Dėl maudymosi....tas vanduo veikia skirtingai, kadangi pati esu išberta (net ir dabar
rankos, kaklas, akių vokai
Pvz kai man buvo pikas (čia jau kai buvo kritinė situacija), maudytis man patiko, nes vanduo labai nuramindavo odą, tačiau išlipus, jau laukdavo vyras su pašildytu aliejumi ir per 2-3 min. ištsitepdavau alyvuogių laiejumi, nes kitaip oda sustingdavo ir pasidarydavo kaip koks šarvas
Po metų, kai man pagerėjo, atostogavome prie jūros, tačiau joje man maudytis nepatiko, nes jūros vanduo sūrus ir labai smarkiai grauždavo žaizdas. Kadangi atostogavome užsienyje, tai gerai, kad ten būdavo dušai, po kuriais staigiai nusiprausdavau. O LT tokių nėra
Mano kavalieriaus irgi išbertas, tačiau maudynes labai mėgsta. Yra iš vaikų, kurie labai prakaituoja, nuolat sulipęs, suprakaitavęs, todėl namie dažnai sodinu į vonelę mažą ir turškiasi vonioje, ištraukus staigiai drėkinu odelę taukmedžiu.
Jeigu manęs paklaustumėt, kaip tas, kuris pats vaikystėje ir dabar išgyvena pragarą, vardu AD
tai aš patarčiau leisti vaikui pagyventi taip, kaip gyvena kiti vaikai. Jeigu jūra netinka, gal galima pašildyti vandens ir baseinėlyje leisti pasiturkšti, o tada išlipus staigiai išsitepti. Juk vanduo gali būti dalis ir psichologinės pagalbos vaikui. Juk tai vaikai, jie ir nori būti vaikais
Todėl sutinku su Vasara gimusi, kad reikia leisti vaikui daryti daug ką, tik reikia gerai apgalvot, kaip čia išsisukus su mažiausiom pasekmėm
QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 07 11, 16:25)
.................
Del homeopatu - nezinau,mes gydemes kantriai 8 men. ir net per plauka nepasistumejom i prieki,tad meciau vazinejima pas homeopatus ir to skestanciuju siaudo. Naturaliom priemonem nusivarem iki tokios padeties, kur kazi ar buna blogiau. Tas istisas odos uzkimsimas taukmedziu irgi ne pati didziausia gerybe, patikekit, zinau ka kalbu,nes pati gaminu muilus ir daug skaitau ivairios informacijos susijusios su nat.priemoniu naudojimu kuno 'puoselejimui'.
čia irgi ginčytinas dalykas. Mano patirtis su homeopatais yra dvejopa: buvo reikalas, kai nepadėjo, o buvo metas,kai man labai padėjo- ištraukė iš galima sakyti pačios duobės
ir iš krizės aš taip pat išlipau gydydamasi natūraliais būdais. Bet čia, kas liečia suaugusius ir jų AD (nors daktarai sako, kad mano AD forma atitinka mažų vaikų AD
Tiesa dar ir ta, kad visą laiką gydžiausi ir vaikus gydžiau pas vieną ir tą patį homeopatą (ačiū jam, klaipėdietės jį tikriausiai puikiai žino)
bet dėl mažiuko AD dar nebuvau, labai sunku gauti vietą registracijai.
Manau, kad pasidomėti ir atsargiai bandyti ir natūralias (čia bendras sąlyginis pavadinimas) priemones reikia, nes hormonai nieko gero irgi neduoda arba bent jau trumpalaikį efektą
bet čia jau kiekvienos mamos valia spręsti
Dėl emolientų aš pati ant savo kailio išbandžiau begalę, man optimaliausisi tiko Dexeryl, gal kuri naudojo
ir dar dėl tepalų, man padėjo Protopic 0,1 proc. Jo LT tuo metu nebuvo (gal ir dabar nėra), jis stiprus, iš dalies eksperimentinis, imunosupresantas iš dalies. Bet jis man padėjo pagrindus kapanotis......kai pradėjo gerėti, pamažu savo nuožiūra mažinau ir išlipau.... Žinau, kad jo negalima iki 3 m. vaikams, bet gal kažkas panašaus yra
tepalą pirkdavau Lenkijoje, nebepamenu, kokia talpa tiūbelės, bet nedidelė, o kaina apie 100 litų (kol buvo LT kainuodavo po 160 lt atrodo
Papildyta:QUOTE(Merisier @ 2011 07 11, 11:24)
Dėl daržovių - cukinijų jau yra, paieškokit, gal rasit iš ko nusipirkti. Pas mus stipri alergija morkom ir žemo lygio bulvėm, tai ta pati situacija... Verdu iš špinatų, cukinijos, perlinių kruopų, kopūsto, brokolio, kalafioro. Na, aišku, ne viską kartu
[...]
dėkui
nes vis klausiau klausiau apie maistelį....visos rašo, kad derina, žiūri, bet nieko neparašo. Pakolkas kalbuosi monologu