Įkraunama...
Įkraunama...

Skrebinimas 27 tema

Glide, suuuper! Tas drambliukas toks fainuolis. biggrin.gif

O as norejau paklausti... ax.gif Kai jus pasidarot nuotraukas skrebinimui, tai kaip ten viskas? biggrin.gif Ta prasme kokio dydzio darot, kiek mazdaug padarot vienu metu, ar padarot tos pacios nuotraukos atsargini varianta, ar padarot ta pacia nuotrauka tarkim ir juodai balta ir paprasta, dar gal kokia ir sepia? Ir tarkim jei ta nuotrauka panaudojat paprasta, tai j/b ir sepia ismetat? O gal pasidarot tik vieno atspalvio ir skrebinat tik su ta nuotrauka? Tas pats ir su dydziu? g.gif

Daug klausimu, daug prirasiau, bet man kazkaip neaisku, tikiuosi supratot ko norejau paklaust. doh.gif
Papildyta:
Kol rasiau tai ir Remini spejo pasirodyt. biggrin.gif Labai patiko mini albumas, super! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ignac: 18 liepos 2011 - 16:59
Žmogiuke, tiek tavo bloge komentavau komentavau ir paspaudus rodyti viskas dingo ... Parašysiu tik tiek - tavo vyras neteisus. Darbas išties geras, o dėl nuotraukos dydžio ar turinio, čia tik tavo ir tavo artimųjų atminčiai, todėl manau viskas yra gerai. Spalvos parinktos puikiai: net neįtarsi, kad apie vestuves kalba eina mirksiukas.gif
Ignac, aš darau nuotraukas beveik visas 6x9 t.y. photoshope sudedu dvi nuotraukas ir atiduodu gaminti kaip 10x15
Taip ir pigiau ir problemų nėra. Jei matau kokių nuotraukų perspektyvą darbui darau pakartotinai ir 10x15 ir 6x9 ir juodai baltą ... Nereikalingas ar šiam kartui neprireikusias dedu į spec įmautes nuotraukom, kišu į albumą ir į lentyną. Gal kada prireiks ...
Atsakyti
Aciu visiem uz grazius zodzius mano skrebukui aciuks.gif
Si vakara pagavo ikvepimas - skrebinau iki jau visai akys nuvargo smile.gif Bet neuzbaigiau, liks rytojui.

Glide, tavo tiek atvirukai, tiek tas dekliukas krikstynu linkejimams labai labai dailus wub.gif Sirdis sutirptu tokius gavus smile.gif

Remini, labai smagus albumiukas-bodziukas smile.gif ar nesudetinga tokios formos gaminti?

Ignai, as nuotraukas labai ivairiai darau. Dazniausiai bunu apsisprendusi del spalvotu ar juodai baltu. Daugiau klausimu kyla del dydzio - ar 10x15, ar 9x13, ar visai mazutes (dvi sutalpinti ant vienos foto, kaip kad Sanrita pasakojo). O atlikusias i voka ir i stalciu imetu smile.gif
Atsakyti
remini, labai liuks idėja mini albumui! thumbup.gif

Ignac, aš tai 10x15 pačias pagrindines darau (po vieną kopiją). Kitas, kaip ir merginos rašė, sumažintas po dvi ant to paties formato sukeliu ar net po keturias, kad įvairių formatų būtų... ax.gif Dėl spalvų iš anksto kažkaip apsisprendžiu. Na, o nepanaudotas paprastai išmetu... blush2.gif

Nors dar būna taip, kad paparastu printeriu atsispausdinu „juodraštinį“ variantą, plius minus sumėtau idėją, pažiūriu, kas kiek ir kur tilptų, tuomet jau užsakau spausdinimui laboratorijoje konkrečiai ko reikia... ax.gif

Zmogiuke, lauksim pasirodant. mirksiukas.gif
Atsakyti
Remini ir Glide thumbup.gif wub.gif darbuojates...

Ignai: Originalo as nelieciu, visada 'eksperimentuoju' ant kopiju. Panasiai kaip Sanrita sumetu dvi nuotraukytes ant 10x15 (o daznai net 4 sumazintas ant 10x15). Taip pigiausiai gaunasi, ir kadangi patinka man multi-foto skrebukai kurie issamiau papasakoja istorija vaizdine medziaga, man labiau tinka. Dazniausiai parenku viena pagrindine- didziausia foto o kitas istorija paremiancias mazesnes.

Koks sutapimas kad paklausei, kadangi sia tema kaip tik rasiau vienai skrebukei siandien smile.gif
Anksciau redaguodavau, Photoshopinau ir ruosdavau uzsakymui po kelis simtus nuotrauku, o juk turint vaiku tai tu 1-mu kartu, gimtadieniu, svenciu, iseigu, kelioniu tiek daug blink.gif Pradejau tiesiog nekesti ir vengti sio viso proceso.
Netgi dabar po LT keliones vel uzstrigau kadangi norejau uzsakyti visas nuotraukas, bet tiksliai net nzn ar skrebinsiu mini albuma, kai kurios nuotraukos labiau vertos atskiro skrebuko. Tai visapusiskai uzstrigau.
Ir visad taip atsitikdavo kad nors ir turiu atspausdintas nuotraukas, kada prisedu skrebinti pakeiciu nuomone ir reikia butent juodai/baltos o ne spalvotos nuotraukos, arba turiu didele foto o reikia pinigines dydzio mazu. doh.gif

Kas man anksciau ir dabar padejo pajudeti nuo pradinio tasko tai redaguoti ir uzsakyti nuotraukas maksimum 3-4 skrebukam. Sparciau juk iveikti kokia 10 nuotrauku negu keleta 100-tu.

Zmogiuke: palepink mus su savo skrebukais cool.gif Ana vakara as atsispausdinau kelias foto is LT. Esu sunervinta kad mire mano Polaroidas, tai atradau faux-polaroido remelius uzdejau ant nuotrauku ir atrodo kaip grynas polaroidas smile.gif
Si vakara bandysiu pradeti.
Atsakyti
Ignai as nuotraukas spauzdinu pati, turim printeri tinkama nuotraukom spauzdinti, gera foto popieriu. Taigi dazniausiai susidedu A4 formato lapa ivairaus dydzio nuotrauku, nuo visai mazyciu iki dideliu, priklauso ko noriu tam kartui ir spauzdinu. Taip dazniausiai atsispauzdinu nuotraukas kurias noriu tada paskrebinti.
Atsakyti
O, kaip aciu, kad pasidalinat kas kaip darot su nuotraukom, tikrai padejot. 4u.gif Man sunkiausia tai nustatyt kokia as ta nuotrauka naudosiu: ar j/b ar paprasta, dydi dar sunku nureguliuot. Buna, kad pasidaru tarkim 10x15 j/b nuotrauka, tada pamatau, kad taip netinka, varau vel darytis tarkim 9x7 j/b foto, po to galiausiai pamatau, kad visai netinka ta j/b, tai ir vel varau keist... Labai viskas taip susivelina, o iskart visaip spauzdint nesinori, nes ims ir tiks tas pats pirmas variantas tarkim 10x15 j/b nuotrauka, tai kitos gaunas nebereikalaingos ir pinigai ant nieko iseina... Nu tikiuosi supratot, aciu labai, kad padejot. biggrin.gif
Atsakyti
Ignac as sukelus laikau savo nuotraukas Picasoje, man taip labai patogu, keiciu nuotraukos 'spalvas' per photoshopa o dydzius reguliuoju per picasa, ten galima siaip visokiu coliazu ir net apie tuos kur Irma minejo, kaip polaroid atrodancios nuotraukos. Beje ir spalvas galima per Picasas keisti, bet man nelabai patinka/tinka jos ten.

O nuotraukas pastaruoju metu irgi namie spausdinu. Kai jau zinau/sugalvoju ka as noriu skrebinti, tada ir printinu nuotraukas. Darydavau po daug, bet mane kaip Irma erzino tas daugybes iskart redagavimas ir t.t. nors pinigais zinoma taip yra daug pigiau.

Glide, Remini- nuostabus darbai 4u.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image
LT grafitis

Pagaliau vakar vakare greitai sumečiau skrebuką. Vis laukiau įkvėpimo kada apsilankys mūza ir padės man suskrebinti visas LT nuotraukas, bet rodos tai buvo per daug įpareigojantis darbas. Nuo pradinio taško pajudėti padėjo neįpareigojanti tema smile.gif
Didesni vaizdai čia... kviečiu į svečius mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Esu visiškai žalia šitame reikale blush2.gif Bet labai norėčiau pamėginti. Gal galite duoti kokių nuorodų, kur galima būtų pasižiūrėti, kaip žingsnis po žingsnio skrebinti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Glidė @ 2011 07 18, 13:58)
Mano krikšto palinkėjimų lapeliai su dėkliuku:

thumbup.gif

QUOTE(Ignac @ 2011 07 18, 18:01)
    O as norejau paklausti...  ax.gif  Kai jus pasidarot nuotraukas skrebinimui, tai kaip ten viskas?  biggrin.gif ....

Nežinau, kaip kitos, bet aš žadu prisigamint 10*15 dydžio sumaketuotas nuotraukas (po kelias į vieną lapą).

Pusę dienos galvoj kvirbėjo minčių, o dar nuotraukų neturiu pasidariusi... Tai su Paint shop pro išsiliejau biggrin.gif Aišku, čia tik preliminačiai, na bet vis tiek... trūksta dar detalių, gal ir nuotraukų vietos kis, realybėj gal netiks... Kad nepirkt tų popieriaus komplektų, kurių vis tiek nesunaudosiu, sugalvojau nusipirkt dovanų maišelį su gražiu ornamentu, mačiau yra pirkt įvairių prilipinamų gėlyčių, drugelių, įvairių lipdukų. Na kaip nors išgražinsiu ir išsiųsiu draugei tongue.gif

draugės foto

draugo foto
Ką manot? Gal ką pasiūlytumėt?

Papildyta:
QUOTE(Pamaiva @ 2011 07 19, 22:56)
Labas vakaras.
Esu visiškai žalia šitame reikale  blush2.gif  Bet labai norėčiau pamėginti. Gal galite duoti kokių nuorodų, kur galima būtų pasižiūrėti, kaip žingsnis po žingsnio skrebinti?  blush2.gif

http://www.scrapbooking101.net/

Šiaip tai pirmam puslapyje yra nemažai nuorodų mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Puskis @ 2011 07 19, 09:51)
Taip dazniausiai atsispauzdinu nuotraukas kurias noriu tada paskrebinti.

O ilgai išsilaiko tokios nuotraukos spalvos, neišblunka?
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2011 07 20, 15:04)

http://www.scrapbooking101.net/

Šiaip tai pirmam puslapyje yra nemažai nuorodų  mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif
Visai pamiršau, kad pirmame puslapyje paprastai visa info būna doh.gif Pradžią tik paskaičiau blush2.gif
Atsakyti