Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas 34 tema

QUOTE(Stikliukas @ 2011 07 11, 18:24)
Dėl maudymosi....tas vanduo veikia skirtingai, kadangi pati esu išberta (net ir dabar doh.gif rankos, kaklas, akių vokai verysad.gif Pvz kai man buvo pikas (čia jau kai buvo kritinė situacija), maudytis man patiko, nes vanduo labai nuramindavo odą, tačiau išlipus, jau laukdavo vyras su pašildytu aliejumi ir per 2-3 min. ištsitepdavau alyvuogių laiejumi, nes kitaip oda sustingdavo ir pasidarydavo kaip koks šarvas verysad.gif
Po metų, kai man pagerėjo, atostogavome prie jūros, tačiau joje man maudytis nepatiko, nes jūros vanduo sūrus ir labai smarkiai grauždavo žaizdas. Kadangi atostogavome užsienyje, tai gerai, kad ten būdavo dušai, po kuriais staigiai nusiprausdavau. O LT tokių nėra rolleyes.gif
Mano kavalieriaus irgi išbertas, tačiau maudynes labai mėgsta. Yra iš vaikų, kurie labai prakaituoja, nuolat sulipęs, suprakaitavęs, todėl namie dažnai sodinu į vonelę mažą ir turškiasi vonioje, ištraukus staigiai drėkinu odelę taukmedžiu.
Jeigu manęs paklaustumėt, kaip tas, kuris pats vaikystėje ir dabar išgyvena pragarą, vardu AD rolleyes.gif tai aš patarčiau leisti vaikui pagyventi taip, kaip gyvena kiti vaikai. Jeigu jūra netinka, gal galima pašildyti vandens ir baseinėlyje leisti pasiturkšti, o tada išlipus staigiai išsitepti. Juk vanduo gali būti dalis ir psichologinės pagalbos vaikui. Juk tai vaikai, jie ir nori būti vaikais g.gif Todėl sutinku su Vasara gimusi, kad reikia leisti vaikui daryti daug ką, tik reikia gerai apgalvot, kaip čia išsisukus su mažiausiom pasekmėm

čia irgi ginčytinas dalykas. Mano patirtis su homeopatais yra dvejopa: buvo reikalas, kai nepadėjo, o buvo metas,kai man labai padėjo- ištraukė iš galima sakyti pačios duobės unsure.gif ir iš krizės aš taip pat išlipau gydydamasi natūraliais būdais. Bet čia, kas liečia suaugusius ir jų AD (nors daktarai sako, kad mano AD forma atitinka mažų vaikų AD biggrin.gif
Tiesa dar ir ta, kad visą laiką gydžiausi ir vaikus gydžiau pas vieną ir tą patį homeopatą (ačiū jam, klaipėdietės jį tikriausiai puikiai žino) 4u.gif bet dėl mažiuko AD dar nebuvau, labai sunku gauti vietą registracijai.
Manau, kad pasidomėti ir atsargiai bandyti ir natūralias (čia bendras sąlyginis pavadinimas) priemones reikia, nes hormonai  nieko gero irgi neduoda arba bent jau trumpalaikį efektą unsure.gif bet čia jau kiekvienos mamos valia spręsti 4u.gif

Dėl emolientų aš pati ant savo kailio išbandžiau begalę, man optimaliausisi tiko Dexeryl, gal kuri naudojo g.gif ir dar dėl tepalų, man padėjo Protopic 0,1 proc. Jo LT tuo metu nebuvo (gal ir dabar nėra), jis stiprus, iš dalies eksperimentinis, imunosupresantas iš dalies. Bet jis man padėjo pagrindus kapanotis......kai pradėjo gerėti, pamažu savo nuožiūra mažinau ir išlipau.... Žinau, kad jo negalima iki 3 m. vaikams, bet gal kažkas panašaus yra g.gif tepalą pirkdavau Lenkijoje, nebepamenu, kokia talpa tiūbelės, bet nedidelė, o kaina apie 100 litų (kol buvo LT kainuodavo po 160 lt atrodo rolleyes.gif
Papildyta:

dėkui 4u.gif nes vis klausiau klausiau apie maistelį....visos rašo, kad derina, žiūri, bet nieko neparašo. Pakolkas kalbuosi monologu rolleyes.gif  biggrin.gif

jau yra sukurtas sitas tepaliukas ir vaikams - Protopic 0,03%(veiklioji medziaga - tocrolimus) - pagal anotacija paskaicius - kazkas panasaus i Elideli - tik ne toks kenksmingas - sukurtas butent kaip analogas elideliui. Lietuvoje jo nera pirkti - nes aisku musu farmacininkai kaina kosmine uzdeda(skambinausi i viena farmacijos firma del sio tepaliuko - tai sake kainuotu apie 300 lt doh.gif ), bet Lenkijoje jo galima isigyti uz mazdaug 80 zlotu (70 lt) - bet reikia recepto (tinka ir lietuviskas), Italijoje jis kainuoja apie 40 Euru smile.gif cia domejausi - nes gundausi savo vaikui pirkti - bet kadangi dabar mums kaip ir pagerejimas , tai kolkas susilaikiau smile.gif

Atsakyti
Patarciau dar isbandyti ta vadinamaji "mumijo" - gerai valo organizma bei sakoma kad stipriausias budas kovoti su alergija. Paskaitykite internete apie sios tabletes,rusu kalba yra daug informacijos.

Bei kai mazius turedavo rimtesnes zaizdeles visada tepdavau saltlankiu. Daugybe drabuzeliu sugadinome,bet man atrodo kad visada padedavo.
Atsakyti
ir aš pasisakysiu apie vandenį.
šiaip minkštam vandeny išsimaudžius kiek atgyja oda, bet tik trumpam , kur pažeista oda, reik iš karto teptis riebint, kitaip kaip ir kažkuri rašėt, kaip šarvas ir dar blogiau nei preieš vandenį.
bjauriausia dabar yra lauko darbuose, nes matyt man kontaktinė kažkuriems augalams, išberia, niežti, dilgėlinės, visokiausiom formom eina... bet jei belaistant ant tų sudirgusių vietų dar ir vanduo užtyška, tada jau šakės kaip niežti doh.gif tai gal pravers kuria mano patirtis, stengiantis vaikų niežulių vengiant....
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 07 11, 17:04)
O kas prie to PCkazin ta vaika pripratino? biggrin.gif Na mes irgi ne sventuoliai,filmukus irgi paziurim, bet priklausomybe gydau isejimu i lauka biggrin.gif na,vz, ziurekites kaip jums yra geriau, bet oj kiek galima gyvenime pakeisti, pakeitus poziuri i daugeli dalyku  biggrin.gif
Nesinori pamokslauti, nes kiekviena turim savo nuomone ir poziuri i liga, i vaika ir visa kita, bet kartais kazkoks visiskai pasalinio zmogaus istartas zodis nuveda i kazkoki "praregejima" lotuliukas.gif na tikrai,tikrai. man paciai taip ir atsitiko lotuliukas.gif vz,nespjaukit i kitu issakyta nuomone

Baigiam temą apie lauką. Nemėgsta maniškis ir vsio. Nuo gimimo.
Kai buvo kūdikis aš jį nešdavau į lauką. Rekordas buvo 6 minutės, o tada kaip aš sakau - visas rajonas girdėjo, kad mes išėjom. Žiemą baisu būdavo, kad neperšaltų gerklės. Bet rengdavau visus sluoksnius drabužių dėl tų varganų kelių minučių. Pavydėdavau mamoms, kurių vaikai vežimuose miegodavo. Mums tai buvo kankinimo įrankis. Taip ir nepanaudojom normaliai doh.gif
O dabar į lauką sunku įkalbėti eit. Anksčiau dar dar, o sergantį išvis be šansų. Dar ir manipuliacijos prasidėjo - griuvimai, dusimai.
Viską aš žinau. Kitų požiūrius išklausau. Apie teigiamą mąstymą pati kitus mokau.
Bet pasikartosiu - kiekvienas vaikas skirtingas.
Maniškis net su botais balas apeina. Nors pati šalia einu į balą, jis ją apeina.

O kas liečia PC. Taip, leidžiam jam vieną valandą per dieną pabūt prie PC kai tėtis grįžta. Mums tiesiog būtina ta valanda, kad pasikalbėti, aptart dienos įvykius, rytojų, galų gale ramiai PRISĖST ir pavalgyt.
Yra tik du dalykai, kai nesikaso - PC ir kai aš laikau ant rankų. Va taip ir sėdžiu visą dieną. Vis nuveju, sugalvoju kokią veiklą. Žaidžiu jo sugalvotus žaidimus. O jis vėl užsiropšia pasimyluot. Aš žinau, kad skleidžiu ramybę. Žino ir jis lotuliukas.gif
Papildyta:
PASIGIRSIU ax.gif
Susikaupiau vakare ir pasiuvau vyrukui linines kelnes. Galės dabar drąsiai vaikščiot su ilgom kelnėmis. Ne taip karšta bus su linu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(benitaa @ 2011 07 11, 22:15)
Patarciau dar isbandyti ta vadinamaji "mumijo" - gerai valo organizma bei sakoma kad stipriausias budas kovoti su alergija. Paskaitykite internete apie sios tabletes,rusu kalba yra daug informacijos.

Bei kai mazius turedavo rimtesnes zaizdeles visada tepdavau saltlankiu. Daugybe drabuzeliu sugadinome,bet man atrodo kad visada padedavo.

o tai kaip galima butu naudoti kudikiams, tepti kazkaip? tiesiog labai idomu pasidare.
Atsakyti
Del protopic tepalo dar ,jei kam reikes, man dabar atleido savo jau nebereikalinga jo tubele 0,03% 60lt, tai Seskynes vaistineje paprasiau ir sumaise su paprastu vazelinu santikiu 1/9, kainavo 12lt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 11 liepos 2011 - 22:27
Mergaites, o kaip alergiskiems vaikams kraujo rodikliai?
Ar gali buti neutropenija del alergijos?
Pas mus neutrofilu buvo tik 6%, po kiek laiko pakartojus 9%.
Plius limfocitoze 87% ir dar trombocitoze doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linulka @ 2011 07 11, 23:24)
o tai kaip galima butu naudoti kudikiams, tepti kazkaip? tiesiog labai idomu pasidare.

"Mumijus - unikalus gamtinis biostimuliatorius, jis randamas Kalnų Altajuje".
Parduodamas tabletemis,labai panasus i aktyvioji angli.
Galima naudoti nuo gimimo,yra visiskai nekenksmingas.
Reikia 1g sutirpdinti 1l vandens salto. Mes gerdavom du saukstelius 2 kartus per diena. bei kompresus dedavau ant zaizdeliu (1g sutitrpdindavau kazkur 200ml vandens salto)
Atsakyti
QUOTE(benitaa @ 2011 07 12, 00:32)
Reikia 1g sutirpdinti 1l vandens salto. Mes gerdavom du saukstelius  2 kartus per diena. bei kompresus dedavau ant zaizdeliu (1g sutitrpdindavau kazkur 200ml vandens salto)

aciu uz informacija, dar pasiskaiciau apie ji. nedrasu kazkaip,bet gal mazajam butu visai nieko, reiks dar pagalvoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(benitaa @ 2011 07 12, 00:32)
Reikia 1g sutirpdinti 1l vandens salto. Mes gerdavom du saukstelius  2 kartus per diena. bei kompresus dedavau ant zaizdeliu (1g sutitrpdindavau kazkur 200ml vandens salto)
Kazi ar esat tikra kad butent mumijo ir geriat? Nes jis tai yra brangus labai.ir kokybiska produkta ne taip paprasta gauti. jei mokate nedaug,tai didelis klaustukas ka savo vaikui girdote. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2011 07 11, 22:57)
Baigiam temą apie lauką.

aj cool.gif taip,taip,visi vaikai skirtingi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2011 07 11, 13:48)
raminantys HYDROXYZINUM VP,mes pirkom lenkijoje lt ju nera daktaras rekomendavo kad labai geri,beje nusipirkom bet neisbandem,sake anksciau tik siuos vaistus duodavo vaikam sunkiams atvejams,gydymo bioprono sviesa turetu buti geltonos spalvos ju visokiu yra,kai sias proceduras daremes naudojom advantana ir baneocina,gal tai turejo itakos...nzn mum si sviesa padejo.
Papildyta:
irunia,cia visos mamos tave gerai supranta............mes jau buvome prie juros bet vel keliausim...tai patarciau arba labai anksti ryte vaziuoti kai dar nera karsta.mano vaikinas paniskai bijo maudytis anksciau taip nebuvo g.gif gal skauda tik klykia nieko nesako.o jusu vaikuciai turintys ad ar megsta maudytis?

Tepėt advantanu ir beneocinu, stipriu hormonu ir antibiotiku, o galvojat, kad padėjo biotronas smile.gif Biotronas tik džiovina, mums gydytoja sakė tas pats būtų ir plaukų džiovintuvu.
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2011 07 09, 16:22)
Man dabar dilema. Lyg ir noriu pirkt tą brangią pižamytę, bet iš kitos pusės - kas liks iš jos nuo taukmedžio. Nes šiaip visi mūsų drabužiai jau sugadinti. Būtų gaila išmest tokius pinigus.
Kur gali būti balto šilko be rankdarbių parduotuvių?  g.gif Nes tik ten mačiau specialiai skarelėms daryti.

Mes turim pirštinytes, nusipirkom pradžiai, jei pasiteisins , galvojom pirksim pižamą, nes tos pirštinės apie 60 litų, bet deja, nejaučiam jokio poveikio. Naktim užmaunam, nes vistiek jau turim smile.gif , o anksčiau miegodavo užsiutom rankovėm.
Prirašyta apie juos gražiai ir pižamas ir pirštines, ir plaunam specialiu skysčiu, bet na jokio visai poveikio.
Maniškio oda kaip ir nieko jau, o tepam tik natūraliomis priemonėmis, jokių cheminių tepalų, tai ir taukmedžiu, avokado sviestu, maišau taukus su beržo degutu, jis smirda, bet mano vaikas prašo tept tuo rudu, pamato Aveeno ar Adermos tas tuteles tai žviegia, kad nenori, jam labai nepatinka jos, gal graužia.
Tik kažin ar nepereina ant šienligės mūsų AD. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 12 liepos 2011 - 08:12
QUOTE(Stikliukas @ 2011 07 11, 18:24)
čia irgi ginčytinas dalykas. Mano patirtis su homeopatais yra dvejopa: buvo reikalas, kai nepadėjo, o buvo metas,kai man labai padėjo- ištraukė iš galima sakyti pačios duobės unsure.gif ir iš krizės aš taip pat išlipau gydydamasi natūraliais būdais. Bet čia, kas liečia suaugusius ir jų AD (nors daktarai sako, kad mano AD forma atitinka mažų vaikų AD biggrin.gif
Tiesa dar ir ta, kad visą laiką gydžiausi ir vaikus gydžiau pas vieną ir tą patį homeopatą (ačiū jam, klaipėdietės jį tikriausiai puikiai žino) 4u.gif bet dėl mažiuko AD dar nebuvau, labai sunku gauti vietą registracijai.
Manau, kad pasidomėti ir atsargiai bandyti ir natūralias (čia bendras sąlyginis pavadinimas) priemones reikia, nes hormonai  nieko gero irgi neduoda arba bent jau trumpalaikį efektą unsure.gif bet čia jau kiekvienos mamos valia spręsti 4u.gif

dėkui 4u.gif nes vis klausiau klausiau apie maistelį....visos rašo, kad derina, žiūri, bet nieko neparašo. Pakolkas kalbuosi monologu rolleyes.gif  biggrin.gif

Taip,zinoma gincytinas, kiekvienam savo priemones padeda. Gydemes ne pas viena homeopate. ir rinkomes ta,kuri turi geru rekomendaciju butent gydant tokius ligoniukus. Reikalas tas ir yra,kad domejomes, gydemes kuo naturalesnemis priemonemis ir tikrai nemazai visko isbande esam. o hormonu per visa vaiko ligos istorija sutepeme maximum 10 ml ir tu gal nesutepem biggrin.gif + dar tiek pat antibiotinio tepalo + gal kokiu 30 ml Elidelio. na vz,mes tikrai stengiames biggrin.gif
Jums sunku kai tas AD niekaip nepaleidzia, o dabar ir vaikeliui tas pats 4u.gif
........................
Del maisto - sunku kazka patarineti,nes kiekvienas vaikas gali valgyti skirtingus produktus.
Musu racionas jau kiek prasiplete ,dabar valgome namine vistiena (retsykiais), serniena, kiauliena (bet perkam is savu),jautiena, labai megsta liezuvi, lasinukus (smulkiai supjaustau sudytusir kramtalioja);ryzius (+ ryziu manai,ryziu dribsniai)kukuruzus(kartais konservuotus kukuruzus irgi valgom, pernai pirkom is ukininku kukuruzus ir patys virdavom,labai patiko), miezius, retkarciais grikius, avizas,soras, zirnius; bulves, morkas, svogunus, cukinijas, kopustus,retsykiais siemet jau ir burokeliu sriubos pavalgom, agurkai (kai savi bus); is uogu serbentai, melynes, valgem ir braskes; obuoliai (kai uzauga savi), pernai valgem agrastus,siemet nezinau,ragausim dar tik, turim sode tokiussaldzius su plona odele tamsius, labai juos mego.Saulegrazas kartais leidziu pagrauzt. maisto gamyboje naudojam lydita palmiu sviesta. is prieskoniniu zoliu beriu tik italiskas zolytes i kai kuriuos patiekalus, o taip - krapai,svogunai, cesnako truputi,pipirai,lauro lapas i kai kuriuos patiekalus.
na nezinau,trumpai tiek
Atsakyti