Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas 34 tema

QUOTE(Irunia @ 2011 07 11, 14:01)

Taigi siaubingai niežti sudrėkinus odą. Jau tada į durnyną tiesiai važiuotume. Užsikasytų negyvai.

tai vat kad skiritnga reakcija į vandenį... mum kaip tik geriau... o jei kokio aliejuko turėt po ranka?

o trejų metų krizė ojoj kaip žina kas yra... pas mus paankstinta ir vis dar tebesitesianti doh.gif gal baigsis kadanors?
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2011 07 11, 14:32)
turėkit vandens daug (5 L bambalį), kad vis galima būtų pasidrėkint odą ir atsigert gal kokį merliuką padrėkint vandeniu vis vėsina odą

taigi vanduo sausina odą unsure.gif Maniškė kaip tik kasytis ima, kai sušlampa unsure.gif Kita vertus, kitiem cinkas skatina niežulį, o maniškei kaip tik nuima doh.gif
Mes keliaujam labai daug-na kas savaitgalį tai vienur, tai kitur...Stengiuosi, kad būtų per dukrytės miegą, plius mašina su kondiške. Jei tokios prabangos nėra, tada sutinku, kad kuo anksčiau ryte reikėtų drinks_cheers.gif Plius prirenku jai visokiausios veiklos, jei netyčia neužmigtų - tai lėles šukuoja, su mašinom langą drožia, graužia ką nors, piešia, lipdukus klijuoja, šoka, dainuoja (aišku labiau patinka,kai aš tą darau, o ji žvengia biggrin.gif)

beje, gal kas naudojat Essex kremą emolientą (mes naudojam žalią, ligoninėj tepė ir rekomenduoja, kaip labai natūralų), tai kątik nusipirkau Camelia vaistinėj su 30 proc. nuolaida.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisier: 11 liepos 2011 - 14:55
mes keliaujam daug ir daznai,na anksciau nieko normalei bet dabar su ta trimete krize tai nusisaut gali o kaip prie juros buvom tai visai kazkokia nesamone buvo namo,nusibodo,kodel jus mane kiekviena diena vedat prie tos juros doh.gif kiba mum ten patinka tik jos gerumui ,net neisbuvom 10 dienu po 8 dienu gryzom lotuliukas.gif o dar kondiske sugedo blink.gif bet zinokit as visada kaip toliau vaziuojam dedu pedkelnes kad nenusidraskytu aisku karsta bet ka darysi stengemes dazniau stot palakstyt,o dar masinoj arba per telefona ar per dvd multikus ziurim vaziuodamos tai tinka.bet kaip atvaziuojam pirma ka padarom tai po dusu kad prakaita nuplaut.
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2011 07 11, 15:54)
prirenku jai visokiausios veiklos, jei netyčia neužmigtų - tai lėles šukuoja, su mašinom langą drožia, graužia ką nors, piešia, lipdukus klijuoja, šoka, dainuoja (aišku labiau patinka,kai aš tą darau, o ji žvengia biggrin.gif)

Oi neee, kai niežti tai niežti. Nepadeda jokia veikla doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jumbonis @ 2011 07 11, 16:08)
mes keliaujam daug ir daznai,na anksciau nieko normalei bet dabar su ta trimete krize tai nusisaut gali o kaip prie juros buvom tai visai kazkokia nesamone buvo namo,nusibodo,kodel jus mane kiekviena diena vedat prie tos juros doh.gif  kiba mum ten patinka tik jos gerumui ,net neisbuvom 10 dienu po 8 dienu gryzom lotuliukas.gif o dar kondiske sugedo blink.gif bet zinokit as visada kaip toliau vaziuojam dedu pedkelnes kad nenusidraskytu aisku karsta bet ka darysi stengemes dazniau stot palakstyt,o dar masinoj arba per telefona ar per dvd multikus ziurim vaziuodamos tai tinka.bet kaip atvaziuojam pirma ka padarom tai po dusu kad prakaita nuplaut.

Tai va va - aš niekur nenoriu eiti, noriu likt namie, tu išeik palik mane doh.gif
Jūs pedkelnes dermasilko gal nusipirkę? Skambinau į rasakila.lt, tai turi tik 2-3 metų. Didesnių nėr, bet palikau koordinates dėl galimybės užsakyt. Gal paskambins. Nes maniškiui kelnytės tikrai negelbės, tik pėdkelnės. O geriausiai būtų naro kostiumas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rieduliukas @ 2011 07 11, 15:47)
o jei kokio aliejuko turėt po ranka?

Tai kad be tepalo iš namų kojos nekeliam verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 11 liepos 2011 - 15:25
Irunia, jusu bernuzelis panasaus amziaus i mano panele. Mes irgi turim ne lengvaja AD forma. Bet siemet jau kiek geriau mum, nei pernai. Pernai vaiksciojom visa vasara ilgom rankovem ir su prisiutom pirstinem be pirstuku ir ilgom kelnem. kur prisesdavom, iskart kasydavomes, tad istisai judejom. Maudytis niekur negalejom,nes ziauriai pablogedavo oda. Siemet jau dedames sukneles, maudomes ezere (pries maudymasi istepu drekikliu,po maudymosi irgi), valgom visas sodo/misko uogas ir sodo darzoves. Net pomidora esam ragave!! Nes kasasi ar taip,ar taip,tai jau geriau duosiu visas 'vitaminu'bombas,tai bent pasikraus visokio gerio. berimus stebiu,jei neplinta paragavus,toliau duodu. Net buvo keletas naktu,kai miegojom be savo 'panciu',t.y. be uzdaros pizamos su prisiutom pirstinem biggrin.gif
Lauke tokiam vaikui svarbiausia uzimtumas. jei vaikas uzimtas,kasymasis kiek primirstas. Anksciau nervuodavaus,kad negaliu pasedet ramiai isejus i lauka,o dabar jau dzin, pasiimu ir savo koki nerima, na kas nedaug vietos uzima tasej - o einu i lauka su baulu pilnu 'veiklos': deliones,enciklopedijos, spalvinimas,karpymas,leles ir t.t.) viska darom kartu ir kasymasis lauke sumazejes 80 proc biggrin.gif Aisku dar kiek pati uzsiima, per krumus landzioja,i mazesnius medzius laipioja ir t.t. dabar dar isnesu kibira vandens i kiema, jei ner galimybes nuvaziuot prie ezero. tai maudo leles ir t.t. VZ,veikla yra labai svarbu. mes einam i lauka bet kokiu oru ( nors mums nuo saules irgi negerai, kai prakaituoja irgi,bet sedim pavesiuke). Jums patarciau vel atgaivinti 'meile laukui' einant i lauka,kai lyja. Botai, neperslampama striuke, sketis ir pirmyn. na nepazistu ne vieno vaiko,kuriam nepatiktu per balas lakstyt. o ir rankos uzimtos, ner kada kasytis biggrin.gif
Namuose irgi tas pats. Viskaka darot pati,leiskit ir jam daryt. mum anksciau buvo toks oziavimasis - nieko nenoriu, niekas neidomu, nieko nemoku ir t.t. o dabar su mielu noru viska daro. gaminu valgyt - leidziu jai pjaustyt bulves,tarkuot morkas ir pan. darbelius nudirbti, sedim prie rankdarbiu kartu. vz, tas labai palengvina bendravima ir bendra vaiko psichologine busena.
.............
Del kelioniu - oj kaip suprantu. Turime sena drynda,kurioj irgi kondiskes nera. Toliau niekur su ja nevaziuojam, vaziuojam atstumus iki 10 km.
..............
Maudomes daznai. prausiu po kiekvieno grizimo namo. vanduo nors ir sausina oda,bet kai kunas prakaituotas tai dar blogiau grauzia.
...................
Del homeopatu - nezinau,mes gydemes kantriai 8 men. ir net per plauka nepasistumejom i prieki,tad meciau vazinejima pas homeopatus ir to skestanciuju siaudo. Naturaliom priemonem nusivarem iki tokios padeties, kur kazi ar buna blogiau. Tas istisas odos uzkimsimas taukmedziu irgi ne pati didziausia gerybe, patikekit, zinau ka kalbu,nes pati gaminu muilus ir daug skaitau ivairios informacijos susijusios su nat.priemoniu naudojimu kuno 'puoselejimui'.
Vz,visur reikia saiko ir sveiko proto. kurio mums, nemiegancioms ir nuolat turincioms namuose 'dirgikli' kartais tikrai truksta biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai kad nelyja verysad.gif
O dabar į lauką išeina ir po 5 min lekia atgal.
Be to gi ne mergaitė. Jam visai kitokia veikla įdomi ir ta veikla namie.
Lauke mėgsta žaisti futbolą. Tai kelios minutės ir šlapias, o tada jau kasosi, žliumbia ir daugiau nebenori eit į lauką. Kiekvienas vaikas gi skirtingas.

Taukmedis gal ir blogai, bet alternatyvos visos išbandytos.
Belieka tikėti ir laukti.
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 07 11, 16:40)
Tai kad nelyja verysad.gif
O dabar į lauką išeina ir po 5 min lekia atgal.
Be to gi ne mergaitė. Jam visai kitokia veikla įdomi ir ta veikla namie.
Lauke mėgsta žaisti futbolą. Tai kelios minutės ir šlapias, o tada jau kasosi, žliumbia ir daugiau nebenori eit į lauką. Kiekvienas vaikas gi skirtingas.

Taukmedis gal ir blogai, bet alternatyvos visos išbandytos.
Belieka tikėti ir laukti.

Nu jau berna irgi galima uzimti kitokia veikla biggrin.gif Tempkites'ta veikla',kuri sakot tik namie idomi.Na,vz,isvis laikausi nuomones,kad tevai labai itakoja vaiko busena ir gali pakreipti kita vaga.Aisku,paciai irgi buna tos silpnumo akimirkos,kai jautiesi bejegis,bet retai. Musu 80 proc. kuno pazeista buvo,kai ne gyvo lopinelio ant jos nebuvo. bet nieko,viska praejom ir dar kiek priesaky laukia.
nenoriu viesai cia labai rodytis,bet jei idomu, galiu atsiusti vaiko nuotrauka i pasto dezute, kad pamatytumet realiai,ka reiskia 'prasta bukle' ir kad ne vejus sneku,o tikrai esu per s... praejus biggrin.gif ir dabartine vaiko bukle parodyt palyginimui. ir praktiskai labai daug ka pakeite butent psichologines vaiko bukles 'stabilizavimas',nes mazai ka bepakeitem is viso kito
....................
p.s.: o pas mus lyja ir dar kaip, vaziuokit pas mus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 07 11, 16:52)
Tempkites'ta veikla',kuri sakot tik namie idomi.

PC??? doh.gif

Oi ne, nereikia man svetimo vaiko nuotraukos. Pas mus pažeistas visas kūnas, net delnai ir padai. Bet aš dar turiu vilties.

Blin vaikas, sakė nemyli manęs ir išeina pas kitą mamą. Einu gaudyt. Nes net pats apsirengė, ko šiaip nedaro doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 11 liepos 2011 - 16:02
QUOTE(Irunia @ 2011 07 11, 16:56)

O kas prie to PCkazin ta vaika pripratino? biggrin.gif Na mes irgi ne sventuoliai,filmukus irgi paziurim, bet priklausomybe gydau isejimu i lauka biggrin.gif na,vz, ziurekites kaip jums yra geriau, bet oj kiek galima gyvenime pakeisti, pakeitus poziuri i daugeli dalyku biggrin.gif
Nesinori pamokslauti, nes kiekviena turim savo nuomone ir poziuri i liga, i vaika ir visa kita, bet kartais kazkoks visiskai pasalinio zmogaus istartas zodis nuveda i kazkoki "praregejima" lotuliukas.gif na tikrai,tikrai. man paciai taip ir atsitiko lotuliukas.gif vz,nespjaukit i kitu issakyta nuomone
Atsakyti
Dėl maudymosi....tas vanduo veikia skirtingai, kadangi pati esu išberta (net ir dabar doh.gif rankos, kaklas, akių vokai verysad.gif Pvz kai man buvo pikas (čia jau kai buvo kritinė situacija), maudytis man patiko, nes vanduo labai nuramindavo odą, tačiau išlipus, jau laukdavo vyras su pašildytu aliejumi ir per 2-3 min. ištsitepdavau alyvuogių laiejumi, nes kitaip oda sustingdavo ir pasidarydavo kaip koks šarvas verysad.gif
Po metų, kai man pagerėjo, atostogavome prie jūros, tačiau joje man maudytis nepatiko, nes jūros vanduo sūrus ir labai smarkiai grauždavo žaizdas. Kadangi atostogavome užsienyje, tai gerai, kad ten būdavo dušai, po kuriais staigiai nusiprausdavau. O LT tokių nėra rolleyes.gif
Mano kavalieriaus irgi išbertas, tačiau maudynes labai mėgsta. Yra iš vaikų, kurie labai prakaituoja, nuolat sulipęs, suprakaitavęs, todėl namie dažnai sodinu į vonelę mažą ir turškiasi vonioje, ištraukus staigiai drėkinu odelę taukmedžiu.
Jeigu manęs paklaustumėt, kaip tas, kuris pats vaikystėje ir dabar išgyvena pragarą, vardu AD rolleyes.gif tai aš patarčiau leisti vaikui pagyventi taip, kaip gyvena kiti vaikai. Jeigu jūra netinka, gal galima pašildyti vandens ir baseinėlyje leisti pasiturkšti, o tada išlipus staigiai išsitepti. Juk vanduo gali būti dalis ir psichologinės pagalbos vaikui. Juk tai vaikai, jie ir nori būti vaikais g.gif Todėl sutinku su Vasara gimusi, kad reikia leisti vaikui daryti daug ką, tik reikia gerai apgalvot, kaip čia išsisukus su mažiausiom pasekmėm
QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 07 11, 16:25)
.................
Del homeopatu - nezinau,mes gydemes kantriai 8 men. ir net per plauka nepasistumejom i prieki,tad meciau vazinejima pas homeopatus ir to skestanciuju siaudo.  Naturaliom priemonem nusivarem iki tokios padeties, kur kazi ar buna blogiau. Tas istisas odos uzkimsimas taukmedziu irgi ne pati didziausia gerybe, patikekit, zinau ka kalbu,nes pati gaminu muilus ir daug skaitau ivairios informacijos susijusios su nat.priemoniu naudojimu kuno 'puoselejimui'.

čia irgi ginčytinas dalykas. Mano patirtis su homeopatais yra dvejopa: buvo reikalas, kai nepadėjo, o buvo metas,kai man labai padėjo- ištraukė iš galima sakyti pačios duobės unsure.gif ir iš krizės aš taip pat išlipau gydydamasi natūraliais būdais. Bet čia, kas liečia suaugusius ir jų AD (nors daktarai sako, kad mano AD forma atitinka mažų vaikų AD biggrin.gif
Tiesa dar ir ta, kad visą laiką gydžiausi ir vaikus gydžiau pas vieną ir tą patį homeopatą (ačiū jam, klaipėdietės jį tikriausiai puikiai žino) 4u.gif bet dėl mažiuko AD dar nebuvau, labai sunku gauti vietą registracijai.
Manau, kad pasidomėti ir atsargiai bandyti ir natūralias (čia bendras sąlyginis pavadinimas) priemones reikia, nes hormonai nieko gero irgi neduoda arba bent jau trumpalaikį efektą unsure.gif bet čia jau kiekvienos mamos valia spręsti 4u.gif

Dėl emolientų aš pati ant savo kailio išbandžiau begalę, man optimaliausisi tiko Dexeryl, gal kuri naudojo g.gif ir dar dėl tepalų, man padėjo Protopic 0,1 proc. Jo LT tuo metu nebuvo (gal ir dabar nėra), jis stiprus, iš dalies eksperimentinis, imunosupresantas iš dalies. Bet jis man padėjo pagrindus kapanotis......kai pradėjo gerėti, pamažu savo nuožiūra mažinau ir išlipau.... Žinau, kad jo negalima iki 3 m. vaikams, bet gal kažkas panašaus yra g.gif tepalą pirkdavau Lenkijoje, nebepamenu, kokia talpa tiūbelės, bet nedidelė, o kaina apie 100 litų (kol buvo LT kainuodavo po 160 lt atrodo rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Merisier @ 2011 07 11, 11:24)
Dėl daržovių - cukinijų jau yra, paieškokit, gal rasit iš ko nusipirkti. Pas mus stipri alergija morkom ir žemo lygio bulvėm, tai ta pati situacija... Verdu iš špinatų, cukinijos, perlinių kruopų, kopūsto, brokolio, kalafioro. Na, aišku, ne viską kartu biggrin.gif [...]

dėkui 4u.gif nes vis klausiau klausiau apie maistelį....visos rašo, kad derina, žiūri, bet nieko neparašo. Pakolkas kalbuosi monologu rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 11 liepos 2011 - 17:20
[quote=Irunia,2011 07 11, 16:24]

Tai va va - aš niekur nenoriu eiti, noriu likt namie, tu išeik palik mane doh.gif
Jūs pedkelnes dermasilko gal nusipirkę?
ne neturim tu pedkelniu dedu medvilnines perdideles kad butu laisvos neaptemtos biggrin.gif atrodo juokingai ,bet pasipuosiam jau islipe. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 07 11, 15:25)
Lauke tokiam vaikui svarbiausia uzimtumas. jei vaikas uzimtas,kasymasis kiek primirstas. Anksciau nervuodavaus,kad negaliu pasedet ramiai isejus i lauka,o dabar jau dzin, pasiimu ir savo koki nerima, na kas nedaug vietos uzima tasej - o einu i lauka su baulu pilnu 'veiklos': deliones,enciklopedijos, spalvinimas,karpymas,leles ir t.t.) viska darom kartu ir kasymasis lauke sumazejes 80 proc biggrin.gif Aisku dar kiek pati uzsiima, per krumus landzioja,i mazesnius medzius laipioja ir t.t. dabar dar isnesu kibira vandens i kiema, jei ner galimybes nuvaziuot prie ezero. tai maudo leles ir t.t. VZ,veikla yra labai svarbu. mes einam i lauka bet kokiu oru ( nors mums nuo saules irgi negerai, kai prakaituoja irgi,bet sedim pavesiuke). Jums patarciau vel atgaivinti 'meile laukui' einant i lauka,kai lyja. Botai, neperslampama striuke, sketis ir pirmyn. na nepazistu ne vieno vaiko,kuriam nepatiktu per balas lakstyt. o ir rankos uzimtos, ner kada kasytis biggrin.gif
Namuose irgi tas pats. Viskaka darot pati,leiskit ir jam daryt. mum anksciau buvo toks oziavimasis - nieko nenoriu, niekas neidomu, nieko nemoku ir t.t. o dabar su mielu noru viska daro. gaminu valgyt - leidziu jai pjaustyt bulves,tarkuot morkas ir pan. darbelius nudirbti, sedim prie rankdarbiu kartu. vz, tas labai palengvina bendravima ir bendra vaiko psichologine busena.

Pritariu drinks_cheers.gif mum laukas visada buvo issigelbejimas. Namuose vos nusisukdavau jau rasdavo kur pasikasyti, o lauke nieko, lakstom, kapstomes smeliadezei, supames ir t.t. Visada su ja uzsiemu, jau dabar maziau nes idomiau su kitais vaikais zaisti lotuliukas.gif Du metus nieko neveikiau tik lauke su mazaja buvau is ryto iki pietu pavalgom, pamiegam ir vel i lauka smile.gif
Ir dabar po darzelio ir darbu griztam ir tupim lauke smile.gif Nors buna aisku, kad geriau atsigulciau lotuliukas.gif bet gaila vaiko kai taip nori i lauka smile.gif
Papildyta:
Kazka kalbejot apie keliavima smile.gif Aisku su tokiais vaikais sunku keliauti, ypatingai dideliais atstumais. Praeita vasara vaziavom su dviem besikasanciais vaikais 1700 km, tai aisku cia buvo isbandymas. Geriausiai aisku vaziuot kai vaikai miega, bent jau didziaja kelio daly. O tada tureti po ranka daug veiklos smile.gif

Del maudyniu tai mum labai patinka, netgi tada tempiau i jura kai buvo nusidraskius, nes ci ajuk vaistas kurio atvaziavom. Tai po juros ir maudiniu labai odyte pasitaise.
Atsakyti