijau, kad kuo mažiau suvalgo, tuo mažiau pienelio gaminasi
o jei visai dings
šito tai visai nenorime. Valgo tik MP, nieko daugiau. Ar kam taip yra buve?
Jei tik MP valgot, tai niekur jis ir nedings. O kad mažai priauga, tai gal dėl to, kad judresnis pasidarė? O trumpiau valgo, nes įdomus aplinkinis pasaulis pasidarė? Nejau jūs manote, kad vaikas leis sau badaut?
Kai suprantu, svėrėtės prieš mėnesį? Specialiai svėrėt, ar reikėjo pas daktarą? Kam svertis - jei vaikas neserga, guvus, linksmas IR valgo, tai kam kvaršinti galvą? Bandau svarstyt pagal save: eidavom eiliniam patikrinimui 4 po to 6 mėnesį. Niekada nesusimastydavau svert... Man atrodo, reikia labai įsiklausyt į savo intuiciją, o ne skaičiuoti minutes. Juk pati sakot, kad vaiko elgesys nepakito. Tuoj užeis eilinis augimo pikas ir atsigriebs vaikis.
Papildyta:
QUOTE(gabe000 @ 2007 12 19, 02:01)
ar teko susidurti su tokiu mitu - pieno pas mamą nedaug/trūksta (dabar kaip tik 3 mėn. krizė turėtų būti), bet vaikui kiek yra tiek užtenka, nepasitenkinimo nerodo, visada linksma, aktyvi o svorio priauga mažai?
man gydytoja bando tai įteigti, o aš savo dukrytei negaliu įsiūlyti daugiau krūties - 7 minutės ir viskas (tik prieš naktį abi krūtis išvalgo).
Tikrai, o kiek tas mažai? Galų gale, juk kiekvienas vaikas yra skirtingas: skirtingų svorių gimsta, skirtingai vystosi, vienas valgo abi krūtis po pusvalandį, kitas vieną krūti vos 5 min, vienam augimo pikas užeina 3 mėnesį, kitam 4,5. Būtent - augimas pagreitėja, o ne pieno sumažėja. Niekaip neįrodysit, kad 3 mėn. vaikas save badu marina.