QUOTE(gliuka @ 2011 07 08, 17:30)
Na, mane tai kol kas ramina, kad mazius dar mazas, ir jam visiskai nusispjaut i zmoniu reakcijas -"oi, tai kaip jis cia taip veideli nudege....ar jums cia nuo gimimo taip...ir tt.", bet, jauciu, kad neuzilgo prades suprasti...o pas mus veidas prasciausias...
Nežinau, kiek metukų jūsų vaikiukui, tačiau nuo mažų dienų , mano nuomone, reikia ,,atidirbti sistemą" (kaip aš vadinu)
tiesiog akcentuoti vaikui, jog tai nieko tokio, ko reiktų gėdytis ar slėpoti. Manau, kad nuo pat vaikystės pratinamas- pripras ir jam gyventi bus kur kas lengviau
Galima sakyti, kad aš pati kompleksuoti nustojau tik prieš 4-5 metus: tada, kai buvau jau galima sakyti mirties gniaužtuose ir mano vienintelė mintis buvo: kaip išgyventi ir nepalikti vaiko našlaičio
AD yra lėtinė liga, kaip aš sakau...daug kas šneka apie baisias, mirštamas, tačiau nepagalvoja, kad tokios lėtinės gal ir nenuvaro į ten, kur jau nebegrįžtama, tačiau gali padaryti gyvenima tokiu pragaru, kokio niekam nelinkėtum. Prieš tuos 4-5 metus radau mažytį receptą (tik nesijuokit): tikėjimas + susitaikymas + meilė ligai.......galima sakyti, kad vaistai jau ėjo paskui, nes kai aš susitaikiau, kad tokia esu ir būsiu (visgi 30 m.), kad neturiu ko gėdytis prieš žmones (kurie man nenorėdavo rankos paduoti, nes bijodavo [iš rankų bėgdavo limfa, atviros žaizdos], kai supratau, kad jeigu ne ta liga ir spyris man šiknon, jog turiu kažką keisti......... viskas būtų kitaip .....o yra kaip yra
Žinoma, vis tai labiau pritaikoma suaugusiam žmogui. Tačiau mama, tėtis yra sergančio vaiko vedliai ir kaip jie mąstys, kaip nuteiks- taip vaikas ir augs..... Tikiu tuo...nors neneigsiu, išlieta ir mano ašarų, kodėl mano vaiką beria, kodėl jis, tikriausiai, paveldėjo..... Kita vertus, galima orientuotis ir į posakį ,, gailėjau savęs, kad neturiu batų, kol nepamačiau to, kuris neturi kojų"...pati esu susijusi su medicina, skyriuje nemažai ligonių mačiau (beje, ir vaikų
kurių taip gaila, kad norisi rėkti ir šaukti- už ką? kodėl? ....todėl gal ir kartais pagalvoju, kad nėra jau taip baisu...
Ir aišku, ieškau kelių kaip padėti sau ir savo mažiukui
Prirašiau čia visokių psichologinių dalykų, bet man atrodo, kad jie irgi yra svarbūs. Nes prisimenu, kad mano tėvai kažkaip manęs negynė ir išvis nekreipė dėmesio į mano ligą (netaikė man maisto, tikrai nekeitė jokių pėdkelnių ir pan.), o juk palaikymas labai svarbu, ypač, aš galvočiau, mergaitėms, kai grožis ir išvaizda darosi svarbu.....
Gero vakaro mamytės
p.s būsiu dėkinga jei kuri iš savo dienoraščio parašytumėt keletą idėjų maisteliui