Įkraunama...
Įkraunama...

Savas plepučių ratelis, pirmieji gimtadienukai

QUOTE(kristiana1*1 @ 2011 09 05, 13:14)
Kuzyte su praejusiu gimtadieniu 4u.gif  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif

Laba diena visoms,prisijungiu trumpam, su klausimu,gal zinote kokia gera aukle,bet jau zinoma su patirtim...neturim kur vaiko palikti,man praktika ir sesija ant nosies... doh.gif o namiskiai dirba iki vieno...



Pirmiausia, tai Kuzyte sveikinu su gimtadieniu :*

Kristiana,pa smane ta spats klausimas iskiles, net neisivaizduoju kur ieskoti, bet reikes pasitengti ir susirasti.
Atsakyti
Kas del aukliu, tai tos kur "su patirtim" tai kainas biski susikelusios, o tos kur siaip studenciokes kokios tai galima ir pigiau rasti.
Tos mociutes tu ale labai gerai vaikus ziuri tai apie ~10-15Lt uz valanada. O kokia jauna studente galima rast ir uz 5Lt/val.
as ziurinejausi SM temoj aukles, uzteko tik parasyt kad ieskau ir pasipyle belenkiek pasiulymu doh.gif i dezute vos tilpo...
Atsakyti
QUOTE(asterra @ 2011 09 05, 14:08)
Kas del aukliu, tai tos kur "su patirtim" tai kainas biski susikelusios, o tos kur siaip studenciokes kokios tai galima ir pigiau rasti.
Tos mociutes tu ale labai gerai vaikus ziuri tai apie ~10-15Lt uz valanada. O kokia jauna studente galima rast ir uz 5Lt/val.
as ziurinejausi SM temoj aukles, uzteko tik parasyt kad ieskau ir pasipyle belenkiek pasiulymu  doh.gif  i dezute vos tilpo...



jo?
na reikes pabandyti ir man paieskoti.

o tu jau susiradai?
Atsakyti
Aciu astera uz patarima smile.gif as desiu skelbima tik tada,kai zinosiu kokiu grafiku bus praktika.siuo metu kazkokiu budu reikia susikaupti ir sudelioti darbus,nes kai uzpuole visi vienu metu,o gyvenau ramybeje.labai nenoriu skirtis su mazyliu savo,bet jau teks.is dalies gerai,jam bus praktika pries darza ax.gif lekiu mokintis, kol maziukas miegos.

gal kuri naudojate ar zinote gerus vitaminus atminciai ir siaip moteriai skirtus? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristiana1*1: 05 rugsėjo 2011 - 16:59
Sveikos, aciu visom uz sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2011 09 05, 13:32)

o tu jau susiradai?


nea, cia kazkada seniau buvau susiradus, bet kazkaip "neprilipo", nes vaikas dar mazas buvo, 4men, o ir pati kazkaip nepersilauziau tada svetimiem vaiko palikt, nors ir neilgai max 2 valandas bet vistiek kazkaip nelabai. Dabar tai aisku gal ir noreciau vel... bet maniskis pareiske priestaravima palikima svetimiem, tai ir sedziu visas dienas su vaiku. NU bet mokslo jau nebedaug beliko tai gal ir nebeprireiks.
Atsakyti
Sveikos,
idedu receptuku is kitos temos:

Varškėtukai
varškė, kiaušinis, miltai. Druskos galima nedėt. Tešla turi gautis minkoma, iš jos suformuoti volelį, supjaustyti gabaliukais ir išvirti. Galima duoti su sviestuku arba grietine.
Jautienos kukuliukai su padažu ir daržovėmis
i jautienos farsa dedam truputi labai smulkiai pjaustyto svoguno ir 1 putpeles kiausinuka, formuojam mazus kukuliukus ir isverdam. Verdant mesyte as visada dedu lauro lapeliu, krapu ar kitokiu zalumynu. Druskos nenaudoju. Isvirusius kukuliukus sutrinu sakute ir uzpilu tokiu padaziuku: ant puses saukciuko sviesto pakepinu siek tiek miltu ir ipilu darzoviu sultinuko (vandenuko kuriame vire darzoves). Atskirai isverdu ivairiu darzoviu ir jas taip pat sutrinu sakute. Sumaisom darzoves su mesyte ir skanaus . Labai super patiekaliukas gaunasi ir greitai pagaminamas.
Jeigu vaikutis alergiskas kiausiniui jo galima i farsa ir nedeti.
Jautiena su daržovėmis
isverdu jautienos maltos su svogunu,atskirai isverdu ryzius,supjaustytą morka,supjaustyta pomidorą paskaninu krapais ir petrazole.Po to sudedu isvirta faršą ir viska lengvai sublederiuoju galima ir neblenderiuoti .
Avižinė košė su jogurtu
Musu firmine pusryciu arba vakarienes kose, kuria valgom nuo 10 men. (ne kasdien aisku, bet daznai, nes labiausiai megsta tokia): Isverdu avizine kose ant vandenuko. idedu trupuciuka cukraus, ir pora valgomu saukstu bet kokio jogurto. Ismaisau ir kose gatava . Dar jei turiu idedu kokiu vaisiu: banano, kepto obuolio, slyvu ar uogu. Labai skanu ir sveika .
Vištienos sriubytė
Dar manoji labai mėgsta vištienos sriubytę - išverdu kokį kumpelį, tada ryžių, bulvių, svojūną įmetu. Viską pertrinu per sietelį, grietinės įmaišau, į rankas duonos riekutę ir liuks kaip eina! Sriubytę darau tyčia tokią tirštesnę.

Makaronai mėsytės padaže
morka (ir ne tik, tinka bet kokios daržovės)
kiaušinio trynys (galima ir nedėti)
jautiena
smulkūs makaronai

daržoves išvirt su mėsyte ir viską sublenderiuot, kad gautūsi tyrelė, galima įdėt šaukščiuką grietinės, arba mišinuko, arba natūralaus jogurto. Šiuo padažu užpilu makaronus.

Sausainių košė
3 sausainiai
1 bananas,
pora obuoliuku.

Sausainukus uzpilu trupuciu siltu, virintu vandeniu, kad jie isbrinktu. Per burokine tarka itarkuoju banana ir obuoliukus. Gerai ismaisau - ir lapnojam, oi kaip lapnojam !
Daržovių, bulvių ir mėsos košė
1 nedidelė morka
1 kopūsto lapas arba
1-2 "šakelės" kalafioro
1 nedidelė bulvė
jautiena
šaukštelis alyvuogiu aliejaus arba truputis sviesto.
DARZOVIU KUKULIUKAI
nedidele bulve
nedidele morka
galima ideti kalafioro, kopusto, brokolio, cukinijos - kas prie sirdies
zalumynu: krapu, petrazoliu
grikiu miltu (kavamale sumaltos grikiu kruopos)
jei norisi - kiausinis arba trinys (cia priklausomai nuo to, ka ir kaip maziukas valgo).

darzoves isvirti ir sutrinti i kose. Ideti pora saukstu grikiu miltu, sukapotus zalumynus ir kiausini, jei dedate. Suformuoti rutuliukus ir virti ant garu.

MORKU TYRE (SU MANAIS)
Nuluptas ir supjaustytas morkas uzpilti trupuciu vandens, troskinti ju paciu sultyse nuolat maisant ir pripilant vandens kad neprisviltu.Kai suminkstes, morkas sutrinti, praskiesti pienu(arba misinuku).Ideti sveistuko.Galima i sia tyre ideti por saukstu virtos skystos manų kosės, ismaisyti ir palaikyti karstoje orkaiteje.

Tyrele is kalakutienos, morku ir obuolio
2 porcijos
170 g morku
120 g paukstienos sultinio
75 g virtos kalakutienos file
puse obuolio
keli lasai aliejaus.
Nulupta morka susmulkinti, uzpilti sultiniu ir pridengus puodą virti 10 min. Obuoli nulupti ir pasalinti seklas. Mesa sumalti ir i puoda sudeti kartu su obuoliu. Virti 10 min., viska ismaisyti. Morkos ir obuolys suteikia idomu skoni, ir mesa neatrodo tokia sprangi.

Avokadas su bananais
¼ avokado ir 1 banana sutrinti ir valgyti
Atsakyti
sveikos, kur visos??? blink.gif
Atsakyti
labukas,na rimtai mamkos kur pasislepet? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, as slepiuosi praktikoj ir sesijoj, neieskokit lotuliukas.gif pasirodysiu kaip jaunas menulis ax.gif
Atsakyti
labukas, tustejimo metas temutej blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evelinukass @ 2011 09 13, 22:34)
labukas, tustejimo metas temutej  blink.gif  biggrin.gif


Po lapais pasislėpusios visos blink.gif doh.gif
Atsakyti