QUOTE(Ignac @ 2011 07 31, 07:21)
Sveiki gyvi
Kas ka skrbinat ar vel ka gaminat?
As viena skrebuka esu suplanaves, pagrindas jau yra.
Ir pagalvojau apie aprasymus, jeigu skrebinat nuotrauka padaryta pries kokius 6 menesius, ar prisimenat ta ivyki, zinot kaip aprasyti?
Laukiu men 1-os (AUS laiku) kad ikelti OUAS konkursini. Siaip bandau dar suskrebinti LT nuotrauku, bet jau is antro karto man nepavyksta laboratorijoj atspausdinti taip kaip matau nuotrauka ant monitoriaus.
O apie senas nuotraukas ir aprasymus...yra tokia patarle kad 'blankiausias rasalas yra geriau negu auksine atmintis"
. Daznai uzrasinej aprasau ivyki su mintim kad skrebinsiu veliau, o tas veliau gali buti po 6 men ar 3 metu (pavyz. vaiku gimtadienius....ne konkreciai gimtadienio baliu aprasau, bet to amziaus asmenybes/charakterio bruozus, pomegius).
Tada labai tiksliai iamzinima visos emocijos susijusios su tuo ivykiu. Jei aprasyma rasai is atminties po tokio ilgo laikotarpio, gali daug kas pasikeisti: tavo poziuris, ivertinimas situacijos, galbut net vertybes(?)
Jei neturiu jokio aprasymo dienorasty, retai bandau 'prisiminti', bet pasirenku kita varianta--beziurint i nuotrauka aprasyti "
ka zinau dabar ko anksciau nezinojau".
Pavyz. gretu metu skrebinsiu nuotrauka kurioje jauniausias tik savaites amziaus o broliukas ji glosto...jei buciau skrebinus ta nuotrauka pries pora metu, buciau aprasius linkejimus kad jie abu vienas kita myletu, kad vyresnis saugotu jaunesni ir t.t. O dabar pasikeite labai daug kas. Ziurint i nuotrauka labai pasiilgstu tu dienu kada jauniausias neropojo bei nevaiksciojo (kadangi dabar mane nuvaro nuo koju); nezinojau tada kad dabar jie bus tokie pestukai, bet kada issiriam juos, jie labai liudi ir laukia vienas kito.
Man dar labai patinka Ali Edwards patarimai kaip rasyti teksta, pavyz:
*Pradek kiekviena teksto eilute su tuo paciu zodziu: pavyz. "Nesitikejau..., Zinau kad..., Esu laimingas kad...
Gaunasi kaip sarasas, bet kadangi kiekviena eilute kartojasi, aprasymas gauna ritmo ir vientisumo
*Ir svarbiausia rasyk kaip kalbi...